Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Εάν έβαλες και το μοτέρ και γυρίζει σωστά, τότε όλα καλά. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι 200 βαθμοί, μπορεί να είναι 150, 180 κτλ. Από κάτω μπορείς να βάλεις πχ ένα ταψί με πατάτες.  

Ωραία ευχαριστώ αύριο θα την δοκιμάσω οπότε θα χύνονται στο ταψι τα λιπια και δεν εχω θεμα αναφλεξεων.. απλώς θα εχω τον νου μου ποτέ θα ψηθεί ;)

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Ωραία ευχαριστώ αύριο θα την δοκιμάσω οπότε θα χύνονται στο ταψι τα λιπια και δεν εχω θεμα αναφλεξεων.. απλώς θα εχω τον νου μου ποτέ θα ψηθεί ;)

Να μας πεις την εμπειρία σου μετά όμως έτσι? πχ εγώ βάζω ταψάκια αλουμινίου για να πέφτουν τα λίπη. 

Επίσης εννοείται ότι θα βγάλεις τις σχάρες όταν έχεις την σούβλα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, protathlitis είπε

Να μας πεις την εμπειρία σου μετά όμως έτσι? πχ εγώ βάζω ταψάκια αλουμινίου για να πέφτουν τα λίπη. 

Επίσης εννοείται ότι θα βγάλεις τις σχάρες όταν έχεις την σούβλα.

Λοιπόν πρώτη εμπειρία, δεν εβγαλα τις σχάρες δεν ήξερα ,γιατί βοηθάει; 2 ωρες και 20 λεπτα μου πηρε, χοιρινο είχα, με την θερμοκρασία σταθερα απο 190-210 και ταψακι απο κατω. Εκανα και χταποδακι στην μαντεμενια σχαρα προς το τελος για μας που νηστεύουμε ! Αρεσε στα παιδιά οπότε κομπλέ ;)

Screenshot_20240416-202633.jpg

Screenshot_20240416-202620.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε

δεν εβγαλα τις σχάρες δεν ήξερα

τις βγάζουμε ειδικά όταν είναι κανένα μεγάλο κομμάτι, όπως ένα μεγάλο κοτόπουλο, για να κερδίσουμε ύψος για να έχει χώρο να περιστραφεί. Αλλά δεν έχουν όλες οι ψησταριές το ίδιο ύψος σούβλας, στην δική σου μπορεί να μην χρειάζεται. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.
1 hour ago, alimentas said:

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

Εννοείς πλάκα ψησίματος για την ψησταρια? ή το μεμονωμένο που είναι πλατό με καυστήρες απο κάτω?

Ποιά ψησταριά έχεις?

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, alimentas said:

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

Πριν λίγο καιρό είχα πάρει την Weber Crafted Flattop για την genesis που την είχα βρεί στα 126€

Λίγο τσιμπημένη στην τιμή, αρκετά μεγάλη (καλύπτει τα 2/3 της επιφάνειας της ψησταριάς) και αρκετά βαριά (όλες νομίζω είναι βέβαια, ανάλογα με το μέγεθος)

Μέχρι στιγμής έχω ψήσει μια φορά  burgers και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. 

Το μόνο μου θέμα ήταν ότι μου κόλλησε λίγο ο κιμάς γιατί ήταν αρκετά στεγνός και χρειάστηκε να βάλω λίγο λάδι, αν και είναι και επισμαλτωμένη η συγκεκριμένη.

Πιστεύω ότι όποια και να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος, απλά πρόσεξε να έχει λίγο πάχος και να σε καλύπτει το μέγεθός της 

  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Όχι δεν εννοώ απλή πλάκα. Έχω την πρώτη που έδειξε ο φίλος της lodge. Ενδιαφέρομαι για ολοκληρωμένο σύστημα με καυστήρες δηλαδή. 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-ventura-ii-plancha-me-3-kaustires-84178205?ref=reccodo-search

Κάτι σαν αυτό. Για αυτό ανέφερα κ το leroy γιατί δείχνει ποιοτικό μηχάνημα αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι αποδώση εχει

Δημοσ.
11 ώρες πριν, alimentas είπε

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές είτε σε ηλεκτρικές είτε σε υγραερίου

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/f/1595349/leia-plaka.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
 

https://www.skroutz.gr/c/2225/electric_barbeque/f/1226155/leia-plaka.html?order_by=pricevat&order_dir=desc

https://www.skroutz.gr/c/3510/epaggelmatika_plato_psisimatos.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
 

Προσωπικά θα κοίταζα και μεταχειρισμένες

https://www.car.gr/xyma/8152/plato-koyzinas.html/?category=8152&condition=used&pg=1&sort=pra

 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alimentas είπε

Έχω την πρώτη που έδειξε ο φίλος της lodge.

Μιας και σκέφτομαι και εγώ να πάρω αυτή την πλάκα της Lodge, μπορείς να μου πεις εντυπώσεις για αυτή? Γιατί δεν σου έκανε? σε δυσκολεύει πχ στο καθάρισμα?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, alimentas είπε

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

 

9 ώρες πριν, alimentas είπε

Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Όχι δεν εννοώ απλή πλάκα. Έχω την πρώτη που έδειξε ο φίλος της lodge. Ενδιαφέρομαι για ολοκληρωμένο σύστημα με καυστήρες δηλαδή. 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-ventura-ii-plancha-me-3-kaustires-84178205?ref=reccodo-search

Κάτι σαν αυτό. Για αυτό ανέφερα κ το leroy γιατί δείχνει ποιοτικό μηχάνημα αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι αποδώση εχει

Εχω την παλιοτερη Plancha tom με μονο καυστηρα, ειχα γραψει εκτενως τα σχολια μου αν κανεις αναζητηση στο νημα.

Γενικα τη χρησιμοποιώ απειροελαχιστα καθως ειναι για περιορισμένες εφαρμογές (ψητα λαχανικά, κανενα φιλετο στηθος κοτοπουλο ή αλλο φιλεταρισμένο κρεας, smash burger, πρωινα: αυγα, μπεικον Pancakes κλπ)...

δε θα πληρωνα πανω απο 100 ευρω για κανένα λογο καθως ειναι δεδομενο οτι οσο μερακλης κ να εισαι στο τελος θα σου καθεται σε μια γωνία.

Ποιοτικα ειναι καλη παντως και η πλακα ειναι μαντεμι με επιστρωση εμαγιε για να πλενεται (αλλιως θα σου εβγαζε τη ψυχη και θα ηταν συντομα για πεταμα αν ηταν χωρις επιστρωση)

  • Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, alimentas είπε

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

O @vins εχει παρει ενα απο leroy, το φθηνο νομιζω ομως. Aπ οτι ειχαμε πει μονο και μονο για την πλακα ψησιματος που εχει αξιζει.

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Λοιπόν πρώτη εμπειρία, δεν εβγαλα τις σχάρες δεν ήξερα ,γιατί βοηθάει; 2 ωρες και 20 λεπτα μου πηρε, χοιρινο είχα, με την θερμοκρασία σταθερα απο 190-210 και ταψακι απο κατω. Εκανα και χταποδακι στην μαντεμενια σχαρα προς το τελος για μας που νηστεύουμε ! Αρεσε στα παιδιά οπότε κομπλέ ;)

Screenshot_20240416-202633.jpg

Screenshot_20240416-202620.jpg

Δεν μου πήρε ποτέ 2 ώρες και 20 λεπτά ένα κοντοσούβλι στην Kenton 4b. Μου παίρνει κάτι παραπάνω από 1ώρα και 15 λεπτά και μετράω με θερμόμετρο το κρέας. Δεν έβαλα ποτέ ταψάκι από κάτω γιατί δεν είδα ποτέ αναφλέξεις, υπάρχει ασφαλής απόσταση ακόμα και αν πετάξει καμιά φωτιά.

Ούτε μου αρέσει η ιδέα να καίγεται το ταψί κάτω από το κρέας, αν το φοβάσαι ας το γέμιζες με νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, netagra είπε

Δεν μου πήρε ποτέ 2 ώρες και 20 λεπτά ένα κοντοσούβλι στην Kenton 4b. Μου παίρνει κάτι παραπάνω από 1ώρα και 15 λεπτά και μετράω με θερμόμετρο το κρέας. Δεν έβαλα ποτέ ταψάκι από κάτω γιατί δεν είδα ποτέ αναφλέξεις, υπάρχει ασφαλής απόσταση ακόμα και αν πετάξει καμιά φωτιά.

Ούτε μου αρέσει η ιδέα να καίγεται το ταψί κάτω από το κρέας, αν το φοβάσαι ας το γέμιζες με νερό.

Εβαλα αλλα όχι πολύ νερό, δεν θα εβαζα αλλα ηταν ολιγον βρώμικη.. Τώρα γιατί πηρε τοσο χρόνο δεν ξέρω θα το εξετάσω στην επόμενη προσπάθεια 

Επεξ/σία από Varnavas89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...