Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 hours ago, F117 said:

Το μάτι των υπερύθρων στην απο πάνω δεν μπορείς εαν το έχεις στο χαμηλό να παίζει τον ρόλο του απλού καυστήρα?

Τελικά τι γνώμη έχετε για αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2131

  • ilpapacha

    1961

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

59 λεπτά πριν, F117 είπε

Τελικά τι γνώμη έχετε για αυτό?

Θερμοκρασία θα βοηθάει να ανεβάσει αλλά πάνω από το μάτι λογικά δεν θα μπορείς να βάλεις κρέας γτ δεν θα έχει διάχυτη (πυραμίδα) και θα στάζουν πάνω στο μάτι τα υγρά και ότι πέφτει μέσα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, F117 είπε

πολύ σωστό αυτό που λές...γιατί η θερμοκρασία δεν θα είναι και αρκετή για να εξαφανισει όλα αχμμμ

Μόνο αν κάνεις πατέντα και φτιάξεις και να προστατεύσει το μάτι υπερύθρων 

Μόλις τώρα, Geokas777 είπε

Μόνο αν κάνεις πατέντα και φτιάξεις κάτι να προστατεύσει το μάτι υπερύθρων 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Geokas777 είπε

Θερμοκρασία θα βοηθάει να ανεβάσει αλλά πάνω από το μάτι λογικά δεν θα μπορείς να βάλεις κρέας γτ δεν θα έχει διάχυτη (πυραμίδα) και θα στάζουν πάνω στο μάτι τα υγρά και ότι πέφτει μέσα...

Επειδή είναι υπέρυθρο το μάτι και όχι το κλασσικό, οι θερμοκρασίες που αναπτύξει η επιφάνειά του είναι πολύ μεγάλες πχ 800 βαθμούς, οπότε τυχόν λίπος θα καίγεται σχεδόν άμεσα. Από την άλλη μακροπρόθεσμα ίσως χρειαστεί καθαρισμό η επιφάνειά του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Geokas777 είπε

Θερμοκρασία θα βοηθάει να ανεβάσει αλλά πάνω από το μάτι λογικά δεν θα μπορείς να βάλεις κρέας γτ δεν θα έχει διάχυτη (πυραμίδα) και θα στάζουν πάνω στο μάτι τα υγρά και ότι πέφτει μέσα...

Μα ολα τα ματια υπερυθρων που χρησιμοποιουν για searing ειναι ετσι ακριβως, χωρις διαχυτη. Μονο η weber εβγαλε το νεο μοντελο με εσωτερικο υπερυθρο ματι που ειναι πανω απο τη σχαρα και χτυπαει το κρεας απο πανω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Geokas777 said:

Μόνο αν κάνεις πατέντα και φτιάξεις και να προστατεύσει το μάτι υπερύθρων 

 

Το ματι υπερυθρων εχει σκοπο την αμεση επαφη με το κρεας. Αν βαλεις καπκι τοτε τι τις θες τις υπερυθρες?

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Μα ολα τα ματια υπερυθρων που χρησιμοποιουν για searing ειναι ετσι ακριβως, χωρις διαχυτη. Μονο η weber εβγαλε το νεο μοντελο με εσωτερικο υπερυθρο ματι που ειναι πανω απο τη σχαρα και χτυπαει το κρεας απο πανω.

jamestown conor special edition 

 

OB3373_RZ_404812660243_S02_27-11-20_L-scaled-500x0-c-default.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, F117 είπε

jamestown conor special edition 

 

OB3373_RZ_404812660243_S02_27-11-20_L-scaled-500x0-c-default.jpg

Aυτο φαινεται να ειναι για σουβλα, της weber ειναι παραλληλο με τη σχαρα απο πανω προς τα κατω.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 24/04/2024 at 13:38, ilpapacha said:

Η Knox είναι η πιο ακριβή σειρά της Jamestown. Ψηλότερο καπάκι, μεγαλύτερη απόσταση της σούβλας από την σχάρα και διπλό τοίχωμα στο καπάκι. 
Από θέμα υλικών, λογικά είναι όλες οι σειρές ίδιες, καθώς έχουν και την ίδια εγγύηση. Το τζαμί στο καπάκι, προσωπικά δεν το βάζω στα υπέρ ούτε στα κατά. Τους φωτιζόμενους διακόπτες τους βάζω στα υπέρ, καθώς έχουν ρόλο, πέραν του οπτικού, ως χαρακτηριστικό ασφαλείας.

https://jamestown-grill.com/en/products/gas-barbecues/#knox

https://jamestown-grill.com/app/uploads/2023/03/Garantieerklaerung_Jamestown_EUROMATE-2023-01-01.pdf

 

Πήγα και είδα από κοντά....έχεις δίκαιο.

Της knox οι σχάρες είναι πιο χοντρες. Πιο πολύ υλικό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετές εταιρείες διαθέτουν ψησταριές με οπίσθιο καυστήρα, είτε κεραμικό είτε συμβατικό, Διέθετε και η Napoleon κεραμικό οπίσθιο καυστήρα σε παλαιότερα μοντέλα, όμως τον κατήργησε. Έχω δει αρκετές αναρτήσεις που δείχνουν να έχουν ρωγμή. Έκτοτε τον άλλαξε με έναν συμβατικό, όπου τοποθέτησε κι ένα μεταλλικό κομμάτι μπροστά του.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν τον καυστήρα στο πίσω μέρος και ελάχιστες στο πάνω, όπως πχ η Weber, η Hestan κτλ

Όπως και να χει, ο καυστήρας που είναι εντός του κυρίως χώρου ψησίματος θέλει πιο συχνό καθάρισμα/συντήρηση.

Απο εκεί και πέρα, στο πλαϊνό μάτι infrared έχω μετρήσει ελάχιστη θερμοκρασία περίπου στους 230 βαθμούς, εάν θυμάμαι σωστά. Δυστυχώς έχω και τα 2 θερμόμετρα υπερύθρων στο εξοχικό.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατάλαβα.... 

Είδα οτι ήτανε πιο λεπτές από την Knox τα μαντέμια της Xander και ξενέρωσα...μετά σκέφτηκα ότι ίσως παρόλο που θα ψήνω λιγότερες φορές στο χωριό είναι πιο πιθανό να έχω περισσότερο κόσμο...άρα μην είναι μικρή πφφφφ

  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, skskre είπε

4 κυαστηρες και πλαινο σε αυτη την τιμη αξιζει με 1000

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...