Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μας πειράζει που γίνεται κιτρινη στο τελείωμα η φλόγα?  ειχα καταλαβει οτι πρεπει να ειναι μονο μπλε

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

δε μας πειράζει που γίνεται κιτρινη στο τελείωμα η φλόγα?  ειχα καταλαβει οτι πρεπει να ειναι μονο μπλε

μπλε να είναι και στο τελείωμα κίτρινη (μύτη της φλογας)

Δημοσ.
22 ώρες πριν, nkoumo είπε

Θα ήθελα την απόψή σου στην γευση , στην ευκολία διαδικασία ψησίματος ,ποιότητα κατασκευής , καθαρισμό.

Ισχύει ότι επειδή έχει αυτα τα κυματιστά φύλλα πάνω από το φλόγοστρο ότι δεν κανει αναφλεξεις?

Επίσης παρατήρησα ότι στις ακριβες οπως Weber, Broil King η απόσταση ανάμεσα στην σχάρα και τα φύλλα φλογίστρου είναι τουλάχιστον διπλάσια + από όσες άλλες ποιο οικονομικές έχω δει.

Να υποθέσω οτι εχει σχέση με τις αναφλέξεις

κανένα καλο μαγαζί για BBQ στην Αθήνα? (χωρι να θεωρηθεί διαφήμιση). Πήγα στο psistis στο Χαλάνδρι αλλά....δεν με ήμουν ευχαριστημένος

Πριν από αυτή την ψησταριά, δεν είχα ψήσει ποτέ γιατί βάριομουν την διαδικασία με τα κάρβουνα. Οπότε δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία. 

Οπότε έχω να πω πως είναι τρελή ευκολία αφού από μηδέν ψησίματα, τώρα ψήνω κάθε εβδομάδα. Απλή κι εύκολη στην χρήση και στο άναμμα και στο καθαρισμα. 

Αναφλέξεις κάνει και ως ένα σημείο είναι επιθυμητές, τώρα αν βαλεις κανένα λουκάνικο η παϊδακι θα γίνει λίγο χαμός, αλλά αν κρατάς κλειστό καπάκι, όλα θα πάνε μια χαρά. Με ανοιχτό βέβαια εχεις την αίσθηση του ψηστη περισσότερο.

Για τις αποστάσεις δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω εμπειρία από άλλη ψησταριά.

Δημοσ.

Έχετε δοκιμάσει να ψήσετε παιδακια προβατίνας; Λέτε να έχω πρόβλημα με τις αναφλέξεις λόγω λίπους; Υπάρχει κάποιο κόλπο για να αποφυγω  έστω τις πολλες αναφλεξεις; Κάποιοι μου λένε να μη το επιχειρήσω καν... έχω την Kenton από Leroy 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sargus είπε

Ρώτησα ένα σιδερά τιμή για να μου φτιάξει ινοξ σχάρα 39*45 cm με 1 cm κυλινδρικο σωλήνα (φ10) και 1 cm κενό. Βγαίνει γύρω στα 10 μέτρα το ινοξ. Μου είπε 50 (υλικά) +30 (εργασία). Σύνολο 80 ευρώ. 

Πως φαίνεται η τιμή στους γνώστες; 

Καμία άποψη; 

  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, sot_pal είπε

Έχετε δοκιμάσει να ψήσετε παιδακια προβατίνας; Λέτε να έχω πρόβλημα με τις αναφλέξεις λόγω λίπους; Υπάρχει κάποιο κόλπο για να αποφυγω  έστω τις πολλες αναφλεξεις; Κάποιοι μου λένε να μη το επιχειρήσω καν... έχω την Kenton από Leroy 

Δεν έχω ιδέα για την ψησταριά που λες αλλά στην spirit ii εψησα προβατίνα και δεν το πίστευα. Κάνεις βασικά από την παρέα δεν περίμενε αυτό το αποτελεσμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasiour είπε

Δεν έχω ιδέα για την ψησταριά που λες αλλά στην spirit ii εψησα προβατίνα και δεν το πίστευα. Κάνεις βασικά από την παρέα δεν περίμενε αυτό το αποτελεσμα

Και γω στη genesis ψήνω συχνά χωρίς πρόβλημα. Απλά δεν πρέπει να τα κουνάς όλη την ώρα πέρα δώθε. Ένα, δύο γυρίσματα και είναι κομπλέ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sargus είπε

Καμία άποψη; 

Γενικά που βολεύει η inox? Εχω την veber spirit ii e310. Προβατίνα όταν ψήνω απλά τα γυρνάω 1 φορά. Γενικά όταν το επιχειρήσεις καλό είναι να είναι καθαρισμένη η ψησταριά 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sargus είπε

Καμία άποψη; 

Θα ξενοιάσεις !! Δεν χρειάζεται καμία φροντίδα ,  δεν χρειάζεται στοργή , λάδωμα και απαλό τρίψιμο , και άλλα τέτοια

ανάβεις τη ψησταριά ζεσταίνεται ένα τρίψιμο με συρματοβουρτσα και τέλος !!

 

 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sot_pal είπε

Έχετε δοκιμάσει να ψήσετε παιδακια προβατίνας; Λέτε να έχω πρόβλημα με τις αναφλέξεις λόγω λίπους; Υπάρχει κάποιο κόλπο για να αποφυγω  έστω τις πολλες αναφλεξεις; Κάποιοι μου λένε να μη το επιχειρήσω καν... έχω την Kenton από Leroy 

Me spirit ii-310 και εγω κανενα απολυτως προβλημα στα παιδακια και εξαιρετικο αποτελεσμα. Προσοχη ομως το καπακι πρεπει να ειναι κλειστο!

Προσωπικα το μοναδικο φαγητο που εβαλα μεχρι στιγμης και μπορω να πω οτι εκανε αναφλεξεις σε σημειο να πω δεν παλευεται ηταν ενα λουκανικο wagyu, το οποιο ειναι παρα πολυ λιπαρο σαν κρεας και εφτασα να πω οτι εκανα λαθος που το εβαλα στην σχαρα. Για ολα τα υπολοιπα σουβλακια, ψαρια, παιδακια, μπιφτεκια μπορω να σου πω οτι οι αναφλεξεις ηταν ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Me spirit ii-310 και εγω κανενα απολυτως προβλημα στα παιδακια και εξαιρετικο αποτελεσμα. Προσοχη ομως το καπακι πρεπει να ειναι κλειστο!

Προσωπικα το μοναδικο φαγητο που εβαλα μεχρι στιγμης και μπορω να πω οτι εκανε αναφλεξεις σε σημειο να πω δεν παλευεται ηταν ενα λουκανικο wagyu, το οποιο ειναι παρα πολυ λιπαρο σαν κρεας και εφτασα να πω οτι εκανα λαθος που το εβαλα στην σχαρα. Για ολα τα υπολοιπα σουβλακια, ψαρια, παιδακια, μπιφτεκια μπορω να σου πω οτι οι αναφλεξεις ηταν ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

Απορια που εχω σχετικα με τα wagyu. Aπ οσο ξερω εχει νοημα να φας wagyu steak λογω του λιπους κλπ κλπ που την κανει ξεχωριστη, μιας και σε αλλα steak δεν βρισκεις τετοια περιεκτικοτητα.

Δεν ξερω αν εχει νοημα ομως να φας λουκανικο πχ, μιας και θα εχει τοσα μπαχαρικα μεσα κλπ που θα ειναι πιστευω να τρως απλα ενα κλασσικό λιπαρο λουκανικο. Αντιστοιχα και με ετοιμο burger wagyu.

Δεν εχω δοκιμασει ποτε wagyu, οποτε αυτα που λεω ισως να μην στεκουν κιολας. Για πειτε οσοι εχετε εμπειρια...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Απορια που εχω σχετικα με τα wagyu. Aπ οσο ξερω εχει νοημα να φας wagyu steak λογω του λιπους κλπ κλπ που την κανει ξεχωριστη, μιας και σε αλλα steak δεν βρισκεις τετοια περιεκτικοτητα.

Δεν ξερω αν εχει νοημα ομως να φας λουκανικο πχ, μιας και θα εχει τοσα μπαχαρικα μεσα κλπ που θα ειναι πιστευω να τρως απλα ενα κλασσικό λιπαρο λουκανικο. Αντιστοιχα και με ετοιμο burger wagyu.

Δεν εχω δοκιμασει ποτε wagyu, οποτε αυτα που λεω ισως να μην στεκουν κιολας. Για πειτε οσοι εχετε εμπειρια...

To λουκανικο το πηρα ετσι για την δοκιμη περισσοτερο σκεψου ενα κομματι πηρα μονο και αν και νοστιμο δεν ηταν κατι το wow εχω φαει πολυ καλυτερα χωριατικα 😄

Το burger wagyu οσον αφορα το ετοιμο ηταν απο τα πολυ καλα που εχω φαει, απο τοτε που συζητησαμε εδω για wagyu shoulder που στο κανει κιμα ομως, παιρνω μονο αυτο και βγαινει ακομα καλυτερο. Δεν θα το αλλαζα με κατι αλλο εκτος αν οντως εβρισκα κατι καλυτερο.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

To λουκανικο το πηρα ετσι για την δοκιμη περισσοτερο σκεψου ενα κομματι πηρα μονο και αν και νοστιμο δεν ηταν κατι το wow εχω φαει πολυ καλυτερα χωριατικα 😄

Το burger wagyu οσον αφορα το ετοιμο ηταν απο τα πολυ καλα που εχω φαει, απο τοτε που συζητησαμε εδω για wagyu shoulder που στο κανει κιμα ομως, παιρνω μονο αυτο και βγαινει ακομα καλυτερο. Δεν θα το αλλαζα με κατι αλλο εκτος αν οντως εβρισκα κατι καλυτερο.

Ναι αυτο λεω και γω. Θα παω να παρω να φτιαξω μονος μου.

Δημοσ.

Για πείτε πως κάνετε μπιφτέκι για burger. Εγω βάζω κιμα μια φορά περασμένο, τα φτιάχνω ένα δάκτυλο πάχος αλάτι- πιπέρι τέλος. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...