Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αποψε θα ψησω 4 κιλα προβατινα συν κατι αλλα.... Μαλλον θα χρειαστει καθαρισμα μετα απο αυτο 🤪

Άσε εγώ που έψησα και την καθάρισα την επόμενη μέρα έβρισκα  λιπη Οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς! 2 ώρες καθάριζα.. άσε που είχα παρά πολλές αναφλέξεις! Δε το επιχειρώ ξανά!!!

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sot_pal είπε

Άσε εγώ που έψησα και την καθάρισα την επόμενη μέρα έβρισκα  λιπη Οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς! 2 ώρες καθάριζα.. άσε που είχα παρά πολλές αναφλέξεις! Δε το επιχειρώ ξανά!!!

Το Πάσχα έψησα κοκορέτσι, κοντοσουβλι και στα καπάκια προβατίνα. Δεν είχα πρόβλημα με αναφλεξεις.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

Η αληθεια ειναι οτι και εμενα μου κανει εντυπωση που αναφερονται αναφλεξεις εχω σχεδον μηδεν με κλειστο καπακι.

Τις πιο πολλές αναφλεξεις τις είχα σε butterfly κοτόπουλο που είχα ξεκινήσει indirect και είχε μαζέψει πολλά λάδια από πάνω καθώς μαγειρευοταν. Όταν το γύρισα να ψηθεί direct έγινε χαμουλης. Το μετακίνησα να στραγγιξει και μετά ήταν κομπλέ. 

Σε προβατίνα δεν έχω πρόβλημα. Σαφώς και υπάρχουν κάποιες, αλλά όχι να εμποδίζει το ψήσιμο. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τις πιο πολλές αναφλεξεις τις είχα σε butterfly κοτόπουλο που είχα ξεκινήσει indirect και είχε μαζέψει πολλά λάδια από πάνω καθώς μαγειρευοταν. Όταν το γύρισα να ψηθεί direct έγινε χαμουλης. Το μετακίνησα να στραγγιξει και μετά ήταν κομπλέ. 

Σε προβατίνα δεν έχω πρόβλημα. Σαφώς και υπάρχουν κάποιες, αλλά όχι να εμποδίζει το ψήσιμο. 

ωπα για butterfly κοτοπουλο εχω κανει πλανα για κυριακη... δωσε κανα τιπ! 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Όντως πολύ αέριο "χάνετε" στο 15λεπτο τις πυρόλυσης μετά από κάθε ψήσιμο ή στο αρχικό ζέσταμα, γιατί οι καυστήρες δουλεύουν τις περισσότερες φορές όλοι και είναι στο τέρμα. 

Έτσι, χωρίς στοιχεία βέβαια, νομίζω "χάνετε" το 30-35% τις μπουκάλας.

Υπάρχει άλλος τρόπος;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spyros_vas είπε

ωπα για butterfly κοτοπουλο εχω κανει πλανα για κυριακη... δωσε κανα τιπ! 

Όπως ψήνεις και το απλό κοτόπουλο. Τώρα δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Εγώ το καπνίζω λίγο στην αρχή indirect και το τελειώνω direct όταν είναι σχεδόν έτοιμο. Άλλες φορές μόνο κάπνισμα. Άλλες μόνο direct. 

Το πιο παραδοσιακό θεωρητικά είναι το direct σε μέτρια φωτιά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Astronautis είπε

Υπάρχει άλλος τρόπος;

Δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος. 

Είναι αναγκαίο κακό και η προθέρμανση στην αρχή και η πυρόλυση  στο τέλος.

 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος. 

Είναι αναγκαίο κακό και η προθέρμανση στην αρχή και η πυρόλυση  στο τέλος.

Εγώ τα κάνω ταυτόχρονα. Δεν κάνω πυρολυση στο τέλος δλδ. Την κάνω στο επόμενο ψήσιμο μαζί με το ζέσταμα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αποψε θα ψησω 4 κιλα προβατινα συν κατι αλλα.... Μαλλον θα χρειαστει καθαρισμα μετα απο αυτο 🤪

Θέλουμε φώτο!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, σας παρακολουθώ καιρό αλλά 1η φορά γράφω. Ψάχνω εδώ και καιρό ψησταριά και έχω καταλήξει στην Weber Spirit II E-310 GBS. Βλέπω μάλιστα σήμερα ότι την έβγαλαν σε προσφορά Κωστόβολος κια YOU στα 599 €. Το θέμα μου είναι το εξής, βλέπω ότι σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο της Weber, το Spirit II E-320 GBS, αξίζει να περιμένω για αυτό ; Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι το πλαινό ράφι που διαθέτει δική του εστία. Φοβάμαι ότι η τιμή  θα αργήσει να πέσει, ειδικά στα 600 € (τιμή καταλόγου το έχουν στα 795 €) οπότε σκέφτομαι να προχωρήσω με το προηγούμενο μοντέλο, τι λέτε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ τα κάνω ταυτόχρονα. Δεν κάνω πυρολυση στο τέλος δλδ. Την κάνω στο επόμενο ψήσιμο μαζί με το ζέσταμα.

Μπαα εγώ δεν το ρισκάρω να μαζεύονται τίποτα γάτες, κατσαρίδες ή οτιδήποτε άλλο, αφήνοντας βρώμικες σχάρες ή διαχύτες ή ακόμα και μυρωδιές περίεργες. Κάνω πάντα πυρόλυση και λάδωμα μετά το ψήσιμο. 

5 λεπτά πριν, gm21 είπε

... βλέπω ότι σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο της Weber, το Spirit II E-320 GBS, αξίζει να περιμένω για αυτό ; ...

Γιατί νομίζω ότι η Ε-320 δεν είναι νέο μοντέλο ή κάνω λάθος..

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Μπαα εγώ δεν το ρισκάρω να μαζεύονται τίποτα γάτες, κατσαρίδες ή οτιδήποτε άλλο, αφήνοντας βρώμικες σχάρες ή διαχύτες ή ακόμα και μυρωδιές περίεργες. Κάνω πάντα πυρόλυση και λάδωμα μετά το ψήσιμο. 

Γιατί νομίζω ότι η Ε-320 δεν είναι νέο μοντέλο ή κάνω λάθος..

Δεν ειναι, ειναι απλως το επομενο με εξτρα το ματι μονο νομιζω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Μπαα εγώ δεν το ρισκάρω να μαζεύονται τίποτα γάτες, κατσαρίδες ή οτιδήποτε άλλο, αφήνοντας βρώμικες σχάρες ή διαχύτες ή ακόμα και μυρωδιές περίεργες. Κάνω πάντα πυρόλυση και λάδωμα μετά το ψήσιμο. 

Γιατί νομίζω ότι η Ε-320 δεν είναι νέο μοντέλο ή κάνω λάθος..

Άμα δει κατσαρίδα η δικιά μου στην ψησταριά ή θα χάσω τη γυναίκα από ανακοπή ή την ψησταριά. Ή και τα δύο. Γιατί να μαζεύονται εκεί τα θλιβερά αυτά όντα; 

Αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω για τον συνδιασμό ζεσταμα-πυρολυση είναι πολύ λογικό από άποψη κατανάλωσης, χρόνου και γενικότερης οικονομίας. 

1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Τι γνωμες εχετε για τις αντικολλητικες μεμβρανες?

Αυτή

εδω πχ βλεπω εχει και FDA Approval και σηματακι μεχρι 288 βαθμους

Η FDA έχει εγκρίνει τη χρήση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή επ άπειρον. 

Επίσης πως διασφαλίζεται η max  θερμοκρασία; Εννοώ να μην σου ανέβει παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...