alimentas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγώ σχεδόν κάθε φορά θα κάψω και μια πίτσα, και έχω ψήσει καμία 60αρια μέχρι τώρα........ Βάλε φρέσκια Μοτσαρελα την επόμενη φορά. Είναι κλάσεις ανώτερη για μένα. Κ εγω 2 φτυαρια ειχα.Αυτο για το γυρισμα ειναι λιγο πιο χοντρο απ αυτο της οονι και με παιδεψε φουλ.Δεν ξερω αν εχεις διαβασει ποτε στο pizzamaking.com που εκει ενταξει το εχουν παει σε αλλο επιδεζο με την πιτσα.Γνικα το προβλημα με την διαφορα θερμοκρασιες υπαρχει κ ειναι λογικο για ο φουρνος λογω αεριου(λογικα) δεν εχει μπροστα καπακι ωστε να πιανει την μεγιστη θερμοκρασια κ πισω η γλογα με την πλακα εχει αποσταση ενα εκατοστο.Εχουν βγαλει πατεντες που λεει οτι δουλεουν φουλ.https://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=61419.240 Αυτο με το αλουμινοχαστο που ειναι πιο ευκολο γραφει ενας οτι κανει δουλεια.Ενα αλλος για πιο μονιμο αποτελεσμα εχει κανει το ιδιο μ ενα κομματι αλουμινιο.Γενικα θελει πειραματισμο οπως ειπα. Φρεσκια μοτσαρελα επαιξα κομμενη σε μπαστουνακια.Απλα απο κατω εβαλα 2 ακομα τυρια μαζι που μ αρεσουν να δω θα βγει.Γευση ημουν ικανοποιημενος φουλ. 5 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Ευχαριστούμε για το review!! μήπως ενα θερμόμετρο να σε βοηθούσε ωατε ν βρείς ιδανική θερμοκρασία και να παίζεις εκει που θέλεις; έχεις δοκιμάσει και.την πέτρα στον φούρνο και το συγκρίνεις με το ooni ή μια πίτσα σε ενα απλο ταψακι στον φούρνο; Mε πετρα στον φουρνο προφανως η συγκριση.Δεν μπορει ο απλος φουρνος να πιασει τετοια θερμοκρασια για να παρεις τετοιο αποτελεσμα.Θερμομετρο πιστολι δεν ειχα,θα παρω σιγουρα,χρειαζεται Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από alimentas
gdeli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, mech_eng είπε https://www.skroutz.gr/s/22074185/Weber-Genesis-II-E-330-GBS-61012174.html Αυτή εδώ; έχει; Επίσης ποιο μοντέλο έχεις; Αυτή δεν έχει, αλλά είναι κορυφαία. Την σκέφτομαι και εγώ ως ανταγωνιστή της Napoleon. Ο οπίσθιος καυστήρας σίγουρα κάνει δουλειά, αλλά δεν ψήνεις με αυτόν τόσο, όσο με τους κανονικούς. Αυτός είναι περισσότερο για το καραμέλωμα. Φίλος με baron με σούβλα και οπίσθιο καυστήρα τον χρησιμοποιεί συνέχεια αλλά ενθουσιασμένος 100% δεν είναι.
Instructor1182 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, gdeli είπε Αυτή δεν έχει, αλλά είναι κορυφαία. Την σκέφτομαι και εγώ ως ανταγωνιστή της Napoleon. Ο οπίσθιος καυστήρας σίγουρα κάνει δουλειά, αλλά δεν ψήνεις με αυτόν τόσο, όσο με τους κανονικούς. Αυτός είναι περισσότερο για το καραμέλωμα. Φίλος με baron με σούβλα και οπίσθιο καυστήρα τον χρησιμοποιεί συνέχεια αλλά ενθουσιασμένος 100% δεν είναι. Αν την συγκρίνεις με Napoleon δεν έχει κανένα πλεονέκτημα ουσιαστικά και παίρνεις ένα bbq με μικρότερη εγγύηση και χειρότερα specs. 5 λεπτά πριν, gdeli είπε Έγραψα μια ερώτηση στο chat της αντιπροσωπείας της Napoleon στην Ελλάδα για διαθεσιμότητες και με πήραν μετά από λίγο στο κινητό! Μιλούσαμε αρκετή ώρα, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα. Και σε τεχνικές γνώσεις και σε γνώσεις ψησίματος και σε εξυπηρέτηση. Το θέμα είναι να επιλέξω και μοντέλο ανάμεσα σε 425 (3 καυστήρες), 525 (4 καυστήρες) και 425ΧΤ (3 καυστήρες με το sizzle zone αλλά πάνω από 1000€). Οι διαφορές στις τιμές μου είναι γνωστές, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα. Όποιος καλός Σαμαρείτης χρησιμοποιεί κάποια απο αυτές ας με βοηθήσει! 😀 Αν σε ενδιαφέρει το θωράκισμα τότε πήγαινε για την 425 XT που έχει και το sizzle zone. Αλλιώς πήγαινε για την 525 που έχει και μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος. 1
gdeli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Με ενδιαφέρει το θωράκισμα, το ερώτημα είναι αν μπορώ να το κάνω και χωρίς το sizzle zone. Στην δική μου, μια Barbecook 10ετίας, μπορώ, βάζοντάς το στις συγκεκριμένες περιοχές της σχάρας που έχω δει ότι καίει περισσότερο (εννοείται ότι η διάχυση θερμότητας είναι για κλάματα). Εννοώ να μην φαίνεται γκρι το κρέας με μαύρα grill marks, αλλά να είναι μια σκούρα καφέ καραμελωμένη επιφάνεια (και ας μην φαίνονται τα grill marks, δεν με πειράζει και τόσο)
mech_eng Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, gdeli είπε Αυτή δεν έχει, αλλά είναι κορυφαία. Την σκέφτομαι και εγώ ως ανταγωνιστή της Napoleon. Ο οπίσθιος καυστήρας σίγουρα κάνει δουλειά, αλλά δεν ψήνεις με αυτόν τόσο, όσο με τους κανονικούς. Αυτός είναι περισσότερο για το καραμέλωμα. Φίλος με baron με σούβλα και οπίσθιο καυστήρα τον χρησιμοποιεί συνέχεια αλλά ενθουσιασμένος 100% δεν είναι. Πάντως στην περιγραφή λέει ότι έχει sear station
gdeli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Αυτός είναι ένας έξτρα καυστήρας, ανάμεσα στον μεσαίο και τον τέρμα δεξιά, που ανεβάζει τοπικά την θερμοκρασία στην συγκεκριμένη περιοχή. Δεν είναι οπίσθιος δηλαδή.
mech_eng Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Επομένως για να συνοψίσουμε Οπίσθιος καυστήρας στις ΒΚ υπάρχει στα μοντελα 90 Στις ΝΑΠ 425 και 525;
gdeli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Από ό,τι βλέπω στο site της Napoleon, η Rogue SE έχει πλαϊνό και οπίσθιο καυστήρα υπερύθρων. Δηλαδή Rogue 425 SE και 525 SE έχουν και οπίσθιο. Όμως πρέπει οι τιμές να ανεβαίνουν πολύ. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, gdeli είπε Με ενδιαφέρει το θωράκισμα, το ερώτημα είναι αν μπορώ να το κάνω και χωρίς το sizzle zone. Στην δική μου, μια Barbecook 10ετίας, μπορώ, βάζοντάς το στις συγκεκριμένες περιοχές της σχάρας που έχω δει ότι καίει περισσότερο (εννοείται ότι η διάχυση θερμότητας είναι για κλάματα). Εννοώ να μην φαίνεται γκρι το κρέας με μαύρα grill marks, αλλά να είναι μια σκούρα καφέ καραμελωμένη επιφάνεια (και ας μην φαίνονται τα grill marks, δεν με πειράζει και τόσο) Σκεψου τι θα χρειαστεις περισσοτερο. Το sizzle zone ή το μεγαλυτερο μεγεθος; Και τα δυο θα τα χρειαστεις καποιες φορες. Eγω θα πηγαινα στο sizzle zone. Πιστευω ειναι κατι που θα το ευχαριστηθεις. Και αν δεν χρησιμοποιεις τοσο για searing, μπορεις να το χρησιμοποιησεις νομιζω για τηγανισμα με κατσαρολα χωρις να το επηρρεαζει ο αερας. Το Παραπανω μεγεθος της 525 ποσο ειναι; 10 ποντους πιο φαρδια; Σιγουρα θα χρειαστει καποιες φορες, αλλα οχι οσο συχνα οσο το sizzle. 1 ώρα πριν, Petyrion είπε Καλησπέρα, Μια ερώτηση από μένα σε όσους έχουν την Ooni Koda: έχω μπερδευτεί με το gas tank pressure που προτείνει για Ελλάδα (37mbar). Από την εμπειρία μου σε φιάλες οι περισσότερες είναι 30, μάλιστα ρώτησα πρόσφατα σε γνωστό κατάστημα της Θεσ/νίκης και μου είπαν ότι δύσκολα θα βρω φιάλη με 37 mbar. Απλα αλλαζεις τον ρυθμιστη πιεσης με εναν απο Ελλαδα και εισαι οκ. Εγω ετσι τη δουλευω τωρα ενα χρονο. 1 ώρα πριν, gdeli είπε Αυτό ακριβώς κοιτούσα χθες! Είναι μεγάλο ατου αν όντως δεν προκαλείς ζημιά με τις στάχτες! Ειχα δει και μια αλλη πατεντα. Βαζεις μια τετοιου τυπου μεσα στην υγραεριου και την εχεις μετατρεψει σε καρβουνου, αν θες να κανεις τπτ καπνιστα πιο καλα κλπ. Και ουτε λερωνεις ουτε τπτ. https://www.skroutz.gr/s/8855080/NS-60-60x30cm.html 2
gdeli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σκεψου τι θα χρειαστεις περισσοτερο. Το sizzle zone ή το μεγαλυτερο μεγεθος; Και τα δυο θα τα χρειαστεις καποιες φορες. Eγω θα πηγαινα στο sizzle zone. Πιστευω ειναι κατι που θα το ευχαριστηθεις. Και αν δεν χρησιμοποιεις τοσο για searing, μπορεις να το χρησιμοποιησεις νομιζω για τηγανισμα με κατσαρολα χωρις να το επηρρεαζει ο αερας. Το Παραπανω μεγεθος της 525 ποσο ειναι; 10 ποντους πιο φαρδια; Σιγουρα θα χρειαστει καποιες φορες, αλλα οχι οσο συχνα οσο το sizzle. Απλα αλλαζεις τον ρυθμιστη πιεσης με εναν απο Ελλαδα και εισαι οκ. Εγω ετσι τη δουλευω τωρα ενα χρονο. Αυτό προσπαθώ να δω. Το μεγάλο μέγεθος θα το χρειαστώ για πιο μεγάλα σουβλιστά (κανένα μωρογούρουνο πχ ή κανένα κατσικάκι). Οπότε αν μπορώ να θωρακίσω επαρκώς χωρίς το sizzle zone και δεν θα μου βγαίνουν τα κρέατα γκρι με grill marks τότε θα προτιμήσω το μεγαλύτερο μήκος. Στην genesis μπορείς να κάνεις καλό searing;
Instructor1182 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, gdeli είπε Με ενδιαφέρει το θωράκισμα, το ερώτημα είναι αν μπορώ να το κάνω και χωρίς το sizzle zone. Στην δική μου, μια Barbecook 10ετίας, μπορώ, βάζοντάς το στις συγκεκριμένες περιοχές της σχάρας που έχω δει ότι καίει περισσότερο (εννοείται ότι η διάχυση θερμότητας είναι για κλάματα). Εννοώ να μην φαίνεται γκρι το κρέας με μαύρα grill marks, αλλά να είναι μια σκούρα καφέ καραμελωμένη επιφάνεια (και ας μην φαίνονται τα grill marks, δεν με πειράζει και τόσο) Το σωστό θωράκισμα γίνεται με αυτή την μέθοδο όσον αφορά τις υγραερίου. Ακριβώς αυτό το καραμέλωμα κάνει το sizzle zone. 6 λεπτά πριν, gdeli είπε Αυτό προσπαθώ να δω. Το μεγάλο μέγεθος θα το χρειαστώ για πιο μεγάλα σουβλιστά (κανένα μωρογούρουνο πχ ή κανένα κατσικάκι). Οπότε αν μπορώ να θωρακίσω επαρκώς χωρίς το sizzle zone και δεν θα μου βγαίνουν τα κρέατα γκρι με grill marks τότε θα προτιμήσω το μεγαλύτερο μήκος. Στην genesis μπορείς να κάνεις καλό searing; Τότε η καλύτερη λύση είναι η Rogue 525 XT που σου δίνει και το μέγεθος που θες αλλά και το sizzle zone (όχι μόνο για θωράκισμα αλλά και για βράσιμο ή τηγάνισμα) . Γιατί εφόσον υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικα που θες σε ένα bbq να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο? Έχεις δει πουθενά να λένε ότι κάνουν τέλειο θωράκισμα με genesis? Όχι και ο λόγος είναι ότι αν και έχει κατασκευαστεί γι'αυτό δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλουν. Διάβασε reviews στο εξωτερικό που λένε για το sizzle zone να δεις ότι είναι αυτό που ψάχνεις. Η Napoleon φημίζεται για το θωρακισμά της.
alimentas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Petyrion είπε Καλησπέρα, Μια ερώτηση από μένα σε όσους έχουν την Ooni Koda: έχω μπερδευτεί με το gas tank pressure που προτείνει για Ελλάδα (37mbar). Από την εμπειρία μου σε φιάλες οι περισσότερες είναι 30, μάλιστα ρώτησα πρόσφατα σε γνωστό κατάστημα της Θεσ/νίκης και μου είπαν ότι δύσκολα θα βρω φιάλη με 37 mbar. Αναγκαστικα θα αλλαξεις ρυθμιστη.Πηγα σε ολα τα βενζιναδικα,δεν υπαρχουν εδω μπουκαλες που να μπαινει ο ρυθμιστης που δινει η ooni.
Instructor1182 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mech_eng είπε Επομένως για να συνοψίσουμε Οπίσθιος καυστήρας στις ΒΚ υπάρχει στα μοντελα 90 Στις ΝΑΠ 425 και 525; Στις Napoleon είναι τα εξής Rogue 425 SE Rogue 525 SE Rogue 625 SE και μετά όλα τα Prestige και Prestige Pro.
sndev Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) σε προηγούμενα ποστ εχω αναφέρει για εναν ρυθμιστή που κανει 20 ε κ εχει 30-50mbar ρυθμιζόμενο. βαριέμαι να ψαχνω πισω τωρα ,αν καιγετε κανεις ας παρει αυτον κ να τον βαλει στα 37mbar ειναι αυτος που δινει η campingaz τον οποιο τον τερματισα κ εγινε κολαση απο ζεστη νομιζα θα λιωσουν τα πλαστικα χερουλια της ψησταριας 😂 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από sndev 1
tsiro7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 https://e-gas.com.gr/eksartimata-ygraeriou/rythmistis-xamilis-piesis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα