Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, depmode είπε

Καλορίζικη!

Και ηλπιζα να τη χρησιμοποιήσω για τις γιορτές. Μαλλον θα στραφώ τελικά προς την Genesis EP-335 που είναι η άλλη επιλογή μου.

 

Ακυρο το σχόλιο...Νομιζα 525 SE

Έχει μείνει μόνο μία SE? Όποια επιλογή και να κάνεις καλά ψησίματα και καλές γιορτές!

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

παιδια μονο αλατι πιπερι και σκετο κιμα για το μπιφτεκι burger με τη σωστη αναλογια κρεατος-λιπους.

αν δεν ειχε γευση η δεν ηταν τοσο καλο μαλλον δεν ειχατε βαλει αρκετο αλατι-πιπερι, μην τα φοβαστε θελει παραπανω απο οσο θα ριχνατε σε ενα μπιφτεκι φουρνου πχ.

@sndev εσυ αγορι μου το εχεις παει σε αλλο επιπεδο πια! 

το εχω ξαναγραψει σε συζητησεις πιο πισω, μολις πετυχεις το ιδανικο μπιφτεκι στο σπιτι δεν ξανατρως burger απεξω ουτε να σε πληρωνουν!

εχω τον πονο μου εγω ομως... εχει δοκιμασει κανεις να ψησει κεμπαπ ? τα φωτα σας!

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ritualistic είπε

εχω τον πονο μου εγω ομως... εχει δοκιμασει κανεις να ψησει κεμπαπ ? τα φωτα σας!

εχω ψήσει αρκετές φορές κάποια που τα εχω αγοράσει από χασάπη στην επαρχία που τα φτιάχνει ο ιδιος.

τα δικά μου ηταν περασμενα σε ξυλινα καλαμάκια οπότε τα έβρεξα λίγο στις άκρες για να μην αρπάξουν. θέλει πολύ καλό λάδωμα η σχάρα γιατι το παραμικρό αλάδωτο σημειο θα σου κάνει ζημια (θα πας να το βγάλει και θα μεινει μονο το καλαμάκι στο χέρι σου). γενικά τα έψησα σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία (γύρω στους 200-220 βαθμους). ωρα ψησιματος δεν θυμαμαι αλλά τα έβγαλα περίπου στους 65 βαθμούς (στο κρέας) και ηταν απίστευτα.

 

 

  • Like 2
Δημοσ.

Για μπέργκερ και γω είμαι της άποψης αλάτι και πιπέρι μόνο εξωτερικά σαν μπριζόλα. Ιδανικά 180-190γρ το καθένα.

Αν είναι να φτιάξω μπιφτέκια τότε βάζω και άλλα μπαχαρικά. 

Για κεμπάπ συνήθως είναι αρκετά λιπαρά οπότε δεν κολλάνε, ψήνονται εύκολα σε μέτρια φωτιά περίπου 200-230. Και τα γυρίζω με απλή τσιμπίδα. Μόλις πάρουν χρώμα και στις 4 πλευρές τα βγάζω. Δεν βάζω θερμόμετρο καν. 

  • Like 2
Δημοσ.

οντος αν κ δεν εχω κανει πολλες φορες κεμπάπ οσες φορες τα εκανα τα αφησα να ψηθουν καλα απο κατω κ.να ξεκολανε μονα τους για να.μη μου μείνει το καλαμακι στα χερια, επίσης εβγαλα τους ανακλαστηρες για να μην εχω επιπλέον αναφλεξεις αλλα δε ξερω αν εκανα σωστα παντως πετυχανε με αυτο το τρόπο.

 

για κιμα burger οσο κ αν φανει τραγικο ο πιο κατάλληλος κιμας ειναι αυτος του lidl γτ εχει πολυ λιπος μεσα (γιαυτο ειναι κ φθηνος) κ περασμενος μια φορα. Στα κρεοπωλεία δυσκολα βρισκεις τοσο σκαρτο πραγμα🤣 συνήθως ειναι κιμας απο ελληνικο μοσχαρι που απο μονο του δεν εχει λιπος οποτε αγευστο (γιαυτο ειπα να το ανακατεψει με αλλο κομματι) κ ολο το μυστικό στο στο μοσχαρι στη γευση ειναι το λίπος. το αλατι ειναι ενα συστατικο που απογειώνει τη γευση οταν υπαρχει λιπος ,απο την αλλη εαν παρετε οτιδήποτε κομμάτι με κατω του 12-14% λιπος κ το αλατισετε περισσότερο απο οσο πρεπει θα σας χαλασει γευστικα. για οσους φοβούνται τα πολυ λιπαρα κομματια, στη ψησταρια δεν ειναι τοσο προβλημα καθως λιωνει κ πεφτει στο καδο ενω οπουδηποτε αλλου θα καταλήξει στο στομαχι μας κ μετα στις αρτηρίες μας

  • Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, lostregr123 είπε

για burger τι κομματι κρεατος πρωτείνεται; να χει λίπος

Προσωπικά διαλέγω 500 γραμμάρια από ελιά και αλλα 500 από στήθος που έχει αρκετό λυπάκι 

3 ώρες πριν, zanskou είπε

επειδη εχω διαβασει ολες τις απόψεις και δεν εχω κατασταλάξει. το καλύτερο μπιφτέκι για burger ειναι τελικά σκέτος κιμάς μονο με λιγο αλατοπίπερο ή με προσθήκη διαφόρων υλικών όπως πχ ψωμιου ;

 

 

αλάτι πιπερι και σκόρδο σε σκόνη ...άλλο επίπεδο 

2 ώρες πριν, alimentas είπε

Εγω παιζω multi.Λαδι,λιγο τσιλι,κρεμυδι,σκονη σκορδο-κρεμυδι-παπρικα κτλ (οτι αρεσει στον καθεναν),και λιγη γαλετα ή ψωμι τοστ για να μην βγει πολυ νερουλη η παστα.Μετα βαζω την παστα στο κιμα και μπορει να βαλω κ λιγη bbq μεσα.Αυγο δεν βαζω.Γενικα καθε φορα το αλλαζω

δοκίμασε αντί για bbq να βάλεις worcestershire sauce

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

αλάτι πιπερι και σκόρδο σε σκόνη ...άλλο επίπεδο 

με τι αναλογίες περίπου ; σε μισο κιλο κιμα ας πουμε

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zanskou είπε

με τι αναλογίες περίπου ; σε μισο κιλο κιμα ας πουμε

 

Το αλάτι και τα μπαχαρικά τα βάζω πάντα με το μάτι πάνω από κάθε μπιφτέκι πριν το ψήσω σκέψου για αλάτι μια και μιση πρέζα από κάθε πλευρά πιπερι μια πρέζα και σκόρδο ελάχιστο γιατί είναι αρκετά δυνατό όταν είναι σε σκόνη 

Επεξ/σία από Moorer7
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Το αλάτι και τα μπαχαρικά τα βάζω πάντα με το μάτι πάνω από κάθε μπιφτέκι πριν το ψήσω σκέψου ότι το αλάτι μια και μιση πρέζα από κάθε πλευρά πιπερι μια πρέζα και σκόρδο ελάχιστο γιατί είναι αρκετά δυνατό όταν είναι σε σκόνη 

και υποθέτω ότι τα αφήνεις για καμια ωρα να "ζυμωθούν" με τον κιμά πριν τα ρίξεις στη σχαρα, σωστα ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zanskou είπε

και υποθέτω ότι τα αφήνεις για καμια ωρα να "ζυμωθούν" με τον κιμά πριν τα ρίξεις στη σχαρα, σωστα ;

όχι συνήθως αυτό που κάνω είναι αρχικά να φτιάξω τα μπιφτέκια έχω πάρει μια πρέσα οποτε βγαίνουν όλα ομοιόμορφα (σημαντικό) τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για καμία ώρα αφαιρώ τα υγρά που μπορεί να έχουν κατεβάσει απ το πιάτο και λίγο πριν μπουν για ψήσιμο βάζω αλάτι και μπαχαρικά 

  • Like 1
Δημοσ.

Κιμας lidl οντως τοπ για burger.Κ εγω αυτο παιρνω.Συνηθως οποτε κανω burger παω κ στοκαρω καμια 10αρια πακετα.Επισης τιμη τζαμπα.

Ειναι στα επομενα σχεδια να παρω το μηχανημα που κοβει κιμα για το kmix αλλα μου φαινεται τσιμπημενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα να ευχηθώ αρχικά Καλα Χριστούγεννα σε όλους να τα περάσουμε γευστικά και όσο τον δυνατόν με περισσότερη ασφάλεια και εύχομαι για το νέο έτος υγεία και κανονικότητα. Λοιπόν από εχθές είμαι κάτοχος μιας τίμιας Weber Spirit E-310 και λέω τίμιας γιατί αγοράστηκε την δεδομένη στιγμή στην καλύτερη δυνατή τιμή η τελική επιλογή έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι δεν μεσολαβούσαν φορτωτικές με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν όλα στον χρόνο που ήθελα και με ασφάλεια προσωπικά η καλύτερη επιλογή παραμένει να είναι η napoleon που στο υγιές μέλλον την βλέπω σαν κύρια ψησταριά αλλά σε μοντέλο prestige πλέον...Ερώτηση έχει τις σχάρες με την αποσπώμενη Φ30 πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα κάθεται καλά https://www.skroutz.gr/s/15360603/Lodge-Τηγάνι-30cm-L10SK3.html ή να πάω κατευθείαν στο εξάρτημα της Weber ?

Επεξ/σία από Moorer7
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το βάζεις μέσα στην τρύπα!!!!! 🙈 Απλά ακούμπησέ το πάνω στη σχάρα.

2 ώρες πριν, alimentas είπε

Κιμας lidl οντως τοπ για burger.Κ εγω αυτο παιρνω.Συνηθως οποτε κανω burger παω κ στοκαρω καμια 10αρια πακετα.Επισης τιμη τζαμπα.

Ειναι στα επομενα σχεδια να παρω το μηχανημα που κοβει κιμα για το kmix αλλα μου φαινεται τσιμπημενο.

Σκέψου ότι θα σε βολέψει το μηχάνημα αν θες τα μπιφτέκια σου medium rare για να κόβεις φρέσκο κιμά και να τα ψήνεις επιτόπου. Επίσης έχεις συσκευή και για λουκάνικα μαζί. Είχα φτιάξει κάποια chorizo style όταν είχα το kmix, αλλά δεν είχαν βγει καλά επειδή είχα βάλει άπαχο κρέας για να τα τρώω χωρίς τύψεις! Τώρα το μίξερ που πήρα έχει τη μηχανή μέσα, οπότε θα αναλάβει δράση πάλι.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!  Έρχεται σήμερα το γουρουνάκι για να γίνει αύριο στη Weber στη σούβλα. Καμιά βοήθεια για την προετοιμασία που χρειάζεται; Αλατι / πιπέρι εσωτερικά μόνο; Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

ACtC-3dNQVV5f0RaNcZE2bZRErp5rlXQZqM3Tau63gyjWVd-pb2s9ByOQz_hXE2A6usRPLmhwnck_V51capE_K1ry2_lxUMSlPXnJZZcHNzZ9UJfVUW7WWjqXYnGhKlvz44H6L8TeCsHIinPTY9KNNRxOg5U=w714-h952-no?authuser=0να σε

  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gm21 είπε

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!  Έρχεται σήμερα το γουρουνάκι για να γίνει αύριο στη Weber στη σούβλα. Καμιά βοήθεια για την προετοιμασία που χρειάζεται; Αλατι / πιπέρι εσωτερικά μόνο; Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

ACtC-3dNQVV5f0RaNcZE2bZRErp5rlXQZqM3Tau63gyjWVd-pb2s9ByOQz_hXE2A6usRPLmhwnck_V51capE_K1ry2_lxUMSlPXnJZZcHNzZ9UJfVUW7WWjqXYnGhKlvz44H6L8TeCsHIinPTY9KNNRxOg5U=w714-h952-no?authuser=0να σε

Έλα να το βλέπουμε να γυρίζει.... Ανέβασε φώτο και βίντεο οπωσδήποτε. Θα έλεγα να δεις κανένα βίντεο από Αμερική ή Γερμανία για να πάρεις ιδέες.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...