Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωωωωωωω καλά, στείλε φωτό από προετοιμασία και τελικό αποτέλεσμα και βίντεο από σούβλα!

Δεν έχω σουβλίσει ποτέ γουρούνι, θυμάμαι όμως τις γουρουνοπούλες στην Πελοπόννησο, που έβαζαν αρκετό πιπέρι. Αλατοπίπερο θα έβαζα εγώ λοιπόν και ίσως κανένα δεντρολίβανο που πηγαίνει στο χοιρινό ή ό,τι άλλο μυρωδικό σου αρέσει. Τα μωρογούρουνα έχουν πολύ ντελικάτη γεύση, δεν είναι η βαριά γουρουνίλα που βγάζουν ενίοτε τα μεγαλύτερα ζώα, οπότε νομίζω μπορείς να μην βάλεις και πάρα πολλά.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δες και αυτο εδω εχει πληροφοριες για ψησιμο και θερμοκρασιες

 

Καλημέρα στην όμορφη παρέα και και καλά Χριστούγεννα.  Καμία ιδέα που πήρα και εγώ ένα γουρουνάκι 5,500 αλλά δεν έχω σούβλα, πως να το ψήσω,  να το βάλω σε ένα ταψί με κλειστό το μεσαίο και στην μέση τα 2 ακριανα?

Δημοσ.

Ναι, απλώς στο τέλος πρέπει να αυξήσεις πολύ την θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η πέτσα και είναι δύσκολο, γιατί η θερμότητα έρχεται από κάτω και όχι από πάνω που θέλεις εσύ. Μπορείς να το ψήσεις στην ψησταριά και να το τελειώσεις στον φούρνο που θα τον έχεις ανάψει τέρμα προηγουμένως να κάψει. Όταν η πέτσα γεμίσει φουσκάλες είσαι έτοιμος.

  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ναι, απλώς στο τέλος πρέπει να αυξήσεις πολύ την θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η πέτσα και είναι δύσκολο, γιατί η θερμότητα έρχεται από κάτω και όχι από πάνω που θέλεις εσύ. Μπορείς να το ψήσεις στην ψησταριά και να το τελειώσεις στον φούρνο που θα τον έχεις ανάψει τέρμα προηγουμένως να κάψει. Όταν η πέτσα γεμίσει φουσκάλες είσαι έτοιμος.

Αν το γυρισει ανασκελα δεν θα κανει δουλεια;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν το γυρισει ανασκελα δεν θα κανει δουλεια;

Ανάσκελα που όμως στο ταψί  θα έχει ζουμιά και αν έχει ψηθεί θα διαλυθεί για να το γυρίσεις 

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giannis170374 είπε

Ανάσκελα που όμως στο ταψί  θα έχει ζουμιά και αν έχει ψηθεί θα διαλυθεί για να το γυρίσεις 

Bαλε μια σχαρα πανω στο ταψι και ακουμπησε το πανω. Και θα τρεχει μεσα στο ταψι το λιπος και τα ζουμια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Bαλε μια σχαρα πανω στο ταψι και ακουμπησε το πανω. Και θα τρεχει μεσα στο ταψι το λιπος και τα ζουμια.

Θα μπορέσω όμως να το γυρίσω η θα διαλυθεί 

Δημοσ.

καλησπερα ξανα σε ολους και χρονια πολλα

εχω παρει αυτα εδω για αυριο και σκεφτομουνα για reverse searing... συμφωνειτε ?

επισης τα εχω βαλει για dry brining πανω σε 2 σφηνοποτηρα (δεν εχω σχαριτσα) και καπως κανουν καμπυλη... υπαρχει πιθανοτητα να μεινει το σχημα ετσι μολις τα βγαλω για ψησιμο ?

132573363_140379084550704_5975960631178361745_n.jpg

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε θα μεινει σχήμα, αντι για σφινοποτηρο βαλτα στη σχαρα του φούρνου.. βαλε χοντρο αλάτι.. εγω θα τα εψηνα κανονικά παντως με θερμόμετρο αλλα γουστα είναι αυτα 😃

φαίνονται αψογες πάντως καλοφαγωτες

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, sndev είπε

δε θα μεινει σχήμα, αντι για σφινοποτηρο βαλτα στη σχαρα του φούρνου.. βαλε χοντρο αλάτι.. εγω θα τα εψηνα κανονικά παντως με θερμόμετρο αλλα γουστα είναι αυτα 😃

φαίνονται αψογες πάντως καλοφαγωτες

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

Τι πάχος έχουν? Αν είναι κάτω από δύο δάχτυλα ψήσε τις direct. Λογικά 3-4 λεπτά κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι για medium rare.

Αν είναι από δύο δάχτυλα και πάνω πας για reverse searing. 

Φαίνονται άψογες. USDA Prime ή Choice?

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αυτο εκανα τελικα τις εβαλα στην σχαρα και ναι εννοειται χοντρο αλατι!

Black Angus Creekstone ειναι...

τις φοβαμαι για direct μην τις παραψησω αλλα σε εμπιστευομαι... για πες σε τι θερμοκρασια κ ποσα λεπτα περιπου καθε μερια...

θα εχω και θερμομετρο αλλα καλο ειναι να εχω κ εναν μπουσουλα!

εγω θα εβγαζα direct κλειστή ψησταριά κ χωρίς ανακλαστήρα μαλιστα,  direct να κανει κρουστα , σκέτο θερμόμετρο στο κέντρο ακριβός κ ολο μεσα οχι μερος του κ ας κανει τρυπα εχεις πολύ καλύτερο ελενχο  κ αν το βάλεις στους 60 θα το αφαιρούσα στους 57 για safe ώστε να φτασει 60+ με το rest (εκει βοηθάει το meater to θερμομετρο.. ψησαμε ribeye ετσι χοντρα κομματια σα το δικο σου σε καρβουνο τις προαλες κ εβαλε να τις αφαιρεσουμε στους 59 κ με το ζορι στο ρεστ πηγε 60. η κάρβουνου ειχε μεση εξωτερική θερμοκρασια 175 βαθμους. το ιδιο πραγμα στου αέριου που μου πιανει 250 με βαζει να το αφαιρεσω στους 56 κ εκτοξευτε στο10 λεπτο ρεστ 61 62 63)

πριν τις βάλεις αφου καψεις ψησταριά αφαίρεσε το αλατι απο πανω κ σκουπισετες με χαρτοπετσέτα να φυγει οτι υγρο εχει βοηθαει στις αναφλεξεις κ τη κρουστα παρα πολυ

 ιδανικο ψησιμο τα rib eye του είδους ειναι οι 60 βαθμοι να ξέρεις πάντως

για 60 βαθμούς οταν το θερμόμετρο δειξει 40-42 τη τουμπαρεις

δε μπορεί κάνεις να σου πει χρονους εχει να κανει με το παχος κ ποσο πολυ θα ζεσταθεί η ψησταριά (κ καθε ψησταρια διαφερει ) κ ειναι κ ο συνδυασμος  εξωτερικού κρυου 

στο καρβουνο να καταλαβεις προχθες που επιανε ambient 170-175 για να γινει 60 βαθμοι ήταν 17 λεπτα!

λογικα σε αεριου με 230 βαθμους μεσω ορο λογικα πρεπει να σου βγει 8 λεπτο βαρια πολυ 10 λεπτο ααλλα πας με θερμομετρο παντα σε τετοια κομματια

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...