Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sndev είπε

@ritualisticτελεια αφου βγηκε οπως την ήθελες! να δειτε παντως αυτο που λεω με το θερμόμετρο τραβαει μεγαλη εκτίναξη εσωτερικής θερμοκρασιας στο ρεστ κ ας μη ψήνεται το κρεας πρεπει να το αποσύρουμε αρκετα νωρίτερα εν τελη κ εγω με.το meater το εμαθα φετος μετα απο 10 χρονια🤣. στο direct εκανε εξαιρετικη κρουστα παντως μπράβο. απο χρονο πως πηγε; 6 λεπτο; 

6-7 λεπτα καπου εκει

συμφωνω 100% για την εκτιναξη της θερμοκρασιας μολις το τραβας. σου λεω ανεβαινε τρελα γρηγορα και αν δεν ημουν σε πανικο να το κοψω σιγουρα θα πηγαινε 60+ για πλακα.

η λυση σε αυτο ειναι να μην βγει το θερμομετρο ωστε να μπορεις να το παρακολουθεις

για οποιον μπορει να ενδιαφερετai το κρεας ειναι Black Angus Ribeye Creekstone Farm και το βρισκετε στο γνωστο κρεοπωλειο Ν.Σμυρνης κ Βουλας που ειδικευεται σε αυτες τις εισαγωγες.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία .

Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared)

  • Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα).
  • Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά.

Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό.

image01.jpg

image02.jpg

image03.jpg

  • Like 11
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dfwk είπε

Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία .

Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared)

  • Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα).
  • Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά.

Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό.

image01.jpg

image02.jpg

image03.jpg

Πολυ ωραια κρουστα. Στους ποσους βαθμους ανεβασες την ψησταρια για το searing και στους ποσους τραβηξες το κρεας απο πανω ;;

Χρονια πολλα!

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dfwk είπε

Καλησπέρα, Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία .

Το menu σήμερα είχε Tomahawk και T-Bone Black Angus Steak (Reverse Seared)

  • Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 10 λεπτά γύρισμα).
  • Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 70sec την κάθε πλευρά.

Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό.

image01.jpg

 

 

Tι ΜΠΑΛΑΡΑ εχεις παιξει εδω???Ουσισκαρα,πουρο κ κρεας στην σχαρα.Αυτα ειναι.Μονη διαφωνια τα παγακια στο ουισκι😂

  • Like 2
Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους τελικά  το γουρουνάκι 5,350 το έβαλα σε ταψί πάνω σε σχάρα με αναμένους τους 2 πλαινους στο λιγότερο, το πρόβλημα ήταν ότι έφθανε πάλι 145 βαθμούς δεν έπεφτε πιο κάτω , η μπουκάλα μόλις την είχα αλλάξει και έτσι άρπαξε το κεφάλι και τα μπούτια,  το αποτέλεσμα η πέτσα έγινε σαν λάστιχο και την βγάζαμε, το εσωτερικό ήταν φοβερό καλύτερο από αυτό στην Πελοπόννησο. 

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, έχει κάποιος το σετ σουβλας του Leroy να μου δώσει μια πληροφορία για τη βάση του μοτέρ; 

Παιδιά, έχει κάποιος το σετ σουβλας του Leroy να μου δώσει μια πληροφορία για τη βάση του μοτέρ; 

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω τη Monarch 340 και έβαλα τη 10 κιλη της coral gas. Διαβάζοντας και πάλι το εγχείριδιο είδα ότι λέει να μην ξεπερνά σε βάρος η φιαλη τα 15 κιλά. Όταν μέτρησα τη φιαλη μετά από 4 ψησιματα είναι γύρω στα 20 κιλά.. Λέτε να έχω πρόβλημα στη βάση;; 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, gm21 είπε

Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Το εγχείρημα γουρουνάκι στη Weber τελικά, παρά τις δυσκολίες πήγε φανταστικά! Ψήσιμο 3 - 3:30 ώρες, τις 2:30 έμμεσο σε 100 - 150 και στο τέλος ανέβασμα της θερμοκρασίας για να γίνει τραγανή η πέτσα. Κάπνισμα με hickory  chips της Weber (1η φορά κάπνισα, είχε μυρίσει όλη η βεράντα και ο κήπος, δυνατό άρωμα). Το γουρουνάκι 8 kg, αν ήταν λίγι πιο μικρό το ψήσιμο στη σούβλα θα ήταν πιο εύκολο, τώρα για να μπορεί να γυρίζει έβγαλα 2 flavorized bars. Σε κάποια φάση μόνο άρπαξε αναφλέξεις το αυτί και πήγε στο κεφάλι για αυτό και το κάψιμο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαα να το έχω αποφύγει αν το είχα καλύψει με αλουμινόχαρτο. Από μπαχαρικά μόνο πολύ αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο εσωτερικά, δεν χχρειαζόταν τίπιτα άλλο. Το έβγαλα στους 75 C και το άφησα 20' σε αλλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Όλοι ξετρελάθηκαν από το αποτέλεσμα, πραγματικά πολύ νόστιμο και ζουμερό!,  Συμπέρασμα, το πείραμα με γουρούνι σίγουρα θα επαναληφθεί, με μικρότερο ελπίζω την επόμενη φορά, πάντως η σουβλα στην ψησταριά είναι απόλαυση! Θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και video.

8IhAevHF2uEFTCNisYIbn7afdveyb2-20E_xq0kIamWDPj5MMoAg7kcEmwPYprO1g9sgDi1p9zfLYWNwvB47RiPO42OV4jjbh9yDrvM2RsMP4jUJL5W5Ee4BPIgq-5hwEtSGu7lf_3N8p-NF78DP1OOg8QCSvONMhIx-NM04ZqDglBAqj4euXuUeeJtVhT7XO78-5TT5plnqmkasfjy6XBN7p6d0v3xTnwhBLd5wpBZJtkIYB8oIabt8uQvMO9jUPND9lCi2RAd1zoYO_U1oumretSC74KyHdGYpbSw1C0YYWFL_nJXjFEql14_vnjHQc832x48Wrhf1gaYnEkexK0lvjAkzMGweLdBTSi2hKiXNwTuqp6O6z5JdS_OZ44k6jH0ez7I5M-uMCWkkNJSh72qcCPnWZp9_FHKddTgitGUWgF9Cl802W9uSwMRnjvllYADcMi_QFQOU9AOevQj7YT0orpRC3AOzVxnZMmOcYl5ey_EV7yF7NzF7Pz5EGHLIvFUEB0kZAKD6cQQqDVRn42U-4f4InnN9jvMmD8U5u43jOdjNPgV3Xxnuh5XaLmVAzfGAgpVo5tB5rkCEfGb16pAY2Aq1d00iHARDE4U93iAcUW-ArM5766eUyiA9s3lhKlqE2XnOEhnqOgV-Euz6Z6EFhhyCkw242MCVXhcj7s-Hp5LP7dKZxt65=w398-h224-no?authuser=0

xpUnGMIlealyUwb8hew5cW8eStgOso7-n9IoW19uQHBJCOPikgm-fTxTr2VlIXeMN9wfPSpr35YKlDR4xfJhiHTJ5_iOlL4tcyyzsFKPfQkM3ykMcq6nCUG9PlKZq0MZ2Vq_sdh4mwl6qz-QVRsXKONJXO-gJjQ6gpy8oiFUFtjQ6r-c8CRRQHjEiKIKe2JCA-qBgTC9KUX0zAAdQXJQXuUZYn24upsCjX0XAW71qqAOL-FhcqFVL7WXPPYxNM0FoI6dsacG3MwYY4ig9cgnWvIeBNCNhBZueIwiRZJwyxzbMA6QK-mkA40vJxt3C1zTVqBK09KVWk61l78AShRzx7g3eVYhsDzyd9HKbH3y4-Ar14JGPJ4FlBEhbo7Bebld9R8sOxuS2N4B8KIZyc7T1woG7ZX_UeJSH-Os2ZTfOR0BW7RiC0afmNj5Pcuk4ccsWc8CHbsaPnRgVi3Dg76bNySlyW9wd2lvrvy0ghNcqajEP2ekQy5NmGJLacAizMqWV--ZM6OXFw8pMW1p1E2p8526O9axMBihS2jGXUT1DEbtmSQ5JiBsFjr7teMik5AD44o2BBctiz63JxXf9423TXsjxXIyUPf1DED2EPGLSUzv4xZQ7abliwSnGbcVyoqm5kTGGnPp5mVB6NoIdPeXiEjqxE3qR_dOcE-pZ-k54zfKJq0-imlTsXcd=w1693-h952-no?authuser=0

tcQ1nRl0mWCbNZq0ToM5AW5ng9zapbwak0HLaC4SnPr2EWBqHwSgpJnskvAqXJn04Lio6_v35dvPtV_c32INknGXEsORYnaI7dVnNxewmmcKS_8Y6YtVKggck3G_qWoFpwSThCnxc4bqs2iIYGQbEdUc1Z_qsglkK1URV4JUaEUxZ2uFbB0gFZLVh79tuPvcymjdNo8vK0Ec0m3pU3JXYw5jiNTfsYiHTIBZ5EiVhtOAs4_0VZVjPE_2oHv4OXOlrJ9YQh6HYmQV736fPKWxOZ99TCfjk-JKihNhS_LYT-afU9wuo2Vf22WF9BuzphVl6xHqljIv70iApMTt60lDBjS3w5MR-ZWcUvrf9bylPn98FrLACIB2Ag6ttIMW0f94Add9BwRNGy4v3HAI0qzVIeHswQcqDxKwZeipT_yCy-YVBbwlAtrVDOeAQymk3XhY7oRuwnz-1AbRAfMOSKGHIBMyFDmhyOV6epyspYMryfyY4p655ydcwRNs5NrU97jF5dl02VhgkH2kDkQoE3dPwoYed2ah8yp-ZJxO8YNaAm3phxKg6F3J8NbcyVJvH2x3imxF5OcROMX7RRtT1CdPhSaUXlEMlR2b3ngxT0FH-9fb8_IKQ09yLP2TPZRo6JLgFThheJbE0niu5M3zn_VKIaZBpnKxp9kIZxFB-Y8q0rTwUpziBa5x_bxq=w1693-h952-no?authuser=0

4XMt1m6O57I1tqm0gGSwxkhUCwtl5hMYFOh1CbiQ16h-Ja4zi3Qyahz8z9wyLQyR_-YGiz_kLKLJgRL8vGFxVKcEyH4TRFpbLB5u01zdEH7PrcmBS-IhssC0-pAxDPQITbP8ISLdVl9qKlIXGtGcwOgRY4q_on3azKZADzy0tMa5kCNPLns0wcQ7IZCuSIkDL5BYY9c4POPSLNi2rFVkMP0AUSZFmLokG9CcBDTzbmEQ02TXeuF0edUTpJNTvQ1GAROe49DQ8L0zlnW9cTvJE-sGwrmH0FgpZHyFH8K5bTdGuE0ieE0mLd9mtulMFyABs10bh8ZZbjIijs_XyR7Mpc3c7xswouFm6pMVGe1-YnyYa73cWCluKAehqdrJYpmzIhFRgRMqhPPzSnhBlFh0e-NJ4X_kBTqVuCuYxtHPWOIQV1CkzsmD1Vq3gFhRTeYAoiUvBzAAM4zTVJksac45dc6wc0DAduxyNRRKUNKUcIpiM8kd1UTb241entzZND_wtBDQn-s__eYU1dEFwjVwlxoRxgVumtSB5AR5Tk1osCRPXtI3xhKXwJfxzfdKaVW9DWFp6caYCwAiD8KqiFSvAtc7VV-QdoLwXcy0syZ8ivW_loIjwi4qXEB4_Pm1kqJZgplobIULsMRkcA56dX5N1cla2bjOIZBYHskBr7OvWTs7BHZzp6irmyoG=w1693-h952-no?authuser=0

 

Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται και μας έχεις κόψει επάνω στο καλύτερο!! Κάνε κάτι να τις δούμε γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για σούβλισμα γουρουνιού!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gdeli είπε

Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται και μας έχεις κόψει επάνω στο καλύτερο!! Κάνε κάτι να τις δούμε γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για σούβλισμα γουρουνιού!!

εγώ τις βλέπω κανονικα :)

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gdeli είπε

Εγώ βλέπω ένα γκρίζο απαγορευτικό! Τι να φταίει άραγε; Και refresh έχω κάνει και τίποτα...

Και εγώ δε τις βλέπω 

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω την κρουστά.. Να φταίει το κρέας.. Σημερινό κόμμα φιλέτο.. 

Στην αρχή 4 από την μία και 4 από Την άλλη πλευρά κια μετά σε έμμεσο μέχρι να πιάσει θςρμοκρα2.... Αλλά κρούστα δεν.. 

20201227_002006.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Εγώ δεν μπορώ να κάνω την κρουστά.. Να φταίει το κρέας.. Σημερινό κόμμα φιλέτο.. 

Στην αρχή 4 από την μία και 4 από Την άλλη πλευρά κια μετά σε έμμεσο μέχρι να πιάσει θςρμοκρα2.... Αλλά κρούστα δεν.. 

20201227_002006.jpg

Την είχες ζεστάνει στο φουλ? Από τις γραμμές φαίνεται να ήταν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, κάπου 180-200°C

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο φουλ την είχα... Και οι 2 καυστήρες στο φουλ.. 

Φτάνει θερμοκρασία σύμφωνα με το θερμόμετρο της 270 βαθμούς... Αλλά και εμένα αυτό μου φαινεται.. Ότι δεν έχει θερμοκρασία.. 

 

Αύριο θα δω τους καυστήρες, στο φουλ πως καίνε.. Λογικά πρέπει να έχουν μπλε φλόγα, σαν φλογιστρο σωστά? 

Επεξ/σία από @pnea1973
Δημοσ.
8 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Εγώ δεν μπορώ να κάνω την κρουστά.. Να φταίει το κρέας.. Σημερινό κόμμα φιλέτο.. 

Στην αρχή 4 από την μία και 4 από Την άλλη πλευρά κια μετά σε έμμεσο μέχρι να πιάσει θςρμοκρα2.... Αλλά κρούστα δεν.. 

20201227_002006.jpg

Φιλε αν αφησες φιλετο 4+4 σε 270 βαθμουσ δεν θα εβρισκες τιποτα!!!!

Κατι αλλο συμβαινει  με τις θερμοκρασιες σου.

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...