Skatzivas Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Θα ακουστεί βλακεία, αλλά καταλαβαίνεις πώς το λέω, είδα κάτι βιντεάκια και μου "φαίνεται" ότι δεν "ψήνει", πώς παίρνουν χρώμα τα κρέατα κ κάνουν κ γραμμές που είδα;.
aenaos15 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Skatzivas είπε Θα ακουστεί βλακεία, αλλά καταλαβαίνεις πώς το λέω, είδα κάτι βιντεάκια και μου "φαίνεται" ότι δεν "ψήνει", πώς παίρνουν χρώμα τα κρέατα κ κάνουν κ γραμμές που είδα;. Μαγεια!!!!☺️
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Σχετικα με τη μεμβρανη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Εχω βεβαια μια τετοια πλακα που εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα για να καραμελωσω κρεμμύδια για μπεργκερ. Σιγουρα θελει καθαρισμα κλπ κλπ αφου ειναι μαντεμι, αλλα εχει τα δικα του οφέλη. Ειναι στην ουσια σαν να χρησιμοποιεις ενα μεγαλο τηγανι, αφου δεν φευγουν τα λιπη απο κατω και στην ουσια "τηγανιζεται" το φαγητο. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0179H2XV0/ Η μονη φορα που μου εχει κολλησει κατι πολυ ασχημα πανω στη σχαρα, ηταν κοτοπουλο σουβλακι με πολυ μαριναδα γιαουρτιου που εγινε χαμος και δεν ξεκολλαγε με τπτ. Την επομενη φορα απλα το εβαλα στη θεση που εχει για σουβλακια η weber και δεν ακουμπαγε στη σχαρα. 2
kostasbm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, lemo13 είπε στη μεμβράνη τι ψήνεις? δεν ξέρω πως ψήνεις αλλά εγώ όταν ψήνω ταυτόχρονα μπορεί να φτιάχνω μπιφτέκια για μπέργκερ η κρεμμύδια - μανιταρια -αυγά η μεμβράνη η πλάκα δεν είναι υποχρεωτικό να καλύπτει όλη την επιφάνεια αλλά τη μιση του ΒΒq. όταν το συνιθισεις μετά δε γυρίζεις πίσω εγώ μοσχάρι φιλέτο η μπριζόλα μόνο στη πλάκα φτιαχνω
aenaos15 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σχετικα με τη μεμβρανη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Εχω βεβαια μια τετοια πλακα που εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα για να καραμελωσω κρεμμύδια για μπεργκερ. Σιγουρα θελει καθαρισμα κλπ κλπ αφου ειναι μαντεμι, αλλα εχει τα δικα του οφέλη. Ειναι στην ουσια σαν να χρησιμοποιεις ενα μεγαλο τηγανι, αφου δεν φευγουν τα λιπη απο κατω και στην ουσια "τηγανιζεται" το φαγητο. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0179H2XV0/ Η μονη φορα που μου εχει κολλησει κατι πολυ ασχημα πανω στη σχαρα, ηταν κοτοπουλο σουβλακι με πολυ μαριναδα γιαουρτιου που εγινε χαμος και δεν ξεκολλαγε με τπτ. Την επομενη φορα απλα το εβαλα στη θεση που εχει για σουβλακια η weber και δεν ακουμπαγε στη σχαρα. Αυτο δεν ειναι μεμβρανη. Ειναι μαντεμι. Μεμβρανη ειναι αυτη : https://bbq.gr/antikollitiki-memvrani-50-40-cm-cookina
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, kostasbm είπε εγώ μοσχάρι φιλέτο η μπριζόλα μόνο στη πλάκα φτιαχνω Κανει καλυτερο searing γι αυτο; @aenaos15 το ξερω, ειπα απλα οτι ειναι εναλλακτική Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
sndev Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 αν κ εχει ξανά υποθει μεγάλη προσοχή με αυτες τις μεμβράνες. τις ειχα ανακαλύψει πριν αρκετά χρονια που τοτε δεν ηταν στα forte του το bbq υγραερίου κ τις χρυσοπλήρωνα καθώς τις εφερνα από USA. ημουν μεγάλος fan μεχρι που ανακάλυψα καταλαθος τα pfoa κ μια αλλη ουσία (pfos νομιζω) που περιείχαν η δε περιείχαν. έκατσα κ το έψαξα τότε πολύ κ κατέληξα οτι και αυτες που Δεν έχουν παλι ειναι επικίνδυνες γτ ΔΕ γνωρίζεις ΠΌΤΕ τη θερμοκρασία πιάνεις στις σχάρες που ακουμπάει.. μπορεί η ψησταριά να λεει στο κουβούκλιο 250 αλλά οι σχάρες μπορεί να παίζουν στους 300 .. 3
DimosMcLaren Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Καλησπέρα. Είναι σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου. Ανάμεσα σε 1. https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-(1)/psistaria-ygraeriou-grill-chef-wagon-3-1-gc-12736 2. https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/199326-landmann-rexon-pts-41 Ποια είναι καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ.
alimentas Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα ποιος σκαει 600ε για ψησταρια κ ψηνει σε μεμβρανες για να γλιτωνει το καθαρισμα???Ολη η μαγεια του συστηματος ειναι το κρεας να αγγιζει το μαντεμι.Αυτο ειναι το ψησιμο.Ειναι σαν να εχεις την μιξεραρα κ να χτυπας ξερω γω το κεικ με το συρμα χειρος για να μην πλυνεις τον καδο.Προσωπικα που φαινονται κ ανθυγιεινες Η προσφορα του Κωτσοβωλου για την weber στα 540 ειναι τρομερη πραγματικα.Μονο το you απο γνωστα καταστηματα εχει πεσει σ αυτη την τιμη.Καθε μερα αλλαζω γνωμη για να την παρω ή να μην την παρω.Πηρα κ μια εβδομαδα πριν απ το banggood ενα μηχανημα sous vide μετα απο ψαξιμο και η ψησταρια ειναι οτι πρεπει για συμπληρωθει το σετ.Αλλα ειναι πολλα τα 540 για μενα που δεν εχω εμπειρια απο υγραεριο Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από alimentas 4
dimdim125 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, DimosMcLaren είπε Καλησπέρα. Είναι σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου. Ανάμεσα σε 1. https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-(1)/psistaria-ygraeriou-grill-chef-wagon-3-1-gc-12736 2. https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/199326-landmann-rexon-pts-41 Ποια είναι καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ. Από αυτές τις δυο η Landmann Rexon PTS 4.1 δείχνει καλύτερη , βέβαια είναι και η ποιο ακριβή . 1
aenaos15 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, sndev είπε αν κ εχει ξανά υποθει μεγάλη προσοχή με αυτες τις μεμβράνες. τις ειχα ανακαλύψει πριν αρκετά χρονια που τοτε δεν ηταν στα forte του το bbq υγραερίου κ τις χρυσοπλήρωνα καθώς τις εφερνα από USA. ημουν μεγάλος fan μεχρι που ανακάλυψα καταλαθος τα pfoa κ μια αλλη ουσία (pfos νομιζω) που περιείχαν η δε περιείχαν. έκατσα κ το έψαξα τότε πολύ κ κατέληξα οτι και αυτες που Δεν έχουν παλι ειναι επικίνδυνες γτ ΔΕ γνωρίζεις ΠΌΤΕ τη θερμοκρασία πιάνεις στις σχάρες που ακουμπάει.. μπορεί η ψησταριά να λεει στο κουβούκλιο 250 αλλά οι σχάρες μπορεί να παίζουν στους 300 .. Εχεις καποιο link γιατι με ενδιαφερει το θεμα?? 10 λεπτά πριν, alimentas είπε Δεν παιδια συγνωμη κιολας αλλα ποιος σκαει 600ε για ψησταρια κ ψηνει σε μεμβρανες για να γλιτωνει το καθαρισμα???Ολη η μαγεια του συστηματος ειναι το κρεας να αγγιζει το μαντεμι.Αυτο ειναι το ψησιμο.Ειναι σαν να εχεις την μιξεραρα κ να χτυπας ξερω γω το κεικ με το συρμα χειρος για να μην πλυνεις τον καδο.Προσωπικα που φαινονται κ ανθυγιεινες Η προσφορα του Κωτσοβωλου για την weber στα 540 ειναι τρομερη πραγματικα.Μονο το you απο γνωστα καταστηματα εχει πεσει σ αυτη την τιμη.Καθε μερα αλλαζω γνωμη για να την παρω ή να μην την παρω.Πηρα κ μια εβδομαδα πριν απ το banggood ενα μηχανημα sous vide μετα απο ψαξιμο και η ψησταρια ειναι οτι πρεπει για συμπληρωθει το σετ.Αλλα ειναι πολλα τα 540 για μενα που δεν εχω εμπειρια απο υγραεριο Εγω παντως που εσκασα 750 το κανω φιλε εστω και προσωρινα γιατι εχω παραγγειλει τη πλακα μαντεμιου της Broil King. Οσο κι αν σου φαινεται περιεργο βολευει για καποια πραγματα. Οταν την δοκιμασεις θα δεις... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από aenaos15
sndev Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, aenaos15 είπε Εχεις καποιο link γιατι με ενδιαφερει το θεμα?? οχι φιλε μου.. το χα ψάξει τοτε, μπορει να χουν περάσει κ 7-8 χρονια.. και η αφορμή που το έψαξα ήταν γιατι τις αγοραζα καπου 25 δολαρια τη μια + μεταφορικά κ τελωνιο κ ειχα βρει κατι κινεζικες τις 5 15 ευρω ξέρω γω κ με παρεξενεψε η διαφορά τιμης. Αυτες τις cookina px λεει πανω χωρις pfoa (υπαρχει κ μια αλλη ουσια που δε τι θυμάμαι) αλλα ρε συ σκεψου λογικα.. λενε οχι πανω απο ταδε θερμοκρασια (εμενα ηταν στους 280) , στις σχαρες που ακουμπάνε η στις αναφλέξεις ξέρεις τι θερμοκρασίες επικρατούν? θυμάμαι τότε αυτες που έφερναν απο Αμερική (ηταν αν θυμμαι καλα pfoa ptfe free) στα σημεία που ακουμπουσανε στις σχαρες σαν να ξεφτιζανε κ αλαζανε χρωμα ελαφρος , ε στο στομαχι μου κατεληγε οποτε ειπα στοπ. το οτι βολεύουν... βολεύουν full! από κει κ πέρα όμως.. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από sndev
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, alimentas είπε Πηρα κ μια εβδομαδα πριν απ το banggood ενα μηχανημα sous vide μετα απο ψαξιμο και η ψησταρια ειναι οτι πρεπει για συμπληρωθει το σετ.Αλλα ειναι πολλα τα 540 για μενα που δεν εχω εμπειρια απο υγραεριο Δεν εχω δοκιμασει ποτε sous vide, αλλα στην ουσια θες μονο ενα καλο searing να κανεις. Πιστευω σε τηγανι με βουτυρο καυτό θα εισαι κομπλε για 1' την πλευρα. Σιγουρα θα κανει καλυτερο searing απο την ψησταρια. Παντως για την εμπειρια δεν ειναι τπτ να ξερεις. Φιλος μου που δεν ειχε ψησει ποτε, πηρε μια, ψησαμε 2-3 φορες παρεα και τωρα ειναι εξπερ. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos
lambros Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Αυτή που πήρα για το ταψιά του φούρνου κάνει για ψησταριά με κάρβουνα;; https://www.lidl-hellas.gr/el/p/kouzina-exoplismos/ernesto-epifanies-psisimatos-memvrani-prostasias-fournou/p51481 Την μαύρη ή την ασημί;;;
alimentas Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 H πλακα μαντεμιου που λεει ο φιλος ειναι η καλυτερη λυση κ νομιζω πραγματικα θα δινει αλλο αποτελεσμα.Ειναι πανακριβες ομως. Περι sous vide το καλο με το υγραεριο κ τις ψησταριες αυτες νομιζω οτι ειναι οι θερμοκρασιες που μπορει να ν αναπτυξουν.Οποτε λογω μαντεμιου,στο φουλ το searing νομιζω θα ειναι επιπεδου καρβουνου.Επισης η e310 του Κωτσου εχει το φοβερο πλεονεκτημα για τα λεφτα της οτι εχει πολυ μεγαλη επιφανεια ψησιματος.Νομιζω παιρνει ανετα 10 μπιφτακια με την μια.Οποτε βαζεις το sous vide να κανει την δουλεια,την βαζεις στο φουλ,τα πετας με την μια κ τρως.Αντε τωρα με το τηγανακι να τα κανεις ενα-ενα. Τι να κανω ρε παιδια??Να την παρω??Αμα ειχε καμια προσφορα με ατοκο πλανο δωσεων θα την εκλεινα επιτοπου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα