Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

somagic manhattan 300s αυτήν την έχει δει κανένας? Την έχει ενα κατάστημα εδω στην μυτιληνη όπου δινει και Φιάλες. Ολα μαζί με κουκούλα, Φιάλη και σύνεργα μπάρμπεκιου την έχει 420 σαν προσφορά. Έχω μπερδευτεί. https://www.skroutz.gr/s/17407728/Somagic-Manhattan-300S.html

Δημοσ.

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VanJ είπε

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

Θα σου απαντήσω μόνο για την μπουκάλα γιατί είχα το ίδιο δίλημμα : η gogas θέλει δικό της ρυθμιστή πίεσης (10€) - τον πουλάνε από εκει που θα την προμηθευτείς! Απο ´κει και πέρα είναι πολύ βολική (και ασφαλη) μπουκάλα, με διακόπτη ασφαλείας πάνω στον ρυθμιστή της.

 

θα ήθελα να ρωτήσω : τι καταναλώσεις έχετε π.χ. για μια ψησταρια 7.5kw αν καίνε και οι 3 καυστήρες στα 3/4. ?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VanJ είπε

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

τίποτα δεν αλλάζεις σε λάστιχα τουλάχιστον μέχρι να δεις εξωτερική φθορα και μετά παίρνεις ένα λάστιχο καλύτερο 

το μόνο που μπορείς να κανείς να πάρεις ρυθμιστή πίεσης με διακόπτη(αν δεν έχει) γιατί πολλές φορές στην αρχή της χρήσης της φιάλης η πίεση είναι μεγαλύτερη και μετά πέφτει όποτε ρυθμίζεις τη φλόγα να μη βγαίνει έξω από το μπεκ αλλά να κάθεται σωστά

και 3 και 4 καυστήρες να έχει ακόμα καλύτερα...οι περισσότερες φιάλες έχουν το ίδιο κούμπωμα(βιδωμα) πετρογκάζ και άλλες...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dfwk είπε

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

Με κλειστό καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή ανοιχτό; Το ταψάκι παραμένει εκεί κατά το ψήσιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, skoudinio είπε

somagic manhattan 300s αυτήν την έχει δει κανένας? Την έχει ενα κατάστημα εδω στην μυτιληνη όπου δινει και Φιάλες. Ολα μαζί με κουκούλα, Φιάλη και σύνεργα μπάρμπεκιου την έχει 420 σαν προσφορά. Έχω μπερδευτεί. https://www.skroutz.gr/s/17407728/Somagic-Manhattan-300S.html

Επειδη γενικα ειμαι ''τσιγγουνης'' κ το ψαχνω πριν παρω κατι επειδη θελω τα λεφτα μου να πιανουν τοπο.Για τις υγραεριου επειδη το εχω ψαξει παρα πολυ η διαφορα των Broil King και των Weber με τις υπολοιπες,ειναι σαν να λεμε ferrari με φιατ.Eιναι οι πρωτοποροι.Οι πιο φτηνες απ τις 2 αυτες μαρκες θα κρατησουν παραπαρω απο 2-3 ψησταριες μεχρι 300 ε no name.Οποτε αμα ειναι να δωσεις 300 ,παρει την πιο φτηνη απο weber ή broil king.Αλιως δωσε 100 για τον χαβαλε του ψησιματος κ παρε κατι απλο.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, VanJ είπε

Με κλειστό καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή ανοιχτό; Το ταψάκι παραμένει εκεί κατά το ψήσιμο;

Το ταψάκι εκεί από την αρχή. Το καπάκι πάντα κλειστό.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dfwk είπε

Το ταψάκι εκεί από την αρχή. Το καπάκι πάντα κλειστό.

4 ωρες μου φαινοντε παρα πολλές....σε 80 λεπτά maximum ψήνω ολόκληρο κοτόπουλο στη σουβλα στη δικια μου....εντυπωση μου κανει.....ισως το ταψί να το επηρεάζει.....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dfwk είπε

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

Επειδή παρακολουθώ και μαθαίνω. 

Τι είναι το εμμέσως ψήσιμο και γιατί καλό θα είναι να έχει 3 μπεκ από 3;;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω μια Campigaz, θα ήθελα μια συμβουλή για το πως θα τη καθαρίσω και ιδιαίτερα το κομμάτι του καυστήρα. Τις μαντεμενιες σχάρες, γνωρίζω. 

 

Σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Μίλαγα με μια φίλη κ μου είπε ότι βγήκε απογορευση να ψήσεις και στο μπαλκόνι σου το Πάσχα...?ισχύει?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, MikeG είπε

Καλησπέρα σας. 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω μια Campigaz, θα ήθελα μια συμβουλή για το πως θα τη καθαρίσω και ιδιαίτερα το κομμάτι του καυστήρα. Τις μαντεμενιες σχάρες, γνωρίζω. 

Σας ευχαριστώ. 

Εμεσο (indirect) ειναι οταν δεν εχει φωτια ακριβως απο κατω. Στη συγκεκριμενη περιπτωση με το κοντοσουβλι το εχει πετυχει με τη χρηση ταψιου που κοβει την αμεση επαφη με τη φωτια και δημιουργει περιβαλον σαν του φουρνου. Εγω πχ που εκανα μπριζολα indirect σημερα την ειχα στη μεση της ψησταριας και ειχα ανοιχτους τους 2 πλαινους καυστηρες μονο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, daPro είπε

Μίλαγα με μια φίλη κ μου είπε ότι βγήκε απογορευση να ψήσεις και στο μπαλκόνι σου το Πάσχα...?ισχύει?

Ελα να σοβαρευτουμε λιγο!!!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...