Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, barimagas είπε

Θα φέρει το lidl αυτή σε πολύ καλή τιμη, αξίζει;;!

https://www.lidl-hellas.gr/p/p98800?productId=98800&countryCode=GR

Χρήσιμες θα ήταν κάποιες συμβουλές από τους πιο έμπειρους (αν γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη). Προφανώς και δεν θα συναγωνίζεται προιόντα των €1000+, αλλά για κάποιον νεοεισερχόμενο στο ψήσιμο με υγραέριο θα την προτείνατε (όσοι βέβαια την γνωρίζετε)?

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 10,9k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα σε όλους! Αν και δεν πρόκειται για ψησταριά αερίου θα ήθελα να μοιραστώ σε όλους τους λάτρεις του bbq την δική μου υπαίθρια κουζίνα. Μετά από δύο χρόνια μελέτης και αποταμίευσης ένα όνειρο π

Παιδιά δεν ήξερα τι να ψήσω απόψε το βράδυ, και έψησα ένα τοστ.  

Σα να ρωτάει κάποιος: Παιδιά λέει το fiat panda στα 12 χιλιάρικα ; Και να απαντάει κάποιος άλλος: Porsche & Ferrari είναι μονόδρομος, απέχουν έτη φωτός από τα άλλα..

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Καλά ψησίματα!

Αυτο με το κοτόπουλο που λες ισχύει 100% κι εγώ πλέον ψήνω ολόκληρα κομμάτια κοτόπουλο ή γαλοπούλα και κρατάει πολύ καλά τα ζουμιά του! Είναι λουκούμι 👌

Είχα αποφασίσει να πάω στη Napoleon Rogue με τους δύο καυστήρες, όμως είχε εξαντληθεί. Με τους τρεις καυστήρες ήταν εκτός budget μου στα 749. Είδα τη συγκεκριμένη προσφορά στον Κωτσο με τους τρεις καυστήρες και μεγαλύτερη επιφανεια ψησιματος σε προσφορά και τη χτύπησα, προλαβαίνοντας στο τσακ. Επίσης καλά ψησίματα.

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, barimagas είπε

Θα φέρει το lidl αυτή σε πολύ καλή τιμη, αξίζει;;!

https://www.lidl-hellas.gr/p/p98800?productId=98800&countryCode=GR

Αν θέλεις να πάρεις μια τέτοια ψησταριά, για ποιό λόγο να μην προτιμήσεις την Kenton που έχει το Leroy Merlin; Την έχουν κάποια παιδιά από εδώ και είναι ευχαριστημένοι. 
 

Θα πας να πάρεις μια ψησταριά που θα φέρει το lidl μεθαύριο και ίσως να μην την ξαναφέρει ποτέ. Υποστήριξη, αν χρειαστείς, θα στην προσφέρει το lidl; Το Leroy τις φέρνει χρόνια και έχουν και τα αντίστοιχα αξεσουάρ τους.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ειναι η μεγαλύτερη βλακεία που εχετε κάνει με/στην ψησταριά?

Εγω ειχα βάλει φρυτεζα με λαδι στον πλαϊνό ματι, ξεχαστηκα, το λαδι έκαψε και οταν εβαλα τις πατατες κυριολεκτικά ολο το λαδι βγήκε εξω. Γλίτωσα τα εγκαύματα αλλα το μπαλκόνι και η ψησταριά εγιναν χάλια.

  • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
30 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Είχα αποφασίσει να πάω στη Napoleon Rogue με τους δύο καυστήρες, όμως είχε εξαντληθεί. Με τους τρεις καυστήρες ήταν εκτός budget μου στα 749. Είδα τη συγκεκριμένη προσφορά στον Κωτσο με τους τρεις καυστήρες και μεγαλύτερη επιφανεια ψησιματος σε προσφορά και τη χτύπησα, προλαβαίνοντας στο τσακ. Επίσης καλά ψησίματα.

Νιωθω πολύ τυχερός η αλήθεια είναι που έχω προλάβει Rogue από την αρχή του έτους γιατί από ότι έχω καταλάβει έχει σαρώσει τα πάντα στο διαβα της και δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στο skroutz...

Η προσφορά του Κώτσο είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά στην αντικειμενική αξία της Spirit , το μόνο που θα σου πρότεινα άμεσα είναι να αλλάξεις όταν μπορέσεις  τα καλύμματα των καυστήρων που είναι εμαγιέ με αντίστοιχα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορείς να παραγγείλεις κατευθείαν από τη Weber ή να φτιάξεις σε κάποιο σιδηρουργείο, νομίζω και εδώ υπάρχει κάποιος που φτιάχνει αλλά δε θυμάμαι μπορεί και να το είχα δει στο Facebook group Hellas bbq community. Καντο αν έχεις το budget για να κανείς upgrade στην υγεία σου αλλά και την τσέπη σου καθώς τα εμαγιε καταστρέφονται και πιο γρήγορα από τα ανοξείδωτα και καθαρίζουν σχετικά δύσκολα ;)

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η spirit είπαμε για κάτω από 600€ αξίζει φουλ. Με πιο πολλά υπάρχουν καλύτερες λύσεις σε Napoleon και broil king. 

Όντως έχουν πάθει τέλη άνοδο οι τιμές. Χαίρομαι για τα παιδιά που πρόλαβαν και έφεραν από Γερμανία μεγάλες Napoleon με 800-900€.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η spirit είπαμε για κάτω από 600€ αξίζει φουλ. Με πιο πολλά υπάρχουν καλύτερες λύσεις σε Napoleon και broil king. 

Όντως έχουν πάθει τέλη άνοδο οι τιμές. Χαίρομαι για τα παιδιά που πρόλαβαν και έφεραν από Γερμανία μεγάλες Napoleon με 800-900€.

Κοιτά αν ήταν 800-900 και είχαν και την ελληνική εγγύηση θα ήταν το τέλειο ... εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μιλάω με την ελληνική αντιπροσωπεία γιατί είμαι Αττική και έχω άμεσα ότι χρειαστώ. 
Αλλά σίγουρα και με Γερμανία φαντάζομαι θα βγάζεις άκρη ..

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, eliassgr είπε

Τα 14,3 kW της Napoleon είναι η μέγιστη ισχύς των καυστήρων , φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι θα ψήνεις στο φουλ , είναι ρυθμιζομενοι οι καυστήρες άρα αν θες εσυ μπορείς να ψήνεις στο 8,8 kW χαμηλώνοντας τους καυστήρες... 

το θέμα εδώ είναι ότι θα έχεις όμως και την επιλογή να «πατήσεις» το γκάζι αν θες! 😈😈😈
Με αλλά λόγια πάρε Mercedes AMG και πήγαινε με 100 αν θες να καις λίγη βενζίνη ✌️

Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να έχει και αντίστοιχη διαφορά στην "τελική" η Napoleon σε σχέση με τη Weber;

Δηλαδή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αν π.χ. η Genesis 330 τερματίζει στους 300 βαθμούς κελσίου μέσα στην καμπίνα με τους καυστήρες στο φουλ η 525 θα έπρεπε να τερματίζει στο 350 βαθμούς.
Όπως η λογική λέει ότι θα πρέπει να φτάνει και πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Έχετε κάνει κάνα "πάτημα" στις ψησταριές σας σε 0-100 και τελικές να πείτε και σε μας τι γίνεται;😜

Αυτά τα λέω επαναλαμβάνω σαν άσχετος με το σπορ οπότε αν κάτι δεν ισχύει μην πέσετε να με φάτε...

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, jon_pallis είπε

Ποια ειναι η μεγαλύτερη βλακεία που εχετε κάνει με/στην ψησταριά?

Εγω ειχα βάλει φρυτεζα με λαδι στον πλαϊνό ματι, ξεχαστηκα, το λαδι έκαψε και οταν εβαλα τις πατατες κυριολεκτικά ολο το λαδι βγήκε εξω. Γλίτωσα τα εγκαύματα αλλα το μπαλκόνι και η ψησταριά εγιναν χάλια.

Και πάλι καλά να λες, αλλιώς τα εγκαύματα, ίσως να ήταν και το λιγότερο που θα μπορούσες να πάθεις.

Το χειρότερο, όπως έχει αναφερθεί, είναι να πιάσει φωτιά η ψησταριά. Κύρια αιτία ο ελλιπής ή καθόλου καθαρισμός του κάδου της ψησταριάς.

Γι αυτό, θα πρέπει να έχουμε, τουλάχιστον έναν πυροσβεστήρα σε σημείο που θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε άμεσα. Προφανώς όχι δίπλα στην ψησταριά, γιατί αν έχει πιάσει φωτιά, ίσως να μην μπορούμε να πλησιάσουμε καν.

9 λεπτά πριν, greatony είπε

Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να έχει και αντίστοιχη διαφορά στην "τελική" η Napoleon σε σχέση με τη Weber;

Δηλαδή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αν π.χ. η Genesis 330 τερματίζει στους 300 βαθμούς κελσίου μέσα στην καμπίνα με τους καυστήρες στο φουλ η 525 θα έπρεπε να τερματίζει στο 350 βαθμούς.
Όπως η λογική λέει ότι θα πρέπει να φτάνει και πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Έχετε κάνει κάνα "πάτημα" στις ψησταριές σας σε 0-100 και τελικές να πείτε και σε μας τι γίνεται;😜

Αυτά τα λέω επαναλαμβάνω σαν άσχετος με το σπορ οπότε αν κάτι δεν ισχύει μην πέσετε να με φάτε...

Ρε συ, μην τρελαίνεσαι με τελικές κτλ. Έχεις διαβάσει ήδη κάποια πράγματα για τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν, οπότε κάνε λίγο υπομονή και πήγαινε να τις ξαναδείς από κοντά, με την ησυχία σου για να πάρεις και την τελική σου απόφαση.

Μπορεί να πας να τις δεις από κοντά και ενώ είσαι ανάμεσα σε αυτές τις 2, να σου κάνει κλικ κάποιο άλλο μοντέλο.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
18 λεπτά πριν, greatony είπε

Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να έχει και αντίστοιχη διαφορά στην "τελική" η Napoleon σε σχέση με τη Weber;

Δηλαδή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αν π.χ. η Genesis 330 τερματίζει στους 300 βαθμούς κελσίου μέσα στην καμπίνα με τους καυστήρες στο φουλ η 525 θα έπρεπε να τερματίζει στο 350 βαθμούς.
Όπως η λογική λέει ότι θα πρέπει να φτάνει και πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Έχετε κάνει κάνα "πάτημα" στις ψησταριές σας σε 0-100 και τελικές να πείτε και σε μας τι γίνεται;😜

Αυτά τα λέω επαναλαμβάνω σαν άσχετος με το σπορ οπότε αν κάτι δεν ισχύει μην πέσετε να με φάτε...

Δες εδώ ένα ωραίο «πάτημα» 😂😂🔥🔥👌

 

EB42D3C6-0E26-4BBD-951B-7E5D1479A056.jpeg

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 minutes ago, eliassgr said:

Δες εδώ ένα ωραίο «πάτημα» 😂😂🔥🔥👌

 

EB42D3C6-0E26-4BBD-951B-7E5D1479A056.jpeg

Με τι εξωτερική θερμοκρασία "έπιασες" 370; Και με πόσους καυστήρες, 4;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
20 λεπτά πριν, greatony είπε

Δηλαδή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αν π.χ. η Genesis 330 τερματίζει στους 300 βαθμούς κελσίου μέσα στην καμπίνα με τους καυστήρες στο φουλ η 525 θα έπρεπε να τερματίζει στο 350 βαθμούς.
Όπως η λογική λέει ότι θα πρέπει να φτάνει και πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Έχετε κάνει κάνα "πάτημα" στις ψησταριές σας σε 0-100 και τελικές να πείτε και σε μας τι γίνεται;

Η genesis 310 μου έχει πιάσει μέχρι 370C στη μισή ώρα ζέσταμα. Τελευταία φορά είδα γύρω στους 355C. Οπότε η genesis 330 με το sear station θα πιάνει 400C πιστεύω εύκολα.

Σίγουρα με τους πιο πολλούς καυστήρες θα πιάνεις μεγάλη θερμοκρασία πιο γρήγορα εφόσον μιλάμε για ίδιου μεγέθους ψησταριές.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, eliassgr είπε

Ο υπέρυθρος καυστήρας είναι ρυθμιζόμενος και μπορείς να ψήνεις στην ένταση που επιθυμείς, επίσης αυτό ακριβώς που γράφεις είναι το καλό στη Napoleon ότι έχει τόση δύναμη ώστε να ψήσεις ακόμα και σε απλό τηγάνι με αέρα χαμηλή θερμοκρασία στο μπαλκόνι κτλ. Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη : ακτινοβολία . Ένα παραδοσιακό πλαϊνό μάτι που βγάζει φλόγα θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει φθορά σε ένα απλό τηγάνι και στο απλό παραδοσιακό μάτι είναι που το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς μαντεμι.

Όσο για την επιφάνεια με τα κάρβουνα που είναι 38,5Χ38,5 ενδεικτικά θα σου πω ότι η spirit 310 έχει επιφάνεια πλάτους 60εκ. , δηλαδή στα 38,5 εκατοστά είναι παραπάνω από τη μισή επιφάνεια της Spirit.. αν εσυ θεωρείς ότι δε χωράνε 15 μπριζόλες σε παραπάνω από τη μισής επιφάνεια ψησίματος παω πάσο γράψε 10 μπριζόλες ... πάντως 1 δεν είναι σίγουρα! 😂

Στα λέω όλα αυτά γιατί έχω την 425 rogue και ψήνω και με κάρβουνα αλλιώς δε θα επέμενα ...δεν έχω κανένα θέμα με τις στάχτες πίστεψε με δεν ισχύει αυτό που φαντάζεσαι πως συμβαίνει ..

Όσο για τα sear plates γύρνα λίγες σελίδες πίσω και θα δεις διάγραμμα με την κατανομή της θερμότητας σε όλη την επιφάνεια για να καταλάβεις ✌️

Τα 14,3 kW της Napoleon είναι η μέγιστη ισχύς των καυστήρων , φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι θα ψήνεις στο φουλ , είναι ρυθμιζομενοι οι καυστήρες άρα αν θες εσυ μπορείς να ψήνεις στο 8,8 kW χαμηλώνοντας τους καυστήρες... 

το θέμα εδώ είναι ότι θα έχεις όμως και την επιλογή να «πατήσεις» το γκάζι αν θες! 😈😈😈
Με αλλά λόγια πάρε Mercedes AMG και πήγαινε με 100 αν θες να καις λίγη βενζίνη ✌️

Κάπου έχεις μπερδευτεί το ότι σου αρέσει να κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης με το hamer και όχι με smart δεν  σημαίνει ότι το πρώτο ενδείκνυται για τέτοια χρήση . Ελπίζω ότι κατάλαβες το συσχετισμό 

 

Εγώ δεν επιμένω στο πόσες μπριζόλες χωράνε σε μια διάσταση 38 Χ 38  , (αυτό μπορεί ο καθένας από μας να το μετρήσει ) αλλά αν πράγματι θες να με  (μας ) πείσεις  μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία  βρε αδελφέ 

Τι κάρβουνα χρησιμοποιείς που δεν καίγονται ώστε να  σταχτωσουν ;

Για ποιο βίντεο μιλάς ; δεν μπόρεσα να το βρω 

 

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
25 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Με τι εξωτερική θερμοκρασία "έπιασες" 370; Και με πόσους καυστήρες, 4;

Rogue 425 

3 καυστήρες 

εξωτερικη θερμοκρασία περίπου 11 βαθμούς 

19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Κάπου έχεις μπερδευτεί το ότι σου αρέσει να κατεβαίνεις στο κέντρο της πόλης με το hamer και όχι με smart δεν  σημαίνει ότι το πρώτο ενδείκνυται για τέτοια χρήση . Ελπίζω ότι κατάλαβες το συσχετισμό 

 

Εγώ δεν επιμένω στο πόσες μπριζόλες χωράνε σε μια διάσταση 38 Χ 38  , (αυτό μπορεί ο καθένας από μας να το μετρήσει ) αλλά αν πράγματι θες να με  (μας ) πείσεις  μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία  βρε αδελφέ 

Τι κάρβουνα χρησιμοποιείς που δεν καίγονται ώστε να  σταχτωσουν ;

Για ποιο βίντεο μιλάς ; δεν μπόρεσα να το βρω 

 

 

Δες εδώ τη φωτό 

Επίσης στο βίντεο μπορείς να δεις ποσό χώρο πιάνουν τα κάρβουνα , θα σου βγάλω και την επόμενη φορά που θα ψησω με τη δικιά μου 

όσο για τις μπριζόλες ζήτω συγνωμη αλλά για κάποιο λόγο μου κόλλησε η λέξη μπριζόλα .. προσωπικά επειδή δεν τρώω μπριζόλες δεν έχω ιδέα πως κόλλησα έτσι.. burger 🍔 ήθελα να γράψω σε burger αναφερόμουν στα νούμερα ✌️Μπριζόλες θα βάλω αν έχω κανα φίλο σπίτι και θα σου πω αλλά υπολογίζω και πάλι 4-5 . Μπορείς να δεις και στην εικόνα και να κανείς ένα πρόχειρο υπολογισμό.

Καρβουνα χρησιμοποιώ φυσικό ξυλοκάρβουνο ή μπρικετες Weber

09BD3673-D4A3-46FF-A7D7-FD909CDDBD18.jpeg

05725185-2773-4FE2-851C-A113DD295B0A.jpeg

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.