Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Είναι ο ήχος από την ροή του αερίου

ξερεις κατι .. προσφατα πηρα τo koda ooni κ πολλες φορες μου κανει κ εμενα εναν ηχο.

εκανα καποιες δοκιμες αλλα δεν εβγαλα  ακρη. καταρχας κ η φλογα νομιζω δεν ειναι σωστη αλλα κοιτα.

κανει ηχο στο full - η φλογα χαλι με κιτρινίλες, το γυρναω στο μινιμουμ για 5 λεπτα ξερω γω κ μετα παλι μαξ κ ο θορυβος εχει εξαφανιστει. επισης κ η φλογα εχει φτιαξει.

ενα αλλο που εκανα εβγαλα τη μπουκαλα τη κουνησα τη ξαναβαλα παλι χαθηκε ο ηχος.

αν ξεκινήσει με ηχο κ δε το χαμηλωσω κανα 5 λεπτο δε σταματα ποτε ο ηχος ! μια ωρα τη καιω? 1 ωρα θα εχει ηχο

ειναι σαν να δινει υγραρειο  κ καποιος να σπρωχνει αερα στις φλογες ο ηχος  ενα πραγμα που προφανως δεν ισχύει 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sndev είπε

ξερεις κατι .. προσφατα πηρα τo koda ooni κ πολλες φορες μου κανει κ εμενα εναν ηχο.

εκανα καποιες δοκιμες αλλα δεν εβγαλα  ακρη. καταρχας κ η φλογα νομιζω δεν ειναι σωστη αλλα κοιτα.

κανει ηχο στο full - η φλογα χαλι με κιτρινίλες, το γυρναω στο μινιμουμ για 5 λεπτα ξερω γω κ μετα παλι μαξ κ ο θορυβος εχει εξαφανιστει. επισης κ η φλογα εχει φτιαξει.

ενα αλλο που εκανα εβγαλα τη μπουκαλα τη κουνησα τη ξαναβαλα παλι χαθηκε ο ηχος.

αν ξεκινήσει με ηχο κ δε το χαμηλωσω κανα 5 λεπτο δε σταματα ποτε ο ηχος ! μια ωρα τη καιω? 1 ωρα θα εχει ηχο

ειναι σαν να δινει υγραρειο  κ καποιος να σπρωχνει αερα στις φλογες ο ηχος  ενα πραγμα που προφανως δεν ισχύει 

Ενδιαφέρον... Έχω φυσικό αέριο, οπότε δεν μπορώ να κουνήσω μπουκάλα να δω αν αλλάξει κάτι, αλλά Θα δοκιμάσω αυτό που λες με το χαμήλωμα, χωρίς να είμαι αισιόδοξος ότι ο ήχος θα εξαφανιστεί. Εξάλλου και στο γκαζάκι που κάνουμε τον καφέ/τσάι κτλ, υπάρχει αυτός ο θόρυβος/ήχος.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Costanzo είπε

Αυτο για τα καπακια το εψαχνα πριν βγαλει ο Λιντλ τη σχαρα για τα ribs.... φοβερη πατεντα και ανοξειδωτο και σε τιμη χωμα!

Αυτό το ταψάκι μπαίνει και σε ψησταρια κανονικά ρε παιδιά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sndev είπε

εντάξει εσυ ηρθες να μας φας τη δουλειά.. 😃

(πλακα κανω προφανώς , μπράβο για τις εξτρα πληροφορίες ολο κ καποιος θα βοηθηθεί!!)

εγω στη θεση σου θα περιμενα το κοτσοβολο να βαλει τη κλασικη προσφορα της weber spirit στα 500 ε. Δε ξερω τις αναγκες σου αλλα σε αυτα τα χρήματα νομιζω ειναι οτι πιο αξιοπρεπεστερο κ δοκιμασμενο κ καλυπτει ενα εύρη κοινό.

 καλα βέβαια κ ο φιλος παραπανω ειπε για unimac τα παντα ολα 450 ε με ευκολο καθάρισμα αλλα επειδη δεν τηβ εχω ουτε τη προμηθευομαι να τσιμπήσω το κατι τις μηπως να του στείλεις ενα pm να σου πει τη γνωμη του λογικα την δουλευει κ θα εχει καποια άποψη

 εγω weber spirit kotsovolos offer θα πρότεινα.

χαχαχα προς Θεου δεν ειχα σκοπο να σας παρω την δουλεια,να βοηθησω ηθελα,αφου ετσι κι αλλιως πολλοι παιρνουν απο εξω😂Αν δεν ηθελα με τεσσερεις καυστηρες και οπισθιο θα επαιρνα την weber που βγηκε προσφορα σημερα στην Γερμανια και γινεται πανικος

https://www.bauhaus.info/weber-gasgrills/weber-gasgrill-spirit-e-330-classic-gbs/p/28256258?pk_campaign=psm&pk_kwd

απλα ειναι πανω απο το μπατζετ που διαθετω και δεν εχει τα χαρακτηριστικα που θελω ιδανικα...

Υπερβαση θα εκανα στο μπατζετ με δανεικα κτλ,μονο για κατι επωνυμο σε πολυ καλη προσφορα με τα χαρακτηριστικα που θελω...τωρα  περιμενω με το δαχτυλο στην σκανδαλη ειτε για πιο επωνυμη σε τρελη προσφορα, ειτε για πιο ανωνυμη δοκιμασμενη απο πολλους Γερμαναραδες....περιμενω να βγει προσφορα που βγαινει 5-6 φορες το χρονο😂Το εχω καψει το θεμα σχεδον ενα μηνα ,το Google Chrome σκεφτεται να μου κανει μηνυση😂

Επεξ/σία από borelli_13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

ελα ρε εχει η unimac των 450 τετοια διαφορα στις θερμοκρασιες?

περα απο τη πλακα ειναι οπως τα λες κ ισχύει σε ολες οτι αμα βρεις τα ελλατωματα τους προσαρμοζεσαι αναλογα , φθανει να έχεις ορεξη ομως οπως εχεις εσυ , να μετρήσεις κ να ασχοληθεις. Παντως κ αρκετες επωνυμες έχουν τετοια θεματα ισως σε λιγότερο βαθμο αλλα το λύνουν εν μέρη βαζοντας ποιο ποιοτηκες σχαρες μαντεμια οπου ισορροπουν τη θερμοτητα κ τη κρατουν σταθερη μετα το το πρωτο 20λεπτο καψιμο

θέλω κ γω πολυ να δω το Mod που εκανες αν μπορεσεις παντως  

Την unimac 661313 πηρα στα 250ευρω.

οκ θα ανεβασω μερικες φωτο.

 

  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. 

Κατοχος (και οχι εμπορος 😋) Unimac με τρεις καυστηρες 

https://www.skroutz.gr/s/20157797/Unimac-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Trend.html

και επιβεβαιώνω οτι τη μπουκαλα την βγαζω σε καθε ψησιμο. Στη δικια μου ειναι αρκετα ανοιχτη απο κατω, εχει συρομενο ταψι, οποτε αν τυχων υπαρχει διαρροη απο τη μπουκαλα θα γινει μπαμ. Χωρια που ερχεται ισα ισα η μπουκαλα κατω. 

Οσο αναφορα μια πατεντα που αναφερει στον Κρασοπατερα για κλεισιμο στο, μεγαλο ειναι αληθεια, κενο πισω στο καπακι, το εκανα απο την πρωτη εβδομαδα που την πηρα. 

Πηρα κομματι αλουμινιο απο αυτο που βαζουμε στον πατο των ντουλαπιων κουζινας και εκλεισα το κενο, αφήνοντας 2 ποντους δεξια και αριστερα για αερισμο. Μιας και γενικα ο καδος της ψησταριας δεν ειναι πολυ κλειστος, κερδισα αρκετα σε σταθεροτητα θερμοκρασιων. Παραδειγμα, χανω λιγοτερη θερμοκρασια οποτε ανοιγω το καπακι για ελεγχο ή γυρισμα. 

Στο πλαϊνό ματι τηγανιζω κανονικοτατα πατατουλες αλλα ειναι και θεμα σκευους πιστευω. Εχω μια παμπάλαια κατσαρολα με χοντρο αλουμινιο που παντα βγαινουν τελειες. 

Γενικα ειμαι ευχαριστημενος 1 χρονο τωρα με καμια 30αρια ψησιματα. 

 

 

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gdeli είπε

Νομίζω ότι έχεις άδικο. Αν αντιδρούμε έτσι όσες φορές ρωτάμε εδώ, και δεν μας απαντάει κανείς γιατί το thread τρέχει ή γιατί δεν γνωρίζουν την απάντηση ή γιατί είναι δικαίωμά τους, πάει το χάσαμε το τρένο. Αν μπαίνεις συχνά θα δεις ότι είναι περιπτώσεις που σε διάστημα μιας μέρας έχουν γραφεί 3-4 νέες σελίδες. Αν έχει χαθεί το ποστ σου μπορείς να το ξαναστείλεις για να πάρεις απάντηση. Τώρα αν μιλάμε για μπαρμπούτσαλα προφανώς και δεν έχεις την απαίτηση να πάρεις πληροφορίες από τέτοιου επιπέδου χρήστες.

Επί της ουσίας, εννοείται ότι δεν είναι όλοι προνομιούχοι, ούτε μπορείς να μπεις στην τσέπη του καθενός για να δεις πώς αγόρασε την ψησταριά του τόσο ακριβά. Ψησταριά των 800 ή 1500 ευρώ που να παίρνει 4 μπριζόλες μαξ δεν γνωρίζω, όπως επίσης και να χαλάνε αβέρτα, εκτός και αν έχει ποσταριστεί κάτι εδώ και το έχω χάσει. Νήμα VIP δεν είναι σε καμία περίπτωση όταν προτείνονται συνεχώς ψησταριές, σούβλες και άλλα αξεσουάρ από τα leroy, όταν ψάχναμε τι να αγοράσουμε από τις προσφορές των lidl, όταν δίνονται συμβουλές ψησίματος για τις πιο φθηνές κοπές κρέατος. Θα πρότεινα να ξαναστείλεις την ερώτησή σου εσύ ή όποιος άλλος δεν πήρε απάντηση, όπως κάνουμε όλοι εδώ μέσα, και κάποιος θα απαντήσει. 

edit: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το ξέσπασμα, οι 2 τελευταίες σελίδες είναι αφιερωμένες στον ψήστη που έκανε μια ερώτηση για την σύνδεση του αερίου στην ψησταριά που αγόρασε από το Lidl...

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, joker99 είπε

Για unimac ριξτε μια ματια εδω που κανει review http://krasodad.blogspot.com/2019/10/unimac-basic.html
Εγω πηρα unimac με 4 καυστηρες πριν λιγες μερες,κανει την δουλεια της με λιγη προσοχη στο ψησιμο,με καποια τεστ που εκανα μου διχνει πως δεν εχει καλη κατανομη θερμοκρασιας στα μαντεμια.
Πχ η θερμοκρασια πανω απο τους διαχυτες στο κεντρο της σχαρας βλεπεις 300 βαθμους ενω στης ακριες 180 βαθμους,αναμεσα στους διαχυτες εχει 100 βαθμους η σχαρα...
Προσωπικα επειδη εχω το μαμουνι για mods καταφερα με μικροπατεντες και εφερα σε καλο επιπεδο την κατανομη θερμοκρασιας.

Γενικα αν βρεις τα σημεια της ψηνεις μια χαρα.

Χωρις να ειμαι γνωστης,απλα διαβαζοντας διαφορα σε ξενα φορουμ,εχω πετυχει τοπικ με αναλογη πατεντα με στοχο να ανεβει η θερμοκρασια του θαλαμου.Εκανε μια αναλυση καποιος σχετικος με το αντικειμενο μεταλα,χωρις να θυμαμαι την ιδιοτητα.

Αυτο που ελεγε στην ουσια ειναι πως μια τετοια επεμβαση σε μια ψησταρια μπορει ειτε να την καταστρεψει ειτε να μειωσει τον χρονο ζωης της κατα παρα πολυ.Ο λογος ειναι διοτι στις Κινεζικες ως επι το πλειστον ψησταριες,δεν ξερει κανεις τι ακριβως μεταλα χρησιμοποιουν και το καθε μεταλο εχει διαφορετικη ανοχη στην θερμοκρασια.Ακομα και το stainless steel που πολλοι νομιζουν ειναι ενα μεταλο,εχει γυρω στα 100(δεν θυμαμαι αριθμο,αλλα μεγαλος) παρακλαδια, αναλογα με το κραμα που χρησιμοποιειται,με διαφορετικη ανοχη το καθενα...

Η γνωμη του ηταν να μην επεμβαινει καποιος για το δικο του καλο σε κατι που εχει μια κατασκευη για καποιον λογο.Δεν ειναι τυχαιο που αυτο που ελεγε barn door,το ανοιγμα δηλαδη πισω,εχει καποιες φορες μεγαλο μεγεθος,αυτο εγινε λογω υλικου που χρησιμοποιηθηκε για να μην φτασει κοντα στα ορια ανοχης και να υπαρχει ασφαλεια.

 

Δημοσ.

Και μετά λέει δεν καλύπτεσαι απο εγγύηση αν δεν αγοράσεις απο Ελλάδα.....

image.png.cb6b2c006523d3e4c977473ba7c6e478.pngimage.png.02656614c7a9963fd70deeddac2603d7.png

  • Like 5
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, andreas314p είπε

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

Η Napoleon με τις υπέρυθρες είναι μια ιδανική λύση αλλά για όσους μπορούν να διαθέσουν και τα αντίστοιχα χρήματα. Κι εγώ μπήκα σε αυτό το τριπάκι πριν πάρω την 525 μου αλλά δεν τα έδωσα τα παραπάνω και δεν το μετάνιωσα γιατι αυτή που πήρα με καλύπτει στο 100%. Κλείσε τα αυτιά σου στους πειρασμούς και δώσε όσα είχες υπολογίσει εξ' αρχής! Αν δεις σε πολλά προηγούμενα ποστ πολλοί από εδώ προτείνουν ψησταριές από τα leroy σαν vfm στα χρήματα αυτά. Νομίζω οι Kenton Naterial, αλλά κάνε ένα ψάξιμο εδώ και θα βρεις και εντυπώσεις και κριτικές. Εγώ επίσης είχα επί 10 χρόνια μια Barbecook των 360 ευρώ από το Cookshop με μαντεμένια σχάρα και έκανα μια χαρά την δουλειά μου μέχρι που από την σκουριά τρύπησε ο πάτος και έπεφταν τα λίπη στα πλακάκια. Γενικώς η λογική στις ψησταριές είναι ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Δηλαδή οι φθηνότερες θα είναι μεν μια χαρά στα χαρακτηριστικά τους και θα φαίνονται ωραίες, αλλά μπορεί να μην ανεβάζουν θερμοκρσίες ή μπορεί να σου τρυπήσουν στα 3 χρόνια. Θέλει να τις συντηρείς και να ξέρεις να τις χρησιμοποιείς και μια χαρά θα ψήνεις και στων 400ευρώ (που αλίμονο αν θεωρείται και μια τέτοια φθηνή). Θέλει υπομονή όμως να τις μάθεις για να ψήνεις τέλεια και επίσης όταν θα θέλεις να πας στο κάτι παραπάνω θα πρέπει να πας αναγκαστικά σε μια ακριβότερη.

Για το  Gaming PC δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν παίζω ποτέ παιχνίδια στον υπολογιστή. Έχω όμως 2 Gaming λαπτοπς λόγω συγκεκριμένων λογισμικών που τρέχω για την δουλειά μου και έχω να πω ότι η GTX 1060 και η RTX 2060 σκοτώνουν!

  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Θέλει προσοχή να μην χάνεις την θερμοκρασία της ψησταριάς...εκεί ειναι το παιχνίδι για αυτο το ειδος πιτσας... Σκέψου οτι κανονικά θέλουμε 450+βαθμους για να ψηθεί σε 1.5λεπτά...εμεις στην καλύτερη να έχουμε σταθερά 300+ άρα επεκτινουμε τον χρόνο ψησίματος (χανουμε σε υγρασία ζυμαριού, σπηλαιώσεις μέσα στο ζυμάρι κτλ κτλ)...  

Για αυτό είτε με ένα φουρνισμά και 'οτι καταφέρεις (εγώ την δευτερη φορά ειχα σχετικά καλά αποτελέσματα)

ή με 2 φουρνίσματα (πρωτα βάση σαλτσα και μετά αλλα υλικά) με ενδιάμεσο φουντωμα για να ξανανεβάσει θερμοκρασία και προσοχή οταν την βγάζεις/βαζεις απο την ψησταριά με το δυνατον μικρότερο ανοιγμα και το γρηγορότερο τρόπο ώστε να μην χάνεις θερμοκρασία...  

 

Κοιτα για 1ο ψησιμο (ξερεις αυτο που θελεις να δεις πως ψηνεται, τι γινεται κλπ) μπορω να πω πηγε καλα (καλα η πρωτη πιτσα βγηκε σχεδον αμορφη μαζα απο το πως την εριξα μεσα😄).. προσπαθησα να κρατηθω και να μην τις κοιταζω συνεχεια πως ψηνονται κ τα λοιπα κ βγηκε πολυ νοστιμο αποτελεσμα!! Ωραιο κολπακι @SagoniasSlutRos θα το δοκιμασω στις επόμενες!!

14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δοκιμασε να περασεις με λιγο ελαιολαδο το στεφανι για να παρει χρωμα. 

Επισης χτες δοκιμασα να κανω ζυμαρακι απο καταξυψη που ειχα βαλει πριν 2 βδομαδες. Βγηκε πολυ καλο, 80-90% του φρεσκου. Το εβγαλα απο το ψυγειο το πρωι, μολις ξεπαγωσε το εκανα παλι μπαλα γιατι ειχε απλωσει απο την προηγουμεν φορα, το αφησα 3 ωρες να φουσκωσει παλι και ηταν πολυ καλο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas314p είπε

Λοιπόν συγνώμη αν έκανα λάθος διατύπωση.  Εννοείται ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής.  Και με έχετε κάψει εντελώς.  Είχα ένα μπάτζετ 300 400 ευρώ και τώρα μου αρέσει μόνο αυτή η Ναπολέων με τις υπέρυθρες κλπ . Με λίγα λόγια έχω νευριάσει με τον εαυτό μου λίγο που ζητάω πολλά.  Απλά τόσο καιρό προσπαθώ να δω κάτι θετικό για τις φτηνές και βλέπω ότι εδώ τις έχετε για πέταμα.  Δεν ασχολειτε κάνεις.  Δεν μπορώ έτσι να δουλέψω την ζυγαριά μου και όλοι εσείς η παλιοπαρέα με ψήσατε ότι με τις άλλες δεν θα φάω μπριζόλα.  Θα φάω χαλια . Τι να πω . Θέλω να φτιάξω και gaming PC στον μικρό και οι κάρτες έχουν πάει στον Θεό.  Δηλαδή 1500 + 1500 =3000€ . Κλαίω και πάλι αν παρεξηγήθηκα συγνώμη.  

χαλια δε θα φας, θα σε ταλαιπωρησει να τη μάθεις θα σε ταλαιπωρήσει με αναφλεξεις ίσως με λαθος θερμοκρασίες αλλα το αποτέλεσμα εν τελη εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό απο τον ψηστη. ειναι σαν να δωσω στη γυναικα μου φεραρι με 1000αλογα. θα παει για ψωνια σαν νανε σε ματιζ Daewoo. αν το παρεις εσυ ομως λογικα θα πας πετώντας κ στο δρομο θα μπασεις μεσα κ καμια αλλοδαπή.

ισως μπεις σε εξτρα εξοδο για σχαρες κ μαντεμι της προκοπής στη πορεία κ τα 400 γινουν 550 κ επειδη το 400 ειναι κοντά στο 500 σε υπέρβαση πλεον πολλοί δεν ασχολούνται με 4 καυστήρες no name αφου ειναι κ λιγο υπερβολή κ πανε στη weber με 3ς καυστηρες οταν βγει προσφορά.

Για εμενα ολες αυτες ειναι στο ιδιο σκαλι οποτε θα πηγαινα σε αυτή του leroy που ειναι κ πιο οικονομική. απο οσο παρακολουθω εδω παντως δεν νομιζω να πε κανεις budget 500 e κ να.του πανε πηγαινε στα 1500 για να φας...

στις φθηνές επισης σ3 γενικες γραμμές ξεχνας το φόρτωμα κρεατος δε κρατανε θερμοκρασια δεν ψηνουν ομοιόμορφα γενικα δεν στις ποσότητες. Για μεχρι 2 ατομα ομως ψηνεις κομπλε εφοσον μαθεις τα χουγια τούς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...