ilpapacha Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν είναι απαραίτητο να έχεις σούβλα/μοτέρ για να ψήσεις τον γύρο. Αν παρατηρήσεις τα βιντεάκια που έχω παραθέσει ή διάφορα άλλα που υπάρχουν, θα διαπιστώσεις ότι χρησιμοποιούν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ψησίματος με στήριξη σε ξυλάκια, ταψί/τηγάνι και ψήσιμο στο φούρνο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί ο καθένας μας, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, να απολαύσει σπιτικό γύρο. Κάθε φορά που ψήνεται, χρειάζεται να το βγάλεις, να το κόψεις και μετά ξανά μέσα για ψήσιμο. 3
sndev Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 μιας κ τα πιασαμε αυτα κ επειδη απεχω καιρο θεωρω ηρθε η ωρα να ξαναεπιστρεψω , οποτε... τι κομματι ζηταμε απο κρεωπολη για το γυρο? o πετρετζικης λεει λαιμο αλλα τον θεωρω υπερβολικά λιπαρο για τα γουστα μου προτεινεται κατι αλλο η κατι Mix?
plasTOST Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, sndev είπε μιας κ τα πιασαμε αυτα κ επειδη απεχω καιρο θεωρω ηρθε η ωρα να ξαναεπιστρεψω , οποτε... τι κομματι ζηταμε απο κρεωπολη για το γυρο? o πετρετζικης λεει λαιμο αλλα τον θεωρω υπερβολικά λιπαρο για τα γουστα μου προτεινεται κατι αλλο η κατι Mix? Συνήθως λαιμό και πανσέτα, τοποθέτηση εναλάξ σταυρωτά. 2 1
paylidis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, sndev είπε μιας κ τα πιασαμε αυτα κ επειδη απεχω καιρο θεωρω ηρθε η ωρα να ξαναεπιστρεψω , οποτε... τι κομματι ζηταμε απο κρεωπολη για το γυρο? o πετρετζικης λεει λαιμο αλλα τον θεωρω υπερβολικά λιπαρο για τα γουστα μου προτεινεται κατι αλλο η κατι Mix? επειδη κ εγω ειμαι περιεργος με το λιπος, ισως η σπαλα και αναλογο καθαρισμα να ειναι η λύση σου... προσωπικα κοντοσουβλι φτιάχνω με σπάλα (ναι γινεται στεγνο αν μείνει-για αυτό κανω τη καρδια μου πετρα κ το τρωμε όλο οπότε δε μένει 🤣) 1 1
ilpapacha Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο γύρος που φαίνεται στην φωτό του προηγούμενου ποστ είναι από λαιμό. Κόπηκε σε κομμάτια, μαριναρίστηκε, έμεινε όλο το βράδυ μαριναρισμένος στο ψυγείο, τοποθετήθηκε στην σούβλα το πρωί, «δέθηκε» με μεμβράνη, ξαναμπήκε ψυγείο για κανά 6ωρο και μετά στο μηχάνημα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από ilpapacha 7
sndev Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Ο γύρος που φαίνεται στην φωτό του προηγούμενου ποστ είναι από λαιμό. Κόπηκε σε κομμάτια, μαριναρίστηκε, έμεινε όλο το βράδυ μαριναρισμένος στο ψυγείο, τοποθετήθηκε στην σούβλα το πρωί, «δέθηκε» με μεμβράνη, ξαναμπήκε ψυγείο για κανά 6ωρο και μετά στο μηχάνημα. τι μαρινάρισμα? αν θυμάσαι αναλογίες? σκευτομαι να κανω μιξ εναλαξ λαιμο σπαλα πανσετα κ ο θεος βοηθος με τη χοληστερινη Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από sndev
ilpapacha Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, sndev είπε τι μαρινάρισμα? αν θυμάσαι αναλογίες? σκευτομαι να κανω μιξ εναλαξ λαιμο σπαλα πανσετα κ ο θεος βοηθος με τη χοληστερινη Το μαρινάρισμα έγινε με το κόκκινο μείγμα, που συνίσταται για κόκκινα κρέατα, από το «Πιπέρι» https://www.piperi-evripidou.gr/baxarika/meigmata μαζί με λίγο ηλιέλαιο και σκόρδο. κι ένα βιντεάκι για το seasoning Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από ilpapacha 5
fantakola Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 2/9/2021 στις 11:10 ΠΜ, sndev είπε μιας κ τα πιασαμε αυτα κ επειδη απεχω καιρο θεωρω ηρθε η ωρα να ξαναεπιστρεψω , οποτε... τι κομματι ζηταμε απο κρεωπολη για το γυρο? o πετρετζικης λεει λαιμο αλλα τον θεωρω υπερβολικά λιπαρο για τα γουστα μου προτεινεται κατι αλλο η κατι Mix? Σπάλα και λαιμό σε αναλογία 2/1 μιας και δεν θέλεις πολύ λίπος, αλλιώς 1/1 Ο γύρος χρειάζεται λίπος και για τη γεύση αλλά και για να γίνεται ζουμερος. Απέφυγε την πανσετα καλύτερα 2
sndev Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, fantakola είπε Σπάλα και λαιμό σε αναλογία 2/1 μιας και δεν θέλεις πολύ λίπος, αλλιώς 1/1 Ο γύρος χρειάζεται λίπος και για τη γεύση αλλά και για να γίνεται ζουμερος. Απέφυγε την πανσετα καλύτερα Σε ευχαριστώ! αλλα το φτιάξα το μεσημέρι 500 λαιμος 600 πανσετα κ το αφησα να μαριναρετε.. αύριο τα αποκαλυπτηρια! Βεβαια μιας το συζήτησα με το χασάπη η ποσοτητα του λιπους σε κάθε κομμάτι εχει να κάνει κ απο τη ποιότητα του σφαγμένου, πρωην ζωντανού ,κ η αλήθεια είναι η πανσετα που μου δωσε έχει παρόμοιο λίπος με του λαιμού. Θα δείξει η νεκροψία αύριο Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από sndev 4
fantakola Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, sndev είπε Σε ευχαριστώ! αλλα το φτιάξα το μεσημέρι 500 λαιμος 600 πανσετα κ το αφησα να μαριναρετε.. αύριο τα αποκαλυπτηρια! Βεβαια μιας το συζήτησα με το χασάπη η ποσοτητα του λιπους σε κάθε κομμάτι εχει να κάνει κ τη ποιότητα του σφαγμένου πρωην ζωντανού κ η αλήθεια είναι η πανσετα που μου δωσε έχει παρόμοιο λίπος με του λαιμού. Θα δείξει η νεκροψία αύριο Μια χαρά θα γίνει να είσαι σίγουρος, αλλά έχει πλάκα που τελικά έκανες την επιλογή με το περισσότερο λίπος και όχι το λιγότερο 😂😅 Ο χασάπης σου έχει απόλυτο δίκαιο. Πάντα η ποιότητα του κρέατος θα καθορίσει και το αποτέλεσμα. Κανονικά η πανσετα είναι ιδανική για γύρο, αλλά πρέπει να ξυρίσεις το πολύ εξωτερικό λίπος που έχει γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ λιπαρός ο γύρος σου. Ο λαιμός από την άλλη, ειναι πιο ψαχνός και έτσι προτιμάται σε σπιτικές παραλλαγές λόγω του εσωτερικού λίπους που έχει. Οπως και να έχει, γύρος σπιτικούς και να μην βγει καλός δεν παίζει. Θα κάνω και εγώ στην Rogue με την πρώτη ευκαιρία για να δω πως θα βγει. Αλλά εγώ θα τον κάνω στη σούβλα 👹🔥 6
sndev Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fantakola είπε Μια χαρά θα γίνει να είσαι σίγουρος, αλλά έχει πλάκα που τελικά έκανες την επιλογή με το περισσότερο λίπος και όχι το λιγότερο 😂😅 Ο χασάπης σου έχει απόλυτο δίκαιο. Πάντα η ποιότητα του κρέατος θα καθορίσει και το αποτέλεσμα. Κανονικά η πανσετα είναι ιδανική για γύρο, αλλά πρέπει να ξυρίσεις το πολύ εξωτερικό λίπος που έχει γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ λιπαρός ο γύρος σου. Ο λαιμός από την άλλη, ειναι πιο ψαχνός και έτσι προτιμάται σε σπιτικές παραλλαγές λόγω του εσωτερικού λίπους που έχει. Οπως και να έχει, γύρος σπιτικούς και να μην βγει καλός δεν παίζει. Θα κάνω και εγώ στην Rogue με την πρώτη ευκαιρία για να δω πως θα βγει. Αλλά εγώ θα τον κάνω στη σούβλα 👹🔥 ναι γτ τα κοματια δεν ειχαν το λιπος που περίμενα, μου το δειξε κ εκει κ μου εξήγησε συγκριτικα με ενα κοματι σπάλας αλλα κ στο κόψιμο πέταξα λιγο πράγμα, εξωτερικα δεν εiχε κατι ιδιαίτερο .. εγω σουβλα δεν εχω εδω θα το κανω οπως του guga με μαντεμένιο τηγάνι κ ο θεος βοηθος στη μαρινάδα έκανα πατέντα μονο κ προσθεσα ξυδι κ ελαιόλαδο κ μια καλή δόση Σουμάκ περαν τον υπολοιπων του guga Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από sndev 2
gdeli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Από χθες ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου🙂. Έκανα και το τελευταίο τεστ με την προβατίνα στην Rogue και στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν πολύ σημαντικό κριτήριο για εμένα το να μπορώ να ψήνω πρόβατο, διότι στις προηγούμενες απόπειρές μου με τις παλιές ψησταριές υγραερίου μόνο τα καναντέρ δεν είχαν έρθει για να σβήσουν τις φωτιές. Έβαλα περίπου 800 γρ προβατίνα, αυτή τη φορά νεφραμιά, όχι μπούτι όπως την προηγούμενη φορά. Ζέστανα την ψησταριά στους 250 όσο ετοίμαζα το πρόβατο (άλειμμα με ελάχιστο ελαιόλαδο) και έκοβα σε ροδέλες το νεροκρέμμυδο, και με το που την έβαλα στη σχάρα χαμήλωσα εντελώς τους καυστήρες (τέρμα χαμηλά). Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες. Από πλευράς αναφλέξεων, είχα μετά από 3 λεπτά λίγες, αμελητέες όμως, οι οποίες εξαφανίστηκαν διά παντός με το πρώτο γύρισμα. Έχω τραβήξει και μερικά βίντεο αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανεβάσω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους θα μπορώ άφοβα να ψήνω πρόβατο, το οποίο το κατατάσσω σε κατηγορία Black Angus από πλευράς γεύσης. Το περίμενα βέβαια γιατί με πανσέτες, λουκάνικα, πικάνιες κλπ δεν είχα αναφλέξεις, αλλά όσο και να 'ναι όταν έχει σχεδόν κυριολεκτικά καεί η γούνα σου υπάρχει ο φόβος. Το επόμενο project είναι να λυθεί και το πρόβλημα της χοληστερίνης που θα δημιουργηθεί 😁 11 1
sndev Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, gdeli είπε Από χθες ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου🙂. Έκανα και το τελευταίο τεστ με την προβατίνα στην Rogue και στέφθηκε με επιτυχία. Ήταν πολύ σημαντικό κριτήριο για εμένα το να μπορώ να ψήνω πρόβατο, διότι στις προηγούμενες απόπειρές μου με τις παλιές ψησταριές υγραερίου μόνο τα καναντέρ δεν είχαν έρθει για να σβήσουν τις φωτιές. Έβαλα περίπου 800 γρ προβατίνα, αυτή τη φορά νεφραμιά, όχι μπούτι όπως την προηγούμενη φορά. Ζέστανα την ψησταριά στους 250 όσο ετοίμαζα το πρόβατο (άλειμμα με ελάχιστο ελαιόλαδο) και έκοβα σε ροδέλες το νεροκρέμμυδο, και με το που την έβαλα στη σχάρα χαμήλωσα εντελώς τους καυστήρες (τέρμα χαμηλά). Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες. Από πλευράς αναφλέξεων, είχα μετά από 3 λεπτά λίγες, αμελητέες όμως, οι οποίες εξαφανίστηκαν διά παντός με το πρώτο γύρισμα. Έχω τραβήξει και μερικά βίντεο αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανεβάσω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους θα μπορώ άφοβα να ψήνω πρόβατο, το οποίο το κατατάσσω σε κατηγορία Black Angus από πλευράς γεύσης. Το περίμενα βέβαια γιατί με πανσέτες, λουκάνικα, πικάνιες κλπ δεν είχα αναφλέξεις, αλλά όσο και να 'ναι όταν έχει σχεδόν κυριολεκτικά καεί η γούνα σου υπάρχει ο φόβος. Το επόμενο project είναι να λυθεί και το πρόβλημα της χοληστερίνης που θα δημιουργηθεί 😁 Το κρεμμύδι βοηθάει κάπου για το ψήσιμο η απλά ειναι για κατανάλωση;
gdeli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, sndev είπε Το κρεμμύδι βοηθάει κάπου για το ψήσιμο η απλά ειναι για κατανάλωση; Για κατανάλωση! Καραμελώνει και ταιριάζει εξαιρετικά με το πρόβατο, είναι κάτι που με είχε ξετρελάνει στην Τουρκία. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα