Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Προπανίου είναι και μου την εστείλαν ¨πακετο¨ απο το μαγαζί μ αυτόν τον ρυθμιστή .

Αν βάλω μείγμα η αν το αφήσω έτσι γιατί δεν θέλω να μπλέκω μ αυτά θα ‘χω κανα θέμα ?

Αν μπορείς να δώσεις πίσω τη φιάλη και να πάρεις μείγμα είναι καλύτερο. Αν το αφήσεις έτσι θα δουλέψει - ισως με θεματακια  σε υψηλες θερμοκρασίες- αλλιώς αγοράζεις ρυθμιστή στα 37bar κ τον χρησιμοποιείς.

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skskre είπε

Παραθέτω φωτογραφίες  τραβηγμένες από εμένα, σχετικά με tomahawk, το συμβάν έγινε τέλη Ιουλίου

2 ελληνικές tomahawk, δώρο από κρεοπώλη φίλο, και μια mini tomahawk-usa έλεγε το μαγαζι, είχε και australia πολύ μεγαλύτερη αλλά διάλεξα τη "μικρή",  την οποία και χρυσοπλήρωσα εν γνώση μου όμως για το συγκριτικό test-( μου έδωσαν και οδηγίες ψησίματος μαζί σε χαρτί😁😁)

Ψήθηκαν όλες από εμένα στη Rogue 425xt, έμμεσα με τελείωμα στο sizzle zone. Ίδιος τρόπος, παρόμοιες θερμοκρασίες χρόνοι κ.τ.λ

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

20210729_220301.jpg

 

H USA ήταν από Αμερική ή απλώς έτσι την ονόμαζαν; Γιατί σαν κρέας μου μοιάζει ελληνικότατο, δεν έχει και καθόλου ενδομυικό λίπος άρα είναι λογικό να μην σε ενθουσίασε. Αντίθετα οι άλλες δύο φαίνονται εξαιρετικά κομμάτια κρέατος!

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Τι εννοείς να μπλέξεις; Τα πράγματα είναι απλά. Αν χρησιμοποιείς μείγμα βάζεις ρυθμιστή στα 30mbar, ενώ αν χρησιμοποιείς προπάνιο βάζεις ρυθμιστή στα 37mbar.

Για πιο σωστή λειτουργία, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παραπάνω.

Εννοώ ότι δεν ¨πιάνουν και πολύ τα χέρια μου ¨ 🤓

Δημοσ.
2 ώρες πριν, drg1974 είπε

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

Έχω τον ίδιο ρυθμιστή στην Phantom 425 και χρησιμοποιώ μείγμα.
Για προπάνιο ο πωλητής αέριων καυσίμων της περιοχής μου, μου συνέστησε να τον αλλάξω με έναν στα 37mbar.
Από τη σελίδα της εταιρίας του ρυθμιστή δεν έβγαλα άκρη αν κάνει για προπάνιο ο συγκεκριμένος info

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gdeli είπε

H USA ήταν από Αμερική ή απλώς έτσι την ονόμαζαν; Γιατί σαν κρέας μου μοιάζει ελληνικότατο, δεν έχει και καθόλου ενδομυικό λίπος άρα είναι λογικό να μην σε ενθουσίασε. Αντίθετα οι άλλες δύο φαίνονται εξαιρετικά κομμάτια κρέατος!

Το μαγαζί πουλάει ξένα κρέατα από παλιά  και μου την πάσαρε ως τέτοια.  Οι άλλες δύο είναι από ελληνικά ζώα της φωτογραφίας 

 

20210910_112839.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, drg1974 είπε

Εννοώ ότι δεν ¨πιάνουν και πολύ τα χέρια μου ¨ 🤓

Το πιο εύκολο είναι, όταν τελειώσει αυτή που έχεις, να την αλλάξεις με μείγμα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή. 
 

Ο ρυθμιστής που έχεις στην φωτό είναι ο δικός της;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Το πιο εύκολο είναι, όταν τελειώσει αυτή που έχεις, να την αλλάξεις με μείγμα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή. 
 

Ο ρυθμιστής που έχεις στην φωτό είναι ο δικός της;

Νομίζω πως ναι γιατί έτσι μου την έφεραν ( την συναρμολογήσαν στο κατάστημα )

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Το πιο εύκολο είναι, όταν τελειώσει αυτή που έχεις, να την αλλάξεις με μείγμα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή. 
 

Ο ρυθμιστής που έχεις στην φωτό είναι ο δικός της;

Αυτο με τους ρυθμιστές εμενα με μπερδευει πολύ...

η δική μου 525 ειναι απο Γερμανια και εχει 50αρι ρυθμιστή...χρησιμοποιώ προπανιο (γκρι μπουκάλα)...ΑΝ θυμαμαι καλα η Ναπολεον προτεινει προπάνιο...τι γινεται σε σχεση με τους 30ριδες και 37αριδες ρυθμιστές?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Αυτο με τους ρυθμιστές εμενα με μπερδευει πολύ...

η δική μου 525 ειναι απο Γερμανια και εχει 50αρι ρυθμιστή...χρησιμοποιώ προπανιο (γκρι μπουκάλα)...ΑΝ θυμαμαι καλα η Ναπολεον προτεινει προπάνιο...τι γινεται σε σχεση με τους 30ριδες και 37αριδες ρυθμιστές?

Ο ρυθμιστής αυτός είναι για προπάνιο και όχι για μείγμα. Ο αντίστοιχος για μείγμα, στην δική σου περίπτωση, είναι 37mbar.

Μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις κοιτάζοντας το ταμπελάκι που είναι στο πίσω μέρος της ψησταριάς.

  • Like 1
Δημοσ.

Πόσο "ασφαλές" είναι να αλλάξουμε μόνοι μας τον ρυθμιστή? Δεν έχω δεν καν από κοντά πως είναι για αυτό ρωτάω είναι ψιλό τυφλοσουρτη τα πράματα?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, drg1974 είπε

Επειδή διάβασα πιο πάνω ότι σε μπουκάλα προπανίου βάζουμε 37 αρι ρυθμιστή , μπορείτε να μου πείτε αν είμαι οκ με αυτά που μου έστειλαν ; Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά η Max θερμοκρασία που έχω πιάσει στην Ναπολέων 425 είναι 320 βαθμούς 

480B2BF9-30CF-4DF4-A95F-EDC457209607.jpeg

Αυτός που έχεις είναι 30mbar και είναι αυτός που χρησιμοποιείται για μείγμα βουτανίου-προπανιου. Ο άλλος με τα 3mbar είναι για φιάλες που περιέχουν μόνο προπάνιο. Φαντάζομαι ότι η φιάλη σου είναι μείγμα, οπότε μια χαρά είσαι.

Οι 320 είναι μια χαρά. Ποτέ σχεδόν δεν θα ψήσεις κάτι (πέραν ίσως από πίτσες) με τόσους βαθμούς. Ακόμα και για Θωράκισμα φτάνει. 

Αλλά έτσι από περιέργεια, όση ώρα και να την αφήσεις δεν πάει άλλο. Εμένα η 525 μετά από κανένα δεκάλεπτο φτάνει τους 320 και αν την αφήσω άλλο τόσο τερματίζει.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, depmode είπε

Αυτός που έχεις είναι 30mbar και είναι αυτός που χρησιμοποιείται για μείγμα βουτανίου-προπανιου. Ο άλλος με τα 3mbar είναι για φιάλες που περιέχουν μόνο προπάνιο. Φαντάζομαι ότι η φιάλη σου είναι μείγμα, οπότε μια χαρά είσαι.

Οι 320 είναι μια χαρά. Ποτέ σχεδόν δεν θα ψήσεις κάτι (πέραν ίσως από πίτσες) με τόσους βαθμούς. Ακόμα και για Θωράκισμα φτάνει. 

Αλλά έτσι από περιέργεια, όση ώρα και να την αφήσεις δεν πάει άλλο. Εμένα η 525 μετά από κανένα δεκάλεπτο φτάνει τους 320 και αν την αφήσω άλλο τόσο τερματίζει.

Μόνο προπάνιο είναι η φιάλη όπως συνιστά και ο κατασκευαστής 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Στις 18/9/2021 στις 12:18 ΜΜ, drg1974 είπε

Μόνο προπάνιο είναι η φιάλη όπως συνιστά και ο κατασκευαστής 

Για προπανιο θες 37mbar. Μπορει να μην ειχε και σου εδωσε αυτον. Δεν θα παθεις κατι, απλα θα υπολειτουργει η ψησταρια και μπορει να μην βγαζει σωστη φλογα. Παρτους τηλ και πες μου φερατε λαθος ρυθμιστη να ερθετε να μου τον αλλαξετε.

Στις 17/9/2021 στις 5:40 ΜΜ, skskre είπε

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

ΑΝ ειναι Αμερικης και black angus, τοτε θα ειναι USDA Select, που σημαινει η χαμηλοτερη ποιοτητα. Οποτε λογικο να μη σου αρεσε. 

Οι ελληνικες φαινονται πολυ καλες! Για πες που ειναι να τον δοκιμασουμε.

USDA-Grades.png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
Στις 17/9/2021 στις 5:40 ΜΜ, skskre είπε

Παραθέτω φωτογραφίες  τραβηγμένες από εμένα, σχετικά με tomahawk, το συμβάν έγινε τέλη Ιουλίου

2 ελληνικές tomahawk, δώρο από κρεοπώλη φίλο, και μια mini tomahawk-usa έλεγε το μαγαζι, είχε και australia πολύ μεγαλύτερη αλλά διάλεξα τη "μικρή",  την οποία και χρυσοπλήρωσα εν γνώση μου όμως για το συγκριτικό test-( μου έδωσαν και οδηγίες ψησίματος μαζί σε χαρτί😁😁)

Ψήθηκαν όλες από εμένα στη Rogue 425xt, έμμεσα με τελείωμα στο sizzle zone. Ίδιος τρόπος, παρόμοιες θερμοκρασίες χρόνοι κ.τ.λ

Πρώτη φορά αγόραζα τέτοιο κρέας, δεν  με ενθουσίασε καθόλου η USA και σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά της- κατά τη γνώμη μου-  

20210729_220301.jpg

 

για ελληνικές φαίνονται souper

η αμερικανική ειναι το Minimum, σαν να έτρωγες ελληνικη κ την ειχε αφήσει ψυγείο  για να μαλακώσει το καταλαβαινεις απο τις ακρες  αλλα γευστικα σιγουρα δεν ειχε να δωσει κατι extra απο μια των 12-14 ε

 

γενικα οταν αγοράζεις τετοια κρεατα προσπάθησε να βρίσκεις να μοιάζουν κάπως έτσι 

 

image.png.f8c6b3c32c33e83b973cefd98d769690.png

 

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...