Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ep1 είπε

Στο συνοικιακό μαγαζί που πήγα εγώ η τετράγωνες ήταν ανοξείδωτες και είχαν 30 και δεν ήθελα να δώσω τόσα. Σε μεγάλα αστικά κέντρα θα παίζουν σίγουρα καλύτερες τιμές αλλιάς μιας και είμαι και εγώ επαγγελματίας θέλω να στηρίζω την τοπική κοινωνία.

Κάνει και αυτή για κοκορέτσι, γιατί το λες; Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω κοντοσούβλι. Έχω βάλει στο σπίτι να ψηφίσουν οι γυναίκες αν θέλουν αρνίσιο, πρόβειο ή χοιρινό;

Μπορούσες και να μην την φας την σούφλα επειδή υπάρχει και ειδική πατούρα για τετράγωνες. Αλλά σιγά το θέμα. Το μοτέρ που πήρα ήθελα να έχει και ροοστάτη επειδή θα το χρειαστώ και το πασχα μιας και το άλλο τα έφτυσε λόγω παλαιότητας.

 

Καλά ψησίματα!

ε το κοκορετσι - κοντοσουβλι ειναι πολυ καλυτερα σε τετραγωνη, γιατι δεν γλυστράει. Στην στρογγυλη θα εχεις προβλημα με το να γυρναει τρελα η σουβλα.

8 ώρες πριν, Kostasm45 είπε

Βρήκα και μια φωτογραφία από ένα κοκορετσάκι που είχα φτιάξει. Το μοτέρ το κουμπώνω από τα αριστερά και απλά "κάθεται" πάνω στο αριστερό ράφι . Προφανώς και το καπάκι κλείνει κανονικά .

SAVE_20211209_160047.jpg

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, logica1 είπε

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ταψάκια, μπορείς να αγοράσεις ανοξείδωτα, όπως πχ τα παρακάτω από ΙΚΕΑ 

https://www.ikea.gr/proioda/eidi-kouzinas/skeui-fournou/koncis-anokseidwto-tapsi-me-sxara/10099053

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, logica1 είπε

και ολα τα βιντεακια που εχω δει που τυλιγουν τις πατατες με αλουμινοχαρτο κ τις αφηνουν 45' με μια ωρα για να γινουν, κακως το κανουν ολοι?

Έχει δίκιο ο Αντρέας το αλουμινόχαρτο εκλύει καρκινογόνα σε υψηλές θερμοκρασίες. Ότι μπορούμε καλό είναι να το αποφεύγουμε . Δύο ποστ πιο κάτω γράφω ότι τα ταψακια τα είχα απλά για να μαζέψουν τα υγρά από το φρεσκοτυλιγμενο κοκορέτσι , μέχρι να σφίξει πάνω στην σούβλα . Όταν το εψησα δεν είχα τίποτα από κάτω . 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

Αυτην την απορια την εχω και εγω να σου πω την αληθεια, τα περισσοτερα παιδια ψηνουν με ταψακι απο κατω, ακομα και στο youtube τα περισσοτερα video. Να το δεχτω αν θες να παρεις το ζουμι να κανεις καμια πατατα εξτρα, κατι να δωσει γευση καπου αλλου, αλλιως και εγω ετσι νομιζω ειναι καλυτερα, να σταζει να καιγεται να καπνιζει..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, samniotis είπε

να ρωτήσω

23€ εγγύηση + 23€ αέριο + 15€ ρυθμιστής για coral γκρί (προπάνιο)

είναι νορμάλ σαν τιμές?

Πριν μια βδομάδα πήρα τη γκρι κοραλ φιάλη με 20€ αέριο, 10€ ρυθμιστή και μου ζήτησε όντως 23€ εγγύηση αλλά είχα παλιά φιάλη πετρογκαζ και τη γλυτωσα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

συμφωνώ, αν και δεν έχω βάλει ποτέ σούβλα στη δική μου. μια ζωή όποτε βάζαμε σούβλα στα κάρβουνα από κάτω εγώ τουλάχιστον δεν έβαζα τίποτα και πάντα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. τόσο αλουμίνιο από κάτω, για τόσες ώρες και σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν μου φαίνεται ούτε εμένα καλή ιδέα 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι να αλλάξετε συμβατική μπουκάλα σε coral prime, υπάρχει προσφορά, που λογικά ισχύει ακόμα, την οποία είχαμε αναφέρει σε παλιότερο ποστ

Έκανα χρήση της πριν 3 εβδομάδες, απλά δεν πήρα και ρυθμιστή καθώς δεν τον χρειαζόμουν.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

ε το κοκορετσι - κοντοσουβλι ειναι πολυ καλυτερα σε τετραγωνη, γιατι δεν γλυστράει. Στην στρογγυλη θα εχεις προβλημα με το να γυρναει τρελα η σουβλα.

Μην βάζετε αλουμίνια. Δεν κάνουν για φωτιά. Το αλουμινόχαρτο δεν κανει να μπαινει στον φούρνο, άσχετα με το τι κανουν οι νοικοκυρές.

 

μεγάλη κουβέντα αυτή  αφου  το αλουμίνιο υπάρχει απο τα μαγειρικά σκέυη μέχρι τις ίδιες τις ψησταριές σαν κύριο υλικό κατασκευής  .... 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Ποιος ο λόγος να βάλω κάτι τη σούβλα αν δεν το αφήσω να στάζει και να γυρνάει η τσικνα από το λίπος πίσω να αρωματίζει το κρέας? 

Απ'ότι έχω διαβάσει - ακούσει , η λογική είναι ότι με ταψακι με νερό (ενδεχομένως και με λίγο κρασί) το ψητό διατηρεί την υγρασία του και βγαίνει πιο ζουμερό

Επεξ/σία από Kostasm45
Δημοσ.

Σουβλα ανοξειδωτη ειχα παρει απο μεγαλο Σκλαβενιτη περιοδο του Πασχα με 8ευρω. Κοψιμο και τροχισμα και ετοιμη σε απλο μοτερ Κλαπακη. Κοστος φουλ κομπλε με πηραουνες κλπ 30-35ευρω. Ειναι μπακαλιστικος τροπος, αλλα για μια φορα το μηνα που θα βαλεις σουβλα δεν σε νοιαζει. Επισης εχεις και το μοτερ για κανενα μεγαλο αρνι το πασχα σε μεγαλη ψησταρια.

  • Like 5
Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω Lodge Combo Dutch Oven Βαθιά Κατσαρόλα από Μαντέμι 4.73lt / 27cm

Γνωρίζει κάποιος εάν είναι κατάλληλη για weber spirit 2 310 γιατί βλέπω 27cm σε αντίθεση με το weber τηγανι που είναι 30cm

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kyrx είπε

Σκέφτομαι να αγοράσω Lodge Combo Dutch Oven Βαθιά Κατσαρόλα από Μαντέμι 4.73lt / 27cm

Γνωρίζει κάποιος εάν είναι κατάλληλη για weber spirit 2 310 γιατί βλέπω 27cm σε αντίθεση με το weber τηγανι που είναι 30cm

Δεν θα καθεται μεσα στην τρυπα, αλλα θα την βαζεις πανω στη σχαρα.

265259278_1023605618371713_3318813896184373372_n.jpg

Ψαχνοντας κατι παλιες φωτογραφιες επεσα πανω σε μια που ειναι ισως η φορα που ειχε γεμισει η σχαρα μου τοσο πολυ! Πρεπει να ειναι 1.5-2κιλα προβατινα στα αριστερα, χοιρινα ribs στη μεση και 2 butterfly κοτοπουλα στα δεξια.266309454_1069039993944661_3105813725590504539_n.jpg.ed0b47f70b4ef302cf22c7415b0b8605.jpg

  • Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...