Land-decked Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, stonec είπε Το δίνει ο φίλος ilpapacha παραπάνω (https://www.katos.gr/). Πας το ταψάκι της ψησταριάς σου σαν δείγμα και σου φτιάχνει αλουμινένιο πλενόμενο. παιδια δεν ειμαστε ολοι απο αθηνα... ψαχνω το ιδιο μεγεθος με το ταψακι της weber..
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Land-decked είπε παιδια δεν ειμαστε ολοι απο αθηνα... ψαχνω το ιδιο μεγεθος με το ταψακι της weber.. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς συζητάγαμε με τον @stonec. Η ερώτηση που έκανες ήταν σε ποιό κατάστημα αναφερόμασταν (όπου είχα ήδη βάλει το λινκ στο προηγούμενο ποστ από αυτό που έκανες παράθεση), χωρίς να αναφέρεις τι ακριβώς ψάχνεις και για ποιά ψησταριά… Από εκεί και πέρα, μπορείς να δεις ένα προηγούμενο ποστ, για τα ταψάκια της Weber 1
samniotis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί ότι υπάρχουν και στο μακρο σε πακέτα των 100 σε χαμηλή τιμή, απλά πρέπει να πας να δεις την διάσταση Πχ https://www.themart.gr/skeui-alouminiou-megalis-meridas-r64l-100tem-2118321200011.html Αν δεν έχεις πρόσβαση σε μάκρο, πες σε καμιά ταβέρνα στη περιοχή σου να σου παραγγείλει στην διάσταση που θέλεις από αυτόν που αγοράζει χαρτικά, μιλάμε για 5-10 ευρώ τα 100 ταψάκια 1
plasTOST Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μπορεί να είναι λόγω ακάθαρτης ακίδας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα δίνει σπινθηρισμό. Αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγάρι. Κατέβηκα κέντρο σήμερα τελικά. Κι εγώ σε 2 καταστήματα που ρώτησα δεν βρήκα κάτι. Για το αλουμινένιο ταψάκι, το έδωσε στο κατάστημα που λέει ΑΦΟΙ ΚΑΤΟΥ (https://www.katos.gr) που βρίσκεται κοντά στο φανάρι της Αθηνάς. Το κόστος ήταν στα 15€ και για τα 2 ταψάκια. Είχε ανεφοδιασμό με μπαχαρικά και μεζέδες… Από την Αθηνάς δίπλα στην Ψαραγορά πήρες τα μπαχαρικά ή από Σοφοκλέους? Γενικά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Βέβαια δεν είναι όπως παλαιότερα (δεκαετία του 2000)
ilpapacha Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, plasTOST είπε Από την Αθηνάς δίπλα στην Ψαραγορά πήρες τα μπαχαρικά ή από Σοφοκλέους? Γενικά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Βέβαια δεν είναι όπως παλαιότερα (δεκαετία του 2000) Τα μπαχαρικά τα πήρα από το «Πιπέρι», επί της Ευριπίδου 20 μέτρα από το φανάρι της Αθήνας προς Πειραιώς. https://www.piperi-evripidou.gr Το μαγαζί έχει περάσει από τον παππού, στον γιο και τώρα στον εγγονό. Τα μείγματα που φτιάχνει είναι δικά του. Πίστεψέ με, αν γνωρίζεις, βρίσκεις τα πάντα, όπως παλιά. Υπάρχουν μαγαζιά, σε σημεία που δεν τα «πιάνει» το μάτι με την πρώτη. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από ilpapacha 2
plasTOST Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Τα μπαχαρικά τα πήρα από το «Πιπέρι», επί της Ευριπίδου 20 μέτρα από το φανάρι της Αθήνας προς Πειραιώς. https://www.piperi-evripidou.gr Το μαγαζί έχει περάσει από τον παππού, στον γιο και τώρα στον εγγονό. Τα μείγματα που φτιάχνει είναι δικά του. Πίστεψέ με, αν γνωρίζεις, βρίσκεις τα πάντα, όπως παλιά. Υπάρχουν μαγαζιά, σε σημεία που δεν τα «πιάνει» το μάτι με την πρώτη. Πάνω από 15 χρόνια δούλευα σε εκείνη την περιοχή Ισχύει αυτό που λες. Για παράδειγμα, σχετικό με το θέμα μας, είχα βρει ψησταριά κάρβουνου στα 15€ όταν τα αντίστοιχα μαγαζιά ακόμα και τώρα την έχουν από 30€ - 40€ +. 1
panos_ace Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα συναγωνιστές, κοτόπουλο σουβλα ποια συνταγή προτείνουμε; απο θερμοκρασίες, μεσαίος καυστήρας off και ακριανοί στο low?
ChristophorosGiam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, plasTOST είπε Πάνω από 15 χρόνια δούλευα σε εκείνη την περιοχή Ισχύει αυτό που λες. Για παράδειγμα, σχετικό με το θέμα μας, είχα βρει ψησταριά κάρβουνου στα 15€ όταν τα αντίστοιχα μαγαζιά ακόμα και τώρα την έχουν από 30€ - 40€ +. Νομίζω επόμενο θέμα πρέπει να είναι με μικρά μαγαζιά - διαμάντια, και τα προϊόντα τους... είτε μπαχαρικά (όπως έγραψε ο φίλος @ilpapacha ) είτε με παρελκόμενα... 3
gdeli Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Πρέπει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά πόσες φορές τα έχεις δει, έχεις σκεφτεί "α ωραία αν ποτέ χρειαστώ εδώ θα το βρω" και σε 2 μήνες που το χρειάζεσαι δεν θυμάσαι ούτε πώς έλεγαν το μαγαζί, ούτε πού ήταν, ούτε πότε το βρήκες! 3
ilpapacha Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/1/2022 στις 11:35 ΠΜ, panos_ace είπε Καλημέρα συναγωνιστές, κοτόπουλο σουβλα ποια συνταγή προτείνουμε; απο θερμοκρασίες, μεσαίος καυστήρας off και ακριανοί στο low? Το μαρινάρεις τον τρόπο που σου αρέσει και έπειτα το βάζεις στην σούβλα, με ανοικτούς τους ακριανούς καυστήρες στους 160 -170 βαθμούς. Το ψήσιμο θα πάρει περίπου μιάμιση ώρα. 4
Trelloneritis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, ilpapacha είπε Το μαρινάρεις τον τρόπο που σου αρέσει και έπειτα το βάζεις στην σούβλα, με ανοικτούς τους ακριανούς καυστήρες στους 160 -170 βαθμούς. Το ψήσιμο θα πάρει περίπου μιάμιση ώρα. Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα. Έχω 425 Phantom SE. 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα. Έχω 425 Phantom SE. Προφανώς και μπορεί να γίνει με τον οπίσθιο, απλά ο @panos_ace έχει την Spirit 310, αν θυμάμαι καλά, που δεν διαθέτει οπίσθιο καυστήρα. 2
gdeli Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα. Έχω 425 Phantom SE. Συνήθως με τον οπίσθιο ψήνουν όσοι έχουν τέτοια δυνατότητα, κάνει πολύ ωραίο χρώμα και έχεις και οικονομία στο αέριο. Επίσης μπορείς να βάλεις ταψιά από κάτω και να μην λερώνεις την ψησταριά, χωρίς να καλύπτεις μέρος της πηγής θερμότητας. Από την άλλη, αν το ψήσεις με τους ακριανούς και ανάψεις τους αμέσως από κάτω και αφαιρέσεις προς το τέλος του ψησίματος το ταψί, μπορείς να αποκτήσεις και λίγο παραπάνω μυρωδιά τσίκνας. Όπως και να έχει το σουβλιστό κοτόπουλο θα σε αποζημιώσει. 3
ep1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 2.2 κιλά κοντοσούβλι κοτόπουλο σήμερα μπούτι. Έμμεσο ψήσιμο με πλαϊνούς καυστήρες στους 160 για 1:45 μέχρι τους 70 και τελευταία 10-15 άνοιξα και τους από κάτω για χρώμα και 74-76. Πολύ μαλακό και ζζουμερό. Έχει βγει και το θερμόμετρο στα 12 ευρώ στο ισοπ που με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο. Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι τι θα έκανα στην περίπτωση που είχα κοτόπουλο πάνω από την σούβλα; Δεν θα έπρεπε να το σκεπάσω με λαδόκολλα και στο τέλος να το βγάλω; Ρωτάω επειδή η δεξιά άκρη που ήταν κοντά στον 4ο καυστήρα άρπαξε λίγο. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα