Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stonec είπε

Το δίνει ο φίλος ilpapacha παραπάνω (https://www.katos.gr/). Πας το ταψάκι της ψησταριάς σου σαν δείγμα και σου φτιάχνει αλουμινένιο πλενόμενο.

παιδια δεν ειμαστε ολοι απο αθηνα... ψαχνω το ιδιο μεγεθος με το ταψακι της weber..

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Land-decked είπε

παιδια δεν ειμαστε ολοι απο αθηνα... ψαχνω το ιδιο μεγεθος με το ταψακι της weber..

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς συζητάγαμε με τον @stonec
Η ερώτηση που έκανες ήταν σε ποιό κατάστημα αναφερόμασταν (όπου είχα ήδη βάλει το λινκ στο προηγούμενο ποστ από αυτό που έκανες παράθεση), χωρίς να αναφέρεις τι ακριβώς ψάχνεις και για ποιά ψησταριά…

Από εκεί και πέρα, μπορείς να δεις ένα προηγούμενο ποστ, για τα ταψάκια της Weber 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί ότι υπάρχουν και στο μακρο σε πακέτα των 100 σε χαμηλή τιμή, απλά πρέπει να πας να δεις την διάσταση

Πχ https://www.themart.gr/skeui-alouminiou-megalis-meridas-r64l-100tem-2118321200011.html

Αν δεν έχεις πρόσβαση σε μάκρο, πες σε καμιά ταβέρνα στη περιοχή σου να σου παραγγείλει στην διάσταση που θέλεις από αυτόν που αγοράζει χαρτικά, μιλάμε για 5-10 ευρώ τα 100 ταψάκια 

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μπορεί να είναι λόγω ακάθαρτης ακίδας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα δίνει σπινθηρισμό. Αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγάρι.

Κατέβηκα κέντρο σήμερα τελικά. Κι εγώ σε 2 καταστήματα που ρώτησα δεν βρήκα κάτι. Για το αλουμινένιο ταψάκι, το έδωσε στο κατάστημα που λέει ΑΦΟΙ ΚΑΤΟΥ (https://www.katos.gr) που βρίσκεται κοντά στο φανάρι της Αθηνάς. Το κόστος ήταν στα 15€ και για τα 2 ταψάκια.

 

Είχε ανεφοδιασμό με μπαχαρικά 

CB6AE8C8-7876-4B5E-A45B-0D00765220EA.jpeg.3e35dfb944fe5f7ff7f8a606d8c720e8.jpeg

και μεζέδες…

D7711208-F005-4EED-86CA-8BB5FFF2793E.jpeg.f871fa88994ea83f548bb6f9d932593f.jpeg

832E3CB6-AE17-4F29-B892-009DFD5B68C2.jpeg.4a2d7b1b714811fc36ef8a4fe4073be9.jpeg

Από την Αθηνάς δίπλα στην Ψαραγορά πήρες τα μπαχαρικά ή από Σοφοκλέους? Γενικά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Βέβαια δεν είναι όπως παλαιότερα (δεκαετία του 2000) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Από την Αθηνάς δίπλα στην Ψαραγορά πήρες τα μπαχαρικά ή από Σοφοκλέους? Γενικά στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Βέβαια δεν είναι όπως παλαιότερα (δεκαετία του 2000) 

Τα μπαχαρικά τα πήρα από το «Πιπέρι», επί της Ευριπίδου 20 μέτρα από το φανάρι της Αθήνας προς Πειραιώς.

https://www.piperi-evripidou.gr

Το μαγαζί έχει περάσει από τον παππού, στον γιο και τώρα στον εγγονό. Τα μείγματα που φτιάχνει είναι δικά του. 

Πίστεψέ με, αν γνωρίζεις, βρίσκεις τα πάντα, όπως παλιά. Υπάρχουν μαγαζιά, σε σημεία που δεν τα «πιάνει» το μάτι με την πρώτη.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Τα μπαχαρικά τα πήρα από το «Πιπέρι», επί της Ευριπίδου 20 μέτρα από το φανάρι της Αθήνας προς Πειραιώς.

https://www.piperi-evripidou.gr

Το μαγαζί έχει περάσει από τον παππού, στον γιο και τώρα στον εγγονό. Τα μείγματα που φτιάχνει είναι δικά του. 

Πίστεψέ με, αν γνωρίζεις, βρίσκεις τα πάντα, όπως παλιά. Υπάρχουν μαγαζιά, σε σημεία που δεν τα «πιάνει» το μάτι με την πρώτη.

Πάνω από 15 χρόνια δούλευα σε εκείνη την περιοχή :) 

Ισχύει αυτό που λες. Για παράδειγμα, σχετικό με το θέμα μας, είχα βρει ψησταριά κάρβουνου στα 15€ όταν τα αντίστοιχα μαγαζιά ακόμα και τώρα την έχουν από 30€ - 40€ +.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα συναγωνιστές,

κοτόπουλο σουβλα ποια συνταγή προτείνουμε;

απο θερμοκρασίες, μεσαίος καυστήρας off και ακριανοί στο low?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, plasTOST είπε

Πάνω από 15 χρόνια δούλευα σε εκείνη την περιοχή :) 

Ισχύει αυτό που λες. Για παράδειγμα, σχετικό με το θέμα μας, είχα βρει ψησταριά κάρβουνου στα 15€ όταν τα αντίστοιχα μαγαζιά ακόμα και τώρα την έχουν από 30€ - 40€ +.

 

Νομίζω επόμενο θέμα πρέπει να είναι με μικρά μαγαζιά - διαμάντια, και τα προϊόντα τους...

είτε μπαχαρικά (όπως έγραψε ο φίλος @ilpapacha ) είτε με παρελκόμενα...

  • Like 3
Δημοσ.

Πρέπει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά πόσες φορές τα έχεις δει, έχεις σκεφτεί "α ωραία αν ποτέ χρειαστώ εδώ θα το βρω" και σε 2 μήνες που το χρειάζεσαι δεν θυμάσαι ούτε πώς έλεγαν το μαγαζί, ούτε πού ήταν, ούτε πότε το βρήκες!

  • Like 3
Δημοσ.
Στις 5/1/2022 στις 11:35 ΠΜ, panos_ace είπε

Καλημέρα συναγωνιστές,

κοτόπουλο σουβλα ποια συνταγή προτείνουμε;

απο θερμοκρασίες, μεσαίος καυστήρας off και ακριανοί στο low?

Το μαρινάρεις τον τρόπο που σου αρέσει και έπειτα το βάζεις στην σούβλα, με ανοικτούς τους ακριανούς καυστήρες στους 160 -170 βαθμούς. Το ψήσιμο θα πάρει περίπου μιάμιση ώρα.

 

  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Το μαρινάρεις τον τρόπο που σου αρέσει και έπειτα το βάζεις στην σούβλα, με ανοικτούς τους ακριανούς καυστήρες στους 160 -170 βαθμούς. Το ψήσιμο θα πάρει περίπου μιάμιση ώρα.

 

Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; 
Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα.
Έχω 425 Phantom SE.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; 
Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα.
Έχω 425 Phantom SE.

Προφανώς και μπορεί να γίνει με τον οπίσθιο, απλά ο @panos_ace έχει την Spirit 310, αν θυμάμαι καλά, που δεν διαθέτει οπίσθιο καυστήρα.

  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Με τους ακριανούς; Όχι με τον οπίσθιο; 
Παρέλαβα τη σούβλα και θα αρχίσω τα πειράματα.
Έχω 425 Phantom SE.

Συνήθως με τον οπίσθιο ψήνουν όσοι έχουν τέτοια δυνατότητα, κάνει πολύ ωραίο χρώμα και έχεις και οικονομία στο αέριο. Επίσης μπορείς να βάλεις ταψιά από κάτω και να μην λερώνεις την ψησταριά, χωρίς να καλύπτεις μέρος της πηγής θερμότητας. Από την άλλη, αν το ψήσεις με τους ακριανούς και ανάψεις τους αμέσως από κάτω και αφαιρέσεις προς το τέλος του ψησίματος το ταψί, μπορείς να αποκτήσεις και λίγο παραπάνω μυρωδιά τσίκνας. Όπως και να έχει το σουβλιστό κοτόπουλο θα σε αποζημιώσει.

  • Like 3
Δημοσ.

2.2 κιλά κοντοσούβλι κοτόπουλο σήμερα μπούτι. Έμμεσο ψήσιμο με πλαϊνούς καυστήρες στους 160 για 1:45 μέχρι τους 70 και τελευταία 10-15 άνοιξα και τους από κάτω για χρώμα και 74-76.

Πολύ μαλακό και ζζουμερό.

Έχει βγει και το θερμόμετρο στα 12 ευρώ στο ισοπ που με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο.

 

Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι τι θα έκανα στην περίπτωση που είχα κοτόπουλο πάνω από την σούβλα; Δεν θα έπρεπε να το σκεπάσω με λαδόκολλα και στο τέλος να το βγάλω; Ρωτάω επειδή η δεξιά άκρη που ήταν κοντά στον 4ο καυστήρα άρπαξε λίγο.

IMG-20220109-121931.jpg

 

IMG-20220109-141059.jpg

 

IMG-20220109-142322.jpg

 

IMG-20220109-142454.jpg

 

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...