gdeli Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Πολύ σημαντική αλλαγή κατά την άποψή μου, για εμένα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να πάω σε Napoleon που έχει πολύ χώρο για την σούβλα. Να δούμε και τις τιμές εδώ στην Ελλάδα, αν και δεν νομίζω να είναι χαμηλότερες από τα απερχόμενα μοντέλα.
sndev Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00 αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +. το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από sndev 10 1
fysikos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Ανοίξτε ρε παιδια ένα θέμα για το ψήσιμο πιτσας... 3
Socrates1977 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !! Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από Socrates1977 7
zanskou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !! Καλή ψησίματα ! Πόσο πήγε είπαμε ; 2
Socrates1977 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, zanskou είπε Καλή ψησίματα ! Πόσο πήγε είπαμε ; Ευχαριστώ!!889 από Πλαίσιο.
Trelloneritis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !! Τελικά όλοι μέσα στο σπίτι τις συναρμολογούμε! Πάντα γεμάτη και καλά ψησίματα.
Socrates1977 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Τελικά όλοι μέσα στο σπίτι τις συναρμολογούμε! Πάντα γεμάτη και καλά ψησίματα. Το μυστικό είναι να λείπει η γυναίκα😉🤣!! Ευχαριστώ πολύ!!
Socrates1977 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Για πλάκα πίτσας σκέφτομαι να πάρω αυτήν: https://www.espithas.gr/mantemenia-skevi/19489-kazis-kaz-40-.html?skr_prm=WyI5YjU5MzY1Yy1mNTNiLTQ1MTgtYjU5MS03ODllM2NjNjhjZWIiLDE2NDI5Mjc1OTY4OTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Βασικά με λίγη έρευνα που έκανα καταλήγω στο μαντέμι, έχει κανείς μαντεμενια βάση; Να πάω καλύτερα σε πέτρα ; Και αφού δεν μπορώ να εγγκαινιασω έφτιαξα ψωμι😅! Προζύμι 80% υγρασια , για όποιον από εσάς ασχολείται. 14
alimentas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια??? 1
dstilio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 @Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται. να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar. Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση. 1
biovaggoulas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, dstilio είπε @Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται. να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar. Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση. Λογικά είναι θέμα εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο χαμηλότερη , τόσο χαμηλότερη και η πίεση. Και ειδικά στο απλό μείγμα. Στο προπάνιο θα ήσουν ελαφρώς καλύτερα.
aloop Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, sndev είπε μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00 αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +. το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ.
Socrates1977 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alimentas είπε Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια??? Η συνταγή είναι απλή. 1000 γρ αλεύρι, 800γρ νερο, 300γρ προζύμι( ταϊσμένο 200γρ σταρτερ 50γρ ολικής 50 γραμμάρια αλεύρι και 100γρ νερό,) 25γρ αλάτι. (Βγάζω 2 καρβέλια περίπου στο κιλό) Σημαντικό είναι το αλεύρι έχει πρωτεϊνη τουλάχιστον 13%, το προζύμι να είναι δυνατό, και νερο χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο. Η Διαδικασία είναι ποιο περίπλοκη: βήμα 1ο διαλύω το προζύμι στο νερο νερό και κατόπιν ρίχνω και το αλεύρι. Αναμειγνύουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ενυδατωθει το αλευρι. (Σημείωση κρατάω 30γρ νερού ) βήμα 2 ρίχνω το αλάτι σταδιακά με τα 30 γρ νερού ζυμονοτας παράλληλα. Παρατηρώ ότι η ζύμη αρχίζει να σφιγγει. βημα 3ο slap n fold τεχνική ζυμωματος για 8-10 λεπτα . Ζύμες με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό δεν ζυμώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. βήμα 4ο ,δυο διπλωματα ανά 30 λεπτα Βήμα 5ο τεχνική stretching πάνω στον πάγκο για ενδυνάμωση της γλουτένης και κοψιμο τοποθέτηση σε δύο pyrex. Βήμα 6ο διπλωμα άλλες δύο φορές μέσα στο pyrex ανά 45λεπτα Βήμα 7ο shaping(σχηματισμός ) καρβελιου και τοποθέτηση στο ψυγείο για 12-14 ώρες Βήμα 8ο χάραγμα και ψήσιμο σε Dutch oven.(μαντεμενια γάστρα) Σημαντικο για αυτό το αποτέλεσμα είναι το αλεύρι, το προζύμι το δίπλωμα , το shaping και το χάραγμα να γίνει από γωνία 45ο. https://www.youtube.com/watch?v=vSnAjDJy_4s&list=PLYZgrX_hQMrS5FI1BmnleQqqN_5kXkNeb&index=5 Αυτά δυο βίντεο με βοήθησαν πολύ!! Ελπίζω να μην κούρασα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Socrates1977 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα