Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ σημαντική αλλαγή κατά την άποψή μου, για εμένα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να πάω σε Napoleon που έχει πολύ χώρο για την σούβλα. Να δούμε και τις τιμές εδώ στην Ελλάδα, αν και δεν νομίζω να είναι χαμηλότερες από τα απερχόμενα μοντέλα.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος

λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο

το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria

o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00

αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι

παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +.

το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι

 

ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα

το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία

την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι

image.png.d8ca8d38f4b865bc246194a35aa79687.png

381594701_2022-01-2220_55_22-20220122_204815.jpg-Photos.jpg.bfb7aad9203a701bc9638b47b2acf8ec.jpg

 

 

1732301488_2022-01-2220_56_31-20220122_203620.jpg-Photos.jpg.955f028f5ea7766bc4ad7a1d0fefa7a4.jpg

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive  έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !!

IMG_20220122_194355-min.jpg

IMG_20220122_194406-min.jpg

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 7
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive  έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !!

IMG_20220122_194355-min.jpg

IMG_20220122_194406-min.jpg

Καλή ψησίματα ! 

Πόσο πήγε είπαμε ; 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε

Χιονόνερο έξω και είπα να ασχοληθώ με συναρμολόγηση. Σχετικά εύκολη διαδικασία, δυο άτομα , μας πήρε περίπου 1ωρα και 15 λεπτά , Το μόνο σημείο που μας δυσκόλεψε ήταν η εφαρμογή του ρυθμιστή πίεσης στο λάστιχο και στην ψησταρια!! Δεν έμπαινε με τίποτα μας πήρε κάνα 20αλεπτο😤 αλλάζοντας σειρά ανά 5αλεπτο🤣!!! Δευτέρα με Τρίτη τώρα αγορά μπουκάλας (δεν βοηθάει και ο καιρός) και από Σκ το το test drive  έκτος και αν την εγγκαινιασω με Πίτσα μεσοβδόμαδα !!

IMG_20220122_194355-min.jpg

IMG_20220122_194406-min.jpg

Τελικά όλοι μέσα στο σπίτι τις συναρμολογούμε!
Πάντα γεμάτη και καλά ψησίματα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Τελικά όλοι μέσα στο σπίτι τις συναρμολογούμε!
Πάντα γεμάτη και καλά ψησίματα.

Το μυστικό είναι να λείπει η γυναίκα😉🤣!! Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Για πλάκα πίτσας σκέφτομαι να πάρω αυτήν:

https://www.espithas.gr/mantemenia-skevi/19489-kazis-kaz-40-.html?skr_prm=WyI5YjU5MzY1Yy1mNTNiLTQ1MTgtYjU5MS03ODllM2NjNjhjZWIiLDE2NDI5Mjc1OTY4OTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Βασικά με λίγη έρευνα που έκανα καταλήγω στο μαντέμι, έχει κανείς μαντεμενια βάση; Να πάω καλύτερα σε πέτρα ; 

 

Και αφού δεν μπορώ να εγγκαινιασω έφτιαξα ψωμι😅! Προζύμι 80% υγρασια , για όποιον από εσάς ασχολείται.

IMG_20210711_122416-min.jpg

IMG_20210711_135307.jpg

  • Like 14
Δημοσ.

Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια???

  • Like 1
Δημοσ.

@Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται.

 

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar.  Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση.

 

  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dstilio είπε

@Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται.

 

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar.  Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση.

 

Λογικά είναι θέμα εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο χαμηλότερη , τόσο χαμηλότερη και η πίεση. Και ειδικά στο απλό μείγμα.  Στο προπάνιο θα ήσουν ελαφρώς καλύτερα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, sndev είπε

μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος

λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο

το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria

o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00

αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι

παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +.

το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι

 

ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα

το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία

την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι

image.png.d8ca8d38f4b865bc246194a35aa79687.png

381594701_2022-01-2220_55_22-20220122_204815.jpg-Photos.jpg.bfb7aad9203a701bc9638b47b2acf8ec.jpg

 

 

1732301488_2022-01-2220_56_31-20220122_203620.jpg-Photos.jpg.955f028f5ea7766bc4ad7a1d0fefa7a4.jpg

 

Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. 

Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alimentas είπε

Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια???

Η συνταγή είναι απλή.

1000 γρ αλεύρι, 800γρ νερο, 300γρ προζύμι( ταϊσμένο 200γρ σταρτερ 50γρ ολικής 50 γραμμάρια αλεύρι και 100γρ νερό,) 25γρ αλάτι. (Βγάζω 2 καρβέλια περίπου στο κιλό)

Σημαντικό είναι το αλεύρι έχει πρωτεϊνη τουλάχιστον 13%, το προζύμι να είναι δυνατό, και νερο χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο.

Η Διαδικασία είναι ποιο περίπλοκη:

βήμα 1ο διαλύω το προζύμι στο νερο νερό και κατόπιν ρίχνω και το αλεύρι. Αναμειγνύουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ενυδατωθει το αλευρι. (Σημείωση κρατάω 30γρ νερού )

 

βήμα 2 ρίχνω το αλάτι σταδιακά με τα 30 γρ νερού ζυμονοτας παράλληλα. Παρατηρώ ότι η ζύμη αρχίζει να σφιγγει.

 

βημα 3ο slap n fold τεχνική ζυμωματος για 8-10 λεπτα  . Ζύμες με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό δεν ζυμώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

βήμα 4ο ,δυο διπλωματα ανά 30 λεπτα

Βήμα 5ο τεχνική stretching πάνω στον πάγκο για ενδυνάμωση της γλουτένης και κοψιμο τοποθέτηση σε δύο pyrex.

Βήμα 6ο διπλωμα  άλλες δύο φορές μέσα στο pyrex ανά 45λεπτα 

Βήμα 7ο shaping(σχηματισμός ) καρβελιου και τοποθέτηση στο ψυγείο για 12-14 ώρες

Βήμα 8ο χάραγμα και ψήσιμο σε Dutch oven.(μαντεμενια γάστρα)

 

Σημαντικο για αυτό το αποτέλεσμα είναι το αλεύρι, το προζύμι το δίπλωμα , το shaping και το χάραγμα να γίνει από γωνία 45ο.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vSnAjDJy_4s&list=PLYZgrX_hQMrS5FI1BmnleQqqN_5kXkNeb&index=5

 Αυτά δυο βίντεο με βοήθησαν πολύ!!

 

Ελπίζω να μην κούρασα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...