Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται.

 

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar.  Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2125

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

13 λεπτά πριν, dstilio είπε

@Socrates1977εγω την ψήνω πάνω σε μια μαντεμι θα πλάκα και μια χαρά γίνεται. Από κάτω μαυρίζει και ξεροψήνεται.

 

να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Σε φρέσκια coral prime gas, το απλο μίγμα, είναι λογικό να μην έχει πίεση στα πράσινα με το που τη συνέδεσα; Έχω τον ρυθμιστή της coral στα 27mbar.  Είναι η δεύτερη μου μπουκάλα. Η πρώτη ήταν στα πράσινα η πίεση.

 

Λογικά είναι θέμα εξωτερικής θερμοκρασίας. Όσο χαμηλότερη , τόσο χαμηλότερη και η πίεση. Και ειδικά στο απλό μείγμα.  Στο προπάνιο θα ήσουν ελαφρώς καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, sndev είπε

μιας κ ασχολήθηκα πολυ με αυτες τις βρωμοπιτσες κ το οονι θα σας πω κατι που ανακάλυψα σήμερα κ έριξα μελετη στο youtube κ το επιβεβαίωσε κ η κοιλίτσα μου στο τέλος

λοιπον οσον αφορα το αλευρι καπουτο υπάρχουν 2 μπλε κ 1 κόκκινο

το 1 μπλε λεει classica το αλλο μπλε λεει pizzeria κ το κόκκινο παλι pizzeria

o noubas λοιπον οσες φορες ειχα φτιαξει κ την προτελευταία το χα κανει με το μπλε classica, το οποίο οπως ανακάλυψα σημερα ειναι για γλυκα μακαρονια κεικ.. καλο ε... υποψιν ειναι ολα 00

αυτα τα ανακαλυψα αφου εφτιαξα ζυμη κ ανέμενα καρτερικα το 24ορο αλλά με το κόκκινο αλεύρι

παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +.

το αποτέλεσμα ειναι οτι η ζυμη με το κόκκινο καιγεται πολυ εύκολα στο οονι

 

ναι βγήκαν καμένες μεν αλλα υπέροχες δε σε οσα σημεια δεν είχαν αρπάξει, τα κανενα στεφάνια τα σούταρα

το ζυμάρι οταν φούσκωσε στο ψυγειο δε χωρούσε στο καδο του μιξερ ενω στις προηγούμενες φορες με το classica με το ζόρι να διπλασιαζόταν μεχρι τη μεση του κάδου. πρακτικά σχεδόν 4πλασιαστικε. Απο τη χαρα μου ξέχασα να το βγάλω φυτογραφία

την επομενη φορα θα βρω μπλε Pizzeria να κανω θελω να πιστεύω οτι δε θα αρπάξουν έτσι

image.png.d8ca8d38f4b865bc246194a35aa79687.png

381594701_2022-01-2220_55_22-20220122_204815.jpg-Photos.jpg.bfb7aad9203a701bc9638b47b2acf8ec.jpg

 

 

1732301488_2022-01-2220_56_31-20220122_203620.jpg-Photos.jpg.955f028f5ea7766bc4ad7a1d0fefa7a4.jpg

 

Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. 

Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alimentas είπε

Φιλε πρεπει να ειναι απ τα πιο ωραια καρβελια που εχω δει.Μπραβο.Ασχολουμε κ εγω,μπορεις να μου δωσεις συνταγη κ διαδικασια???

Η συνταγή είναι απλή.

1000 γρ αλεύρι, 800γρ νερο, 300γρ προζύμι( ταϊσμένο 200γρ σταρτερ 50γρ ολικής 50 γραμμάρια αλεύρι και 100γρ νερό,) 25γρ αλάτι. (Βγάζω 2 καρβέλια περίπου στο κιλό)

Σημαντικό είναι το αλεύρι έχει πρωτεϊνη τουλάχιστον 13%, το προζύμι να είναι δυνατό, και νερο χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο.

Η Διαδικασία είναι ποιο περίπλοκη:

βήμα 1ο διαλύω το προζύμι στο νερο νερό και κατόπιν ρίχνω και το αλεύρι. Αναμειγνύουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ενυδατωθει το αλευρι. (Σημείωση κρατάω 30γρ νερού )

 

βήμα 2 ρίχνω το αλάτι σταδιακά με τα 30 γρ νερού ζυμονοτας παράλληλα. Παρατηρώ ότι η ζύμη αρχίζει να σφιγγει.

 

βημα 3ο slap n fold τεχνική ζυμωματος για 8-10 λεπτα  . Ζύμες με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό δεν ζυμώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

βήμα 4ο ,δυο διπλωματα ανά 30 λεπτα

Βήμα 5ο τεχνική stretching πάνω στον πάγκο για ενδυνάμωση της γλουτένης και κοψιμο τοποθέτηση σε δύο pyrex.

Βήμα 6ο διπλωμα  άλλες δύο φορές μέσα στο pyrex ανά 45λεπτα 

Βήμα 7ο shaping(σχηματισμός ) καρβελιου και τοποθέτηση στο ψυγείο για 12-14 ώρες

Βήμα 8ο χάραγμα και ψήσιμο σε Dutch oven.(μαντεμενια γάστρα)

 

Σημαντικο για αυτό το αποτέλεσμα είναι το αλεύρι, το προζύμι το δίπλωμα , το shaping και το χάραγμα να γίνει από γωνία 45ο.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vSnAjDJy_4s&list=PLYZgrX_hQMrS5FI1BmnleQqqN_5kXkNeb&index=5

 Αυτά δυο βίντεο με βοήθησαν πολύ!!

 

Ελπίζω να μην κούρασα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από Socrates1977
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, aloop είπε

Μπράβο ρε Φίλε. Σιγά μη δεν έβρισκες λύση στο πρόβλημα. Όλα καλά τα έκανες λοιπόν. Τώρα απλά μένει να την τελειοποιήσεις. Καλά ψησιματα. 

Αν βρεις πουθενά μπλε pizzeria ενημέρωσε τα άρρωστα και με την πίτσα, γιατί μόνο το κόκκινο βρίσκω εγώ. 

https://mypizzaproject.com/shop/CaputoPizzeria

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Socrates1977 είπε

Για πλάκα πίτσας σκέφτομαι να πάρω αυτήν:

https://www.espithas.gr/mantemenia-skevi/19489-kazis-kaz-40-.html?skr_prm=WyI5YjU5MzY1Yy1mNTNiLTQ1MTgtYjU5MS03ODllM2NjNjhjZWIiLDE2NDI5Mjc1OTY4OTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Βασικά με λίγη έρευνα που έκανα καταλήγω στο μαντέμι, έχει κανείς μαντεμενια βάση; Να πάω καλύτερα σε πέτρα ; 

 

Και αφού δεν μπορώ να εγγκαινιασω έφτιαξα ψωμι😅! Προζύμι 80% υγρασια , για όποιον από εσάς ασχολείται.

IMG_20210711_122416-min.jpg

IMG_20210711_135307.jpg

Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject

https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab

και την πέτρα της Napoleon

https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan

Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό…

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου ήρθε φυλλάδιο προσφορών από το allsmart της shell με προσφορές σε ψησταριές kaiser

http://do.contactpigeon.com/apps/en/stem/viewmail.html?gm_pid=1314425&gm_nID=&crid=61887416&rdme=91187448&

Δεν ξέρω αν οι τιμές με την έκπτωση είναι καλές ή αν οι ίδιες οι ψησταριές είναι καλές, απλά έτυχε σε κάποια φάση να έχω πόντους και να τους εξαργυρώσω σε αγορά. 

οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ρωτάει, ψάχνει και αποφασίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Πολύ ωραίο το ψωμί, μπράβο! Έχω τη μαντεμένια πλάκα από το mypizzaproject

https://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab

και την πέτρα της Napoleon

https://www.skroutz.gr/s/23288953/Napoleon-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-Pro-70001.html?from=catspan

Από τις 2, καλύτερη η πέτρα. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι φούρνοι χρησιμοποιούν πέτρα για το ψήσιμο και όχι κάποιο άλλο υλικό…

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, 

Παίζει ρόλο η ποιότητα? 

Έβλεπα αυτήν 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/

Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, 

Παίζει ρόλο η ποιότητα? 

Έβλεπα αυτήν 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/plakes-psisimatos/kuchenprofi-plaka-psisimatos-gia-pitsa-me-basi-xeroyli-38x35-5cm/

Καθώς έχω πόντους και θα την πάρω σχεδόν τσάμπα.

Οι καλύτερες είναι από cordierite, όπως η Napoleon που παρέθεσα.
https://www.pizzacraft.com/blogs/pizzacraft-blog/67415619-ceramic-vs-cordierite-stones-vs-baking-steels

Σαφώς υπάρχουν και άλλες εταιρείες που φτιάχνουν με αυτό το υλικό. Αυτή που αναφέρεις, χαρακτηρίζεται ως κεραμική.Επίσης για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει προτιμήσεις κάποια με ικανοποιητικό πάχος
https://thepizzaheaven.com/why-a-thick-pizza-stone-makes-better-pizza/

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 22/1/2022 στις 8:53 ΜΜ, sndev είπε

παμε τωρα , η διαφορα του κόκκινου με το μπλε pizzeria ειναι οτι το κοκκινο ειναι για πιο μικρες θερμοκρασίες τυπου 300 βαθμους (αρα κανει κ για φουρνο με υψηλες θερμοκρασιες) ενω το μπλε για 380 +.

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση

4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο με τη θερμοκρασια πρωτη φορα το διαβαζω. Εγω ηξερα οτι απλα εκαναν αλλαγη στο πακετο απο μπλε pizzeria σε κοκκινο pizzeria.

αποτο google το πατησα μια τωρα

caputo flour red vs blue

If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, sndev είπε

το κοκκινο προϋπήρχε σιγουρα γτ ειχα παρει οταν πηρα κ το ooni αλλα θεωρουσα κακος οτι ειναι για 48ωρη οριμανση

αποτο google το πατησα μια τωρα

caputo flour red vs blue

If you go directly to their website (Caputo) you will see the difference between the two flours as they explain it. The blue bag is for wood ovens with a temperature of 700° and up! The red bag is for home ovens that go approximately 500 to 600°. ... Finer than standard flour.

Αυτό αλλάζει τα δεδομένα...

Δεν γνωριζα οτι παιζει αυτή η διαφορά αλλά στον ΟΟΝΙ έχω δοκιμάσει μονο με κοκκινη συσκευασία οποτε και δεν θα μπορούσα να εχω δει διαφορά στο ψησιμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...