Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα εμποδισω τον αλλον να πιει αλκοολ εφοσον δεν ενοχλει εμενα. Το τι κανει στο σωμα του ειναι επιλογη του. Τωρα αν πινει αλκοολ (stimulant κατα εσενα, μην ξεχνιομαστε) ή βαραει πρεζα ειναι θεμα του. Κακο σε εμενα δεν κανει. Το τσιγαρο ειναι το μοναδικο που με ενοχλει, γιατι εχω επιλεξει να μην καπνιζω, αλλα το τρωω στην μαπα οταν βγαινω εξω παρα την θεληση μου

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα εμποδισω τον αλλον να πιει αλκοολ εφοσον δεν ενοχλει εμενα. Το τι κανει στο σωμα του ειναι επιλογη του. Τωρα αν πινει αλκοολ (stimulant κατα εσενα, μην ξεχνιομαστε) ή βαραει πρεζα ειναι θεμα του. Κακο σε εμενα δεν κανει. Το τσιγαρο ειναι το μοναδικο που με ενοχλει, γιατι εχω επιλεξει να μην καπνιζω, αλλα το τρωω στην μαπα οταν βγαινω εξω παρα την θεληση μου

Νομίζω τελικά ότι ο άκρατος εγωκεντρισμός του νεοέλληνα είναι χειρότερο φαινόμενο απο τα ναρκωτικά (νόμιμα και μή).

Δημοσ.

Τεσπα, οπως σου ειπε καποιος πριν, δεν χρειαζεται να συμετεχεις, ειδικα οταν λες ασχετα πραγματα

Την αγωνία σου να μην συμμετέχω την καταλαβαίνω εντάξει...

Δημοσ.

Αυτό με το stimulant ήταν μεγάλη επιτυχία πάντως, ισχύει.

Αν και αυτό με την κατάθλιψη από το CNS Depressant και καπάκια "μάθε αγγλικά" ήταν επίσης καλό.

Δημοσ.

Με το ίδιο σκεπτικό και εσύ έχεις πρόβλημα/είσαι άρρωστος αν χρειάζεσαι δυο κούπες καφέ την ημέρα για να μείνεις ξύπνιος ;)

Bitch, please! 90/10 να βγάλουν, θέλω πολύ ντουμάνι ναούμ :-D

Αν και δεν πινω καφε γενικα ποιος σου ειπε οτι δεν ειμαι εθισμενος ?

Πινω κοκα κολα 1+ λιτρο καθε μερα και εχω εθιστει στη καφεινη αν τη κοψω μετα απο μια εβδομαδα ειμαι γεματος στα νευρα.

Ως αποτελεσμα εχω παρει παρα πολλα κιλα και δεν μπορω να την κοψω, το ιδιο και ο αλκολικος το ιδιο και αυτος που παιρνει ναρκωτικα.

Δημοσ.

Αυτό με το stimulant ήταν μεγάλη επιτυχία πάντως, ισχύει.

Αν και αυτό με την κατάθλιψη από το CNS Depressant και καπάκια "μάθε αγγλικά" ήταν επίσης καλό.

Μπα τα καλύτερα μόλις τα έγραψες...

Η διαστρέβλωση σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσ.

Υπέρ της νομιμοποίησης. Υπάρχει κανένας ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ να μην κάνει κανείς? Τώρα για το ποιος πάτησε ποιον και τα , ξέρω ένα παιδί που..., νταξει , δεν θα πάρω. Και μη μου πει κανείς για υπερβολική χρήση. Γιατί και τα καρότα με υπερβολική χρήση σκοτώνουν.

Δημοσ.

Ρε 'συ ζακκγουαηλντ, το ανέκδοτο με τον Πόντιο στο αντίθετο ρεύμα θα το ξέρεις.

Κάνεις μια δήλωση Χ, χωρίς στοιχεία, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς πηγές. Στην προκειμένη το

Όσες χώρες έχουν ελαστικότερη νομοθεσία το κάνουν με σκοπό τελικά την καταπολέμηση του φαινομένου...

Σε ρωτάνε (όλοι εγώ) "ποιο φαινόμενο" και λες "δε χρειάζεται να απαντήσω".

Σε φάση, "θα πετάξω μια ατεκμηρίωτη εκτίμηση μου και δε θα την αιτιολογήσω κι όλας ναουμ".

Κάθεται ο Τούφας σου δίνει links, η απάντησή σου είναι "σιγά την έγκυρη wikipedia" χωρίς να παραθέτεις κάτι εγκυρότερο κατ' εσέ (και χωρίς φυσικά να μπορείς να αποδείξεις την αφερεγγυότητα της wiki που έχει ανακηρυχθεί αντίστοιχου κύρους με την brittanica).

Σου επισημαίνει ότι ήδη έχεις πετάξει μια ουμπεροπατάτα με την αυξημένη εγρήγορση μετά από κατάποση αλκοόλ, του λες ότι ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΚΕΡΝΕΙΣ.

Σου επισημαίνει ότι το αλκοόλ είναι κατασταλτικό (depressant) του κεντρικού νευρικού συστήματος, του απαντάς ΝΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΙ γιατί μόνο έναν ορισμό του depression ξέρεις και στα καπάκια, του λες να μάθει και καλύτερα αγγλικά.

Για να λήγει το καλαμπουράκι, διάβασε αυτό και αποφάσισε αν απλώς είναι θέμα έλλειψης νοητικής δυνατότητας ή αν σηκώνεις ban. Εναλλακτικά, μάθε να συζητάς και επανέρχεσαι.

Δημοσ.

To "σιγα την wikipedia" το ειπε επειδη εγω του ειχα πει αυτο:

Και οι δύο παρακάτω πίνακες σε διαψεύδουν.http://en.wikipedia.org/wiki/Adult_lifetime_cannabis_use_by_country

http://en.wikipedia.org/wiki/Annual_cannabis_use_by_country

Οι έρευνες που διαβάζεις εσύ είναι μάλλον του μπάμπη του σουγιά... Έχε υπόψη ότι σε χώρες όπως Αγγλία/Νεα Ζηλανδία/Καναδά είναι μεν παράνομη η χρήση...αλλά στη πράξη είτε σου κατάσχεται η ποσότητα, είτε τρώς ένα μικρό προστιματάκι...πέρα βρέχει δηλαδή. Έτσι έχουν τριπλάσια ποσοστά χρήσης απ'ότι στην ΕΛλάδα.Στην Ολλανδία έχουν παραδεχθεί ανοικτά ότι έχει αποτύχει το μέτρο γι'αυτό και τα τελευταία χρόνια σφίγγουν τα λουριά. Π.χ. έκλεισαν όλα τα Koffee Shops σε ακτίνα 250 μέτρα απο όλα τα σχολεία.

Μπαμπης σουγιας

κωστας πεταλουδας

Wikipedia = ερευνα? Απο ποτε?Εχετε σκεφτει ποτε γιατι το μαυρο ειναι παρανομο ή απλα ειδατε την σκηνη του θανατου απο υπερβολικη δοση του γαρδελη και καταληξατε στο συμπερασμα σας?

Γιατι φυσικα αυτο που εβαλε δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ελεγε.

Δημοσ.

Σε ρωτάνε (όλοι εγώ) "ποιο φαινόμενο" και λες "δε χρειάζεται να απαντήσω".

Σε φάση, "θα πετάξω μια ατεκμηρίωτη εκτίμηση μου και δε θα την αιτιολογήσω κι όλας ναουμ".

Απάντησα πιό κάτω ποιό είναι το φαινόμενο αλλά εξακολουθείς να κάνεις τον ανήξερο. Εγώ όταν άνοιξε το thread είχα την εντύπωση ότι οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης το θέλουν για να καταπολεμήσουν τη χρήση της κάνναβης και να βοηθήσουν τους χρήστες. Απο τη στιγμή που ούτε κάν το θεωρούν πρόβλημα, και απλά θέλουν να καπνίζουν χορταράκι χωρίς να φοβούνται υπάρχει προφανώς ένα τεράστιο χάσμα απόψεων.

Κάθεται ο Τούφας σου δίνει links, η απάντησή σου είναι "σιγά την έγκυρη wikipedia" χωρίς να παραθέτεις κάτι εγκυρότερο κατ' εσέ (και χωρίς φυσικά να μπορείς να αποδείξεις την αφερεγγυότητα της wiki που έχει ανακηρυχθεί αντίστοιχου κύρους με την brittanica).

Κάνεις λάθος. Εγώ πρώτος παρέθεσα link της wikipedia - η οποία σε οποιδήποτε στοιχειώδους ίδρυμα 3οβάθμιας απορρίπτεται ως αναξιόπιστη πηγή - και ο Τούφας την απέρριψε (ίσως και σωστά). Μετά όμως που παρέθεσε ο ίδιος link της wikipedia ως έγκυρο...ε τι να του απαντήσω.

Σου επισημαίνει ότι ήδη έχεις πετάξει μια ουμπεροπατάτα με την αυξημένη εγρήγορση μετά από κατάποση αλκοόλ, του λες ότι ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΚΕΡΝΕΙΣ.

Μα στο ίδιο link που παρέθεσε αναφέρει με μια φυσιολογική ποσότητα αλκοόλ είσαι ΟΝΤΩΣ σε εγρήγορση, προφανώς μετά απο 5 μπύρες δεν είσαι. Ενώ παρέθεσα στοιχεία ότι το 15% των τρακαρισμάτων στη δεδομένη έρευνα ήταν απο άτομα που ήταν μαστουρωμένα ΜΟΝΟ με κάνναβη.

Άρα καμία πατάτα.

Σου επισημαίνει ότι το αλκοόλ είναι κατασταλτικό (depressant) του κεντρικού νευρικού συστήματος, του απαντάς ΝΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΙ γιατί μόνο έναν ορισμό του depression ξέρεις και στα καπάκια, του λες να μάθει και καλύτερα αγγλικά.

H λανθασμένη λέξη που χρησιμοποίησα ήταν Ελληνική(κατάθλιψη), άρα κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ξέρω Ελληνικά. Δεν προκύπτει απο αυτό λοιπόν ότι δεν ξέρω την Αγγλική ετυμολογία της λέξης.

Για να λήγει το καλαμπουράκι, διάβασε αυτό και αποφάσισε αν απλώς είναι θέμα έλλειψης νοητικής δυνατότητας ή αν σηκώνεις ban. Εναλλακτικά, μάθε να συζητάς και επανέρχεσαι.

Να σε παραπέμψω και εγώ λοιπόν στους κανόνες.

1. Δεν επιτρέπεται η αναγραφή υβριστικών ή προσβλητικών εκφράσεων.

Σεβαστείτε τους συνομιλητές σας - ιδίως όταν διαφωνείτε με τις απόψεις τους. Θυμηθείτε ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες αλλά όχι στους ανθρώπους που τις εκφέρουν.

Εκτός αν η "ουμπεροπατάτα", και η "έλλειψη νοητικής δυνατότητας" και μια άλλη σειρά ειρωνικών εκφράσεων ήταν φιλοφρονήσεις προς το πρόσωπό μου.

Δημοσ.

Οπως εχει πει ο μεγαλος stanhope, υπαρχουν 2 ειδων ανθρωποι κατα των ουσιων, αυτοι που δεν εχουν κανει και μιλανε, και αυτοι που δεν ηταν ικανοι να κανουν μια ουσια. Θα θελα να μου πει την γνωμη του σχετικα με το mdma και το πως εκανε ατομα με βαρια καταθληψη να μπορουν να κανουν ψυχοθεραπεια, και γιατι οι γιατροι σε αρκετες πολιτειες στην αμερικη συνταγογραφουν το μαυρο.

Δημοσ.

Ως αποτελεσμα εχω παρει παρα πολλα κιλα και δεν μπορω να την κοψω, το ιδιο και ο αλκολικος το ιδιο και αυτος που παιρνει ναρκωτικα.

Ακριβώς ;)

Μόνο που το πρόβλημα που αναφέρεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε κάποιον που πίνει τέσσερις εσπρέσσο τη μέρα, σε κάποιον που καπνίζει τρία πακέτα τη μέρα και σε κάποιον που κατεβάζει ένα λίτρο κρασί κάθε βράδυ, παρά σε αυτόν που καπνίζει μαριχουάνα. Είτε περιστασιακά είτε ακόμα και συστηματικά.

Ο τελευταίος οχι μόνο έχει πολύ λιγότερες (συγκριτικά με τις παραπάνω ουσίες) πιθανότητες να αποκτήσει εξάρτηση, αλλά το στερητικό της δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό της νικοτίνης.

Τα νούμερα (που klein, δεν ισχύουν ατομικά αλλά μια ιδέα την δίνουν) μας δείχνουν οτι στους νέους χρήστες η κάνναβη έχει ποσοστό εξάρτησης ~9%, το αλκοόλ ~18% και το τσιγάρο ~35%. Και όταν μιλάμε για εξάρτηση, σύμφωνα με αυτές τις έρευνες τουλάχιστον, μιλάμε για εθισμό:

Το DSM-IV ορίζει τον εθισμό με επτά βασικά κριτήρια.

(1) tolerance

(2) withdrawal

(3) continuing to use despite negative psychological or physical consequences,

(4) using more than you want to,

(5) unsuccessful attempts to cut down or quit,

(6) excessive time spent procuring the drug,

(7) withdrawal from social, work or family obligations

Έχω γνωρίσει αρκετούς συστηματικούς καπνιστές κάνναβης, μόνο έναν εξ αυτών μπορούσες να χαρακτηρίσεις εθισμένο. Βέβαια αυτός έπινε περισσότερο απ'όσο καπνίζω εγώ και δεν είμαι σίγουρος αν έπινε μόνο, αλλά ας είναι.

Όταν το έκοψε, το στερητικό του ήταν αρκετά ήπιο και κράτησε πέντε ημέρες. Εγώ όταν έκοψα την καφεϊνη, το στερητικό με έσκισε για δυο μήνες, τον πρώτο ούτε για βόλτα δεν μπορούσα να βγω.

Δεν λέω πως η χρήση της είναι καλή, ναρκωτικό είναι. Ούτε μπαίνω στην μπασταρδεμένη λογική του "αφού υπάρχουν και χειρότερα, να την ελευθερώσουμε". Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί δαιμονοποιούμε μόνο την κάναβη και αποδεχόμαστε τα υπόλοιπα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...