Προς το περιεχόμενο

ρόφημα σοκολάτας


stroumfita1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για το θεμα θερμιδες ναι η σοκολατα ειναι απο τα πραγματα με τις περισσοτερες θερμιδες σχεδον.περιπου 500 ανα 100 γραμμαρια σοκολατας.επισης ειναι απο τα πραγματα με τις περισσοτερες "ουσιες" μεσα και επισης κανει καλο βεβαια με το παν μετρο αριστον

http://www.nytimes.com/2012/07/01/opinion/sunday/what-really-makes-us-fat.html

http://myscienceacademy.org/2012/08/19/world-renown-heart-surgeon-speaks-out-on-what-really-causes-heart-disease/

 

 

 

 

Τεσπα ontopic, στα μαγαζια μαλλον βαζουν cornflour οπως ειπα για οικονομια. Σε αλλα βαζουν κομματια σοκολατας, γαλα, κρεμα γαλακτος και το βαζουν σε αυτο με τον ατμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιζει οσα εχει στην λιστα να τα εχετε φαει τουλαχιστον μια φορα την προηγουμενη βδομαδα.

Επισης σταματηστε την ακυρολογια με τις καρδιακες παθησεις και το τι παχαινει. Ειστε λαθος.

  • High LDL cholesterol does not cause heart disease
  • Inflammation is what causes heart disease, LDL is what it acts upon. Inflamed arteries and LDLs is what causes plaque buildup, not the presence of a lot of LDLs

Μπορω να βαλω λινκ για να διαβασετε καμια βδομαδα, ας πουμε οτι εχω ψαξει το θεμα αρκετα και ας αρκεστουμε σε αυτο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ NA ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!!

 

 

 

 

►American Heart Association

http://www.heart.org...561_Article.jsp

LDL (Bad) Cholesterol

When too much LDL (bad) cholesterol circulates in the blood, it can slowly build up in the inner walls of the arteries that feed the heart and brain. Together with other substances, it can form plaque, a thick, hard deposit that can narrow the arteries and make them less flexible. This condition is known as atherosclerosis. If a clot forms and blocks a narrowed artery, heart attack or stroke can result.

 

►WebMD Medical Reference

http://www.webmd.com...bad-cholesterol

LDL collects in the walls of blood vessels, causing the blockages of atherosclerosis. Higher LDL levels put you at greater risk for a heart attack from a sudden blood clot in an artery narrowed by atherosclerosis.

 

What Is LDL Cholesterol?

 

Cholesterol isn't all bad. It’s an essential fat that provides support in the membranes of our bodies' cells. Some cholesterol comes from diet and some is made by the liver. Cholesterol can't dissolve in blood, so transport proteins carry it where it needs to go. These carriers are called lipoproteins, and LDL (low-density lipoprotein) is one member of the lipoprotein family.

Acting like a microscopic bus fleet, lipoproteins pick up and carry loads of cholesterol through the blood. Each form of lipoprotein has different preferences for cholesterol, and behaves differently with the cholesterol it carries.

An LDL particle is a microscopic blob consisting of an outer rim of lipoprotein surrounding a cholesterol center. LDL is called low-density lipoprotein because LDL particles tend to be less dense than other kinds of cholesterol particles.

What Makes LDL Cholesterol Bad?

 

LDL cholesterol can't help being bad -- it's just its chemical makeup. Here's how high amounts of LDL cholesterol leads to plaque growth and atherosclerosis.

  • Some LDL cholesterol circulating through the bloodstream tends to deposit in the walls of arteries. This process starts as early as childhood or adolescence.
  • White blood cells swallow and try to digest the LDL, possibly in an attempt to protect the blood vessels. In the process, the white blood cells convert the LDL to a toxic (oxidized) form.
  • More white blood cells and other cells migrate to the area, creating steady low-grade inflammation in the artery wall.
  • Over time, more LDL cholesterol and cells collect in the area. The ongoing process creates a bump in the artery wall called a plaque. The plaque is made of cholesterol, cells, and debris.
  • The process tends to continue, growing the plaque and slowly blocking the artery.

An even greater danger than slow blockage is a sudden rupture of the surface of the plaque. A blood clot can form on the ruptured area, causing a heart attack.

 

 

►British Dietetic Association - UK.com

http://www.bda.uk.co...cholesterol.pdf

 

High LDL levels can increase the

risk of heart attacks, Myocardial Infraction (MI), chest

pain (angina), narrowing of the blood vessels (peripheral

artery disease) and stroke – collectively known as

cardiovascular disease (CVD).

 

Robert Wood Johnson University Hospital

http://www.rwjuh.edu...heart_clht.html

 

This type of cholesterol is commonly called "bad" cholesterol. It can contribute to the formation of plaque build up in the arteries, known as atherosclerosis.

LDL levels should be low. To help lower LDL levels, help your child to:

  • avoid foods high in saturated fat, dietary cholesterol, and excess calories.
  • increase exercise.
  • maintain a healthy weight.

 

 

 

Ετσι λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα στην πραγματικη τους διασταση:

Ναι υπαρχει μια διχογνωμια για το εαν πραγματι η LDL προκαλει καρδιακα νοσηματα με αρκετους να εκφραζουν σημαντικες αποψεις για το οτι δεν προκαλει αλλά η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ αποψη και το status quo αυτη τη στιγμη στην επιστημη ειναι οτι:

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ LDL ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!

 

Οποτε εαν δεν αποδειχτει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι η LDL δεν αποτελει κινδυνο για την υγεια και εαν η επιστημονικη κοινοτητα δεν το δεχτει ξεκαθαρα μεσα απο ερευνες επι ερευνων οπου θα κατασταλαξουν τελικα σε ενα τετοιο συμπερασμα, εαν και εως οτου λοιπον γινει αυτο, κανείς δεν θα πρεπει να παραπληροφορει τον κοσμο λεγοντας οτι η LDL ειναι αθωα! Μιλαμε για θεματα υγειας και ειναι απαραδεκτο αυτο που κάνεις!!

Οριζεις την διχογνωμια υπερ της μιας πλευρας επειδη ξερω γω εισαι κοιλιοδουλος και θελεις να αφαιρεσεις οποιαδηποτε πιθανα αρνητικα απο το πολυαγαπημενο σου φαγητο/τοξινες/λιπη κλπ. Ομως μιλαμε για υγεια και αδοκιμαστες και μη αποδεδειγμενες θεωριες απαγορευεται δια ροπαλου να υιοθετουνται και να προτεινονται στον κοσμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα χαλαρωσε γιατι εδω και κατι δεκαετιες τρωμε μαργαρινες που υποτιθεται οτι εκαναν καλο στην καρδια μας, και αποδειχτηκε το αντιθετο.

Επισης ο Τουφας παρεθεσε link επιστημονων για να τα διαβασει οποιος θελει. Το απαραδεκτο που ειναι? Το ιδιο κανεις και εσυ.

 

Οι χαρακτηρισμοι περι κοιλιοδουλειας ειναι περιττοι και ηλιθιοι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα χαλαρωσε γιατι εδω και κατι δεκαετιες τρωμε μαργαρινες που υποτιθεται οτι εκαναν καλο στην καρδια μας, και αποδειχτηκε το αντιθετο.

Επισης ο Τουφας παρεθεσε link επιστημονων για να τα διαβασει οποιος θελει. Το απαραδεκτο που ειναι? Το ιδιο κανεις και εσυ.

Το απαραδεκτο ειναι οτι λεει οτι η LDL και οι τροφες προφανως πλουσιες σε αυτα δεν προκαλουν καρδιακα προβληματα και σοβαρα προβληματα υγειας. ΕΝΩ η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ αποψη της επιστημης ειναι οτι προκαλουν.

Υπαρχει μια μεγαλη διαμαχη βεβαια απο το 2000 περιπου, με σοβαρες και τεκμηρειωμενες αποψεις που λενε οτι δεν ειναι και τοσο ενοχη η LDL, απο την αλλη ομως υπαρχουν και σοβαρες επισης αποψεις ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ενοχοποιουν την LDL οπως ξεραμε απο πολυ παλια.

 

Εως οτου λοιπον η μια πλευρα αποδειξει οτι η LDL ειναι αθωα και εως οτου το αποδεχτει η πλειοψηφεια της επιστημονικης κοινοτητας και γινει αυτη η επικρατουσα αποψη, εως τοτε λοιπον δια ροπαλου δεν πρεπει να λεμε την αντιθετη απο την επικρατουσα επιστημονικη αποψη και να λεμε οτι η LDL ειναι καλη!

 

Τα κοιλιοδουλος κλπ να με αφησεις να ξερω και να εχω κρινει καλυτερα. Θυμαμαι πολυ καλα που υπερασπιζοταν το "φαγητο" σε τοπικ διαιτας κλπ κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το απαραδεκτο ειναι οτι λεει οτι η LDL και οι τροφες προφανως πλουσιες σε αυτα δεν προκαλουν καρδιακα προβληματα και σοβαρα προβληματα υγειας. ΕΝΩ η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ αποψη της επιστημης ειναι οτι προκαλουν.

Υπαρχει μια μεγαλη διαμαχη βεβαια απο το 2000 περιπου, με σοβαρες και τεκμηρειωμενες αποψεις που λενε οτι δεν ειναι και τοσο ενοχη η LDL, απο την αλλη ομως υπαρχουν και σοβαρες επισης αποψεις ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ενοχοποιουν την LDL οπως ξεραμε απο πολυ παλια.

 

Εως οτου λοιπον η μια πλευρα αποδειξει οτι η LDL ειναι αθωα και εως οτου το αποδεχτει η πλειοψηφεια της επιστημονικης κοινοτητας και γινει αυτη η επικρατουσα αποψη, εως τοτε λοιπον δια ροπαλου δεν πρεπει να λεμε την αντιθετη απο την επικρατουσα επιστημονικη αποψη και να λεμε οτι η LDL ειναι καλη!

 

Τα κοιλιοδουλος κλπ να με αφησεις να ξερω και να εχω κρινει καλυτερα. Θυμαμαι πολυ καλα που υπερασπιζοταν το "φαγητο" σε τοπικ διαιτας κλπ κλπ.

Ξερουμε και οι 2 οτι δεν θελεις να αρχισω τους χαρακτηρισμους. Υπερασπιστικα το σωστο φαγητο. Δεν ειναι ολες οι θερμιδες ιδιες, δεν ειναι ολες οι τροφες ιδιες.

Οσα bold και να κανεις, δεν κανει την αποψη σου σωστη. Ουτε με τα κεφαλαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το απαραδεκτο ειναι οτι λεει οτι η LDL και οι τροφες προφανως πλουσιες σε αυτα δεν προκαλουν καρδιακα προβληματα και σοβαρα προβληματα υγειας. ΕΝΩ η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ αποψη της επιστημης ειναι οτι προκαλουν.

Υπαρχει μια μεγαλη διαμαχη βεβαια απο το 2000 περιπου, με σοβαρες και τεκμηρειωμενες αποψεις που λενε οτι δεν ειναι και τοσο ενοχη η LDL, απο την αλλη ομως υπαρχουν και σοβαρες επισης αποψεις ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ενοχοποιουν την LDL οπως ξεραμε απο πολυ παλια.

 

Εως οτου λοιπον η μια πλευρα αποδειξει οτι η LDL ειναι αθωα και εως οτου το αποδεχτει η πλειοψηφεια της επιστημονικης κοινοτητας και γινει αυτη η επικρατουσα αποψη, εως τοτε λοιπον δια ροπαλου δεν πρεπει να λεμε την αντιθετη απο την επικρατουσα επιστημονικη αποψη και να λεμε οτι η LDL ειναι καλη!

 

Τα κοιλιοδουλος κλπ να με αφησεις να ξερω και να εχω κρινει καλυτερα. Θυμαμαι πολυ καλα που υπερασπιζοταν το "φαγητο" σε τοπικ διαιτας κλπ κλπ.

 

Με λιγα λογια λοιπον υπαρχει μια επικρατουσα επιστημονικη αποψη και ενας ισχυρος αντιλογος που πρεπει φυσικα πρωτα να αποδειχθει.

Θυμιζει λιγο την φαση με το καπνισμα και την μαργαρινη, ετσι?

Γιατι λοιπον ειναι απαραδεκτο για τον καθε Τουφα να το ψαξει και να δωσει την γνωμη του ως ενας απλος χρηστης του φορουμ?

Ποιον θα πειραξει? Καποιον που θα παρει τοις μετρητοις τις ερευνες που παραθετει και θα μπουκωθει με φαγητα? Προβλημα του αν ειναι τοσο χαζος.

 

Επιπλεον ποιος εισαι εσυ που θα απαγορευσεις στον οποιονδηποτε και μαλιστα δια ροπαλου, να πει την αποψη του, και μαλιστα απο την στιγμη που παραθετει επιστημονικες ερευνες?

 

Και οχι δεν θα σε αφησω να ξερεις καλυτερα. Ουτε εσυ ουτε εγω ξερουμε καλυτερα τον συνομιλητη μας στο ιντερνετ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιπλεον ποιος εισαι εσυ που θα απαγορευσεις στον οποιονδηποτε και μαλιστα δια ροπαλου, να πει την αποψη του, και μαλιστα απο την στιγμη που παραθετει επιστημονικες ερευνες?

Δεν διαβαζεις προσεχτικα τι λεω. Δεν απαγορευω σε κανεναν τιποτα. Του υπαγορευω οτι δεν πρεπει να λεει πραγματα παραλογα και λαθος. Αυτος ομως(κακως βεβαια) μπορει να μην με ακουσει και να συνεχισει να τα λεει.... Δικαιωμα του.

 

Ξερουμε και οι 2 οτι δεν θελεις να αρχισω τους χαρακτηρισμους. Υπερασπιστικα το σωστο φαγητο. Δεν ειναι ολες οι θερμιδες ιδιες, δεν ειναι ολες οι τροφες ιδιες.

Δεν θελεις να αρχισεις με εμενα περι σωστου φαγητου διοτι οι αποψεις μου ειναι ακραιες. Θεωρω την σοκολατα ενα σκουπιδι. Την ζαχαρη επισης. Κλπ, κλπ, κλπ....

 

Οσα bold και να κανεις, δεν κανει την αποψη σου σωστη. Ουτε με τα κεφαλαια.

Σωστα. Δεν τα χρησιμοποιω για αυτο ομως.

Την αποψη μου την κανει σωστη, το γεγονος οτι ειναι σωστη. Αφου αυτη ειναι η επικρατουσα και κυρια αποψη της επιστημης δεν μπορεις να μου λες οτι η μια πλευρα της διχνογνωμιας που αποτελειται απο το 5% της βιβλιογραφιας μετα το 2000(γιατι θα ημουν αδικος εαν εβαζα και πριν το 2000) ειναι η σωστη δια ορισμου επειδη ετσι εσενα σε βολευει ή τελοσπαντων επειδη ετσι θελεις.

 

Δεν λεω οτι η επικρατουσα αποψη ειναι η σωστη. Λεω οτι εως οτου και εαν καποτε η μια πλευρα που ειναι η μειοψηφεια που λεει οτι η LDL χοληστερολη δεν προκαλει βλαβη στην καρδια και στις αρτηριες κλπ, εαν καποτε λοιπον η επιστημη ως συνολο ενστερνιστει αυτη την αποψη ως επικρατουσα θεωρια, ΤΟΤΕ μπορουμε να λεμε σοτν κοσμο τρωτε φαγητα με υψηλη LDL. Εως τοτε ειναι τραγικο να το κανουμε, προτου βεβαιωθουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω εγώ κάτι αν ξέρει κανείς. Τρελένομαι για λευκή σοκολάτα, αλλά σπάνια πετυχαίνω ωραία. Έχω πιει κάπου λευκή, μάρκας: Monbana. Ξέρετε που μπορώ να βρω εντός Αθήνας; Σε σούπερ μάρκετ δεν βρίσκω... Γενικώς δεν βρίσκω ρόφημα λευκή σοκολάτας οπότε ακόμα και κάτι παρόμοιο να βρω δε με πειράζει, θα το δοκιμάσω. Έχω δοκιμάσει λευκή πάντως από μαγαζί με καφέδες σοκολάτες κλπ αλλά δεν μου άρεσε :P (δε θυμάμαι μάρκα) Εκτός αν δεν την έφτιαξα καλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To "απαγορευεται δια ροπαλου να λεμε..." δεν ειναι συσταση.

 

Στην τελικη γιατι δεν πρεπει να τα λεμε.

Εγω πριν λιγο καιρο απο καποιον "κοιλιοδουλο" εμαθα οτι οι μαργαρινη δεν μου κανει καλο.

Το εψαξα και τελικα ειχε δικιο. Δεν ειχα ιδεα για τα trans fats και κατα τυχη το εμαθα απο μια εκπομπη μαγειρικης.

 

Πριν απο μια ωρα δεν ειχα ιδεα πως υπηρχε ο παραπανω αντιλογος.

Μου εκανε κακο που το εμαθα και μπορω πλεον να το ψαξω παραπανω και να παρακολουθησω αν θελω τις εξελιξεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πεντανόστιμο ρόφημα ρε παιδιά αλλά όντως δεν είναι και ότι πιο υγειινό υπάρχει.

 

Δεν λέμε ότι θα πεθάνεις κιόλας προς Θεού αλλά είναι τίγκα στις θερμίδες αυτό το ρόφημα πως να το κάνουμε.

Εγώ με καοτόνικ κάποτε που έπινα και έβαζα πάρα πολύ στο γάλα και γέμιζα θερμίδες για πλάκα... Η κρέμα γάλακτος είναι τίγκα στα κορεσμένα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα να μην γίνεται μια φορά ένα νήμα να μείνει on topic και απλά να απαντηθεί το ερώτημα του TS χωρίς τα άσχετα (ή και σχετικά αλλά σίγουρα off topic) του καθενός μας

μια φορά μόνο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

 

Δεν θελεις να αρχισεις με εμενα περι σωστου φαγητου διοτι οι αποψεις μου ειναι ακραιες. Θεωρω την σοκολατα ενα σκουπιδι. Την ζαχαρη επισης. Κλπ, κλπ, κλπ....

 

 

Γιατί τόση καταπίεση ρε παιδί μου; :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

μα να μην γίνεται μια φορά ένα νήμα να μείνει on topic και απλά να απαντηθεί το ερώτημα του TS χωρίς τα άσχετα (ή και σχετικά αλλά σίγουρα off topic) του καθενός μας

μια φορά μόνο

 

Όταν συμμετέχουν κάποιοι που, πλέον, είναι γνωστοί για το γεγονός πως προκαλούν με κάθε τους ποστ και αρχίζουν υπερβολές και ό,τι άλλο, είμαι σίγουρος πως, μπορείς να δεις σε κάποια post αυτού του thread... θα πάει αλλού το θέμα.

 

Βέβαια, εάν χρησιμοποιήσεις το ignore ξεμπερδεύεις και απλά απορείς γιατί άλλαξε το θέμα. Ειδικά εάν το χρησιμοποιήσεις πάνω σε παίκτες του basketball.

 

 

Επίσης, να ευχαριστήσω την author για την ευκαιρία να βρω αυτή την φωτό:

 

Boobs_almost_jumping_off_her_t_short.jpg

 

 

 

 

Γιατί όμως έκοψε μόνο το κεφάλι και δεν άφηνε και το άλλο σώμα στο avatar της... δεν μπορώ να καταλάβω.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...