Προς το περιεχόμενο

Gartner: Η Microsoft ανεβάζει το μερίδιό της στην αγορά των smartphones


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η γνωστή για τις στατιστικές της μελέτες εταιρεία Gartner ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά του μεριδίου αγοράς των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με το Windows Phone της Microsoft να παρουσιάζει σημαντική άνοδο.Για την ακρίβεια το λογισμικό της Microsoft κατέχει ποσοστό 2.4% επί της αγοράς, το οποίο πριν από ένα χρόνο έφτανε μόλις το 1.5%. Η Gartner αναφέρει ότι το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν περίπου 4.058 εκατομμύρια smaprtphones με λογισμικό Windows Phone, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός πωλήσεων έφτανε το 1.7 εκατομμύρια συσκευές.

 

Παρ' όλα αυτά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλότερο, με την Google και το Android να έχουν ποσοστό στην αγορά των smatrphones 72.4%. Αναφέρεται μάλιστα ότι το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν περίπου 122 εκατομμύρια Android συσκευές. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Apple με το iOS να κατέχει ποσοστό 13.9%.

 

9ae8627b6a691c85a8fc98b5008e072e.png

 

 

Το BlackBerry OS της RIM έρχεται στην τρίτη θέση με 5.3%, ποσοστό που αποδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε μερίδιο 11% στην αγορά των smart phones. Τη λίστα συμπληρώνουν το Ada OS της Samsung με 3% ποσοστό και το Symbian της Nokia με μερίδιο 2.6%.

 

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν οι νέες Windows 8 συσκευές από την HTC και τη Nokia αλλά και όσες αναμένουμε από τη Samsung θα μπορέσουν να ανεβάσουν το μερίδιο του λογισμικού της Micros oft στο τρέχον και τελευταίο τρίμηνο του 2012.

 

Link.png Site: neowin.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλό είναι πάντως να υπάρχουν αρκετές εταιρείες, αν το σηκώνει η αγορά βέβαια, για να μην φτάσουμε σε δίπολο, όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια συμφωνία "κυρίων" και ν' αρχίσουν να βαράνε τις τιμές. Και άλλο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νόμιζα πως ο τίτλος θα πρεπε να συνοψίζει το υπόλοιπο κείμενο...Αναφέρεται για την πέμπτη εταιρία σε market share και τις πρώτες δύο τις περνάει στο ντούκου;

Χωρίς ίχνος φανατισμού με εταιρία, δεν αναφέρεις τις 2 εταιρίες με το μεγαλύτερο ποσοστό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H είδηση δεν είναι τα η microsoft που αυξησε τα ποσοστα της κατα 0.9% ,αλλά το android που μέσα σε ένα χρόνο υπερδιπλασίασε τις συσκευές της...απίστευτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από όλη την είδηση βάλατε για τίτλο την microsoft? η google επίσης αύξησε τα ποσοστά της, σε εκπληκτικό βαθμό, και η apple τα έριξε. βάζετε για τίτλο την 6η εταιρία?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Steve πρέπει να επιστρέψει . Τραγικά λάθη μάρκετινγκ. H Apple έκανε παρουσίαση προΪόντων της σε μια βδομάδα ήταν διαθέσιμα για προπαραγγελία, της Microsoft υπήρχε αβεβαιότητα για μήνες με αποτέλεσμα κόσμος να στραφεί σε ios και droid. Εγκατάλειψη της πλατφόρμας 7.0 αφήνοντας έκθετους πελάτες με ακριβά κινητά λίγων μηνών (πολλοί στις ΗΠΑ με διετή συμβόλαια). Λίγο και κακό software από τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Που είναι το mobile Halo wp ;ή το mobile Age of empires;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτή είναι η Μ$...

πλερώνει για να γίνεται φαίνεται το ότι ανεβαίνει... να ακούγεται πως αυξάνονται οι χρήστες...

 

η αγορά κινείται κατά κανόνα όπου φυσάει ο άνεμος... κι Μ$ είναι διατεθιμένη να βάλει λυτούς κ δεμένους να παρουσιάζουν ότι ο άνεμος φυσάει κατά κει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ποσοστά των Windows Phones αναμένεται να ανέβουν θεαματικά. Στα τέλη του 2013 το ποσοστό θα μοιραστεί στις τρεις πλατφόρμες wp,ios και android, με το android να υπερέχει φυσικά και τα wp να ακολουθούν το ios. Σε βάθος χρόνου το wp θα συνεχίζει να καθιερώνεται και ενδεχομένως να ξεπεράσει το ios. Η Nokia με τα lumia και τα αναβαθμισμένα μοντέλα που πιθανόν να κυκλοφορήσει το 2013 θα επανέλθει στο προσκήνιο των smartphones και ίσως καταφέρει να πλησιάσει την apple μέσα στο 2013. Άλλωστε, η μέχρι στιγμής πορεία του lumia 920 ενθαρρύνει τέτοια σενάρια να γίνουν πραγματικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...