aledjo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 εγω εχω βρει τη λυση. τρωω φασολαδα και κλανω ολη μερα σπιτι μου και ζεστενεται καπως.... τι προστιμο θα πληρωσω? 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 του home alone 1
kfyros Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 τα φορτηγά 40ετίας και τα ταξί φέρετρα δεν μολύνουν την αθήνα 365 μέρες το χρόνο ; τα τζάκια που θα κάψουν σκάρτους 2 μήνες μας μαράνανε ; αν κάποιος κινδυνεύει να πεινάσει ή να ξεπαγιάσει (αυτός κι η οικογένεια του) ή να του κόψουν το ρεύμα ,μάλλον πως τα μικροσωματίδια θα τα γράψει στα παπάρια του ... άσε που θυμίζει χριστουγεννιάτικο προορισμό η Αθήνα (στη μυρωδιά τουλάχιστον) .. τι σαλέ στην Ελβετία και μαλακίες ; βόλτα σε στενάκια στη Νέα Ελβετία με αντίστοιχη μυρωδιά ξύλου κι όλα ωραία.. ούτε Αράχωβα ούτε τίποτα. Μαγευτικό Παλαιό Φάληρο !! Βγαίνει στο μπαλκόνι και μυρίζεις το ξύλο και φτιάχνει η διάθεση σου! 1
FilipposMD Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρε συ γιατρέ,ούτε καλικάτζαρος νάσουνα... Πας φυρί-φυρί να ροκανίσεις το βάθρο που σ´ έχω στήσει,πανάθεμά σε...Επειδή δηλαδή τα γκάϊγκερ βγάζουν ζεστό νερό,να ενοχοποιήσουμε τον πυρήνα της γής; Γκαμήλα=άλογο φτιαγμένο από επιτροπή. Δε νομίζω ότι σε πιάνω. Η Life-cycle analysis είναι ο γενικά αποδεκτός τρόπος να εξετάζει κανείς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος ή πηγής ενέργειας. Αν μιλάμε για την ατμόσφαιρα της Αθήνας συγκεκριμένα, χίλιες φορές προτιμάμε air-condition, γιατί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αφορούν άλλες περιοχές, ενώ όλος ο καπνός από τα τζάκια μένει στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Αν μας νοιάζει συνολικά το περιβάλλον, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κτλ, έτσι πρέπει να το δούμε το θέμα και να αξιολογήσουμε το συνολικό "κόστος" της ηλεκτρικής ενέργειας. Και ένα γενικότερο σχόλιο. Ο καθηγητής που διοχετεύει στα ΜΜΕ μια έρευνα που δείχνει ότι κάτι που κάνει ο πολύ κόσμος είναι κακό για την υγεία, δεν πρέπει να ταυτίζεται με το "κράτος", όπως το αντιλαμβάνεται κανείς. Συνήθως οι επιστήμονες αυτοί έχουν πρήξει τους υπουργούς επί χρόνια και χτυπάνε στου κουφού την πόρτα. Αν κάποιος έχει μια έρευνα που δείχνει ότι το κάπνισμα ή το τζάκι ή το κόκκινο κρέας ή τα παγωτά κάνουν κακό στην υγεία, θα βγει και θα το πει, γιατί θέλει να σώσει κόσμο από το να πεθάνει. Μπορεί να το κάνει γιατί κατά βάθος θέλει να μπει στην ακαδημία, να πάρει βραβεία ή για να έχουν ζήτηση τα άρθρα του και να βγάλει πιο πολλά λεφτά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Προσωπικά, αν είχα στα χέρια μου στοιχεία που δείχνουν ότι με την παρούσα χρήση τζακιών θα πεθάνουν 500 επιπλέον άνθρωποι τον επόμενο χρόνο στην Αθήνα, θα έκανα τα πάντα για να βρεθεί μια λύση. Σε υπουργούς θα πήγαινα, σε εφημερίδες και κανάλια, μήπως ευαισθητοποιηθεί κάποιος και κάνει κάτι. 2
firewalker Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Τώρα έλεγε στο ραδιόφωνο πως ο τόνος πετρέλαιο στο Uk έχει ~900 € και στο NYC ~700 €.
makfil Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ χρήσιμα στοιχεία για το θέμα που συζητάμε περιλαμβάνονται στο άρθρο της Χρύσας Λιάγκου http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_10/09/2012_460618 (10.9.2012) Δυστυχώς, είναι στα αγγλικά αλλά εύκολα διαβάζονται τα στοιχεία και ειδικότερα αυτά για τις εκτιμώμενες ετήσιες δαπάνες για κάθε διαφορετικό σύστημα θέρμανσης Heating oil -- 3,000-4,000 euros, natural gas -- 2,100-2,800 euros, pellet burners -- 1,100-1,400, air-conditioning units -- 800-1,000, wood stoves or energy-saving stoves -- 500-700 euros Επίσης, σύγκριση των τιμών βενζίνης και πετρελαίου (με και χωρίς ΦΠΑ) σε χώρες της Ευρώπης βρίσκουμε εδώ http://www.energy.eu/
Ntinaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ρε συ γιατρέ,ούτε καλικάτζαρος νάσουνα... Πας φυρί-φυρί να ροκανίσεις το βάθρο που σ´ έχω στήσει,πανάθεμά σε...Επειδή δηλαδή τα γκάϊγκερ βγάζουν ζεστό νερό,να ενοχοποιήσουμε τον πυρήνα της γής; Γκαμήλα=άλογο φτιαγμένο από επιτροπή. εχεις μπερδεψει την ραδιενεργεια με τους πιδακες
giasimera Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δε νομίζω ότι σε πιάνω. Η Life-cycle analysis είναι ο γενικά αποδεκτός τρόπος να εξετάζει κανείς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος ή πηγής ενέργειας. Αν μιλάμε για την ατμόσφαιρα της Αθήνας συγκεκριμένα, χίλιες φορές προτιμάμε air-condition, γιατί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αφορούν άλλες περιοχές, ενώ όλος ο καπνός από τα τζάκια μένει στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Αν μας νοιάζει συνολικά το περιβάλλον, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κτλ, έτσι πρέπει να το δούμε το θέμα και να αξιολογήσουμε το συνολικό "κόστος" της ηλεκτρικής ενέργειας. Και ένα γενικότερο σχόλιο. Ο καθηγητής που διοχετεύει στα ΜΜΕ μια έρευνα που δείχνει ότι κάτι που κάνει ο πολύ κόσμος είναι κακό για την υγεία, δεν πρέπει να ταυτίζεται με το "κράτος", όπως το αντιλαμβάνεται κανείς. Συνήθως οι επιστήμονες αυτοί έχουν πρήξει τους υπουργούς επί χρόνια και χτυπάνε στου κουφού την πόρτα. Αν κάποιος έχει μια έρευνα που δείχνει ότι το κάπνισμα ή το τζάκι ή το κόκκινο κρέας ή τα παγωτά κάνουν κακό στην υγεία, θα βγει και θα το πει, γιατί θέλει να σώσει κόσμο από το να πεθάνει. Μπορεί να το κάνει γιατί κατά βάθος θέλει να μπει στην ακαδημία, να πάρει βραβεία ή για να έχουν ζήτηση τα άρθρα του και να βγάλει πιο πολλά λεφτά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Προσωπικά, αν είχα στα χέρια μου στοιχεία που δείχνουν ότι με την παρούσα χρήση τζακιών θα πεθάνουν 500 επιπλέον άνθρωποι τον επόμενο χρόνο στην Αθήνα, θα έκανα τα πάντα για να βρεθεί μια λύση. Σε υπουργούς θα πήγαινα, σε εφημερίδες και κανάλια, μήπως ευαισθητοποιηθεί κάποιος και κάνει κάτι. Θέλω να πω σε απλά Ελληνικά ό,τι δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε μια τυχάρπαστη και κατευθυνόμενη άποψη,ευτυχώς όμως τα αναλύεις και βάζεις τα πράγματα στη θέση τους. εχεις μπερδεψει την ραδιενεργεια με τους πιδακες Ντράπηκα να τη πω με το όνομά της,φοβήθηκα ότι θα κακοχαρακτηριστώ.
Toxoman_UK Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Σε μια πόλη όπως η Αθήνα με μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία του ψυχρότερου μήνα (Γενάρη) τους 14 βαθμούς τι θέλετε την θέρμανση.Όχι σιριουσλι δε τρολάρω. Το κρύο στην Αθήνα σχεδόν ποτέ δε γίνεται δραματικό.Το στατιστικό είναι 1-2 μέρες το έτος η απόλυτα ελάχιστη να φτάσει τους 1-2 βαθμούς πάνω από το μηδέν το πρωί.Δλδ σιγά το δράμα 7 βαθμοί νωρίς το πρωί 14 το μεσημέρι.Με καμιά παραδοσιακή κουβερτούλα,παπλωματάκι μια χαρά τη βγάζετε. Τα βλέπουν αυτά οι Βόρειοι κ γελάνε.Κλαιν λέμε,δεν είστε από ζάχαρη.Τώρα για Σαλόνικα κάτι πάει κ έρχεται.Αλλά για Αθενς είστε αδικαιολόγητα φλώροι με το κρύο.
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Σε μια πόλη όπως η Αθήνα με μέση μέγιστη ημερήσια.................... φιλαράκο μου αν έχεις ζήσει και στις δύο πόλεις (Θεσσαλονίκη και Αθήνα) θα ήξερες ότι πέρα από το νούμερο (την θερμοκρασία σαν αριθμό) υπάρχει και η αίσθηση που δίνει (το λαϊκώς λεγόμενο "χοντρό" ή "ψιλό" κρύο) η γυναίκα μου η οποία είναι αλλοδαπή από πιο βόρεια χώρα πριν να βρεθεί χειμώνα στην αθήνα της έλεγα "πωπω σήμερα έχει 8 βαθμούς και πάγωσα" κι εκείνη γελούσε γιατί στην καθημερινότητα της βίωνε χαμηλότερες θερμοκρασίες κι ήταν πιο άνετη. όταν όμως ήρθε εδώ με κατάλαβε και ζήτησε συγνώμη (που λέει ο λόγος δηλαδή μια που όπως όλοι ξέρουμε οι γυναίκες δεν το κάνουν αυτό )
Toxoman_UK Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Εντελώς υποκειμενικό πως αντιλαμβάνεται η γιαγιά σου,ο γκόμενος μου ή εγώ το κρύο όπως κ υποκειμενικός ο δείκτης feel like.Το αντικειμενικό είναι η θερμοκρασία του αέρα.Θεωρώ φλωριά κ κακομάθημα να μου ανάβει ο άλλος το τζάκι με 14 βαθμούς στην Αθήνα. 1
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Εντελώς υποκειμενικό πως αντιλαμβάνεται η γιαγιά σου,ο γκόμενος μου ή εγώ το κρύο όπως κ υποκειμενικός ο δείκτης feel like.Το αντικειμενικό είναι η θερμοκρασία του αέρα.Θεωρώ φλωριά κ κακομάθημα να μου ανάβει ο άλλος το τζάκι με 14 βαθμούς στην Αθήνα. ομοίως κι εγώ θεωρώ τουλάχιστον άσχετο να κρίνει κάποιος εκ του μακρώθεν, από μια περιοχη όπου όλα (όλα για όλα) είναι διαφορετικά. και από την άλλη, όπως είπες η αίσθηση είναι αρκετά υποκειμενική. όταν κάποιος κρυώνει, τότε...κρυώνει. και δεν τον νοιάζει ούτε το νούμερο της θερμοκρασίας ουτε αν εγώ ο χοντρόπετσος (για να μην πω εσύ και παρεξηγηθείς) κρυώνω ή όχι.
efo355 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Εντελώς υποκειμενικό πως αντιλαμβάνεται η γιαγιά σου,ο γκόμενος μου ή εγώ το κρύο όπως κ υποκειμενικός ο δείκτης feel like.Το αντικειμενικό είναι η θερμοκρασία του αέρα.Θεωρώ φλωριά κ κακομάθημα να μου ανάβει ο άλλος το τζάκι με 14 βαθμούς στην Αθήνα. Εκτός από τη θερμοκρασία υπάρχει και η υγρασία. Έλα στην Αρτα με 8 βαθμους δεν αντεχεται γιατί παράλληλα έχει και 90% υγρασία. 2
pappous_soulis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης το ότι έχει 14 βαθμούς έξω δε σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για μέσα στο σπίτι. Ειδικά όταν αυτό είναι μονωμένο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα