Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι οι συγκεκριμένοι θα έφταναν στο σημείο να σκοτώσουν κάποιον. Γιατί ήξεραν οτι μετά θα έβγαιναν νεκροί απο την τράπεζα οι ίδιοι.

• Απαντ. 799
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει σποραδικά διάφορες καταχωρήσεις  στο συγκεκριμένο θέμα και έχοντας μια κάποια ηλικία, σκέφτομαι τα εξής:

Το αντάρτικο πόλης, διαχρονικά σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία) , δεν έφερε τα αποτελέσματα τα οποία υποτίθεται ότι επεδίωκε. Ούτε καθεστώτα ανέτρεψε,ούτε τους πολίτες έκανε καλύτερους.

Άρα το απορρίπτω χωρίς συζήτηση σαν μορφή πάλης. Το σύστημα στο οποίο εναντιώνεσαι είναι Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν πέντε.

Ούτε καν ενόχλησε την κατ' επίφαση δημοκρατία στην οποία ζούμε. Ούτε δημιούργησε ευρύ λαϊκό κίνημα υποστήριξης.

Ζούμε σε μια άσχημη εποχή και ενέργειες τέτοιου είδους μόνο περισσότερο κακό μπορεί να κάνουν.

Η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση , η προσπάθεια να με πείσεις ότι το σύστημα μέσα στο οποίο ζώ και πιθανότατα είμαι και μέρος του προβλήματος , πρέπει να ανατραπεί συνειδητά , με ενέργειες που αποκλέιουν την βία, αλλά βασίζονται στην μαζικότητα.

Ένα δύο Καλάσνικωφ, ή μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι παντελώς ανίσχυρα μπροστά σε ένα αποφασισμένο πλήθος με συνειδητή επιλογή ότι το πράγμα δεν πάει άλλο..

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει σποραδικά διάφορες καταχωρήσεις  στο συγκεκριμένο θέμα και έχοντας μια κάποια ηλικία, σκέφτομαι τα εξής:

Το αντάρτικο πόλης, διαχρονικά σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία) , δεν έφερε τα αποτελέσματα τα οποία υποτίθεται ότι επεδίωκε. Ούτε καθεστώτα ανέτρεψε,ούτε τους πολίτες έκανε καλύτερους.

Άρα το απορρίπτω χωρίς συζήτηση σαν μορφή πάλης. Το σύστημα στο οποίο εναντιώνεσαι είναι Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν πέντε.

Ούτε καν ενόχλησε την κατ' επίφαση δημοκρατία στην οποία ζούμε. Ούτε δημιούργησε ευρύ λαϊκό κίνημα υποστήριξης.

Ζούμε σε μια άσχημη εποχή και ενέργειες τέτοιου είδους μόνο περισσότερο κακό μπορεί να κάνουν.

Η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση , η προσπάθεια να με πείσεις ότι το σύστημα μέσα στο οποίο ζώ και πιθανότατα είμαι και μέρος του προβλήματος , πρέπει να ανατραπεί συνειδητά , με ενέργειες που αποκλέιουν την βία, αλλά βασίζονται στην μαζικότητα.

Ένα δύο Καλάσνικωφ, ή μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι παντελώς ανίσχυρα μπροστά σε ένα αποφασισμένο πλήθος με συνειδητή επιλογή ότι το πράγμα δεν πάει άλλο..

ωραία το λες, και συμφωνώ απόλυτα ως προς τα περί πλήθους και μαζικότητας, αλλά ερωτώ:

1. το αποφασισμένο πλήθος, έχοντας συνειδητή την επιλογή ότι το πράγμα δεν πάει άλλο, τι πηγαίνει να κάνει εφόσον έχει αποκλείσει την βία;

2. μέχρι το πλήθος να αποκτήσει την μαζικότητα, και αυτήν την συνειδητή επιλογή, ποιά μορφή πάλης μπορεί να υπάρξει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ τη θεωρώ πιθανή ρε αδερφέ. Αλλά ανάμεσα στο "α, έχετε ένα όπλο στην τσέπη σας, συνεχίστε τη βόλτα σας κύριε" και το "α, ένα όπλο στην τσέπη σας, ΜΠΑΜ" υπάρχει και το "ψηλά τα χέρια ρε καριόλη".

Το οποίο, εύκολα οδηγεί σε άνοιγμα πυρός από την πλευρά του kalashnikov - φόρου ο οποίος, όπως η ιστορία έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, δε συγκαταλέγεται μεταξύ των «παιδιών» εκείνων που καταλαβαίνουν και πολλά πολλά, από ένα «ψηλά τα χέρια», ούτε τα κάνουν επάνω τους στην ιδέα «αστυνομία». Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν άριστα το σε τι βαθμό είναι δεμένα τα χέρια τού αστυνομικού, όσο αφορά στην απόφασή του να πυροβολήσει.

Το δε άνοιγμα πυρός δε - όπως είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις και ο ίδιος - ειδικά αν μεσολαβεί μια σχετική απόσταση, δεν έχει απαραιτήτως μόνη συνέπεια να «πέσει» ο «κωλόμπατσος». Συχνά «πέφτουν» και τυχαίοι που απλά συνέβη να περνούν...

Εμένα μου λέει ότι μπορεί να είναι νεροπίστολο, ασφαλίτης, διπλωμάτης, κάποιος που μπορεί να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, ηθοποιός, φαρσέρ. Αυτό που φοβάμαι ακόμα περισσότερο είναι ότι μπορεί το όπλο να μην ήταν εκεί πριν φάει τη σφαίρα αλλά να είναι σαν αυτές τις μαγικές μολότωφ που εμφανίζονται μέσα στις τσάντες διαδηλωτών.

Μιλάμε συγκεκριμένα για kalashnikov - ένα ... μακρινάρι να, με το συμπάθιο! - το οποίο, ούτε ασφαλίτες το κουβαλάνε, ούτε διπλωμάτες, ούτε ...υποψήφιοι αυτόχειρες. Αν είναι ...φαρσέρ, τι να πω; Ας πρόσεχε! Στο τέλος τέλος, αν για να κάνει τη φάρσα του, προκαλέσει ανακοπή σε κανένα φουκαρά, η μαλακία που τον δέρνει δε θα λείψει απ' τον κόσμο. Αν είναι ηθοποιός που συμμετέχει σε γύρισμα, ε τού κερατά, όλο και κάποιο συνεργείο θα υπάρχει γύρω του. Έχεις δει ...νεροπίστολο που να μοιάζει με kalashnikov; Φυσικά! Έχω δει κι εγώ, τα πουλάνε στα πανηγύρια. Αλλά είναι σε κλίμακα 1/6... Να συνεχίσουμε με όλα τα πιθανά ενδεχόμενα;

Συνεχίζω δε να προβληματίζομαι για το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως επικρατέστερη πιθανότητα το «φύτεμα». Εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες και σαφείς συνθήκες: Όπλο που όντως υφίσταται και είναι ορατό ακόμα κι όχι από κοντά. Ελπίζοντας βέβαια ότι δε μιλάμε με δεδομένο ότι, ο αστυνομικός που πυροβολεί, είναι de facto παρανοϊκός δολοφόνος που εκμεταλλεύεται το ότι οπλοφορεί για να ξεκ@υλώσει και ότι ο κάθε αστυνομικός, δεν κρύβει απαραιτήτως μέσα του ένα ...μικρό Κορκονέα. Δε μιλάω με το ρίκο τώρα, ούτε με τον κλέκορ, ούτε με τον ...αναμορφωτή τής Ταϊλάνδης με το περίεργο νικ. Μ' εσένα μιλάω... 

Άλλο ένα όπλο στη θήκη, άλλο ένα όπλο στο χέρι, άλλο ένα όπλο που σημαδεύει και άλλο ένα όπλο που έχει πυροβολήσει. Στις πρώτες περιπτώσεις έχεις πάντα τη δυνατότητα να ζητήσεις εκούσιο αφοπλισμό και να πυροβολήσεις αν δεν εισακουστείς, στις άλλες 2 περιπτώσεις, προφανώς παρακάμπτεις αυτό το στάδιο.

Αρχικά, το kalashnikov δε μπαίνει σε ...θήκη, είναι πάντα «στο χέρι», για να μπορεί να αποτελεί άμεση απειλή, διότι αυτός που το κουβαλάει, για αυτόν ακριβώς το λόγο το κουβαλάει (τουλάχιστον...). Το πολύ πολύ να κρυφτεί κάτω από καμπαρντίνα, κατάσταση η οποία δε βλέπω που διαφοροποιείται από το να το κρατάς με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σε θήκη μπαίνουν τα πιστόλια (και τα ...κυνηγετικά, μόνο που έχει μέγεθος ...βαλίτσας η θήκη τους και μένουν μέσα μέχρι να φτάσεις στο καρτέρι).

Από 'κει κι έπειτα: Το kalashnikov που σημαδεύει από το kalashnikov που πυροβολεί, απέχουν μια τρίχα μεταξύ τους - αν υπάρχει κι αυτή - ακριβώς λόγω τού ποιοι είναι αυτοί που τα κρατούν. Όταν λοιπόν έχει πυροβολήσει, το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο και το σκορ μετριέται σε αθώες ανθρώπινες ζωές. Το χαμό αυτών των ζωών δε θέλω, γι' αυτές λυπάμαι και εξανίσταμαι και όχι - σκέψου λίγο καλύτερα πριν το χαρακτηρίσεις «φασιστικό» (και μετά κάνε το, αλλά σκέψου...) - δεν τους προσδίδω την ίδια αξία με τις ζωές εκείνων που τις αφαιρούν.

Αλλά το να αρνείσαι δικαιώματα σε έναν εν_δυνάμει_οτιδήποτε είναι από τις χειρότερες φασιστικές μαλακίες που έχω ακούσει.

Σ' αυτόν που αρνείται το δικό μου (σου, τους...) δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια, σ' αυτόν που την απειλεί και την αφαιρεί προς επίτευξη τού σκοπού του (όποιος γαμημένος σκοπός κι αν είναι αυτός, εκτός τής αυτοάμυνας) ναι, τού τα αρνούμαι και ναι, συνεχίζει παρ' όλα αυτά να με πονάει το «φασίστας» που μου αποδίδεται, ειδικά όταν μου αποδίδεται από ανθρώπους που - στο βαθμό που τους «γνωρίζω» - εκτιμώ αρκετά. Περίεργο; Όχι, κάθε άλλο, απλό, απλούστατο είναι: Ένας πραγματικός φασίστας, τους έχει γραμμένους στ' αρχίδια του τους χαρακτηρισμούς. Το ξέρεις φαντάζομαι!

Αλλά αν υπήρχε το νομικό πλαίσιο να τον καλύπτει, και τσιχλόφουσκα να έσκαγε, θα ισχυριζόταν πως άκουσε πυροβολισμό.

Το είπα και πιο πριν: Αυτό θα ίσχυε, εφόσον οι ...Κορκονείς(!) θα ήταν ο κανόνας. Ειλικρινά όμως, πιστεύω ότι αποτελούν τις εξαιρέσεις και, αν όντως όπως ειπώθηκε από κάποιον νωρίτερα, το εν λόγω αρχίδι πρόκειται να εκτίσει ισόβια (που δεν το πιστεύω...), εύχομαι να σταλούν παρέα του και όλες οι υπόλοιπες θλιβερές εξαιρέσεις, αφού - δυστυχώς - αυτό που πραγματικά θα επιθυμούσα για τέτοιες περιπτώσεις, η θανατική ποινή δηλαδή, δεν υφίσταται...  

Πώς υπάρχει κόσμος που 5 χρόνια μετά πιστεύει στον εξοστρακισμό;

Ο εξοστρακισμός δεν έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Ίσα ίσα που ειπώθηκε και από πραγματογνώμονες (αμφισβητούμενης ακεραιότητας και αξιοπιστίας, αλλά ειπώθηκε). Εγώ τη σφαίρα δεν την είδα, αλλά κι αν ακόμα την έβλεπα, δεν έχω τις γνώσεις για να διακρίνω τη διαφορά φθοράς και παραμόρφωσης μιας σφαίρας που βρίσκει σοβά, από μια που βρίσκει π.χ. κόκαλο.

Αυτό όμως δεν έχει να λέει κάτι. Ο τύπος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναζήτησε τους πιτσιρικάδες και, όταν τους εντόπισε, πυροβόλησε εναντίον τους. Το γεγονός ότι - πιθανώς - σα σκοπευτής ήταν άχρηστος, δεν τον καθιστά «λιγότερο δολοφόνο». Ελπίζω να ήμουν σαφής, όσο αφορά στο τι πιστεύω.

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1
Δημοσ.

1) Αρχικά να ψηφίσει κατάλληλα

2) Ειρηνική διαμαρτυρία, λευκή απεργία, αποχή από κάθε είδους συνεργασία με το κράτος

Α. Όπως το είπες, για ανίσχυρη διμοιρία και αποφασισμένο πλήθος,  το μυαλό μου πήγε σε συγκεντρωμένο πλήθος, κόσμο ξερωγω...

Το 1 με το 2 που έθεσες δεν πάνε παρέα πάντως, αποχή από κάθε είδους συνεργασία με το κράτος και ψήφος δηλαδή... άσε που δεν υπάρχει σωστή και λάθος ψήφος κατ'εμέ... Η ψήφος είναι εξ ορισμού λάθος.

Δημοσ.

Δεν χτυπάς το σύστημα με το να παίρνεις ως λάφυρο για την πάρτη σου το αντικείμενο των "εγκλημάτων" του αντιπάλου σου.

Γίνεσαι ίδιος.

Δημοσ.

Α. Όπως το είπες, για ανίσχυρη διμοιρία και αποφασισμένο πλήθος,  το μυαλό μου πήγε σε συγκεντρωμένο πλήθος, κόσμο ξερωγω...

Το 1 με το 2 που έθεσες δεν πάνε παρέα πάντως, αποχή από κάθε είδους συνεργασία με το κράτος και ψήφος δηλαδή... άσε που δεν υπάρχει σωστή και λάθος ψήφος κατ'εμέ... Η ψήφος είναι εξ ορισμού λάθος.

Το κάθε σύστημα αλλάζει είτε με εκλογές, είτε με επανάσταση.

Παρε και διάλεξε.

• Like 1
Δημοσ.

Ας του πει κάποιος - ξέρει αυτός σε ποιον αναφέρομαι - ότι μερικοί, όταν λένε «θα σε αγνοήσω» το εννοούν. Επίσης, ότι το link τής περίπτωσης τής Helios που παρέθεσε, είναι τόσο σχετικό με το υπό συζήτησιν θέμα, όσο θα ήταν κι εκείνο ενός τροχαίου. Over and out...

Δημοσ.

REDODIN7, ο deesnider το εννούσε το "θα σε αγνοήσω". Επίσης, η περίπτωση της Helios που παρέθεσες είναι τόσο σχετική με το υπό συζήτησιν θέμα, όσο θα ήταν κι εκείνη ενός τροχαίου

Του το'πα εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ τη θεωρώ πιθανή ρε αδερφέ. Αλλά ανάμεσα στο "α, έχετε ένα όπλο στην τσέπη σας, συνεχίστε τη βόλτα σας κύριε" και το "α, ένα όπλο στην τσέπη σας, ΜΠΑΜ" υπάρχει και το "ψηλά τα χέρια ρε καριόλη".

Εμένα μου λέει ότι μπορεί να είναι νεροπίστολο, ασφαλίτης, διπλωμάτης, κάποιος που μπορεί να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, ηθοποιός, φαρσέρ. Αυτό που φοβάμαι ακόμα περισσότερο είναι ότι μπορεί το όπλο να μην ήταν εκεί πριν φάει τη σφαίρα αλλά να είναι σαν αυτές τις μαγικές μολότωφ που εμφανίζονται μέσα στις τσάντες διαδηλωτών.

Όπως είπα και στο πρώτο quote, υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια. Για μένα δεν αρκεί να "υπάρχει όπλο", με νοιάζει και το πλαίσιο. Άλλο ένα όπλο στη θήκη, άλλο ένα όπλο στο χέρι, άλλο ένα όπλο που σημαδεύει και άλλο ένα όπλο που έχει πυροβολήσει. Στις πρώτες περιπτώσεις έχεις πάντα τη δυνατότητα να ζητήσεις εκούσιο αφοπλισμό και να πυροβολήσεις αν δεν εισακουστείς, στις άλλες 2 περιπτώσεις, προφανώς παρακάμπτεις αυτό το στάδιο.

Γενικά εκτιμώ τις απόψεις σου, ακόμα και τις λίγες φορές που δεν συμφωνούν με τις δικές μου γιατί διέπονται από σαφές και μη επουσιώδες σκεπτικό.

Αλλά το να αρνείσαι δικαιώματα σε έναν εν_δυνάμει_οτιδήποτε είναι από τις χειρότερες φασιστικές μαλακίες που έχω ακούσει.

Χαίρομαι που βρίσκεις τη δικαιολογία "μπέρδεψα το iPad με όπλο" γελοία. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα, ειδικά σε μια χώρα που ο γαμημένος υπουργός βγαίνει και λέει ότι shopαρίστηκαν φωτογραφίες ξυλοδαρμένων "για να είναι αναγνωρίσιμοι". Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ένας μπάτσος (σκέψου..) θα μπέρδευε ποτέ ένα κινητό με όπλο. Αλλά αν υπήρχε το νομικό πλαίσιο να τον καλύπτει, και τσιχλόφουσκα να έσκαγε, θα ισχυριζόταν πως άκουσε πυροβολισμό.

Πώς υπάρχει κόσμος που 5 χρόνια μετά πιστεύει στον εξοστρακισμό; Έτσι και το μαλακισμένο θα κρατούσε όπλο, ή ο βλάκας (αλλά όχι αρχίδι παιδοκτόνος) αστυνομικός μπερδεύτηκε και νόμισε πως το είδε.

Εκει που διαφωνω, στο υπαρχον θεμα, ειναι στο θεμα του οπλου, οχι σε σενα, αλλα γενικοτερα σε πολλες απαντησεις σε αυτο το νημα.

Με μπερδευει αρκετα το θεμα του οπλου. Ενα οπλο αναγκαστικα εμφανες οπως ενα καλασνικωφ, το οποιο καλως η κακως δεν μπορεις να το κρυψεις μεσα στο κουστουμι σου, αρα ο απεναντι σου (μπατσος, επιπλοποιος, σαλαμεμπορας), το βλεπει με την πρωτη ματια. Και ρωτω, ενα οπλο τετοιο με ποια λογικη το εβγαλες βολτα; Ξυπνησες ενα ωραιο πρωι και ειπες να βγαλεις το καλασνικωφ να παρει οξυγονο; Επιτρεπεται βαση νομου να κυκλοφορεις με ενα τετοιο οπλο; Υπαρχει εστω μια στο εκατομμυριο ενας απλος πολιτης να βγαλει αδεια οπλοφοριας για ενα τετοιο οπλο;

Εκει λοιπον ειναι η διαφωνια μου. Το "α εχετε ενα οπλο κυριε συνεχιστε τη βολτα σας" δεν υφισταται. Δε γινεται. Δε γινεται να δεις τον αλλον να περνα με το τανκς μεσα στην ερμου, κι επειδη δε σηκωσε το 50αρι να τη μπουμπουνιξει να τον γραψεις για παρανομο παρκαρισμα. Δεν επρεπε εξ αρχης να κυκλοφορει με αυτο. ειναι παρανομο και μονο που βρισκεται διπλα του.

Δε γινεται να δεις τον αλλον με τη χειροβομβιδα, και να περασει απαρατηρητος, επειδη απλα δε εχει βγαλει την περονη, Απαγορευεται εξ' αρχης να την εχει πανω του. Και το οτι την εχει πανω του, δε δηλωνει οτι την εβγαλε βολτα να κατουρησει στο παρκακι.

Απλο φουσκωμα στο σακακι βλεπεις και κανεις ελεγχο αδειας κατοχης οπλου (που ετσι πρεπει), να δεις καλασνικωφ (που δεν παιρνει αδεια με τιποτε), και να σκεφτεις οτι δεν ειναι απειλη αλλα κανει απλα τη βολτα του... μου φαινεται περαν του αστειου.

• Like 3
Δημοσ.

Το κάθε σύστημα αλλάζει είτε με εκλογές, είτε με επανάσταση.

Παρε και διάλεξε.

Εδω συμφωνουμε απολυτα!!!!!

REDODIN7, ο deesnider το εννούσε το "θα σε αγνοήσω". Επίσης, η περίπτωση της Helios που παρέθεσες είναι τόσο σχετική με το υπό συζήτησιν θέμα, όσο θα ήταν κι εκείνη ενός τροχαίου

Του το'πα εγώ.

Καθολου ασχετο δεν ειναι γιατι τα 20χρονα που πιασαν για τα ΜΜΕ και τον περισσοτερο κοσμο ειναι αλητες, κολωπαιδα με φραγκατους γονεις και τρομοκρατες του κερατα.

Ενω οι γραβατομενοι τρομοκρατες της ηλιος δεν ειναι τιποτα απο ολα αυτα θα πληρωσουν το προστιμο και 121 ζωης που χαθηκαν θα ξεχαστουν.

Και φυσικα δεν ειναι πρωτη φορα που γυνεται κατι τετοιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...