Προς το περιεχόμενο

Καλύτερες κατεψυγμένες πίτσες.


ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Δωρεάν μαθήματα πίτσας από τον Bill τον Dano... :P

 

Μάθετε να φτιάχνετε τη ζύμη μόνοι σας. Μπορεί στην αρχή να βρίζετε και να πετάξετε μερικές αλλά μετά θα είναι παιχνιδάκι. Επιπλέον θα παρατηρήσετε πως με τη σπιτική ζύμη αν την κάνετε σωστά οι πίτσες θα είναι πιο "ανάλαφρες" και δεν θα θέλετε ένα βαρέλι ...νερό μετά από την κατανάλωση όπως με τις έτοιμες κλπ. Η καλύτερη μέθοδος μετά απο άπειρες δοκιμές τόσα χρόνια είναι η απλή συνταγή ζύμης (50% αλεύρι τύπου 00, 50% αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξερή μαγιά, χλιαρό νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο) η οποία όμως μένει στο ψυγείο όλο το βράδυ και βγαίνει μια ώρα πριν την ετοιμασία). Την κάνω λεπτή ανοίγοντάς τη με τα χέρια και κάνει και φουσκαλίτσες κλπ ενώ ψήνεται!

 

Πέρα απο τη ζύμη όμως όλο το μυστικό είναι στο ψήσιμο και δυστυχώς οι φούρνοι που έχουμε δεν κάνουν για πίτσες... Η πίτσα θέλει τρελή θερμοκρασία κάπου στους 400-450 βαθμούς στην επιφάνεια που ακουμπάει η ζύμη, ώστε να ψηθεί απότομα από το σοκ της θερμοκρασίας και να γίνει τραγανή απ'έξω (συνολικά ψήνεται το πολύ σε 4-5 λεπτά). Γι αυτό και σε ξυλόφουρνους κλπ γίνονται άψογες γιατί πιάνουν μεγάλες θερμοκρασίες. Στην κουζίνα στο σπίτι χρειάζεται πλάκα μαντεμένια ή ειδική πέτρα και προθέρμανση κάνα 2ωρο (αντίο οικονομία ρεύματος)...

 

Φυσικά όλα γίνονται και κάνουμε συμβιβασμούς αλλά ...το σωστό να λέγεται! :)

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δωρεάν μαθήματα πίτσας από τον Bill τον Dano... :P

 

Μάθετε να φτιάχνετε τη ζύμη μόνοι σας. Μπορεί στην αρχή να βρίζετε και να πετάξετε μερικές αλλά μετά θα είναι παιχνιδάκι. Επιπλέον θα παρατηρήσετε πως με τη σπιτική ζύμη αν την κάνετε σωστά οι πίτσες θα είναι πιο "ανάλαφρες" και δεν θα θέλετε ένα βαρέλι ...νερό μετά από την κατανάλωση όπως με τις έτοιμες κλπ. Η καλύτερη μέθοδος μετά απο άπειρες δοκιμές τόσα χρόνια είναι η απλή συνταγή ζύμης (50% αλεύρι τύπου 00, 50% αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξερή μαγιά, χλιαρό νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο) η οποία όμως μένει στο ψυγείο όλο το βράδυ και βγαίνει μια ώρα πριν την ετοιμασία). Την κάνω λεπτή ανοίγοντάς τη με τα χέρια και κάνει και φουσκαλίτσες κλπ ενώ ψήνεται!

 

Πέρα απο τη ζύμη όμως όλο το μυστικό είναι στο ψήσιμο και δυστυχώς οι φούρνοι που έχουμε δεν κάνουν για πίτσες... Η πίτσα θέλει τρελή θερμοκρασία κάπου στους 400-450 βαθμούς στην επιφάνεια που ακουμπάει η ζύμη, ώστε να ψηθεί απότομα από το σοκ της θερμοκρασίας και να γίνει τραγανή απ'έξω (συνολικά ψήνεται το πολύ σε 4-5 λεπτά). Γι αυτό και σε ξυλόφουρνους κλπ γίνονται άψογες γιατί πιάνουν μεγάλες θερμοκρασίες. Στην κουζίνα στο σπίτι χρειάζεται πλάκα μαντεμένια ή ειδική πέτρα και προθέρμανση κάνα 2ωρο (αντίο οικονομία ρεύματος)...

 

Φυσικά όλα γίνονται και κάνουμε συμβιβασμούς αλλά ...το σωστό να λέγεται! :)

 

αυτο με τ οψησιμο το εχω ξανακουσει και οτι δε κανουν οι φουρνοι μας και θελει λιγο χρονο κανονικα.

καποτε που ψαχνομουν πως να καταφερω να κανω ορεα πιτσα επεσα πανω σε αυτο το σκευος το οποιο δεν αγορασα ποτε λογο κοστους (μα 80 ευρω?) http://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab 

 

πιστευεις θα κανει διαφορα στο ψήσιμο η τσαμπα τα λευτα?

 

σκευτομαι να βαλω τη γυναικα να μου φτιαξει ζυμη και να την εχω στη καταψηξη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Pillsbury με διαφορά η καλύτερη που έχω δοκιμάσει.

Και καλή τιμή (10€ οι 2, δεν θυμάμαι γραμμάρια).

 

 

Αυτές είναι άθλιες και γίνονται σαν ...παστίτσιο σε όγκο! Αν τις ανοίξεις λίγο περισσότερο κάτι γίνεται αλλά σίγουρα δεν ειναι από τις "ανάλαφρες" ζύμες.  :P

αυτο με τ οψησιμο το εχω ξανακουσει και οτι δε κανουν οι φουρνοι μας και θελει λιγο χρονο κανονικα.

καποτε που ψαχνομουν πως να καταφερω να κανω ορεα πιτσα επεσα πανω σε αυτο το σκευος το οποιο δεν αγορασα ποτε λογο κοστους (μα 80 ευρω?) http://mypizzaproject.com/shop/MyPizzaSlab 

 

πιστευεις θα κανει διαφορα στο ψήσιμο η τσαμπα τα λευτα?

 

σκευτομαι να βαλω τη γυναικα να μου φτιαξει ζυμη και να την εχω στη καταψηξη 

 

Ναι το μαντέμι είναι η καλύτερη λύση. Εγώ έχω την πέτρα και είναι λίγο πιο μέτρια στο θέμα της θερμοκρασίας που "σηκώνει"...

 

Το πιο πολύπλοκο που θα αντιμετωπίσεις μετά είναι το πως θα τοποθετείς την πίτσα πάνω στο πυρακτωμένο μαντέμι, μιας και πρέπει να την ετοιμάζεις σε επιφάνεια που δεν θα σου κολλήσει γιατί πρέπει στο τέλος να γλιστρήσει με τη μία πάνω στην επιφάνεια ψησίματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δωρεάν μαθήματα πίτσας από τον Bill τον Dano... :P

 

Η καλύτερη μέθοδος μετά απο άπειρες δοκιμές τόσα χρόνια είναι η απλή συνταγή ζύμης (50% αλεύρι τύπου 00, 50% αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξερή μαγιά, χλιαρό νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο) η οποία όμως μένει στο ψυγείο όλο το βράδυ και βγαίνει μια ώρα πριν την ετοιμασία). 

 

 

Διχως να την αφησεις να φουσκωσει προηγουμενως? Ζαχαρη στη μαγια? 

 

Το πιο πολύπλοκο που θα αντιμετωπίσεις μετά είναι το πως θα τοποθετείς την πίτσα πάνω στο πυρακτωμένο μαντέμι, μιας και πρέπει να την ετοιμάζεις σε επιφάνεια που δεν θα σου κολλήσει γιατί πρέπει στο τέλος να γλιστρήσει με τη μία πάνω στην επιφάνεια ψησίματος.

Ανοιγμα και μεταφορα χρησιμοποιωντας αλευρωμενο ξυλο κοπης  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Διχως να την αφησεις να φουσκωσει προηγουμενως? Ζαχαρη στη μαγια? 

 

Ανοιγμα και μεταφορα χρησιμοποιωντας αλευρωμενο ξυλο κοπης  ;)

 

 

Αν θέλεις ρίχνεις μια πρέζα ζάχαρη στο χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά για να την "ξυπνήσεις" πιο γρήγορα.

 

Οι αναλογίες για 2 πίτσες είναι:

 

153γρ αλεύρι τύπου 00 (μία κούπα περίπου)

153γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8γρ αλάτι (ένα κουταλάκι)

2γρ μαγιά ξερή (3/4 κουταλάκι)

4γρ ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

 

- Τα ανακατεύεις όλα μαζί (κολλάει αρκετά), και τα ζυμώνεις 4 λεπτάκια το πολύ.

- Αφήνεις τη ζύμη κάνα 20λεπτο σκεπασμένη.

- Ξαναζυμώνεις άλλα 4 λεπτά και τη χωρίζεις σε 2 μπάλες (μία για κάθε πίτσα).

 

Μετά έχεις 2 επιλογές: ή την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες ή τη βάζεις στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη για όλο το βράδυ και τη βγάζεις κάνα 40λεπτο πριν το άνοιγμα της ζύμης. Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται πιο ελαστική και ανθεκτική στο άνοιγμα.

 

http://graphics8.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000002808008

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Αντι για νερο, δοκιμαστε γαλα

Δεν πετυχαίνεις τραγανή και λεπτή ζύμη με το γάλα. Αναλόγως τα γούστα βέβαια... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...
Στις 16/3/2016 στις 8:08 ΜΜ, billdanos είπε

Αν θέλεις ρίχνεις μια πρέζα ζάχαρη στο χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά για να την "ξυπνήσεις" πιο γρήγορα.

Οι αναλογίες για 2 πίτσες είναι:

153γρ αλεύρι τύπου 00 (μία κούπα περίπου)

153γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8γρ αλάτι (ένα κουταλάκι)

2γρ μαγιά ξερή (3/4 κουταλάκι)

4γρ ελαιόλαδο (1 κουταλάκι)

- Τα ανακατεύεις όλα μαζί (κολλάει αρκετά), και τα ζυμώνεις 4 λεπτάκια το πολύ.

- Αφήνεις τη ζύμη κάνα 20λεπτο σκεπασμένη.

- Ξαναζυμώνεις άλλα 4 λεπτά και τη χωρίζεις σε 2 μπάλες (μία για κάθε πίτσα).

Μετά έχεις 2 επιλογές: ή την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ώρες ή τη βάζεις στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη για όλο το βράδυ και τη βγάζεις κάνα 40λεπτο πριν το άνοιγμα της ζύμης. Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται πιο ελαστική και ανθεκτική στο άνοιγμα.

http://graphics8.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000002808008

Εχουμε καταληξει στον καλυτερο τροπο ψησιματος στους συμβατικους φουρνους που εχουμε ολοι στα σπιτια μας; Θα δοκιμασω την συνταγη σου και λεω να το κανω εντελως με τον δικο σου τροπο να δω διαφορες με του τοπικου μαγειρα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, orck είπε

Εχουμε καταληξει στον καλυτερο τροπο ψησιματος στους συμβατικους φουρνους που εχουμε ολοι στα σπιτια μας; Θα δοκιμασω την συνταγη σου και λεω να το κανω εντελως με τον δικο σου τροπο να δω διαφορες με του τοπικου μαγειρα :)

με 300 γραμμαρια αλευρι δεν θα βγαλεις ουτε μια πιτσα οχι δυο...

για να βγαλεις καλη πιτσα μεγεθος 12αρας θες πανω απο 500 γρ αλευρι...

προσωπικα βαζω 600-800 περιπου για να βγαλω δυο πιτσες με ωραια αφρατη ζυμη...

κανονικα αν θες να ειναι σκληρο το ζημαρι σου βαζεις τυπου 00 αλλιως το κανονικο!

ψαξε στο γουγλι εχει διαφορες συνταγες προσωπικα την αφηνω απο 40 λεπτα και πανω σχεδον 1 ωρα...ξανα ζυμωμα και μετα ανοιγμα με τα χερια και οχι με πλαστη ...πλαστη θα βαλεις μονο αν ειναι λεπτη η ζυμη σου..

οτι αλλο θες εδω ειμαστε..

υγ δοκιμασε φρεσκια σαλτσα η ετοιμη σαλτσα κυκνος για πιτσα 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, orck είπε

Εχουμε καταληξει στον καλυτερο τροπο ψησιματος στους συμβατικους φουρνους που εχουμε ολοι στα σπιτια μας; Θα δοκιμασω την συνταγη σου και λεω να το κανω εντελως με τον δικο σου τροπο να δω διαφορες με του τοπικου μαγειρα :)

Εγω την πιτσα την κανω τετράγωνη και παντα στην αρχη την βαζω τερμα κατω για να ψηθει η ζυμη, αφου ειναι ετοιμη την ανεβαζω πιο ψηλα. Αμα ειναι 2 πιτσες τοτε της αλλαζω θεση αλλα αυτη που μπαινει κατω στην αρχη συνηθως γίνεται καλυτερη.

Επισεις αντι για νερο βαζω 50% sprite γιατι μου αρεσει φουεκωτο το ζυμαρι και μπολικο ελαιολαδο. Στο θεμα πλαστη εχω ενα γυαλινο μπουκαλι απο γαλα που ειναι πολυ πιο βολικο απο πλαστη και καθαριζει πανευκολα

Επεξ/σία από lary7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...