Προς το περιεχόμενο

Η Adobe περνάει το Photoshop και το Illustrator στο cloud και στο συνδρομητικό μοντέλο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Adobe, με χθεσινή ανακοίνωση έκπληξη, έκανε γνωστά τα σχέδια της για μεταφορά των κορυφαίων εφαρμογών της εταιρείας όπως το Photoshop και το Illustrator, σε ένα συνδρομητικό μοντέλο, στα πρότυπα του Office 365 της Microsoft.Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση της Creative Suite η οποία περιλαμβάνει τις κορυφαίες εφαρμογές της Adobe όπως το Photoshop CS, Illustrator CS, InDesign CS, Premiere Pro CS, Dreamweaver CS και Fireworks CS, η Adobe δε θα ξανακυκλοφορήσει desktop εκδόσεις στο εμπόριο κάτι που σημαίνει ότι η έκδοση CS6 ήταν η τελευταία της εταιρείας αν και θα συνεχίσει να διατίθεται προς αγορά.

 

Τη θέση της Creative Suite παίρνει πλέον το Creative Cloud το οποίο αντικαθιστά τα πακέτα εφαρμογών και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών της Adobe με το πρόθεμα CC πλέον με μοναδική εξαίρεση την απουσία του Fireworks το οποίο καταργείται.

 

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν τις τελευταίες εκδόσεις, θα πρέπει να επιλέξουν μέσα από αρκετές διαθέσιμες μηνιαίες συνδρομές με τιμές που ξεκινάνε από $29.99 για όσους διαθέτουν serial number από την έκδοση CS3 και άνω. Οι νέοι συνδρομητές θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των $49.99 ανά μήνα για πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες της σουίτας ενώ η μηνιαία συνδρομή για μεμονωμένη εφαρμογή όπως το Photoshop CC ή το Illustrator CC, έχει οριστεί στα $19.99.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τέλος θα υπάρξουν ακόμα και φοιτητικά πακέτα με τιμή $19.99 για πρόσβαση στην πλήρη σουίτα του Creative Cloud. Όπως φαίνεται και από τις παραπάνω τιμές, το συνδρομητικό μοντέλο της Adobe είναι πιο συμφέρον για όσους χρησιμοποιούν ολόκληρη τη σουίτα εφαρμογών και όχι μία από τις εφαρμογές.

 

 

H συνδρομητική υπηρεσία Creative Cloud αριθμεί ήδη ένα χρόνο λειτουργίας και 500.000 συνδρομητές με την Adobe να δηλώνει ότι επιλέγει το συγκεκριμένο μοντέλο χρέωσης για διάφορους λόγους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση της πειρατείας, η μεγαλύτερη σταθερότητα στα έσοδα της εταιρείας και ίσως πιο σημαντικό την άμεση παρουσίαση νέων χαρακτηριστικών στις εφαρμογές παρακάμπτοντας την ετήσια παρουσίαση νέων εκδόσεων.

 

Link.png Site: thenextweb.com

Link.png Site: Adobe Creative Cloud

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Moderators

Δεν μου φαίνεται κακό το μοντέλο. Έχω βολευτεί με GIMP για τα βασικά που χρειάζομαι, αλλά δεν με χαλάει το trial που δίνουν ή το $20 (τυπικά δε θα το χρειαστώ παραπάνω από μήνα) αν ήθελα να κάνω κάτι πιο επαγγελματικό -και κάτι παραπάνω από το Photoshop CS2 που διέθεσαν δωρεάν πριν λίγο καιρό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 80% των χρηστων που εχουν το fhotoshop εγκατεστημενο ζητημα να το εχουν δουλεψει 2-3 φορες το μηνα ενω απο  30% δεν το εχουν δουλεψει καθολου, απλως το εχουν για να το εχουν που μεσα σε αυτους ημουν και εγω και αναγκαστηκα να το βγαλω γιατι μονο χωρο στον σκληρο μου επιανε, οποτε ποιο το νοημα? απλα τοσα χρονια η adobe επιτηδες αφηνε να πειρατευσουν οι εφαρμογες τις για να το μαθει και η κουτση μαρια, με τη διαφημηση αυτη πετυχε το στοχο και τωρα σου λεει αφου μας εμαθε ολος ο κοσμος βγαζω μια online διανομη με μηνιαιες συνδρομες.  :-D

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

μια χαρα μου φαινεται το νεο μοντελο.πληρωνεις οσο χρησιμοποιεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ... δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό...
Για 1 χρόνο με το complete βγαίνει στα 600$ (?)
(Όταν αλλάζεις το νόμισμα σε € ανεβαίνει η τιμή!!! wtf!?)
Στην ουσία έχεις την Master Collection με 600$, ή με 738€ υποθέτοντας ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε με τιμή $.

Τώρα η MC CS6 έχει κοντά στα 3.500€, άρα συμφέρει συν και το cloud storage που σου δίνει (φαντάζομαι ότι θα μπορείς να μοιράζεις αρχεία από αυτό, κάτι που είναι πρόβλημα όταν στέλνεις μεγάλα αρχεία σε τυπογράφους ή στέλνεις τηλεοπτικά spot κ.ά.).

Επίσης, είναι πολλοί, που δουλεύουν μόνο 1 πρόγραμμα πχ μόνο το PS, οπότε εκεί που αναγκαζόντουσαν να έχουν μια σουίτα τώρα μπορούν να έχουν μεμονωμένα το πρόγραμμα που θέλουν.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μαρεσει σαν ιδεα , εκτος απτο ιδεα του milking , μου φαινετε χαζο , να εμπιστευτω στο cloud προγραμαμτα της ταξεος των gigabyte++  , δεν προκιτε για ενα java κομπιουτερακι . μπορει να κανω και λαθος , αλλα θελω τετοια προγραμματα να βρισκοντε στα χερια μου ........ 

 

βεβαια ακομα με CS3 καλα ειμαι :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νωρις νωρις μην χασουν στασιδι ε?

 

οκ 

 

κραταμε τις τελευταιες non cloud εφαρμογες τους

 

τα τελευταια non cloud λειτουργικα τους

 

κ σιγα σιγα ετοιμαζομαστε για linux κ open source για κυριο os 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως μονόφθαλμος με τον παπαγάλο μου μπορώ να πω δύσκολα θα καταφέρουν την [αντιμετώπιση της πειρατείας] , αλλά αυτοί που αγοράζανε καθε χρόνο καινούρια σουίτα (απλά και μόνο για τα 4-5 features που φέρνει κάθε χρόνο το καινούριο cs) τώρα ξέροιυν οτι οι αναβαθμίσεις θα γίνονται χωρίς να πρέπει να αγοράσεις μια ακόμη σουίτα ή ακόμα και το πρόγραμμα μεμονωμένα που κακά τα ψέματα δεν ήταν φθηνά.

 

 

Το Gimp δεν πιάνει μία μπροστά στο photoshop οι σχεδιαστές και οι φωτογράφοι θα με καταλάβουν

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις θα πεσουν οι αναβαθμισεις/ανανεωσεις πανω απο 50% θα το ξανασκεφτουν.. πειραμα κανουν μηπως σωσουν τιποτα απο τα πειρατικα.. αλλα σαν απληστοι αυτο που δεν καταλαβαινουν ειναι οτι  οσοι χρησιμοποιουν τα εργαλεια αυτα επαγγελματικα τα αγοραζουν.. ολοι οι αλλοι  τα εχουν στο pc διακοσμητικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...