Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 ΤΧ550 αλλά η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η τιμή των 52 ευρώ. Ίσως όμως να οφείλεται στο γεγονός ότι θα αλλάξει ο τρόπος σύνδεσης στις κάρτες γραφικών. Αν είναι αυτός ο λόγος τότε θα έχουμε πτώση σε όλα τα τροφοδοτικά.

• Like 2
  • Απαντ. 7,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 minutes ago, grmaster2 said:

παρ' το και μη το σκέφτεσαι απλά αλλάζει μοντέλο και το σκοτώνει.  Τα άλλα στην ίδια τιμή είναι κατώτερα. Το νέο μοντέλο φαίνεται λίγο καλύτερο. Τι σύστημα είναι?

B450M PRO-VDH PLUS, Ryzen 2600, 2x8 ddr4 Aegis 3000, 1050 Ti

Σκέφτομαι αργότερα γιά καμμιά 1660 Super ή 3050 άμα πέσει

Πάντα κοιτάω λίγο ενεργοβόρα parts

23 minutes ago, BlueBlood7 said:

Έχω 2 ΤΧ550 αλλά η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η τιμή των 52 ευρώ. Ίσως όμως να οφείλεται στο γεγονός ότι θα αλλάξει ο τρόπος σύνδεσης στις κάρτες γραφικών. Αν είναι αυτός ο λόγος τότε θα έχουμε πτώση σε όλα τα τροφοδοτικά.

Κι΄ εμένα με προβλημάτισε

Ισως επειδή τώρα με τόσο ενεργοβόρες gpu, το πάνε όλοι να παίρνουμε 800άρια και 1000άρια psu

Εννοείς ότι δεν έχει τρόπο συνδεσης με νέες κάρτες;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Coscas είπε

B450M PRO-VDH PLUS, Ryzen 2600, 2x8 ddr4 Aegis 3000, 1050 Ti

Σκέφτομαι αργότερα γιά καμμιά 1660 Super ή 3050 άμα πέσει

Πάντα κοιτάω λίγο ενεργοβόρα parts

Κι΄ εμένα με προβλημάτισε

Ισως επειδή τώρα με τόσο ενεργοβόρες gpu, το πάνε όλοι να παίρνουμε 800άρια και 1000άρια psu

Εννοείς ότι δεν έχει τρόπο συνδεσης με νέες κάρτες;

Δες το βιντεο του Αρη(hardware busters)

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χαιρετώ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του pc που θέλω να κάνω, σκοπεύω να φορέσω τα ακόλουθα:

AMD Ryzen 9 5900x

Nvidia rtx 3080ti

32 GB Ram DDR 4 3200 MHz 

Και η ερώτηση μου είναι η εξής, ένα PSU 700 watt αρκεί, ή θα χρειαστώ μεγαλύτερο;;

Στα χαρακτηριστικά της 3080 ti ζητάει ελάχιστη ισχύς 850 watt, αλλά στο power calculator του site της cooler master το οποίο τσέκαρα, μου βγάζει ότι αρκεί ένα 550, το οποίο νομίζω ότι είναι υπερβολικά μικρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SirLullaby είπε

Στα χαρακτηριστικά της 3080 ti ζητάει ελάχιστη ισχύς 850 watt,

Αν είναι από platinum και πάνω λογικά θα αντέξει. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα τι παίζει μ' αυτή τη κάρτα:

Κάποια από τα καλά: https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=17414925%2C20295268%2C20503662

• Like 4
Δημοσ.

Συμβαίνει όμως με όλες τις κάρτες 3080Ti είναι μόνο με ην συγκεκριμένη υλοποίηση?

Εν πάσει περιπτώσει η 380ti είναι τέρας και θέλει πράγματι τροφοδοτικό ότι καλύτερο υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την 3080 είχε αναφέρει ότι τα καλά 650άρια την σηκώνουν κανονικά. Στο παραπάνω νεότερο βίντεο ανέφερε ότι τα ίδια θέματα με spikes έχει και η 3070Ti. Δεν ξέρω...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

ερωτηση, σε ενα παλιο pc που εβαλα στην πριζα , ενα κουμπι ηταν στα 110 v και εκανε τσαφ και πεθανε- εριξε αντισταση  , τι λετε , τροφοδοτικο ή και αλλη ζημια?

Δημοσ.
Στις 8/4/2022 στις 11:45 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Για την 3080 είχε αναφέρει ότι τα καλά 650άρια την σηκώνουν κανονικά. Στο παραπάνω νεότερο βίντεο ανέφερε ότι τα ίδια θέματα με spikes έχει και η 3070Ti. Δεν ξέρω...

Τα καλά 650 άρια σίγουρα την σηκώνουν αλλά το θεμα είναι για ποσο καιρό . Εκεί πιστεύω τα πιο ποιοτικά κατασκευασμένα θα αντέξουν περισσότερο από τα αλλά. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, chriskan22 είπε

ερωτηση, σε ενα παλιο pc που εβαλα στην πριζα , ενα κουμπι ηταν στα 110 v και εκανε τσαφ και πεθανε- εριξε αντισταση  , τι λετε , τροφοδοτικο ή και αλλη ζημια?

Δες σχολαστικά την μητρική για σκασμένα mofset ή σκασμένους πυκνωτές.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chriskan22 είπε

Απλα εβαλες την επιλογη στα 110volt και το ανατιναξες , παμε παρακατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@chriskan22

Το τροφοδοτικό είναι σίγουρα off και πιθανώς ολοκληρωμένα να έχουν καεί. Ας πάρει ένα νέο (αν και δεν το προτείνω σε περίπτωση που βραχυκύκλωσαν κυκλώματα στη μητρική) να ελέγξει αν λειτουργούν τα υπόλοιπα parts του PC.

Στις 11/4/2022 στις 10:44 ΠΜ, atheatos είπε

Τα καλά 650 άρια σίγουρα την σηκώνουν αλλά το θεμα είναι για ποσο καιρό

Σωστά, και δεν είναι μόνο η κάρτα, αλλά και ο επεξεργαστής που είναι κι αυτός ενεργοβόρος, οπότε το τροφοδοτικό θα δουλεύει στο 80%. Όλο το σύστημα γενικά είναι high end. Δεν αξίζει να το ρισκάρει για να κόψει λίγα χρήματα και να πάρει οικονομικότερο τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CretanMan2 είπε

εχω το corsair vs350 και ειναι 8-10 χρονών. σίγουρα δεν κάνει

Σωστά! Πόσα διαθέτετε; (Θα) κάνετε o.c.;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...