Προς το περιεχόμενο

NBA 2K14 [Consoles]


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 500
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρ' το σε PC, όπου κάποια στιγμή (αν και φοβάμαι όχι σύντομα) θα βγει Euroleague mod, με ΟΛΕΣ τις ομάδες (και όχι μόνο 14), με ανανεωμένα roster 12 παικτών κλπ. Στην κονσόλα κι εγώ δεν θα περίμενα πολλά πράγματα, σιγά μην κάτσει η 2k να ασχοληθεί περαιτέρω με τη Euroleague. Εδώ είναι τόσο γύφτοι, που τσιγκουνεύτηκαν να βάλουν 2 (δύο) ομάδες ακόμα και να μας επιτρέπουν να παίζουμε με αυτές σε playoff tournament.

Δημοσ.

Ρε παίδες μια βοήθεια. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω μια λίστα με τα υποστηριζόμενα ονόματα για το My Player?

Εννοώ τα ονόματα που λένε οι speaker & announcers την ώρα του αγώνα.

 

π.χ. Ivan Alenichev

 

Shameless bump :D

Δημοσ.

Αυτο για τα κουμπια παντως αν και σε υπολογιστη εχει επιλογη να ρυθμισεις τι θα κανει ο δεξιος μοχλος(control settings) απο default σε isomotional/shot

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι τα αξίζει. Εκ πρώτης άποψης δεν φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές, αλλά όσο το παίζεις καταλαβαίνεις ότι υπάρχει βελτίωση και αυτή είναι κυρίως στο ίδιο το gameplay, παρά στα υπόλοιπα.

 

Aκόμα και με τα μαμήσια simulation sliders, πλέον δεν φοβάμαι να περάσω την μπάλα στη ρακέτα, ούτε να σουτάρω υπό πίεση. Μέχρι πέρσι το ήξερες από πριν, ότι αν σε ακουμπούσε ο αμυντικός έστω και ελάχιστες, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλεις καλάθι με τίποτα ακόμα κι αν ήσουν ο Τσάμπερλεν κάτω από το καλάθι και σε μάρκαρε ο... Κόρφας. Φέτος δεν υπάρχει αυτό.

 

Υπάρχει περισσότερος ρυθμός στο παιχνίδι, γιατί οι παίκτες κινούνται διαρκώς, δίνουν σκριν κλπ. Κάποια προβλήματα παραμένουν, όπως ηλίθια λάθη των play maker που χτυπάνε την μπάλα στα ίδια τους τα πόδια (ευτυχώς δεν γίνεται συχνά) ή το ότι οι περιστροφές στην άμυνα πολλές φορές γίνονται πολύ αργά (ή δεν γίνονται καθόλου και βρίσκονται αμαρκάριστοι παίκτες).

 

Από εκεί και πέρα τα modes είναι πρακτικά τα ίδια, οι ευρωπαϊκές ομάδες αποτελούν μεν σημαντική εξέλιξη για τη σειρά αλλά εγώ επιμένω ότι είναι τουλάχιστον... περίεργος ο τρόπος που υλοποιήθηκε η ιδέα, το online θεωρητικά θα είναι λίγο καλύτερο κλπ.

 

 

Ακριβώς. Οι διαφορές στο gameplay φέτος είναι χαοτικές για όσους λιώνουμε 2Κ επί έτη. Τα σουτ ύπο πίεση πλέον μπαίνουν με τον κατάλληλο παίχτη (harden, lebron, kobe nowizki, etc) με την συχνότητα που γίνεται και IRL. 

 

Επίσης οι teammates σου επιτέλους παίζουν όπως πρέπει. Ένα ωραιότατο βιντεάκι απο τον guru Czar για ενδιαφέρον info:

http://www.operationsports.com/news/668609/nba-2k14-video-strategy-session-1-freelance-offense-spacing/

 

H πιο καλή αλλαγή κατά τη γνώμη είναι που κάνανε την μπάλα live, και ας παραπονιούνται κάποιοι. Ο ball handler πλέον δεν έχει κάποιο αόρατο force field τριγύρω του και πρέπει να προστατευει την μπάλα. Αν την αφήνεις εκτεθιμένη η πας να κάνεις drive ανάμεσα σε 2-3 άτομα στην κλέβουν ή χτυπάει σε πόδια/σώματα κλπ.

Για μένα, αυτή η αλλαγή μαζί με τη βελτίωση στις πάσες, έκανε το παιχνίδι δεκα φορες διασκεδαστικότερο με καλούς point guards/point forwards. 

 

Μετά απο 10-15 παιχνίδια που συνηθίζω το control scheme και πως κάνεις chain κινήσεις με ευκολία, μπορώ να πω πως είναι το εντυπωσιακότερο 2κ απο πλευρας gameplay που έχω πέξει.

  • Like 1
Δημοσ.

μεχρι να βγει κανα σοβαρο update το παρκαρω μονιμα στην γωνια.ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ πραγματα βλεπουμε παλι.

 

Παιζω χθες ,κυλανε ολα μια χαρα νικαω τους Χιτ στο superstar κ ξαφνικα το παιχνιδι αποφασιζει οτι το pg μου πρεπει να παθει μαλακινση κ κανει 5 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ λαθη στο απλο κατεβασμα της μπαλας χωρις την παραμικρη πιεση,απλα του φευγε απ τα χερια.

 

Αστεια πραγματα,πρωτη φορα μετα απο 10 χρονια που δεν το ευχαριστιεμαι.

 

Το παιχνιδι για μενα τερματησε στο 13 κ μαλλον αυτο θα συνεχιζω να παιζω,οτι καινουργιο εχουμε να δουμε πλεον θα το δουμε στις nextgen.Μεχρι να γινω κατοχος nextgen λοιπον εγω λεφτα δεν ξαναδινω σε κανεναν

Δημοσ.

μεχρι να βγει κανα σοβαρο update το παρκαρω μονιμα στην γωνια.ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ πραγματα βλεπουμε παλι.

 

Παιζω χθες ,κυλανε ολα μια χαρα νικαω τους Χιτ στο superstar κ ξαφνικα το παιχνιδι αποφασιζει οτι το pg μου πρεπει να παθει μαλακινση κ κανει 5 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ λαθη στο απλο κατεβασμα της μπαλας χωρις την παραμικρη πιεση,απλα του φευγε απ τα χερια.

 

Αστεια πραγματα,πρωτη φορα μετα απο 10 χρονια που δεν το ευχαριστιεμαι.

 

Το παιχνιδι για μενα τερματησε στο 13 κ μαλλον αυτο θα συνεχιζω να παιζω,οτι καινουργιο εχουμε να δουμε πλεον θα το δουμε στις nextgen.Μεχρι να γινω κατοχος nextgen λοιπον εγω λεφτα δεν ξαναδινω σε κανεναν

 

Ti εννοεις του εφευγε απο τα χέρια; Απλά περπάταγες και του φευγε; Δεν μου έχει τύχει σχεδόν ποτέ και σου έτυχε σε 5 κατοχές συνεχόμενες; 

Δημοσ.

αμα το παιζεις χρονια οπως λες αποκλειετε να μην σου εχει τυχει ποτε,ειναι απ τα κλασικα προβληματα του 2κ να χανετε η μπαλα χωρις λογο κ αιτια.Γλιστραει η μπαλα κ φευγει.Συγκεκριμενα ειχα Kings κ κατεβαζα την μπαλα με το Βασκεζ που εχει καλο ball handling.4 φορες συνεχομενες εγινε κ 5 στο συνολο,μετα το εκλεισα

Δημοσ.

Εγώ πάντως στο λίγο που έχω παίξει, είδα πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει σε 2k.

  • Είδα επιτέλους κοντός παίκτης να πηγαίνει για drive και αν οι ψηλοί τού πάρουν τα βήματα, να τον ταράζουν στην τάπα, χωρίς φάουλ και αηδίες.
  • Αντίστοιχα είδα πως μπορώ να πάρω έναν καλό παίκτη (πχ. Κόμπε) και να πάω για drive-γιουρούσι, να πέσω πάνω στον ακίνητο ψηλό που έχει στήσει αντίσκηνο κάτω από το καλάθι και να πάρω γκολ-φάουλ. Αδιανόητο μέχρι πέρσι, αφού η παραμικρή επαφή σήμαινε άστοχο σουτ κατά 90φεύγα τοις εκατό.
  • Είδα γκολ-φάουλ σε σουτ στα ίσια από τα 7 μέτρα.
  • Είδα καλούς ψηλούς (πχ. Γκασόλ) να μπορούν να σκοράρουν από τα 5 μέτρα υπό πίεση ή με αριστερό χουκ απ' τα 3 μέτρα στα ίσα με τον αντίπαλο ψηλό.
  • Είδα την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική μεριά του στεφανιού, να παίρνει ανάποδα φάλτσα, να σηκώνεται στα 5 μέτρα και να καταλήγει τελικά στο καλάθι.
  • Να μπαίνουν fade away πολύ πιο εύκολα αλλά και κρίσιμα μεγάλα σουτ απ' τα 6 μέτρα (εννοείται υπό πίεση).
  • Να κάνει block out ολόκληρη η ομάδα μου και όχι 1-2 παίκτες όπως πέρσι.
  • Το ΑΙ να βγάζει διαρκώς πάσα στον ελεύθερο παίκτη όταν η άμυνά μου είχε χάσει τις ισορροπίες της. Ή να κάνουν προσποίηση και αν ο αμυντικός τη φάει και πηδήξει, αμέσως βηματάκι δεξιά και jump shot.

Και πολλά άλλα που με έχουν αφήσει αρκετά ικανοποιημένο. Αυτό με τους παίκτες που τους γλιστράει η μπάλα, ομολογώ πως δεν το βλέπω συχνά (μία φορά ανά αγώνα το πολύ) και συνήθως γίνεται ότι προσπαθώ να αλλάξω κατεύθυνση χωρίς το υπόλοιπο σώμα να έχει την ανάλογη ισορροπία ή φορά.

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτή η αηδία που βάλανε το pick στο Β (Ο) στη θέση του hop step μου έχει σπάσει τα @@.

Ήθελα να 'ξερα ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα. Όπως και η αλλαγή του eurostep. Βέβαια αυτό ήταν λίγο OP οπότε μπορώ να καταλάβω την αλλαγή...

  • Like 1
Δημοσ.

Τις αλλαγες στα controls οπως ειναι τωρα τις ειχαν ζητησει οι περισσοτεροι sim players και ευτυχως εισακουστηκαν. Το pick στο Β ειναι ο,τι καλυτερο σε control και προσωπικα το ζητουσα καθε χρονο απο τοτε που υπηρχε στο καταπληκτικο Inside Drive. Tα controls ειναι πανω-κατω τα ιδια με αυτα που υπηρχαν προ 2k13 εποχης και απορω γιατι γκρινιαζουν μερικοι.

Περιττο να πω οτι το παιχνιδι ειναι ο,τι καλυτερο εχει βγει σε sim bball και καλα θα κανει η 2k να μην αγγιξει πολυ το gameplay στη next-gen εκδοση (λογικα θα εχει ολοιδιο gameplay με εξτρα animations και αυτο ειναι το σωστο). Στο 2k14 θελει γνωσεις καλαθοσφαιρας και συστηματων σε βαθος. Οποιος εχει χρονο ας δει τα βιντεο του Czar για να παρει μια γευση ποσο βαθος εχει φετος το gameplay.

Ας δωσω λοιπον τωρα και καποιες μικροαλλαγες στα sliders.Φετος δεν θελει πολλες αλλαγες.

Ξεκιναμε απο sim->custom, pro/all-star, 12min, game speed 50, player speed 35(επιλογη μονο σε association),shot stick shooting/real % FT

Οι αλλαγες ειναι οι παρακατω:

Mid range success 47/47

3pt success 47/47

Contact Shot Success 37/37

Throw Alley-Oops 50/45

Over the Back Foul Frequency: 98

Charging Foul Frequency: 85
Blocking Foul Frequency: 90
Reaching Foul Frequency: 95
Shooting Foul Frequency: 93
Loose Ball Foul Frequency: 100

 

Αυτες οι λιγες αλλαγες και το παιχνιδι ειναι πλεον αυτο που βλεπουμε στην τηλεοραση σε ολα τα επιπεδα.

Ειναι δεδομενο οτι γκρινιαζουν ολοι οσοι προσπαθουσαν τοσα χρονια με isos να μπουκαρουν αναμεσα σε 50 αμυντικους, σε 200 ποδια και χερια και 333 τριτα μακρυτερα μαυρουκων. Αυτα ξεχαστε τα. Οσοι χανετε την μπαλα μεσα απο τα χερια σας ειναι δικο σας λαθος και φυσικα παιζει ρολο και το handling του παικτη. Αν δεν θελετε να την χανετε ειναι ευκολο: Handling στο 100 και NBA Jam.

Για οσους διαλεγουν μετριες ομαδες προτεινω δυσκολια Pro που κακα τα ψεμματα ειναι η πιο balanced δυσκολια για NBA2k.Επισης must ειναι το Defensive Assist στο 0 στα Coach Settings και φυσικα playvision ON επιλεγοντας Auto playcalling σε offense και την ωρα του αγωνα LB για 2k smart play που δουλευει αψογα. Αν βαλετε σε manual το Playcalling ισως δυσκολευτειτε διοτι οταν "σπανε" καποια plays θα χανετε καπως τον μπουσουλα.Σε manual να ξερετε οτι σπανε ευκολοτερα τα plays. Εκτος απο αυτα MUST ειναι η χρησιμοποιηση του D-PAD Left τοσο σε αμυνα οσο και σε επιθεση, ωστε να δημιουργειτε motion επιθετικα, να επιλεγετε rotates τυπου 3 μεσα 2 εξω και να πειραματιζεστε με freelance.

Α! Εχω αρχισει Association με τους Pelicans σε Pro δυσκολια και πιθανως και λογω της συγκεκριμενης ομαδας το παιχνιδι ειναι για εμενα ακομα πιο fun. Ειμαι στο 2-2 μεχρι τωρα και οι 3 απο αυτους τους αγωνες κριθηκαν στον ποντο. Στον πρωτο αγωνα κερδισα με καλαθι 0.1 δευτερα πριν τη ληξη με χρηση βιντεο απο τους διαιτητες. Εδειξε το replay πανω απο 5 φορες με διαφορετικες ληψεις και παντα το ρολοι σε πρωτο πλανο. Εδω να πω οτι ειναι παρα πολυ βελτιωμενη η ΑΙ στο φιναλε των παιχνιδιων. Βασικα ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με παλαιοτερα 2k. 

  • Like 4
Δημοσ.

Τις αλλαγες στα controls οπως ειναι τωρα τις ειχαν ζητησει οι περισσοτεροι sim players και ευτυχως εισακουστηκαν. Το pick στο Β ειναι ο,τι καλυτερο σε control και προσωπικα το ζητουσα καθε χρονο απο τοτε που υπηρχε στο καταπληκτικο Inside Drive. Tα controls ειναι πανω-κατω τα ιδια με αυτα που υπηρχαν προ 2k13 εποχης και απορω γιατι γκρινιαζουν μερικοι.

 

 

Αυτό που μόλις περιέγραψες είναι ο ορισμός του όρου υποκειμενικότητα.

Κάτι που εμένα μου σπάει τα ούμπαλα, εσένα σε βολεύει.

 

Δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος". Υπάρχει "εμένα με βολεύει, εσένα όχι". Δεν καταλαβαίνω λοιπόν το γιατί απορείς που "γκρινιάζουν μερικοί".

  • Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και ορισμένα πραγματα είναι υποκειμενικά. Απλά αν μέναμε στο "δε με βολευει" θα παίρναμε κάθε χρονιά ίδιο παιχνίδι με νεα ρόστερ. Γι'αυτο και χρειάζεται να εξοικειωθείς με το νέο σύστημα για να δεις αν αξίζει τελικά ή όχι. (Δεν μιλάω για σένα προσωπικά, αλλά γενικά).

 

Προσωπικά, τα πικς στον κύκλο, και τα σμαρτ πλείς στο πάνω αριστερά κουμπί δίνουνε καλύτερη ευελιξία και ρυθμό σε σιμ παίχτες. Αρκετό ποσοστό απο αυτούς που γκρινιάζουν είχαν συνηθίσει να κάνουν ντραιβ σε 2-3 άτομα χωρίς φόβο μη χαθεί η μπάλα, με 0 σύστημα και τακτική. Φέτος το παιχνίδι είναι πιο σιμ απο ποτέ, οπότε χρειάζεται και αρκετό ψάξιμο παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...