walkerr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Ωστε θα του κρατησουν 60€ ως το γεναρη για να φανει πλεονασμα?... Εγω παντως πηρα περ.300€ δυο μηνες αφοτου τη κατεθεσα.
REDODIN7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Για ποσα λεφτα μιλαμε? Εγω τα πηρα σχετικα γρηγορα. 480 euro
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ή εγω δεν καταλαβα ή θα μας τρελανει ο ...Θεοχαρης http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231265347 Έκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 κάνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η υπερφόρτωση του Taxisnet από τις υποβολές δηλώσεων Ε9 δεν έχει προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Χαρακτηριστικά χθες, Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει 5 ώρες μπροστά στο σύστημα. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να περιορισθεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων ζήτησε σήμερα, Τρίτη, από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε σχετική ανάρτηση στο twitter ανέφερε τα εξής: Μην υποβάλετε δηλώσεις με αλλαγές αγροτεμαχίων μόνο, μέχρι και την Παρασκευή. Έτσι θα μπορέσετε να τελειώσετε γρηγορότερα την υποβολή # Ε9 Αν δεν κανω λαθος δεν γινεται οριστικη υποβολη μονο για ακινητα
makfil Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Πέρα από την υπερφόρτωση του συστήματος, η αλήθεια είναι ότι η επικαιροποίηση του Ε9 δεν είναι εύκολη διαδικασία για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με τις δηλώσεις. Το λογισμικό είναι έτσι φτιαγμένο ώστε κάθε φορά που θέλεις να ολοκληρώσεις την επικαιροποίηση ενός ακινήτου, έστω και προσωρινά, σου ζητάει να συμπληρώσεις τα πεδία που δεν είναι συμπληρωμένα, έστω και αν δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσεις, όπως πχ το πρόσωπο του οικοπέδου σε ακίνητο που είναι διαμέρισμα ή τον ΚΑΕΚ αν και το ακίνητο είναι πλήρως προσδιορισμένο. Πρέπει να πατήσεις την ολοκλήρωση δεύτερη φορά για να φύγει από το συγκεκριμένο ακίνητο και να συνεχίσεις σε άλλο κλπ. Ασχολήθηκα με τα Ε9 πολλών συγγενικών μου προσώπων και μου πήρε αρκετό χρόνο προετοιμασίας μέχρι να ολοκληρώσω τις επικαιροποιήσεις και να καταθέσω τις δηλώσεις. Με την ευκαιρία, χρησιμοποίησα και τις σημειώσεις που παρέχει το σύστημα για να αναλύσω ορισμένες περιπτώσεις που είχαν ιδιαιτερότητες όπως πχ το ότι ένα αγροτεμάχιο περιλαμβάνεται σε ζώνη προστασίας ενός αρχαιολογικού χώρου, οπότε είναι εν δυνάμει απαλλοτριωτέο κλπ.
pigos23 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια sos Ασχοληθηκα σημερα με το ε9 του πατερα μου αλλα διαπιστωνοντας οτι εκανα σοβαρο λαθος εκανα αιτημα ανεραισης πανω στην απελπισια μου. Λεει ομως για 2 ημερες επεξεργασιας.Οποτε την εβαψα?Αυριο δεν προλαβαινω που ειναι η ημερομηνια ληξης? Αν στραβωσουν ολα δεν θα μπορω πλεον να κανω την δηλωση απο το συστημα κ θα φαω προστιμο?Τι γινετε ? Αμα παω σε κανα λογιστη αυριο αν δω οτι δεν με ξεκλειδωνουν μεχρι κ το μεσημερι θα μπορει να κανει κατι λετε?
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια sos Ασχοληθηκα σημερα με το ε9 του πατερα μου αλλα διαπιστωνοντας οτι εκανα σοβαρο λαθος εκανα αιτημα ανεραισης πανω στην απελπισια μου. Λεει ομως για 2 ημερες επεξεργασιας.Οποτε την εβαψα?Αυριο δεν προλαβαινω που ειναι η ημερομηνια ληξης? Αν στραβωσουν ολα δεν θα μπορω πλεον να κανω την δηλωση απο το συστημα κ θα φαω προστιμο?Τι γινετε ? Αμα παω σε κανα λογιστη αυριο αν δω οτι δεν με ξεκλειδωνουν μεχρι κ το μεσημερι θα μπορει να κανει κατι λετε? Δε μπορεί να γίνει τίποτα. Συνήθως θέλει 2 εργάσιμες, οπότε να ελπίζεις σε άτυπη παράταση.
pigos23 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Πρακτικα αυτο σημαινει οτι αν δεν δωθει ουτε σιωπηλη παραταση οτι θα εχει απενεργοποιηθει η υποβολη του ε9 την Δευτερα απο το gsis οποτε παπαλα;Πω πω εχω σκασει γμτ μου εχουν σπασει τα νευρα
makfil Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Στην ουσία, αναίρεσες την υποβολή του Ε9 για το 2013, οπότε, εάν δεν δοθεί και άλλη παράταση, η ΓΓΠΣ θα χρησιμοποιήσει την προηγούμενη δήλωση για τον ΦΑΠ 2013.
pigos23 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Σκατα δλδ λετε να δωθει παραταση; Να παει ο πατερας μου σε λογιστη ή δεν εχει νοημα; Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2013 από pigos23
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δε θα δοθεί και όχι δεν έχει νόημα πλέον. Εκ των υστέρων όμως, μετά την έκδοση του ΦΑΠ θα μπορούν να γίνουν διορθώσεις μέσα σε διάστημα 4 μηνών.
makfil Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μερτά την έκδοση του ΦΑΠ 2013 δεν θα μπορεί ο συγκεκριμένος αλλά και κάθε άλλος φορολογούμενος, βέβαια, να διορθώσει το ποσόν που θα καλείται να πληρώσει.
akpe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Χμμμ ενώ στην σελίδα της ενημέρωσης εκκαθάρισης ακόμα μου βγάζει «Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο», στο taxis κανονικά μου έχει βγάλει το εκκαθαριστικό, με την επιστροφή. Ο έλεγχος ο οποίος αναφέρει η ενημέρωση εκκαθάρισης λογικά είναι ο έλεγχος χρεών ώστε να συμψηφιστούν με την επιστροφή. Ερώτηση: πρέπει να ξανακάνω τη (ακυρωμένη πια) δήλωση ΦΠΑ ώστε να εμφανιστεί το χρέος μου στην Εφορία, και μετά περιμένω τον έλεγχο, σωστά;
akpe Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Αν και πήρε και άλλη παράταση (μέχρι Νοέμβρη) και προλαβαίνω να βρω λογιστή, αυτό το ρημάδι το Δ1 ξέρει κανείς πως το συμπληρώνουμε;
Moderators Praetorian Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Χμμμ ενώ στην σελίδα της ενημέρωσης εκκαθάρισης ακόμα μου βγάζει «Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο», στο taxis κανονικά μου έχει βγάλει το εκκαθαριστικό, με την επιστροφή. Εμένα σήμερα άλλαξε επιτέλους το status σε "Αποτέλεσμα εκκαθάρισης : Πιστωτικό" "Το ποσό θα είναι διαθέσιμο στον τραπεζικό σας λογαριασμό κλπ κλπ". Στη σελίδα του λογαριασμού μου στο Taxis, η εκτύπωση του εκκαθαριστικού είναι διαθέσιμη, αλλά η εκτύπωση δίνει μια κενή σελίδα με μια ακολουθία αριθμών στη μέση. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με μια σύντομη αναζήτηση στο google, το κάνει και σε άλλους αυτό. (!) Αν και πήρε και άλλη παράταση (μέχρι Νοέμβρη) και προλαβαίνω να βρω λογιστή, αυτό το ρημάδι το Δ1 ξέρει κανείς πως το συμπληρώνουμε; Δήλωση ΚΒΣ Πελατών-Προμηθευτών; Πάνω κάτω όπως λέει εδώ (τουλάχιστον έτσι το κάνω εγώ για μερικά χρόνια). Στη δήλωση Πελατών βάζεις παραστατικά που έκοψες προς πελάτες σου και το κάθε ένα είναι πάνω από 300 ευρώ καθαρή αξία (ομαδοποιώντας όσα είναι προς τον ίδιο πελάτη, γράφοντας τον συνολικό αριθμό και τη συνολική αξία τους).Στη δήλωση Προμηθευτών τη συμπληρώνεις με τον ίδιο τρόπο αλλά βάζεις παραστατικά που σου έκοψαν "προμηθευτές" σου και το κάθε ένα είναι πάνω από 300 ευρώ καθαρή αξία. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231266666 1
jeanthira7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μία σφήνα και από εμένα... Είμαστε οικογένεια με 1 παιδάκι και οικογενειακό εισόδημα 44.500 €. Δικαιούμαστε επίδομα πετρελαίου θέρμανσης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα