fmarulezkd Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Οι αναρτήσεις δε θα σε βοηθήσουν και πολύ στο θέμα μέσης έτσι κ αλλιώς. Στα φθηνά ποδήλατα ειδικά, θα σου είναι απλά έξτρα βάρος. Το σημαντικότερο είναι να πάρεις ένα ποδήλατο με γεωμετρία που ταιριάζει στο δικό σου σώμα. Η σέλα επίσης για μεγάλες διαδρομές παίζει ρόλο, αν κ απο τι καταλαβαίνω εσυ μικρές θα κανεις. Για απλό χωματόδρομο 700αρα ζαντα με λάστιχα 32αρια+ είσαι κομπλέ. Επειδή έχεις ανηφορες, μπορείς να κοιτάξεις ένα με τις κατάλληλες ταχύτητες/μέγεθος γρανάζια για να είσαι όσο το δυνατόν πιο άνετος.
vasilissouvlaki Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Κάτι που μου ειπε ένας μεγάλος άνθρωπος στη δουλειά οταν του ειπα οτι θα παρω ποδήλατο οτι θα εχω θέμα μετά απο πολλά χρόνια στα γόνατα (αυτός εχει θέμα στα γόνατα).
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 1 hour ago, vasilissouvlaki said: Κάτι που μου ειπε ένας μεγάλος άνθρωπος στη δουλειά οταν του ειπα οτι θα παρω ποδήλατο οτι θα εχω θέμα μετά απο πολλά χρόνια στα γόνατα (αυτός εχει θέμα στα γόνατα). εγκυρη εμπεριστατωμενη αποψη πεστου.δεν θα κανεις 250 km την ημερα.τι αλλο θα ακουσουμε . παρε το ποδηλατο σου να ευχαριστηθεις την γυμναστικουλα σου και αστον να λεει.
Bitbit Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 αυτό με τα γόνατα πάντως το έχω ακούσει απο μερικούς. όχι αποκλειστικά για το ποδήλατο. άλλος για το ποδήλατο, άλλος για τις σκάλες (δεν ανεβάινει σκάλες για να προσέχει τα γόνατα), ένας άλλος δε θυμάμαι για τι... τόσο ευαίσθητα γόνατα έχουν μερικοί;
Bomber-21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, Bitbit είπε αυτό με τα γόνατα πάντως το έχω ακούσει απο μερικούς. όχι αποκλειστικά για το ποδήλατο. άλλος για το ποδήλατο, άλλος για τις σκάλες (δεν ανεβάινει σκάλες για να προσέχει τα γόνατα), ένας άλλος δε θυμάμαι για τι... τόσο ευαίσθητα γόνατα έχουν μερικοί; Γεράματα λέγονται…
tcktcktck Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, Bitbit είπε αυτό με τα γόνατα πάντως το έχω ακούσει απο μερικούς. όχι αποκλειστικά για το ποδήλατο. άλλος για το ποδήλατο, άλλος για τις σκάλες (δεν ανεβάινει σκάλες για να προσέχει τα γόνατα), ένας άλλος δε θυμάμαι για τι... τόσο ευαίσθητα γόνατα έχουν μερικοί; Οι καλυτεροι είναι αυτοί που λένε ότι το ποδήλατο είναι επικίνδυνο και σου εξηγούν ότι θα σκοτωθείς καμιά μέρα ενώ ταυτόχρονα στρίβουν τσιγάρο. 11 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε Κάτι που μου ειπε ένας μεγάλος άνθρωπος στη δουλειά οταν του ειπα οτι θα παρω ποδήλατο οτι θα εχω θέμα μετά απο πολλά χρόνια στα γόνατα (αυτός εχει θέμα στα γόνατα). Το ποδήλατο δεν συστήνεται σε συγκεκριμένες παθήσεις των γονάτων. Αν τις έχεις σου έχει πει ήδη ο ορθοπεδικός σου να το αποφύγεις. Αν δεν εχεις τέτοια πράγματα και κάνεις ποδήλατο σε σωστό μέγεθος και θέση τότε η ενδυνάμωση του τετρακέφαλου θα σου κάνει πολύ καλό και στα γόνατα αφού θα τα κρατάει στη θέση τους και θα τα προστατεύει από τραυματισμούς. Επίσης όσο πιο χαλαρη η ταχυτητα την οποία επιλέγεις τόσο μικρότερη και η καταπόνηση. Για να βρεις τη σωστή θέση μπορείς να δεις σχετικά βίντεο όπου υπάρχουν πολλά. Ο βασικός κανόνας είναι ότι αν ενώ είσαι στη σέλα φτάνεις να πατήσεις στο έδαφος τότε έχεις τη λάθος θέση για τα γόνατα σου... Φυσικά μιλάμε για συνηθισμένες χρήσεις του ποδηλάτου όχι bmx η dirt biking με άλματα ή να καβαλάς fixed gear χωρίς φρένα που φρενάρεις αποκλειστικά βάζοντας κόντρα με τα πόδια σου. Όλα αυτά προκαλούν άλλου τύπου καταπόνηση. Η μέση όμως είναι άλλο πράγμα. Εγώ θα σου πρότεινα αν μπορείς να δανειστείς ένα ποδήλατο για λίγες μέρες να δκιμάσεις αν σου ταιριάζει η γεωμετρία(όρθια στάση πχ η πιο ξαπλωτή?). Ότι και να πάρεις πάρε κάτι οικονομικό (πάντα στο νουμερό σου) ώστε αν δεν σου ταιριάζει να το πουλησεις και να δοκιμασεις κάτι άλλο(τα ποδήλατα κρατάν την μεταπωλητική τους αξία γενικά αν δεν είσαι κάφρος) Μακρυά από σούπερ μάρκετ και ποδήλατα τύπου praktiker με 15 αναρτήσεις. Είναι μόνο φιγούρα. 1
Innersense Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε Κάτι που μου ειπε ένας μεγάλος άνθρωπος στη δουλειά οταν του ειπα οτι θα παρω ποδήλατο οτι θα εχω θέμα μετά απο πολλά χρόνια στα γόνατα (αυτός εχει θέμα στα γόνατα). Πάρα πολύ σωστά και ωραία απάντησε @tcktcktck δε θα είχα τόσο υπομονή. Έλεος πια με τους κινδυνολόγους που λένε άσε τώρα που πας να μπλέξεις και θα πάθεις τίποτα, ενώ κάθονται χυμένοι στον καναπέ στρίβοντας τσιγάρο ή ατμίζοντας (sic), πίνοντας φραπεδάκι και σου λένε πάμε καλύτερα για κανα σουβλάκι.
MrZeroGR Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Ενδιαφέρομαι για ποδήλατο πόλης (όχι αυτά με το καλαθάκι, τα κλασικά, καταλάβατε). Κατά προτίμηση ORIENT μέχρι 200-250€ Είναι ουτοπική η τιμή; γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει (και εκεί) θέμα με τη διαθεσιμότητα... όλες οι προτάσεις δεκτές!
vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Πήγα σε μαγαζί και είδα μερικά ποδήλατα είδα Carrera και lambardo (που δεν έχω ξανακουσει) ideal δεν είδα ούτε ένα. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από vasilissouvlaki
gpan Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο ποδήλατο και είμαι μεταξύ Ideal Prorider & Strobe. Αξίζει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω, ώστε να επιλέξω το Prorider αντί του Strobe; Το ποδήλατο το χρειάζομαι για απλή χρήση σε άσφαλτο αλλά κ χωμάτινες διαδρομές. Πριν ήμουν κάτοχος δύο mountain GT Aggressor τα οποία όμως μου τα έκλεψαν. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από gpan
castorman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, έχω ένα orient και ψάχνω μαγαζί για service στην περιοχή Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή κατά προτίμηση, ξέρει κανείς. Κανένα καλό.
Nulleg20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, castorman είπε Καλησπέρα, έχω ένα orient και ψάχνω μαγαζί για service στην περιοχή Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή κατά προτίμηση, ξέρει κανείς. Κανένα καλό. Cycle Lovers. Φιλολαου, υψος πλατειας Πλυτα Εχω ακουσει τα καλυτερα για τα παιδια, προσωπικη εμπειρια δεν εχω προς το παρόν. Σερβις, custom builds, αναπαλαιωσεις. 2
k4ts0u Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 2/9/2022 στις 10:13 ΠΜ, gpan είπε Χαίρετε, ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο ποδήλατο και είμαι μεταξύ Ideal Prorider & Strobe. Αξίζει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω, ώστε να επιλέξω το Prorider αντί του Strobe; Το ποδήλατο το χρειάζομαι για απλή χρήση σε άσφαλτο αλλά κ χωμάτινες διαδρομές. Πριν ήμουν κάτοχος δύο mountain GT Aggressor τα οποία όμως μου τα έκλεψαν. Τα πιρούνια είναι ανάλογα αλλά το prorider έχει ελάχιστα καλύτερη μετάδοση. Ότι να πάρεις σε αυτά τα χρήματα θα είναι αντίστοιχο και εισαγωγικό οπότε πάρε ότι σου αρέσει περισσότερο για εμένα.
Bomber-21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 9:45 ΜΜ, k4ts0u είπε Τα πιρούνια είναι ανάλογα αλλά το prorider έχει ελάχιστα καλύτερη μετάδοση. Ότι να πάρεις σε αυτά τα χρήματα θα είναι αντίστοιχο και εισαγωγικό οπότε πάρε ότι σου αρέσει περισσότερο για εμένα. Συμφωνώ απόλυτα. Για τη χρήση που το θες, θα είναι μια χαρά και το strobe. Έχω ένα παλιότερο strobe το οποίο για αρκετό καιρό του έκανα σκληρή χρήση σε βουνό (προφανώς όχι downhill) και δεν έχει πάθει το παραμικρό.
lancias1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,αύριο πάω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο σπαστό...στις φωτό που μου έστειλε παρατήρησα κάτι σαν ράγισμα στη μία τη ζάντα...να του δώσω σημασία η οχι? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από lancias1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα