CROM271 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δεν θυμάμαι. Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε. Αλλά με είχε βάλει να σκεφτώ κάποια πράγματα. Και το πάλεψα μόνη μου. (βρήκαμε δηλαδή την πηγή και την "αντιμετώπισα") . Δεν θυμασαι πως σου ελυσε το προβλημα αλλα πιστευεις πως σε βοηθησε. Χμμμ... Την κανουν καλα την ''δουλεια'' τους τελικα...
Davenport Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Το να αλλάξεις περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει (όπως μπορεί να κάνει και τα πράγματα χειρότερα), αλλά συχνά από μόνο του δε βοηθάει για το λόγο που αναφέρει ο frenzy. Σίγουρα όσο λιγότεροι στρεσογόνοι παράγοντες υπάρχουν γύρω σου, τόσο το καλύτερο για την υγεία σου. Το θέμα είναι ότι δε μπορείς πάντα να επηρεάσεις τους παράγοντες αυτούς και να αλλάξεις το περιβάλλον σου, οπότε πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Ασε που ένας καταθλιπτικός δεν είναι έτσι κι αλλιώς σε θέση να πάρει σωστές αποφάσεις από μόνος του σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει γύρω του. Davenport, σχετικά με τις προσωπικές εμπειρίες, άλλοι μπορεί να μην έχουν καλές εμπειρίες από δερματολόγους, από καρδιολόγους κ.ο.κ. Οπότε σύμφωνα με τη λογική σου, βγαίνει εύκολα άχρηστος κάθε κλάδος της ιατρικής... όχι μόνο της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής... Δεν είναι έτσι. Η δερματολογία, η καρδιολογία είναι επιστήμες, που στηρίζονται σε συσχέτιση συμπτωμάτων - αιτιών,έρευνες, μετρήσεις, συμπεράσματα. Η ψυχιατρική είναι μόνο χρήσιμη για την άμβλυνση συμπτωμάτων βαριών ψυχιατρικών ασθενειών. Έξω από αυτό το κάδρο, η ψυχιατρική δεν έχει αποδείξει καθολικά την αποτελεσματικότητά της. Η ψυχολογία δεν είναι επιστήμη γιατί στηρίζεται στην φιλοσοφία,σε κάτι μη-ματεριαλιστικό. Η ψυχή δεν μοντελοποιείται, έχει αφηρημένη έννοια. Βασικά αυτά τα φάρμακα έχουν μια περίοδο ρύθμισης αρκετά μεγάλη, με 2-3 φορές δεν πρόλαβαν καν να δουλέψουν. Από εβδομάδες έως μήνες για SSRI's (prozac-ladose) και tetracyclics (remeron). Αλλά ναι είναι λίγο ζόρι στην αρχή η αίσθηση κατατονίας. Στα υπόλοιπα που λες έχω πολλές αντιρρήσεις Αν είσαι καλά μονάχα όταν όλα γύρω σου είναι καλά, δεν είσαι υγιής. Είσαι κωλόφαρδος. Αλλά όπως συχνά ανακαλύπτουμε, δεν φταίει το περιβάλλον για την κατάστασή μας, αλλά το φίλτρο με το οποίο το επεξεργαζόμαστε. Όσο παραμένει διαστρεβλωμένο το φίλτρο, παραμένει διαστρεβλωμένος κι ο κόσμος.Κι η κατάθλιψη είναι ο χειρότερος σύμβουλος. 2-3 φορές πήγα στον ψυχίατρο. Φάρμακα έπαιρνα για 3 μήνες, επαρκής χρόνος ρύθμισης, ανύπαρκτα αποτελέσματα. Με χαρά να ακούσω τις αντιρρήσεις. Είναι πολύ δύσκολο το φίλτρο να μείνει ανεπηρέαστο από το περιβάλλον. Το περιβάλλον, η κοινωνία μας, το οικονομικό σύστημα, η τηλεόραση μας καθορίζει το ΠΩΣ θα λειτουργεί το φίλτρο μας. Με λίγα λόγια, για τα προβλήματα του εαυτού μας δεν ευθυνόμαστε εμείς πάντα αλλά το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούμε υποχρεωτικά για να επιβιώσουμε. Μόνο η αναρχοκομμουνιστική "έννομη" τάξη και τρόπος οργάνωσης μπορούν να γαλουχήσουν ανθρώπους ίσους μεταξύ τους, όπου θα εκλείπουν κάθε είδους σύμπτωματα κατωτερότητας που φέρνουν την κατάθλιψη. 1
filipN Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 - Με την υγεία δεν παίζουμε, ούτε αυτοσχεδιάζουμε. - Από την άλλη όλοι ξέρουμε ότι στο Ελλαδικό κρατίδιο τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την υγεία είναι πρακτικά ανεξέλεγκτα και πρέπει να παίρνουμε δεύτερη και τρίτη άποψη αν μπορούμε. - Για σιγουριά πας εδώ: http://www.eginitio.gr/ και αυτοί θα σου πουν αν χρειάζεσαι νευρολόγο, σεξολόγο, ψυχολόγο, ψυχίατρο ή απλώς μία γερή δόση ζαμανφουτισμού! Στα εξωτερικά ιατρεία και χωρίς ραντεβού. Λες το πρόβλημα σου και αυτοί θα σε καθοδηγήσουν. - Έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να γίνει λάθος διάγνωση ή πρόταση για θεραπεία.
christiana78 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 δεν πίστευα οτι ακόμα στην κυριαρχει αυτη η λογική οτι αν είναι πρόβλημα σωματικό πάμε στο γιατρό αν όχι το λύνουμε μόνοι μας... η ψυχική υγεία δηλ δεν χρειάζεται ειδικούς... ούγκα μπούγκα... δεν είναι ανάγκη πάντα να κρυβόμαστε πίσω απο ιστορίες τρόμου γύρω απο βαριά ψυχοφάρμακα , έλεος πια... τα φάρμακα είναι για συγκεκριμένες παθήσεις που χρειάζεται να ελεγχθούν ανυπόφορα βαριά συμπτώματα. Και αν πας γιατί είσαι απλά αγχωμένος και κάποιος κακός γιατρός προσπαθήσει να σου δώσει ψυχοφάρμακα μπορείς και να μην τα πάρεις, δουλέυει λίγο και η κριτική σκέψη ελπίζω. Οπως αν πας για πονόδοντο και κάποιος σου μιλήσει για εγχείριση εγκεφάλου μάλλον θα πάρεις και άλλη γνώμη... λέω εγω τώρα... Εγώ πηγαίνω τώρα σε απλή ψυχανάλυση γιατί πέρασα πολύ δύσκολα τον τελευταίο χρόνο με άσχημες καταστάσεις σε πολλά επίπεδα. Με έχει ηρεμίσει , έχω ανακτήσει περισότερο τον έλεγχο , έχω ένα εργαλείο που δεν με αφήνει να νιώθω μόνη μου στο σκοτάδι και στο χάος που ένιωθα οτι είμουν. Δεν έχω γίνει άλλος άνθρωπος και δεν στρουθοκαμηλίζω όπως ειπώθηκε , αν μη τι άλλο το αντίθετο .Αν θέλεις να δουλέψεις -γιατί την δουλειά εσύ την κάνεις- μπορείς να ανακαλύψεις πολλά πράγματα.. 3
frenzy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 - Από την άλλη όλοι ξέρουμε ότι στο Ελλαδικό κρατίδιο τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την υγεία είναι πρακτικά ανεξέλεγκτα και πρέπει να παίρνουμε δεύτερη και τρίτη άποψη αν μπορούμε. Διαφωνώ, η Ελλάδα έχει από τους καλύτερους γιατρούς που δουλεύουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. 2
filipN Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) - Τι σχέση έχει το να είναι κάποιος πρακτικά ανεξέλεγκτος, με το αν είναι καλός ή κακός γιατρός; («καλός» με την έννοια ότι κατέχει την επιστήμη του-έχει τις επαρκείς γνώσεις) - Συμφωνώ και γω ότι δουλεύουν «κάτω από τις χειρότερες συνθήκες»… Ξέρεις τι σπαστικό είναι να σου χώνει με το ζόρι ο άλλος το φακελάκι στην τσέπη; Να μην μπορείς να τα δηλώσεις στην εφορία, παρά την θέληση σου φυσικά, και να μένεις ξάγρυπνος τα βράδια από τις τύψεις!! Κουραστικό… Ξέρεις πόσο άσχημο είναι να σε υποχρεώνει ο ιατρικός σύλλογος να έχεις υψηλό τιμολόγιο, ενώ εσύ νοιώθεις φιλάνθρωπος και ελεήμων; Ψυχοφθόρο… Άσε τους καθηγητές ξένων πανεπιστημίων, που κατηγορούν χρόνια τώρα τους έλληνες γιατρούς, προφανώς αδίκως, και τους χαρακτηρίζουν, παντελώς άδικα, βιοτεχνίες συνταγών! Στέλνεις το συναλλαγματικό υστέρημα της Ελλάδας στην Ελβετία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού, και οι καθηγητές της ίδιας χώρας, αντί να σου πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κατακρίνουν και από πάνω!!! Αβάσταχτο είναι… Ο καλύτερος άνθρωπος στα χειρότερα χέρια! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2013 από filipN
Bspus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 δεν πίστευα οτι ακόμα στην κυριαρχει αυτη η λογική οτι αν είναι πρόβλημα σωματικό πάμε στο γιατρό αν όχι το λύνουμε μόνοι μας... η ψυχική υγεία δηλ δεν χρειάζεται ειδικούς... ούγκα μπούγκα... Δεν νομιζω οτι η αμφισβητηση που εκφραζεται απο πολλους αφορα τη σοβαροτητα του προβληματος τοσο οσο την αδυναμια των ειδικων να το αντιμετωπισουν, τουλαχιστον στην κατασταση που βρισκεται σημερα η συγκεκριμενη ειδικοτητα Φυσικα κανεις λογικος ανθρωπος δεν αμφισβητει πλεον τη χρησιμοτητα της παραδοσιακης ιατρικης για τα προβληματα που αντιμετωπιζει, αλλα και η ιατρικη τα τελευταια 300 χρονια το πολυ ειναι "σοβαρη" επιστημη. Αν σκεφτεις πως αντιμετωπιζανε τα προβληματα το 1700 και σε τι συμπερασματα φτανανε θα μπορουσες καλλιστα να τους θεωρεις τσαρλατανους. Αυτο δεν σημαινει οτι οι σωματικες αρρωστιες ειναι ασημαντες, απλως οτι δεν εχεις εμπιστοσυνη στους ειδικους οτι μπορουν να σε βοηθησουν
ZPist Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δε νομιζω πως αρκουν τα χαρτια ,πρεπει να εχει και καταλληλο χαρακτήρα /προσωπικότητα. Ακριβώς!!!! H πρώτη ψυχολόγος που πήγα ηταν καπως ''επιθετική'' με αποτέλεσμα να μην μπορώ να της ανοιχτώ. Ενω με την τωρινή μου ψυχολόγο και με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής κατάφερα μετά απο 2 χρόνια να ξεπεράσω την κατάθλιψη!!! Οπότε καλύτερα πάρε γνώμες από άτομα που ήδη κάνουν συνεδρίες με κάποιο ψυχολόγο.
Τοξοβόλος_UK_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Έλα δε ξαναγράφω το κατεβατό,κανονίστε τα μοντες με το αρχικό μου ποστ στο νημα. Βρείτε το κ στείλτε το μου να το ξαναποστάρω
aris1986 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Έλα δε ξαναγράφω το κατεβατό,κανονίστε τα μοντες με το αρχικό μου ποστ στο νημα. Βρείτε το κ στείλτε το μου να το ξαναποστάρω Tι εννοείς; Σε αμφισβήτησαν και "χόλιασες";
aris1986 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ο θυμός είναι καλύτερος από την αγανάκτηση! Βασική ψυχολογία 101! Έλα δεν σας είπαν και κομπογιαννίτες. Άμα "μπλέξει" το ανθρώπινο μυαλό ούτε "κλωνοποιημένος" Φρόυντ με update firmware δεν μας σώζει!
haris_216 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Κατ αρχήν άμα ο ψυχολόγος δεν ήταν σε θέση να λύνει τέτοια προβλήματα, τότε δε θα υπήρχε καν σαν επάγγελμα.................. χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει σαν επιχείρημα, έτσι; πείτε με οπισθοδρομικό, πείτε με στενόμυαλο αλλά έχω ένα θεματάκι με τους ψυχολόγους. κυρίως λόγω της ασάφειας του ποιες καταστάσεις χειρίζονται, τι αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις και σε περίπτωση μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων ποιος φταίει. σε όλες τις άλλες ιατρικές ειδικότητες (αν την κατατάξουμε εκεί, αν και σηκώνει πολύ συζήτηση) είναι αρκετά εύκολο να προσδιοριστεί ένας καλός από τον κακό επιστήμονα, κυρίως βάσει αποτελεσμάτων. πολύ βολικά όμως, στην ψυχολογία δεν συμβαίνει το ίδιο. πολύ εύκολα σου μετακυλύουν την "αποτυχία" με ατάκες του στυλ "δεν προσπάθησες αρκετά" ή "μέχρι εκεί μπορούσες να φτάσεις στην παρούσα φάση". και στο τέλος σε κάνουν να λες και ευχαριστώ. παραδείγμα η συνφοτουμίτισα παραπάνω που ενώ υπεραμύνεται του πόσο βοηθήθηκε δεν...θυμάται τι ακριβώς έγινε!!! και μάλιστα με τον σούπερ επιστήμονα που έκανε το θαύμα του σε μία μόνο επίσκεψη. (ούτε αλλαγή στο χρώμα του μαλλιού δεν πετυχαίνει τόσο γρήγορα) επίσης με ενοχλεί πάρα πολύ όπου σε μια εποχή που άλλοι επιστήμονες (πχ οδοντίατροι) έχουν λυσάξει στο φέσι από ασθενείς δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ψυχολόγους καθώς (πολύ βολικό γι'αυτούς επίσης) συνδέουν την συνέπεια της πληρωμής με την θεραπεία ίασης αφού μόνο αν τους πληρώσεις την επίσκεψη επιβεβαιώνει την δέσμευση σου να εργαστείς πάνω στο πρόβλημά σου (για την αποφυγή παρεξήγησης δεν είμαι ούτε οδοντίατρος, ούτε ψυχολόγος, ούτε γιατρός αλλά έχω συναναστραφεί κόσμο από αυτούς τους χώρους.) 2
V for Vagelis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει σαν επιχείρημα, έτσι; πείτε με οπισθοδρομικό, πείτε με στενόμυαλο αλλά έχω ένα θεματάκι με τους ψυχολόγους. : : : : : (για την αποφυγή παρεξήγησης δεν είμαι ούτε οδοντίατρος, ούτε ψυχολόγος, ούτε γιατρός αλλά έχω συναναστραφεί κόσμο από αυτούς τους χώρους.) Να πω την αλήθεια, όχι, δε καταλαβαίνω γιατί δε στέκει σαν επιχείρημα... Κατά τ άλλα εσύ καταλαβαίνεις γιατί η άποψη σου δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα;
Bspus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Να πω την αλήθεια, όχι, δε καταλαβαίνω γιατί δε στέκει σαν επιχείρημα... Γιατι αρκει η πιστη απο τους "ασθενεις" οτι μπορει να λυσει το προβλημα, και η προθυμια τους να τους επισκεπτονται ωστε να σταθει σαν επαγγελμα, ασχετα απο το πραγματικο αποτελεσμα. Τα μεντιουμ υπαρχουν επισης και πολλοι βγαζουν καλα λεφτα. Αυτο ειναι αποδειξη οτι προβλεπουν το μελλον σου η οτι επικοινωνουν με τα πνευματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα