Προς το περιεχόμενο

Τέλος εποχής για το Winamp


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To winamp ήταν ενα πρόγραμμα με παρωχημένο codebase που έπρεπε ή να ξαναγραφεί από την αρχή ή να κλείσει και ορθώς έκλεισε.

 

Μπορεί ενας casual user να είχε βολευτεί, δεκτό, αλλά δεν υπάρχει καμιά σύγκριση με powerhouse όπως το foobar2000. Μιλάμε η μέρα με την νύχτα. Μόνο καφέ δεν κάνει. Και για αυτούς που τους ενδιαφέρουν οι hiend players μπορεί να συνεργαστεί και με το jplay. Ήχος στην στρατόσφαιρα (αν έχεις βέβαια τα κατάλληλα ηχητικά).

 

Μετά από τα commecial προγράμματα το jriver είναι αυτό που εξελίσσεται διαρκώς και στον ήχο και στην εικόνα , αν και εγώ προτιμώ να έχω σαν video + multimedia player το plex (που ναι μεν δεν είναι hiend player αλλά στην διαχείριση βιβλιοθήκης είναι αλλού)

 

Στο καλό λοιπόν το winamp. Αν σας λείπει αφιερώστε λίγο χρόνο στο foobar (το οποίο παρεπιπτώντως έχει κορυφαίο tagger). Έχει ενα μικρό learning curve , αλλά είναι αλλού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως σε κάθε περίπτωση όποιος ανησυχεί περνάει σε άλλες λύσεις (aimp, foobar κτλ.). Σιγά το άγχος, δεν είναι online υπηρεσία όπως το google reader. Τώρα για το συναισθηματικό κομμάτι, sorry αλλά δεν συμπάσχω, όλα εργαλεία είναι... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει αντικατασταθεί και συνεχίζεται με την πρωταρχική του μορφή εδώ και καιρό απο το AIMP. Έπαψα να το χρησιμοποιώ απο την εποχή που τον πήρε η AOL και το μετέτρεψε σε ένα πανβαρο media player.

 

Κατα τα άλλα ήταν ο 1ος σοβαρός mp3 player για να παίξεις τα mp3 σου σε στερεοφωνικό και όχι σε ηχειάκια υπολογιστή και φυσικά έπαιζε και MOD files. RIP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα (προδίδω την ηλικία μου) παράλληλα με το open source FOOBAR2000.

Συμφωνώ με τον Skylined θα μπορούσαν να το κάνουν open source, αλλά οι μεγάλες εταιρίες δεν κάνουν τέτοιες κινήσεις, γιατί μόλις το πιάσουν στα χέρια τους τα σαΐνια θα κάνει παπάδες και μετά αυτοί τι θα πουλάνε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ενδεχομενα προβληματα

1) Να σταματησει να παιζει στα νεα λειτουργικα.

2) Να μην υποστηριζει τα νεα φορματ.

 

Εσυ που εισαι στη 2.91 μπορει να θελεις καποια στιγμη να ακουσεις ενα κομματι σε aac και να μη στο παιζει.

Το να σταματησει να τρεχει τελειως ακομα και στα μεταγενεστερα windows μπορει να αργησει πολυ καθως ειναι πολυ απλο προγραμμα, αλλα σιγουρα υπαρχει η πιθανοτητα

 

Δεκτά και σεβαστά όλα τα παραπάνω, απλώς - χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει κάτι για οποιονδήποτε - προσωπικά δε με αγγίζουν και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη ...φρίκη τού κόσμου!

 

Όσο αφορά στα λειτουργικά συστήματα (μιλώ για windows), από τη στιγμή που παίζει στα 7, τα οποία όλα δείχνουν ότι θα μείνουν για πολλά χρόνια στις προτιμήσεις τού περισσότερου κόσμου, ρεαλιστικά δε βλέπω κανένα πρόβλημα.

 

Όσο αφορά στα φορμάτ πάλι, ακόμα και η αρχαία v. 2.91 παίζει τη μάνα και τον πατέρα της από φορμάτ ήχου (τουλάχιστον όσο μιλάμε για τα πλέον διαδεδομένα, αλλά και όχι μόνο). Εντάξει, μπορεί εμένα να μη με καίει, δεδομένου ότι όλη μου η μουσική είναι αποκλειστικά σε mp3, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση παίζει - εκτός από mp3 - flac, ogg vorbis, wma, wav και ίσως και άλλα ακόμα. Αν τώρα κάποιος πέσει σε μελαγχολία, επειδή θα συναντήσει πιθανώς ένα νέο, απίθανο φορμάτ που δε θα παίζει με το winamp, όπως είπαμε και πριν, υπάρχουν κάτι χιλιάδες music players εκεί έξω...

 

(μόλις δοκίμασα: παίζει και aac!) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλάκα κάνετε;;; Το βάζω ακόμη, μέχρι τα windows 8.1!!!

Τα mp3 τα έχω ΠΑΝΤΑ συνδεδεμένα με το winamp, ενώ έχω και την παλιά έκδοση (winamp281_lite) για "γρήγορα"!!

 

Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο, όλο το wer-radio εξαπλώθηκε λόγω του winamp. Τα περισσότερα ραδιόφωνα ακόμη στριμάρουν με το winamp/shoutcast.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει χρόνια τώρα ένας φοβερος και τρομερός mp3tag editor, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ και λέγεται Godfather - http://www.jtclipper.eu/thegodfather/index.html

 

Ο καλυτερος Mp3tag editor στον κοσμο. Οτι κανουν 2-3 διαφορετικα προγραμματα τα κανει αυτο μονο του. Ποτε δεν συναντησα κατι τοσο πληρες.

 

Απο μετατροπη tags greeklish σε ελληνικα και το αντιστροφο, μετονομασια, δημιουργια φακελων-υποφακελων αναλογα με το ειδος, τον καλλιτεχνη, τον τιτλο, μετατροπη απο κεφαλαια σε μικρα, τα παντα ολα.

 

Μειονεκτημα των τελευταιων εκδοσεων το λιγο μπερδεμενο menu σε σχεση με παλιοτερα και το μεγαλο ψαξιμο που θελει στα settings για να κανει οτι χρειαζεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκτος απο την ικανοτητα του να διαχειριζεται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ λιστες τραγουδιων (αν και το 1999 που τον πρωτογνωρισα κανενας δεν ειχε τεραστιες λιστες mp3), μου αρεσε η ενσωματωση απειρων plugin (απο τα λιγα δωρεαν προγραμματα που ειχαν ενσωματωμενη μετατροπη wav σε mp3) καθως και η ενσωματωση shoutcast radio.

τοσα χρονια μετα, μονο το foobar μπορει να σταθει διπλα του ανταξιο.

 

Audacious for windows

http://audacious-media-player.org/download

 

Οι χρηστες linux ισως το ξερουν ηδη. Δεν ειχα σκεφτει ποτε να ψαξω για windows εκδοση μεχρι σημερα. Ευτυχως δουλευει απροβληματιστα

 

Επιλεγετε winamp classic interface και απο τα interface preferences το refugee skin

 

Ειναι ο,τι πιο κοντινο στο στυλ του παλιου winamp

 

το xmms ειναι πιστη αντιγραφη του winamp και υπαρχει σχεδον απο τοτε που υπαρχει και το winamp. (εχει βγει κ xmms2 με πιο συγχρονο περιβαλλον)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...