Fulgore Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Τον 2ρο χρονο κανονικα στον καλυπτει ο πωλητης,αλλα ελα μου που και απο εξωτερικο να γινει η αγορα,παλι και εκει 1χρονο σου δινουν ολως τυχαιως. Δεν ειναι οτι μονο οι δικοι μας στην Ελλαδα δινουν 1 χρονο και οι αλλοι στην Ευρωπη δινουν 2. Ολα ωραια ειναι οταν τα γραφουμε εδω στα forum ή οταν τα λεμε στην καφετερια, αλλα για να δω πχ καποιον αν τυχει η στραβη να παει δικαστικως πχ το amazon αν αγορασει απεξω. 1
Hazuki Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μάλλον θα αναθεωρήσω! Στο site του europa αλλά στα Αγγλικά, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_en.htm Αναφορά σε κείμενο My new phone doesn't work. Who do I contact, the trader or the manufacturer? That depends on which of the two types of product guarantee you want to invoke: the legal guarantee or the commercial guarantee. The legal guarantee is binding on the trader. It is valid for two years and covers products bought in the EU. The trader or manufacturer may also provide you with a commercial guarantee, whose terms and conditions are explained in your contract; the terms of the manufacturer's commercial guarantee could present more advantages for you than the legal guarantee. The commercial guarantee does not replace the two-year legal guarantee. If you are given a one-year commercial guarantee when you buy a product, you can still use the two-year legal guarantee to claim redress from the trader after more than one year, but still within two years of purchase, on the basis of your legal guarantee. Η διετή εγγύηση ισχύει προς τον dealer και όχι τον κατασκευαστή. Η εμπορική εγγύηση της Sony είναι ένα έτος γιατί την δίνει σαν κατασκευαστής αρά μου φαίνεται μια χαρά καλυμμένη νομικά. Επαφίεται στην συμμόρφωση του πωλητή με την Ευρωπαϊκή οδηγία.
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 51 minutes ago, Paragontas-x said: Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αν δεν δέχεται κανείς να σου επισκευάσει ή αντικαταστήσει την κονσόλα θα πας δικαστικώς? Να σου πω απλά το ότι όποιο δικαστήριο στην Ελλάδα για να γίνει θέλει μήνες και εκτός αυτού έχει και κάποιο κόστος που πίστεψε με για ένα ποσό των 300-500 ευρώ δεν πρόκειται να το πληρώσεις γιατί νομίζω είναι πολύ πάνω από τα 100 ευρώ. Πες μου λοιπόν τι θα κάνεις εσύ που δεν είσαι στο ωχ αδερφισμό κλαμπ που μου είπες τι θα κάνεις αν κάνεις δεν σου φτιάχνει τη κονσόλα επειδή θα σου έχει πάθει κάτι στον 1 χρόνο και 2 μήνες. Και όχι δεν είναι ωχ αδερφισμος αυτός που τόσο απλά και ελαφρά είπες αλλά ότι δεν θέλω να κάτσω να τρέχω σε δικαστήρια μετά από κάτι μήνες και να πληρώνω τα έξοδα δικαστηρίου για μια υπόθεση που δεν ξέρω ότι θα δικαιωθώ σίγουρα και όλα αυτά για ένα ποσό των 300-500 ευρώ έτσι. Κατ' αρχάς, δεν ξεκινάς με το «δικαστικώς». Ξεκινάς με ΓΓΚ, ΣτΠ, ΙΝΚΑ κοκ. Αν δεν δικαιωθείς με κανέναν από αυτούς, τότε το κυνηγάς δικαστικώς. Προσωπικά, είμαι ήδη αποφασισμένος να το κάνω για υπόθεση που αφορά σε ελαττωματική τηλεόραση της Sony. Έχω ξεκινήσει με την ΓΓΚ και το θέμα προχωράει. 1 hour ago, Paragontas-x said: Και αν γίνει έστω και σε ένα άτομο αυτό δηλαδή αν ένα άτομο το τραβήξει ως το δικαστήριο και τελικά όντως βγει υπέρ του το δικαστήριο θα πρέπει μετά όλοι στο κόσμο να πηγαίνουν με βάση αυτήν την απόφαση γιατί υπάρχει το δεδικασμένο. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου ώστε να βάλει μυαλό η Sony και να δίνει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση παντού. Το ότι όμως κανένας δεν έχει κάνει δικαστήριο γι' αυτό το θέμα δεν σας λέει κάτι? Ακριβώς, δεν πρόκειται ποτέ μια τέτοια υπόθεση να φτάσει σε δικαστήριο γιατί δεν πρόκειται καμία πολυεθνική να επιτρέψει να υπάρξει δεδικασμένο για τέτοιο πράγμα. Θα σου έχουν αντικαταστήσει τη συσκευή πολύ πριν μπεις καν σε δικαστική αίθουσα. Το obscure είναι κάτι που τους συμφέρει και το προτιμούν έτσι, γιατί «ποιός κάθεται να μπλέκει με δικαστήρια μωρέ». 43 minutes ago, Hazuki said: Μάλλον θα αναθεωρήσω! Στο site του europa αλλά στα Αγγλικά, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_en.htm Η διετή εγγύηση ισχύει προς τον dealer και όχι τον κατασκευαστή. Η εμπορική εγγύηση της Sony είναι ένα έτος γιατί την δίνει σαν κατασκευαστής αρά μου φαίνεται μια χαρά καλυμμένη νομικά. Επαφίεται στην συμμόρφωση του πωλητή με την Ευρωπαϊκή οδηγία. Πάντα μα πάντα, απεθυνόμαστε στον πωλητή, αυτός έχει ευθύνη απέναντί μας, όχι ο εκάστοτε κατασκευαστής. 37 minutes ago, Paragontas-x said: Ότι είναι Ε.Ε. οδηγία όχι κανόνας, ούτε νόμος και δεν είναι υποχρεωμένοι να την τηρήσουν. Υπάρχει νόμος, ο 2251 του 1994. 2
VonLoutsos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Το θέμα είναι οτι εδώ ολόκληρη Apple δέχεται την οδηγία της Ε.Ε σχετικά με τα 2 χρόνια εγγύηση με ένα από mail. Ομοίως και η Lenovo. Απλά ίσως δεν το έχουμε κυνηγίσει αρκετά(εννοώ με υπηρεσίες και όχι δικαστήρια). Κρατάνε μία στάση αλλά αν βρεθεί κάποιος να το τρέξει λίγο παραπάνω και πέσει κανένα πρόστιμο τότε θα χαλαρώσουν. 1
di maria kun Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 εχω ρωτησει επανειλλημενα σε κοτσο και μου ειπαν 2 ετη εγγυηση/ρωτησα στπ πλαισιο και μου ειπαν ενα,πως γεναν αυτο??
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 1 minute ago, di maria kun said: εχω ρωτησει επανειλλημενα σε κοτσο και μου ειπαν 2 ετη εγγυηση/ρωτησα στπ πλαισιο και μου ειπαν ενα,πως γεναν αυτο?? Ο Κότσος ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του προφανώς. 1
pollop Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Εγω πριν 15 ημηρες που πηρα την κονσολα απο κωτσο στο καταστημα Βουλιαγμενης μου ειπαν 1 χρονο 1
vagg77 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 27 minutes ago, di maria kun said: εχω ρωτησει επανειλλημενα σε κοτσο και μου ειπαν 2 ετη εγγυηση/ρωτησα στπ πλαισιο και μου ειπαν ενα,πως γεναν αυτο?? Ο Κωτσοβολος δεν ξερει τι του γινεται σε πολλα πραγματα. Εχει με διαφορα την χειροτερη αντιμετωπιση πελατων και service. Μην τους εμπιστευεσαι καθολου 1
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 41 minutes ago, Paragontas-x said: Εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι θα βρεις το δίκιο σου ειδικά με την Sony και την 2 ετη εγγύηση? Αλήθεια το πιστεύεις αυτό? Η δική μου υπόθεση δεν αφορά στη διάρκεια της εγγύησης, άλλο πρόβλημα έχει προκύψει. Τα έχω περιγράψει αναλυτικά στο sub-forum των τηλεοράσεων, εδώ θα είμαστε off-topic. Η ουσία δεν αλλάζει όμως, κάποιοι κυνηγάμε τα δικαιώματά μας και κάποιοι άλλοι όχι. 43 minutes ago, Paragontas-x said: Δεν μου απάντησες όμως τι κάνεις αν τελικά ούτε το μαγαζί, αλλά εννοείτε ούτε η Sony το επισκευάσει μετά από 1 χρόνο γιατί πολύ απλά και το μαγαζί στην Sony θα πάει τις ελαττωματικές κονσόλες δεν θα τις κρατήσει για ενθύμιο. Τι κάνει όμως αν τελικά δεν την δέχεται η Sony που εννοείτε ότι δεν θα την δέχεται αν είναι πάνω από χρόνο? Τι εννοείς «τι κάνεις»; Αν δεν σου επισκευάσουν το ελαττωματικό προϊόν, τότε μένεις με το ελαττωματικό προϊόν, έπαιξες και έχασες, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Το ότι προσφεύγεις σε μια κρατική αρχή ή το ότι ακολουθείς τη δικαστική όδο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχεις δίκιο, μπορεί να έχεις και άδικο και μάλιστα όποιος χάνει πληρώνει τα δικαστικά έξοδα του αντιδίκου. Για να φτάσεις να έχεις άδικο όμως πρέπει να σου το πει κάποιος αρμόδιος, όχι μια πολυεθνική. 1
di maria kun Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 41 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Εγώ πάλι γιατί στο site του βλέπω ότι σε όλες τις κονσόλες ps4 δείχνει 1 έτος εγγύησης και όχι 2 που λες? τι να πω ρωτσουσα την πωλητρια και την ταμια,σιγουρα την ελεγα και μου ελεγε ναι/ ειτε το ειπαν επιτηδες ειτε δεν το γνωριζουν
Fulgore Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Ας κλείσουμε το θέμα εγγύηση εντός Ελλάδας και μετά αν θέλετε συζητάμε και το θέμα αγορά από εξωτερικό. Ανεφερα το εξωτερικο ή ακομα και το amazon μιας και υποτιθεται αυτοι ειναι οι σωστοι ενω εμεις στην Ελλαδα ειμαστε χαλια στο κομματι αυτο,και που αυτοι τα κυνηγανε πιο πολυ τα θεματα αυτα απο μας εδω στην Ελλαδα. Το εχω αναφερει απειρες φορες αυτο. Περαν τουτου εγω εχω πει και πιο παλια το εξης. Οποιος δεν ασχολειται με τις εγγυησεις μενει ως εχει. Οι υπολοιποι ας αγορασουν μια επεκταση εγγυησης να τελειωνει το θεμα απο οποια αλυσιδα θελουν. Τωρα για τις αλυσιδες ναι τις βλεπω και σε αλλα προιοντα τι εγγυησεις καλυπτουν για να εχω απαιτησεις για το ps4....
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 5 minutes ago, Paragontas-x said: Και τι αφορά αν δεν αφορά την διάρκεια της εγγύησης? Μια χαρά on topic είμαστε αφού μιλάμε για την εγγύηση που δίνει η Sony στο ps4. Αφορά σε αποδεδειγμένα ελαττωματική τηλεόραση που την έστειλαν στο σέρβις και το σέρβις δεν βρήκε ελάττωμα. Το σέρβις της Sony είναι γενικότερα gtpk, όχι μόνο στο τμήμα του PS4. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσεις κάτι στο μυαλό σου για να είναι πιο κατανοητό το όλο θέμα, επειδή συνεχώς αναφέρεται «η εγγύηση που δίνει η Sony στο PS4»: δεν μας ενδιαφέρει τι εγγύηση δίνει η Sony στο PS4, δεν έχει κάποια συμβατική ευθύνη ο κατασκευαστής απένατι στον καταναλωτή. Ο πωλητής είναι που έχει ευθύνη και αυτός που πρέπει να βρει λύση στο ελαττωματικό προϊόν κατά τη διάρκεια των δύο ετών.
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Paragontas-x said: Κατάλαβες λάθος δεν σε ρώτησα η τηλεόραση σου τι αφορά κάτι έχει αλλά τι αφορά το θέμα περί εγγύησης του ps4 που συζητάμε εδώ, Δεν έχει σχέση per se, για δύο λόγους το ανάφερα: α) γιατί κάποιοι κυνηγάμε τα δικαιώματα μας άσχετα με το τι υποστηρίζει η ΧΥΖ εταιρεία και δεν λέμε «που να μπλέκω τώρα μωρέ» και β) ως ένδειξη ότι η Sony κοιτάζει να αποφύγει με κάθε κόστος την επισκευή οποιασδήποτε συσκευής της και κάνει τρίπλες ακόμα και αν δεν είναι σύννομες. Το να προσφέρει 1 έτος εγγύηση σε προϊόντα που βάσει νόμου πρέπει να έχουν 2 έτη είναι μια τέτοια τρίπλα. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από Malthador 1
Fulgore Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Καλά αυτό και αν είναι ανέκδοτο. Επέκταση εγγύησης. Εκεί και αν σου τρώνε τα λεφτά για αέρα γιατί αν πάθει κάτι το μηχάνημα σου σε διάρκεια μεγαλύτερη από αυτή που δίνει ο κατασκευαστής του προϊόντος και είναι κάτι σοβαρό που πρέπει να πάει στην εταιρία κατασκευής του τότε είναι που κλαφτα Χαράλαμπε γιατί σε κάνουν ένα ωραιότατο μπαλάκι ο ένας στον άλλο και άντε βγάλε άκρη μετά. Όλα αυτά δεν τα λέω έτσι για να τα λέω αλλά γιατι την έχω πατήσει και από τότε ποτέ ξανά επέκταση εγγύησης πουθενά. Οχι δεν ισχυει αυτο που λες για το Ps4. Στην επεκταση εγγυησης αναλαμβανει ο πωλητης ο ιδιος τι θα γινει με την επισκευη/αντικατασταση ή επιστροφη χρηματων. Ο κατασκευαστης δεν εχει καμια απολυτως σχεση,γιαυτο και αν το πας ο ιδιος στο service της Sony θα σου πουν οτι δεν εχουν δουλεια αυτοι. Υποτιθεται(παντα)οτι γιαυτο στην προσφερουν οι ιδιες οι αλυσιδες,γιατι εχουν και ενα(για τα ματια του κοσμου)service σε αντιθεση με τα σκρουτζομαγαζα. Τωρα το ποσο και αν αξιζει ειναι αλλο θεμα για τον καθενα προφανως. Επισης το τονισα συγκεκριμενα για το Ps4,οχι γενικα για ολα τα προιοντα. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 7 minutes ago, Paragontas-x said: Τώρα κάνεις πλάκα έτσι. Γιατί αν μιλάς σοβαρά πως μπορεί το οποιοδήποτε μαγαζί να προσφέρει την οποιαδήποτε εγγύηση σε κάτι που απλά πουλάει και ούτε έχει ανταλλακτικά γι' αυτό, αλλά ούτε την τεχνογνωσία για να το φτιάξει ας είναι το οτιδήποτε από μια κονσόλα μέχρι αυτοκίνητο. Με αυτή τη λογική λοιπόν αν π.χ. εγώ έχω αγοράσει ένα αυτοκίνητο ας πούμε για το παράδειγμα Mercedes αν μου πάθει κάτι δεν θα πάω στην Mercedes hellas αντιπροσωπεία αλλά από εκεί που το αγόρασα και θα είναι και υποχρεωμένοι να μου το φτιάξουν. Καλά τα λέω? Δεν τα λέω εγώ, το ελληνικό κράτος μέσω του νόμου του τα λέει: «Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαθέτει, στο πλαίσιο της επαγγελματικής, εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητάς του, απευθείας στον καταναλωτή καταναλωτικά προϊόντα, υποχρεούται, με επιμέλειά του και χωρίς καμία επιβάρυνση του καταναλωτή, στην επισκευή του προϊόντος, εντός των ορίων της εγγύησης που παρέχεται γι' αυτό, συμβατικά ή από το νόμο. Σε περίπτωση που το προϊόν δεν βρίσκεται μεν εντός των ορίων της εγγύησης, βρίσκεται, όμως, εντός της πιθανής διάρκειας ζωής του ο προμηθευτής οφείλει να εξασφαλίζει την επισκευή του και την προμήθεια ανταλλακτικών του.» Αν κάνει πλάκα ο νομοθέτης, τότε κάνω κι εγώ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα