Προς το περιεχόμενο

Darkest Dungeon


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

O Βaer από πάνω στο βίντεο που έβαλα, είναι απ' τους καλύτερους DD παίχτες που έχω δει. Έχει πολλαπλά playthroughs και πάρα πολλές ώρες στο παιχνίδι. Στο παραπάνω βίντεο το παιχνίδι ήθελε να τιμωρήσει, απλά.

Επίσης, Highwayman στην πρώτη με point blank shot και το melee (μετά για να ξαναπάει στην πρώτη) και Hellion με την επίθεση που βαράει στην 4η θέση των εχθρών το χρησιμοποιώ κι εγώ κατά καιρούς. Με upgrades και trinkets και buffs το point blank shot ειδικά, δεν γίνεται να το προσπεράσεις τόσο εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 694
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators

Eξαρτάται πώς παίζεις τον highwayman. Γενικά, βρίσκω ότι το point blank δεν αξίζει τόσο, όσο το να χτυπάς από την αρχή τις θέσεις 3-4 (συνήθως το πρόβλημα είναι το stress, όχι τα hit points -συν οι αρρώστιες που σε φορτώνουν συχνά οι αντίπαλοι από τις θέσεις 3-4).

 

Ένα critical του αντιπάλου, σε hp μπορείς να το καλύψεις με τον occultist ή/και τη vestal και trinkets. Το stress, δεν υπάρχει τρόπος να το ρίξεις στον ίδιο γύρο. 

 

Γι' αυτό εγώ 9/10 χτυπάω πίσω πρώτα.

 

Σαφώς με duelist advance μπορείς να πας "μπρος-πίσω" ή να έχεις τρόπο επιστροφής στην optimal γραμμή σου αν σου αλλάξει ο αντίπαλος σειρά (spores of confusion, λ.χ.) αλλά για μένα είναι χαμένος χρόνος να χτυπάς μπροστά, όταν έχεις ζωντανούς τους αντιπάλους πίσω ικανούς να σε φορτώσουν με στρες.

 

Παρενθετικά, έχω φάει 6 σερί critical από αντιπάλους στα ruins, οπότε ξέρω πώς είναι να σου διαλύει το σχέδιο το "ζάρι". Γι' αυτό ακριβώς και δεν θα χαράμιζα -8% crit (2% το duelist advance έναντι του 10% στο pistol shot) για να πηγαίνω μπρος-πίσω. Για μένα, ο highwayman δεν έχει καμία δουλειά μπροστά από επιλογή. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να βγει με το point blank και το advance, απλά λέω πως, στο ζύγι, δεν αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα πώς παίζεις, τι εχθρούς συναντάς κλπ. Με μπαφς, camp buffs, τρίνκετς κλπ, έχω δει να σκάει 50-60-70 κριτς. Κάποιες φορές πιο συχνά απ' ότι θα έπρεπε. Συνδυάζεται και με ήρωες που έχουν pull, clear corpses και άλλα. Σε κάποιους συνδυασμούς το λες και op, όρεξη να έχουμε να πειραματιζόμαστε. Αν είσαι σε μπος ή έχεις εχθρούς με πολλά hp, αξίζει, για μένα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ανάλογα και το boss, αλλά ναι, εκεί μπορεί να έχει μια χρησιμότητα (στον Swine Prince κτλ.) ας πούμε.

 

Απλά, με το pistol shot έχω φτάσει και 30%+ σε crit, οπότε σε κλασική ομάδα είναι τεράστια βοήθεια να σου βγάλει έναν stress generator με τη μία.

 

Βέβαια, γι' αυτή τη δουλειά εξαιρετική είναι και η arbalest (την οποία, στο τωρινό run, την έχω και συνεργάζεται εξαιρετικά με τον bounty hunter). 

 

Tα pull-push κτλ. είναι καλά, αλλά προτιμώ να μη μπλέκω και με άλλες πιθανότητες, αρκετά μπορεί να στραβώσει ένα cth 90% που αστοχεί. Όσο λιγότερο "ρίχνεις ζάρι", τόσο καλύτερα. Γιατί και το 90% έχει 10% πιθανότητα να αποτύχει. Και θα αποτύχει κάποια στιγμή, είναι βέβαιο.

 

Είπαμε για pull-push, μαθαίνω πως εξαιρετική τακτική για το Sodden Crew βασίζεται στη χρήση του push, αλλά δε μου έχει βγει ούτε μία φορά, έχουν τεράστιες αντιστάσεις τα bosses, κι όσο ανεβαίνεις δυσκολία, τόσο καταλήγει τελείως φιλολογική η μετακίνηση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά όσοι λέτε για highwayman στη πρώτη slot κλπ techie builds έχετε παίξει champion cove dungeons ή darkest dungeon? Δηλαδή το να κάνεις crit 1 στις 10 ένα mob στη πρώτη σειρά και να το κάνεις 1 shot ίσως είναι τόσο σημαντικό για εσάς? Ενημερωτικά σας πληροφορώ οτί οτιδήποτε non tanky (πχ highwayman, graverobber κλπ) μπορεί να γίνει ΑΝΕΤΑ rip (παθών και μαθών) ακόμα και με τα καλύτερα trinkets και quirks από 4 vile piranhamen party αν σε κάνουν surprise και χωρίς crits απλά όλα 20ρες+ focus σε αυτόν και bleed πριν καν ακόμα έχεις turn. Δε πάω ποτέ Cove χωρίς 2 tanks μπροστά (μη πω χωρίς 2 lepers και ακουστώ cheap) και τον plague βεβαίως βεβαίως. Εντάξει μπορεί να σκάσω μύτη με κάνα abom στο 2 αλλά πάντα με maa στο 1 να το κάνει guard/retribute - αλλά και πάλι είναι επικίνδυνο. Surprise τρως και με 100% light αν δεν έχεις κάνει scout. Και προφανώς διαλέγω party που να έχει camp skill με no ambush - δε παίζουμε με αυτά.

 

Btw highwayman sucks σε σχέση με graverobber (κάνει τα ίδια πολύ αποδοτικότερα). Αν δεν έχω abom ώστε να χρειάζομαι jester/hound master, η grave και ο bounty είναι οι καλύτερες επιλογές στο 3 εκτός cove που πάει plague αναγκαστικά. Εναλλακτικά occultist στο 3 και arbalest στο 4 (ειδικά αν θες marking party όπως σε shambler fights).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

H grave robber με την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει (και τα καλά crits) είναι εξαιρετική. Απλά, και ο συνδυασμός arbalest-bounty hunter που έχουν mark σε dodge και prot είναι πολύ καλός.

 

Συμφωνώ, πάντως, ότι το cove είναι στρυφνό. Αλλά, έχω βρει διάφορα καλούδια εκεί, συν του ότι βολεύει σε επίπεδο εξοπλισμού (θέσεις που τρως στο inventory, δηλαδή) σε σχέση με το weald, λ.χ.

 

Σαφώς ο πειραματισμός είναι μέρος της διασκέδασης. Κι έχω κάνει γκάφες, κι έχω πιαστεί απροετοίμαστος. Απλά, κάποια πράγματα που βλέπω σε βίντεο, με ξενίζουν όταν δεν γίνονται από πρωτόπειρους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις ξεκίνησα και εγώ :D Δεν μπορώ να πω τα πρώτα δυο runs ήταν arketa εύκολα, προφανώς με καλο πιάνει ώστε να με φορέσει μετά :D Το tutorial ήταν αστείο πάντως, κάνα σοβαρό tutorial που τα κάνει λίγο πιο λιάνα έχετε δει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να πω τα πρώτα δυο runs ήταν arketa εύκολα, προφανώς με καλο πιάνει ώστε να με φορέσει μετά 

 

Overconfidence is a slow and insidious killer.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μόλις ξεκίνησα και εγώ :D Δεν μπορώ να πω τα πρώτα δυο runs ήταν arketa εύκολα, προφανώς με καλο πιάνει ώστε να με φορέσει μετά :D Το tutorial ήταν αστείο πάντως, κάνα σοβαρό tutorial που τα κάνει λίγο πιο λιάνα έχετε δει?

 

Υπάρχουν διάφορα βίντεο. Το wiki επίσης έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Το θέμα είναι πόσο "αυστηρά" θες να προσεγγίσεις το παιχνίδι: δηλαδή, να ανακαλύψεις τα πάντα στην πράξη, μέσα από (συχνά επώδυνα) λάθη ή να διαβάσεις/δεις και να πας προετοιμασμένος;

 

Γενικά, πάντως, ό,τι θες ρωτάς και το απαντάμε εδώ, αν θες μια πιο "μέση" προσέγγιση.

 

Δύσκολες, προσωπικά, βρίσκω τις μεταβάσεις, από το πρώτο στο δεύτερο επίπεδο και, κυρίως, από το δεύτερο στο τρίτο. Πάντως, μετά από κάποιες δεκάδες (βασικά, εκατοντάδες) ώρες ενασχόλησης, θα έλεγα πως -παρότι στραβές μπορούν να συμβούν και σίγουρα θα συμβούν- αν πας λογικά προετοιμασμένος και δεν βιαστείς, μετριάζεις σοβαρά τις πιθανότητες να την πατήσεις άσχημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Aνακοινώθηκε η επίσημη ονομασία του νέου χαρακτήρα που θα προστεθεί στο παιχνίδι με το update του Μαρτίου. Πρόκειται για την Antiquarian, η οποία αποτελλεί ιδιαίτερη περιπτώση καθώς, σύμφωνα με την περιγραφή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, δεν είναι ικανή στη μάχη, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες της ομάδας να βρει ενδιαφέροντα αντικείμενα στις διάφορες αποστολές.

 

antiquarian_zpsjz9pjkaa.jpg

 

Mε το ίδιο update, όπως έχει αναφερθεί ήδη, θα προστεθούν και τα town events, τα οποία θα επηρρεάζουν τα δεδομένα μέσα στο hamlet ή/και στις επικείμενες αποστολές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το game είναι πολύ καλο, φυσικά δεν είμαι fan του genre οποτε δεν έχω κάτι άλλο να το συγκρίνω, παρόλα αυτά με έχει εντυπωσιάσει το content/gameplay του.

 

p.s. τα dmg trinkets είναι bugged?! Φοράω ένα "wounding helmet" με 20% dmg και δεν φαίνεται στα stats, ενώ άμα βάλω κάποιο άλλο με dmg το δείχνει, όπως επίσης μερικά που έχουν να κάνουν με dodge increase άμα έχεις 75% και πάνω hp σε μερικούς πιάνουν σε άλλους όχι...

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, ωραία η γιούφτισα με το θυμιατό. Κατά τα άλλα είμαι εξαιρετικά άτυχος μέχρι τώρα στο ζάρι και στις class που μου έρχονται. Εχω σύνολο μια ντουζίνα άτομα εκ των οποίων οι 6 είναι lepper. Εχασα και τους δυο μου τους highwaymen ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τώρα έχω έναν  Crusader, δυο Vestal, έναν Jester και έναν plague doctor. Εχω πρόβλημα με τα λεφτά και τις προμήθειες και βρίσκομαι στην έκτη εβδομάδα. Δεν βλέπω να φτάνω στη δέκατη με τέτοια ατυχία. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαμώ την τύχη μου. Μπήκα μέσα στα γουρούνια και με ξέσκισαν στα disease. Είναι και πανάκριβες για τις γιατρέψεις ρε γαμώτο. Κοτζάμ χιλιάρικο για κάθε μια. Εκτός αυτού έχει κάτι παπάρες με γάτζους που έχουν σίγουρα με κάποια skills πολύ μεγάλη πιθανότητα critical και μου έφαγαν τον highway man μου απευθείας στην πρώτη μου κιόλας μάχη. Κατάφερα να φτάσω σχεδόν μέχρι το τέλος με τρία άτομα αλλά δεν ολοκλήρωσα και η όλη χρηματική απολαβή ήταν 2κ gold. Τα νεύρα μου μέσα. Γενικά τα λεφτά είναι σοβαρό πρόβλημα καθώς το κωλοstress δεν γιατρεύεται με κανέναν άλλο τρόπο εκτός από πανάκριβες ταβέρνες και εκκλησίες. Τα δε άκυρα quirks που μαζεύω με έχουν θερίσει

 

Δεν μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω αλλά αυτή η τύχη ρε παιδί μου είναι πολύ σκύλα. Βέβαια όσο παίζω μαθαίνω. Δεν ήξερα παράδειγμα ότι τα bleeds και τα blights μπορούν να στακάρονται με αποτέλεσμα να θεωρώ ότι ορισμένα skill μου ήταν άχρηστα για αρκετούς γύρους (αφού το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και ειδικά μιλώντας για τον Plague Doctor). Είδα όμως ότι οι εχθροί μου φόρτωναν DoT που έκαναν όλο και περισσότερο damage και είπα να το δοκιμάσω και εγώ. Ειδικά το Blight είναι πολύ καταστροφικό.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Στα warrens η grave robber και η plague doctor έχουν πολύτιμα camping skills. Σπάνια να τα βρεις ενεργοποιημένα σε νέο χαρακτήρα, αλλά θεραπεύουν ασθένειες. Γλιτώνεις λεφτά και έχεις καλύτερα αποτελέσματα στη διάρκεια της μάχης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...