kirileman Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Άσε που η αγορά ειναι νεκρή. Τα μονα που πουλιούντε ειναι τα πολύ καινουργια διαμερίσματα-σπίτια Επαναλαμβάνω αυτό. Αυτή τη στιγμη τα σπίτια δεν πωλουνται. Δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό που να επιθυμεί ένα παλαιό σπίτι που χρίζει και επισκευής και πρέπει ντε και καλά να το πληρωσει στην αντικειμενική του αξία. Δεν ισχύουν τα παραπάνω. Τα νεόδμητα μένουν στα αζήτητα. Τα παλιά πωλούνται μόνο με μέσο όρο αξίας τις 110.000 ευρώ. Σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες τους, πωλούνται αρκετά πιο κάτω, κατά μ.ο. 25% χαμηλότερα. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 δεν το ξερει αλλα μπορει να το βρει αν εχεις 4 σπιτια, 2 αμαξια και 100 χιλιαδες στην τραπεζα κατι δεν παει καλα Και αν δεν έχεις όλα αυτά πως μπορεί να το βρει? Απλά δεν μπορεί, οπότε σύμφωνα με τη δική σου λογική πρέπει να σε φορολογήσει επειδή πιθανόν να δουλεύεις μαύρα... σωστά?
Anorymous Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Και αν δεν έχεις όλα αυτά πως μπορεί να το βρει? Απλά δεν μπορεί, οπότε σύμφωνα με τη δική σου λογική πρέπει να σε φορολογήσει επειδή πιθανόν να δουλεύεις μαύρα... σωστά? και τι τα κανω τα λεφτα τα βαζω στο στρωμα Εχεις δικιο δεν υπαρχει ελεγχος σωστος και επισης οντως πολλοι προτιμουν να παιρνουν μαυρα αλλα εγω που ειμαι πραγματικα ανεργος δεν εχω καμια φοροαπαλαγη πληρωσα κανονικα και φορο εισοδηματος 500 ευρω για εισοδημα 1920 ευρω και φορο ακηνιτων πληρωσα οποτε ειμαι χαμενος απο ολες τις μπαντες για αυτο τσαντιζομαι οταν ακουω ατομα με 4-5 σπιτια να λενε να μην πληρωνουν.
kirileman Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 αναθεμα με αν εχει ανοιξει μια εφημεριδα ο δημοσιοκαφρος...αν δεν ειναι μεσίτης ο γραφων... Χρησιμοποιώντας επίσης το €/τ.μ. παραπλανεί μιας και τα μεγάλα ακίνητα εχουν μικρότερη τιμή ανα τ.μ. σε σχέση με ένα δυάρι... Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις συμφωνούν με το άρθρο. Σταθεροποίηση τιμών το 2015 (φρένο στην πτώση τιμών). Αν έχεις κάποια στοιχεία που λένε το αντίθετο, θα με ενδιέφερε να τα δω. 1
Silverage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις συμφωνούν με το άρθρο. Σταθεροποίηση τιμών το 2015 (φρένο στην πτώση τιμών). Αν έχεις κάποια στοιχεία που λένε το αντίθετο, θα με ενδιέφερε να τα δω. Τσέκαρε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη τα τελευταία 4-5 χρόνια.
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 και τι τα κανω τα λεφτα τα βαζω στο στρωμα Εχεις δικιο δεν υπαρχει ελεγχος σωστος και επισης οντως πολλοι προτιμουν να παιρνουν μαυρα αλλα εγω που ειμαι πραγματικα ανεργος δεν εχω καμια φοροαπαλαγη πληρωσα κανονικα και φορο εισοδηματος 500 ευρω για εισοδημα 1920 ευρω και φορο ακηνιτων πληρωσα οποτε ειμαι χαμενος απο ολες τις μπαντες για αυτο τσαντιζομαι οταν ακουω ατομα με 4-5 σπιτια να λενε να μην πληρωνουν. Τα χαλάς σε σουβλάκια, σε πουτάνες και δξ τι άλλο Φόρο εισοδήματος ορθώς πλήρωσες εφόσον είχες δηλωθέν εισόδημα, ορθώς πληρώνουν φόρο εισοδήματος και όσοι εισπράττουν ενοίκιο-α. Αδικία είναι που πλήρωσες και φόρο κατοχής(φόρο ακινήτων δλδ), και ακόμα περισσότερο αδικημένος είναι κάποιος που θα πληρώσει φόρο κατοχής για ακίνητο που ούτε το χρησιμοποιεί ούτε του δίνει εισόδημα.
Anorymous Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Τα χαλάς σε σουβλάκια, σε πουτάνες και δξ τι άλλο Φόρο εισοδήματος ορθώς πλήρωσες εφόσον είχες δηλωθέν εισόδημα, ορθώς πληρώνουν φόρο εισοδήματος και όσοι εισπράττουν ενοίκιο-α. Αδικία είναι που πλήρωσες και φόρο κατοχής(φόρο ακινήτων δλδ), και ακόμα περισσότερο αδικημένος είναι κάποιος που θα πληρώσει φόρο κατοχής για ακίνητο που ούτε το χρησιμοποιεί ούτε του δίνει εισόδημα. με εισοδημα 1920 ευρω να πληρωσω 500 φορο δεν το λες και λογικο, δηλαδη εμ ζεις κατω απο το οριο της φτωχειας εμ σε φορολογουν.
_chris_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 με εισοδημα 1920 ευρω να πληρωσω 500 φορο δεν το λες και λογικο, δηλαδη εμ ζεις κατω απο το οριο της φτωχειας εμ σε φορολογουν. συγνώμη ρε φίλε αλλά πως γίνεται να πλήρωσες τόσο;
paylidis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις συμφωνούν με το άρθρο. Σταθεροποίηση τιμών το 2015 (φρένο στην πτώση τιμών). Αν έχεις κάποια στοιχεία που λένε το αντίθετο, θα με ενδιέφερε να τα δω. εχω προσωπικά στοιχεία βλεποντας την αγορά ενοικίων σε περιοχές οπως το μαρουσι που ενω ειχε βελτιωθεί λιγο προς τα κατω τώρα εχει ξαναπάρει την ανηφόρα σαν τρελη... Πέρσι εβρισκες διάρι δεκαετίας με 250-270€, φετος κατ ελάχιστο 350 και εχουν μερικοι το θράσος να σου λενε και χωρις αποδειξη απο το τηλεφωνο... προσεξε μιλάω για ενοικιο και οχι πωλήσεις στην προκειμένη αλλα και οι πωλήσεις εχουν ανεβει... πριν ενα χρονο υπηρχαν σπιτια 50τ.μ. του '80 με 10000-11000€ (ειχα δει ενα στον Αγιο Δημητριο διπλα στο μετρό και σκεφτόμουν σοβαρα να το πάρω αλλα άργησα), τωρα αντίστοιχα 20+...
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 με εισοδημα 1920 ευρω να πληρωσω 500 φορο δεν το λες και λογικο, δηλαδη εμ ζεις κατω απο το οριο της φτωχειας εμ σε φορολογουν. Το πόσο φόρο θα έπρεπε να πληρώνουμε για το εισόδημα μας είναι άλλο θέμα, αυτό που συζητάμε εδώ είναι το ότι μας υποχρεώνουμε να πληρώνουμε φόρο μόνο και μόνο επειδή κατέχουμε κάτι, άσχετα αν το χρησιμοποιούμε και άσχετα αν μας δίνει εισόδημα. Όσο για τα 500 ευρώ φόρο εισοδήματος με εισόδημα 1920 ευρώ σίγουρα δεν είναι λογικό, αν και νομίζω πως δεν μας τα λες σωστά. Σίγουρα και κάτι άλλο αφορούν τα 500, όχι μόνο το εισόδημα των 1920€.
Anorymous Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 συγνώμη ρε φίλε αλλά πως γίνεται να πλήρωσες τόσο; το μονο εισοδημα που ειχα ηταν απο ενοικια οποτε δεν ειχα εκπτωση αλλα το ωραια μας φορολογικο συστημα με φορολογησε για 3000 που ειναι το τεκμαρτο + προκαταβολη 55% για το ενοικιο ΠΟΥ ΘΑ παρω φτασαμε στα 500 ευρω και κατι λιγα
GreyHorse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 συγνώμη ρε φίλε αλλά πως γίνεται να πλήρωσες τόσο; Αυτό σου κάνει εντύπωση; Γιατί εμένα με εντυπωσιάζει αφάνταστα το πως καταφέρνει κάποιος να ζει με μέσο όρο λιγότερα από 170 ευρώ τον μήνα.
Anorymous Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Το πόσο φόρο θα έπρεπε να πληρώνουμε για το εισόδημα μας είναι άλλο θέμα, αυτό που συζητάμε εδώ είναι το ότι μας υποχρεώνουμε να πληρώνουμε φόρο μόνο και μόνο επειδή κατέχουμε κάτι, άσχετα αν το χρησιμοποιούμε και άσχετα αν μας δίνει εισόδημα. Όσο για τα 500 ευρώ φόρο εισοδήματος με εισόδημα 1920 ευρώ σίγουρα δεν είναι λογικό, αν και νομίζω πως δεν μας τα λες σωστά. Σίγουρα και κάτι άλλο αφορούν τα 500, όχι μόνο το εισόδημα των 1920€. εξηγησα πιο πανω απο που το 500, υποτιθεται οτι εχεις σπιτι ενω ο αλλος πληρωνει οποτε σου μενουν λεφτα αφου δεν πληρωνεις ενοικιο καπως ετσι μαλλον το σκεφτηκαν τα τζιμανια.
Cossutius. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δεν ισχύουν τα παραπάνω. Τα νεόδμητα μένουν στα αζήτητα. Τα παλιά πωλούνται μόνο με μέσο όρο αξίας τις 110.000 ευρώ. Σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες τους, πωλούνται αρκετά πιο κάτω, κατά μ.ο. 25% χαμηλότερα. 110.000 ευρω να πωληθεί παλαιό σπίτι? Εγω αναφέρομαι για διαμερισματα 40 ετών στο κέντρο της Αθήνας που αποτελούν και τη πληθώρα των δυσκολων περιπτώσεων. Πως δεν ισχύουν. Δεκάδες γνωριζω που προσπαθουν να τα πουλήσουν και δε τα θέλει κανεις. Αν έχεις αγοραστικό κοινό πες το πάντως να σου δωσω καμια 100ρια τηλέφωνα για τέτοια διαμερισματα (χωρις πλάκα). Αδεια ειναι πάνω απο 2-3 χρόνια και οι ιδιοκτητες τους ψάχνουν τροπο να τα ξεφορτωθουν.
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 εξηγησα πιο πανω απο που το 500, υποτιθεται οτι εχεις σπιτι ενω ο αλλος πληρωνει οποτε σου μενουν λεφτα αφου δεν πληρωνεις ενοικιο καπως ετσι μαλλον το σκεφτηκαν τα τζιμανια. Και πάλι κάτι δεν λες σωστά, προφανώς δεν τα έχεις καταλάβει ούτε ο ίδιος για να μας τα εξηγήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα