Προς το περιεχόμενο

Ραπτομηχανές πρόταση για αγορά


Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα επειδή είμαι άσχετος θα ήθελα βοήθεια για μια ραπτομηχανή για δώρο. Πιστεύετε οτι είναι καλή σκέψη; Χρήσιμο είναι; Ξέρει να το χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη.

 

http://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/sewing-machines/138982-naumann-sigma

 

http://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/sewing-machines/138983-naumann-sigma-plus

 

Ποιες οι διαφορές αυτών των 2 ξέρει κανείς; Και αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπέροχο δώρο η ραπτομηχανή. Ειδικά όταν ξέρεις ότι ο άλλος θα την χρησιμοποιήσει. Όμως, εφόσον ξέρει να χρησιμοποιεί ραπτομηχανή δεν θα της πάρεις κάποια τόσο κινέζικη και -χωρίς λόγο- πανάκριβη όταν με τα ίδια λεφτά (ή και φτηνότερα) βρίσκεις μηχανές με 160 χρόνια ιστορία όπως οι singer και οι husqvarna. 

Εγώ έχω αυτή http://www.raptomixanes.gr/index.php?route=product/product&product_id=111
Μου την έκανε δώρο ο φίλος μου πριν από 2 μήνες ακριβώς. Έχω μείνει υπερβολικά ικανοποιημένη. Σκέψου πιο πριν είχα μία αντίστοιχη αυτής που έβαλες και σιχτίριζα κάθε φορά που την χρησιμοποιούσα. 

Δουλεύω επίσης την Ε10 (το προηγούμενο μοντέλο) το οποίο είναι επίσης πάρα πολύ καλό. Αλλά βλέπω ότι τώρα στο μαγαζί αυτό έχουν κατεβάσει την τιμή της Ε20 (είναι 255 η τιμή της κανονικά σε άλλα μαγαζιά. Εμένα μου την πήρε στα 180 ευρώ και τώρα έχει 10 ευρώ διαφορά από την Ε10 οπότε συμφέρει! ΥΓ: δεν κάνω διαφήμιση! χαχα!) Παρόλα αυτά, και τα δύο μοντέλα είναι "σκυλιά"! 
Εγώ πλέον ράβω επαγγελματικά (δηλαδή πολλές ώρες ανοιχτή η μηχανή, σκληρά υφάσματα κτλ ) και αντέχει χωρίς να μου έχει σπάσει κλωστή ούτε μία φορά αυτούς τους 2 μήνες! (στην προηγούμενη μου έσπαγε κάθε.. εχμ.. 10 εκατοστά........) 


Αν θες να πάρεις κάπου από Αθήνα για τον χ ψ λόγο, θα σου πρότεινα την Ε10 γιατί κυμαίνεται στα 150 ευρώ και στην Αθήνα σε προσφορές. Αν δεν σε πειράζει να έρθει από Κρήτη (ήρθε σε 2 μέρες), θα σου πρότεινα να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω να πάρεις την Ε20. 

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις για τη ραπτομηχανή είναι να έχει κοντά της αντιπροσωπεία για τη συντήρηση της μηχανής. 
Οι singer και οι Husqvarna έχουν παντού σε όλη την Ελλάδα.Πλέον ανήκουν στον ίδιο όμιλο και αν και οι singer είναι πιο παλιές (160 χρόνια ιστορίας)και γνωστές μηχανές στην Ελλάδα, έχουν "πέσει" ποιοτικά. Αντιθέτως οι Husqvarna (140 χρόνια ιστορίας) αρχίζουν να μπαίνουν πιο καλά στο "παιχνίδι" γιατί δεν είναι πλαστικούρες. Είναι μεταλλικές μέσα, με λιγότερο θόρυβο κτλ.
Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες όπως οι toyota, brother, bernina κτλ. Εξαιρετικές μηχανές αλλά κάθε χρόνο που θα θέλει service (μπορεί και πιο νωρίς αν την χρησιμοποιεί καθημερινά όπως εγώ), θα έχει θέμα. Θα πρέπει να βρει αντιπροσωπεία, να τη στείλει κτλ κτλ. 

Μη σταθείς τόσο στο πόσες βελονιές λέει ότι κάνει η ραπτομηχανή.Για παράδειγμα, εγώ χρειάζομαι ίσιο, ζικ ζακ,βελονιά για καρίκωμα κοπτοράπτη ( μοιάζει έτσι |---   ) και κουμπότρυπα. 
Δεν θα σου πω ψέματα, όλες οι άλλες βελονιές είναι άχρηστες! Κάποιες θέλουν άλλα ποδαράκια (όπως η κρυφοβελονιά) κάποιες δεν θα τις πετύχει ΠΟΤΕ γιατί έτσι αποφασίζει η μηχανή(!) :P 

Άλλο που θα κοιτάξεις είναι να μπορείς να λαδώσει τη μηχανή μόνη της... Κάποιες πλέον δεν λαδώνονται και είναι ένα μικρό πρόβλημα αυτό γιατί πρέπει να την στέλνεις αναγκαστικά για σέρβις κάθε χρόνο... και άντε όταν έχεις την εγγύηση... μετά τι γίνεται;! 
Απλά αυτό δεν ξέρω αν το λένε πριν τις αγοράσεις. Πχ όταν ρώτησα τον κυριούλη αν πρέπει να τη λαδώνω κάθε μήνα πχ, μου είπε "δεν πρέπει! πρέπει να τη στέλνεις σε εμάς" και τελικά οι οδηγίες έλεγαν ότι μπορώ να τη λαδώνω αναλόγως την χρήση και δείχνει τη διαδικασία. 

Μετά, κοιτάς με τι πραγματάκια έρχεται μαζί. Ποδαράκια δηλαδή. ΠΟΛΛΑ ποδαράκια! 1 ποδαράκι μπορεί να κοστίσει και 20 ευρώ! Εννοείται ότι το θέλουμε δωρεάν λοιπόν... 
Εγώ έχω 20 ποδαράκια περίπου αυτή τη στιγμή. Τα 8 ήρθαν με τη μηχανή. Ήταν ένα βασικό κριτήριο όταν έψαχνα για μηχανή!


Ουφ κατεβατό! 
Ρώτα ό,τι άλλο θέλεις. Κάνω διάλειμμα από το ράψιμο. :P 


α! στις βελονιές πρόσθεσε και να κάνει ελαστικό γαζί. Πλέον όλα τα υφάσματα είναι ελαστικά. Χρειάζεται!

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εύκολο να ανοίγω τα manual(βαριέμαι) και να βλέπω αν χρειάζεται service απο την εταιρεία ή αν μπορώ να το κάνω και εγώ. Επίσης και το ελαστικό γάζι δεν αναφέρεται.

 

http://www.skroutz.gr/c/448/raptomhxanes.html?keyphrase=singer&from=autocomplete

Αν δεις κάποιο καλύτερο μοντέλο το λες, αλλιως θα πάρω αυτή που είπες. Ευχαριστώ για το κείμενό σου βοήθησες πολλούς, απο κακές αγορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello again. Όχι service! Αν λαδώνεται! Το service δεν θα το γλιτώσει κάποια στιγμή γιατί θα της πεταχτεί καμιά βελόνα στο μάτι από τη χρήση :P 
Το αν λαδώνεται και το ελαστικό γαζί τα αναφέρουν πάντα στις πληροφορίες όταν αγοράζεις online. -Το λάδωμα όχι τόσο όσο θα έπρεπε αλλά σε γενικές γραμμές, όλες όσες έχουν κάτω από 300 ευρώ, λαδώνονται- .
Αυτές οι 2 που ανέβασες πρώτα πχ, το ανέφεραν το ελαστικό γαζί. 

Σε γενικές γραμμές δεν προτείνω singer γιατί έχει πολλά προβλήματα με τα φτηνά μοντέλα. (Γενικά να ξέρεις σε ραπτομηχανή ό,τι έχει κάτω από 250 ευρώ είναι σχετικά... κακό. Για αυτό ψάχνε προσφορά κάτι που κάνει 250+ και βρες το φτηνά. Όπως το μοντέλο που πήρα εγώ πχ έχει αρχική τιμή από 255. Την έχω βρει και 300 σε συνοικιακό μαγαζί.) 

Αντίστοιχη singer με αυτή που έχω (την Ε20 δηλαδή) αλλά με λιγότερες βελονιές, είναι η singer tradition 2263. Είναι κατά 10 ευρώ πιο ακριβή από ό,τι βλέπω αυτή τη στιγμή. 

Ο λόγος που εγώ πήρα την Ε20 είναι γιατί βρίσκω μέχρι και στο youtube βοήθεια με τη μηχανή. Για παράδειγμα στις οδηγίες έχει φωτογραφίες πώς να κάνεις κουμπότρυπα. Έλα όμως που δεν θα το πετύχεις! Αν δεν δεις τι κάνει η κυρία στο youtube δεν θα την καταφέρεις ποτέ! :P  Ενώ η singer βγάζει κάθε χρόνο κι από 2 μοντέλα και δεν τα γνωρίζουν όλοι για να βρεις βοήθεια, η husqvarna έχει 10 οικιακά μοντέλα κλασσικά. Γενικά, βρίσκω και σε Αμερικάνικα forum πολλή βοήθεια γιατί τις χρησιμοποιούν πιο πολύ. 

Γενικά, όποια μοδίστρα νέα γνωρίσεις, θα σου πει μακριά από τις singer. Εκτός αν έχεις να της πάρεις 300+ ευρώ δώρο. Ή αν βρεις καμιά αντίκα (αυτές τα μεγάλα τα έπιπλα του 1800! ) Αχ! 


δες και στο lidl που βγαζει κατα καιρους

νομιζω ειδα στο φυλλαδιο 

Έχω διαβάσει καλές κριτικές στο ίντερνετ. 
Εγώ δεν θα την αγόραζα για τον λόγο του service/ανταλλακτικών/εξαρτημάτων κτλ 
Αλλά αν δεν θέλει επαγγελματική δουλειά όπως κάνω εγώ, ίσως είναι καλή ευκαιρία. Είναι αντιγραφή της husqvarna Ε20. Δεν ξέρω πόσο έχει όμως. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δες και στο lidl που βγαζει κατα καιρους

νομιζω ειδα στο φυλλαδιο 

http://www.lidl-hellas.gr/el/3411.htm  42-48 σελίδα. Το θέμα είναι τώρα που θα γίνονται τα service και τα πρόσθετα αξεσουάρ που ίσως να θες.

90 ευρώ έχει, τζάμπα πράμα. Silvercrest είναι η εταιρεία που κάνει εμπόριο μόνο στην Lidl και γενικά αντιγράφει.Τις κριτικές του internet τις γράφουν άσχετοι μην τις πιστεύετε. πχ μπορεί να κόβεται ή κλωστή και να μην ενοχλεί κάποιους. Μόνο αν ξέρετε κάποιον που την πήρε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη θεωρώ ακριβή, γιατί με 99 παίρνεις singer. Απλή βέβαια, αλλά singer, που ξέρεις ότι κάτω από το σπίτι σου θα έχει αντιπροσωπεία :P  

Πάντως την βλέπω καλή. Κι έχω ακούσει καλά λόγια. Δεν έχει αυτή τη βελονιά |---   από ό,τι βλέπω αλλά οκ. Αν δεν χρειάζεται σε όλους. 
Είναι κι ωραίο χρώμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ! Αν είχα εγώ λεφτά για τέτοια μηχανή αντίκα θα παντρευόμουν! Είχαν κάτι παρόμοιες (σπασμένες! γιατί δεν βρήκαν προφανώς εν λειτουργία!) σε μία βιτρίνα στα Σπάτα και ήθελα να σπάσω το τζάμι να την πάρω. αχ! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πουλιέται ως ραπτομηχανή αλλά ως αντίκα αν είναι σωστά όλα τα εξαρτήματα κτλ κτλ κτλ. + ότι όσο πιο παλιά σίνγκερ τόσο πιο καλή ραπτομηχανή (είναι αυτό που λέω ότι οι νέες μοδίστρες δεν παίρνουν σίνγκερ πλέον γιατί είναι εντελώς κινέζικες) οπότε πολλές κοπέλες ψάχνουν παλιές μηχανές γιατί είναι πιο γερές. 
Οι αντίκες ξεκινάνε από 200 και μπορεί να φτάσουν τις 4000 ευρώ.............

http://www.xe.gr/diafora-eidh/palaies-syskeves,39826.html

δες. 

δεν ξέρω από πότε είναι η δικιά σου. Αλλά πραγματικά.. μην την πουλήσεις/πετάξεις ποτέ........ 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως δεν σκεφτόμουν να τη δώσουμε ποτέ.

Ακριβώς απο πότε είναι δεν ξέρω, μιας και δεν το γράφει κάπου ή τουλάχιστον δεν το βρήκα, αλλά μου αρέσει να ξέρω πόσο αξίζουν αυτά που έχουμε! :P :D

Αν σταματήσει να τη χρησιμοποιεί η μάνα μου απλά θα γίνει σαν καινούρια και θα μπει για διακόσμηση. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχουν όλες οι παλιές ραπτομηχανές αξία. Ρώτα κάποιον που να ξέρει. Στο ebay πουλάνε απο 40-120 ευρώ. Οταν μιλάμε για αξία μιλάμε 1000-3000 ευρώ. Μια singer μαύρη που κλήνει σαν βαλιτσάκι και έχει το μοντέλο της γραμμένο πάνω έχει αρκετή αξία.

Στην Ελλάδα δεν τις αγοράζουν πολύ, συλλέκτες έχει στην Αμερική. Προσφορά και ζήτηση.


Αν σταματήσει να τη χρησιμοποιεί η μάνα μου μπορούμε να συζητήσουμε την ανταλλαγή της με μερικά χαρτονομίσματα!  

 

:P :P :lol: :lol:

Κάνει θόρυβο σαν τρένο να υποθέσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...