.::NikoS::. Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Τι διαβάζω ρε αν είναι δυνατόν. Βάζετε το μυαλό σας να δουλέψει πρώτα; Ο ταχυδρόμος όπως ειπώθηκε είναι υποχρεωμένος να σου το δώσει στα χέρια μόνο αν είναι συστημένο. Οτιδήποτε άλλο στο αφήνει στο σπίτι και φεύγει. Σας έχει δηλαδή παραδόσει πολλές φορές ο ταχυδρόμος κάνα λογαριασμό ή κάνα γράμμα στο χέρι και να περιμένει υπογραφή; Αν θες πληρώνεις περισσότερα έξοδα αποστολής και ο πωλητής το στέλνει συστημένο. Το ειδοποιητήριο ΔΕΝ αποφασίζει ο ταχυδρόμος αν θα σου το αφήσει ή όχι, αλλά το κέντρο διανομής της περιοχής σου!!! Ο ταχυδρόμος απλά πηγαίνει εκεί και παίρνει ότι του δίνουν. (αν έχουν γράψει ειδοποιητήριο δεν παίρνει το δέμα γιατί απλά του λένε ΟΧΙ, εφόσον κρίνουν ότι το δέμα δε μπορεί να πάει στο σπίτι αν είναι μεγάλο κλπ) Το συμφέρον σας κοιτάτε μόνο και μετά γκρινιάζετε. Στην τελική βάλτε ένα μεγάλο γραμματοκιβώτιο στο σπίτι σας αν δε θέλετε να πληρώνετε για συστημένα και μην κατηγορείτε τους ταχυδρόμους. Σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν καν ταχυδρόμοι ή έρχονται κάθε 3-4 μήνες διαφορετικοί γιατί ποτέ κανένας δε πληρώνετε και δουλεύουν είτε εθελοντικά μήπως τους προσλάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον είτε με ψίχουλα. 3
zoranb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Απο τη στιγμη που ο μεταφορεας ειναι καλυμμενος,δεν μπορειτε να πειτε τιποτα.. Αν θελετε παραλαβη αυτοπροσωπως στο σπιτι σας ή στα ΕΛΤΑ,απλα το στελνεις/λαμβανεις συστημενο ή με courier και τελειωνει η υποθεση Ο οικονομικότερος τρόπος για να σιγουρέψει κανείς πως θα λάβει ο ίδιος αυτό που έχει παραγγείλει ποιός είναι; Προσωπικά έχω παραλάβει πράγματα χωρίς να το έχω ζητήσει να τα λάβω συστημένα! Να έγινε από default από τον αποστολέα να υποθέσω; Επρόκειτο για ένα motherboard το οποίο με φώναξαν στο ταχυδρομείο, σε αντίθεση με ένα μικρό OBD adapter, μου το είχε αφήσει ο ταχυδρόμος να κρέμεται στο γραμματοκιβώτιο!
scullyist Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δύο λόγοι (πέρα από επιταγές/αντικαταβολές που αυτές συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι συστημένες ή ασφαλισμένα κλπ) παίζουν για να σου αφήσουν ειδοποιητήριο ώστε να πας να παραλάβεις εσύ από το ταχυδρομείο: - Ή να είναι συστημένο, - ή να είναι ογκώδες το πακέτο (κι ας έχει σταλεί ως απλό/μη συστημένο). Το ειδοποιητήριο έχει επάνω τσεκαρισμένο τον λόγο που σου ζητάνε να πας να παραλάβεις, "συστημένο" "ογκώδες" κλπ. Οπότε αν πρόσεχες τι έγραφε το χαρτάκι (αν δεν είχε τσεκαρισμένο τίποτα είναι μλκ-τεμπελιά του ταχυδρόμου), θα ήξερες αν η μητρική στάλθηκε συστημένη ή αν απλά έλαβες ειδοποιητήριο μόνο και μόνο επειδή ήταν ογκώδες πακέτο (που μια μητρική, είναι). Το adapter σου στάλθηκε ως απλό/μη συστημένο κι επειδή ήταν μικρό στο άφησε στο κουτί, όπως γίνεται με κάθε τι μικρό/μέτριο σε μέγεθος που έχει σταλεί ως απλό. Το ότι δεν χωρούσε να μπει από την σχισμή μέσα στο γραμματοκιβώτιο κι απλά κρεμόταν, δεν αναιρεί ότι παραμένει μικρό/μέτριο ως δέμα, οπότε δεν ήταν φάουλ το γεγονός ότι στο άφησε, είναι εντός των κανόνων. Αν ωστόσο, έχεις θέμα με κλοπές και θέλεις ακόμη και τα μέτρια πακετάκια να μην στα αφήνουν, πιάσε τον ταχυδρόμο σου και πες του για οτιδήποτε που δεν χωράει να μπει εντελώς μεσα στο κουτί, να σου αφήνει ειδοποιητήριο. Κι αν δεχτεί, δέχτηκε (λογικά τους βολεύει από το να τα κουβαλάνε, οπότε δεν νομίζω να αρνηθεί). Για να σιγουρέψεις ότι θα το λάβεις εσύ=να σου σταλεί συστημένο. Οικονομικότερο συστημένο (και γενικά σε σχέση με τις κούριερ)=Ελτα >άρα, Ελτα συστημένο. Υπάρχουν και οι ταχυμεταφορές Ελτα, δλδ το τμήμα κούριερ των Ελτα, οπότε ως κούριερ υπηρεσία είναι πιο ακριβά μεν από τις κλασσικές υπηρεσίες Ελτα, αλλά παραμένουν πιο φθηνές πάλι συγκριτικά με τα ιδιωτικά κούριερ. Πάντως είπαμε, αν είναι ογκώδες αντικείμενο, και ως απλό να στο στείλουν πάλι θα λάβεις ειδοποιητήριο (αυτός είναι ο κανόνας, εξαιρέσεις που αναφέρονται να τους άφησαν αντικειμενικά μεγάλα πακέτα χύμα, είναι φάουλ απο εγκεφαλικά νεκρούς ταχυδρόμους, όχι η νόρμα) οπότε σε μεγάλα αντικείμενα δεν θα επέλεγα να ζητήσω και να χρεωθώ συστημένο γιατί θα το είχα σίγουρο ότι λόγω όγκου εγώ θα πάω πάλι να παραλάβω. 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δύο λόγοι (πέρα από επιταγές/αντικαταβολές που αυτές συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι συστημένες ή ασφαλισμένα κλπ) παίζουν για να σου αφήσουν ειδοποιητήριο ώστε να πας να παραλάβεις εσύ από το ταχυδρομείο: - Ή να είναι συστημένο, Κάνεις λάθος, αν είναι μικρά τα συστημένα στα φέρνει σπίτι ο ταχυδρόμος.
haris_216 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά και δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση. Το συστημένο δέμα/επιστολή πρέπει να παραδοθεί στο χέρι, έχει "ταυτότητα" κι έτσι αν χαθεί υπάρχει τρόπος να ψαχτεί και ή να βρεθεί ή να αποζημιωθεί (μέχρι κάποιου ποσού). Το απλό είναι "φτερό στον άνεμο", δεν το ξέρει κανείς πέρα από αυτόν που το έστειλε και αυτόν που το περιμένει (στην περίπτωση της επιστολής/μικροδέματος) και άρα όποιος θέλει υπάλληλος ταχυδρομείου (που πέρασε από τα χέρια του), γείτονας (που το βρήκε δίπλα στα γραμματοκιβώτια) ή και περαστικός (που το είδε στην πυλωτή) μπορεί να το καβατζώσει. Τώρα για το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν premium service στη ζωή τους (στην προκειμένη περίπτωση παροχές συστημένου) αλλά χωρίς να το πληρώσουν, δε νομίζω ότι είναι κάτι νέο. Οι παλιοί έλεγαν "ότι πληρώσεις παίρνεις" Οι πιο σύγχρονοι, αν και το γνωρίζουν, θέλουν να πάρουν αυτό που ΔΕΝ πλήρωσαν
scullyist Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 @Joshua, Θα έκανα λάθος αν έλεγα κάπου ότι κανένα συστημένο δεν στο φέρνουν σπίτι, αλλά δεν είπα ούτε υποννόησα πουθενά κάτι τέτοιο. Ρώτησε πως σιγουρεύει κανείς ότι θα το λάβει ο ίδιος. Αυτόματα η ερώτηση δεν αφορά στις περιπτώσεις που θα τον βρει σπίτι ο ταχυδρόμος για να του το παραδώσει στο χέρι=σίγουρο ότι το λαμβάνεις ο ίδιος=οπότε δεν αφορά αυτό που ρωτάει. Κι επομένως η απάντηση μου αφορά πολύ συγκεκριμένα τις περιπτώσεις που δεν σε βρίσκουν="να σου αφήσουν ειδοποιητήριο">σίγουρο να παραλάβει αυτός. =Στην καλύτερη θα μπορούσες να πεις ότι απλά παρέλειψα μια επιπλέον γενική πληροφορία για τα συστημένα κι ας μην αφορά την ερώτηση του, όχι ότι έκανα λάθος/είπα κάπου το αντίθετο από αυτό που λες.
Valerie_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Επίσης χρησιμοποιώντας ελτα κουριερ πολύ προσφατα πήγα και παρέλαβα εγώ απο το πρακτορείο και μου αφαίρεσαν 2 ευρω. Οχι οτι ειναι κανένα ποσό σημαντικό απλά ειπα να το αναφερω.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά και δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση. Το συστημένο δέμα/επιστολή πρέπει να παραδοθεί στο χέρι, έχει "ταυτότητα" κι έτσι αν χαθεί υπάρχει τρόπος να ψαχτεί και ή να βρεθεί ή να αποζημιωθεί (μέχρι κάποιου ποσού). Το απλό είναι "φτερό στον άνεμο", δεν το ξέρει κανείς πέρα από αυτόν που το έστειλε και αυτόν που το περιμένει (στην περίπτωση της επιστολής/μικροδέματος) και άρα όποιος θέλει υπάλληλος ταχυδρομείου (που πέρασε από τα χέρια του), γείτονας (που το βρήκε δίπλα στα γραμματοκιβώτια) ή και περαστικός (που το είδε στην πυλωτή) μπορεί να το καβατζώσει. Τώρα για το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν premium service στη ζωή τους (στην προκειμένη περίπτωση παροχές συστημένου) αλλά χωρίς να το πληρώσουν, δε νομίζω ότι είναι κάτι νέο. Οι παλιοί έλεγαν "ότι πληρώσεις παίρνεις" Οι πιο σύγχρονοι, αν και το γνωρίζουν, θέλουν να πάρουν αυτό που ΔΕΝ πλήρωσαν Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, το θέμα είναι ότι από την στιγμή που το δέμα ΔΕΝ είναι συστημένο, και ο ταχυδρόμος δεν βρίσκει τον παραλήπτη, γιατί να το πετάξει στην είσοδο με κίνδυνο να το αρπάξει ο οποιοσδήποτε; Συμφωνώ στο "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική "το πετάω στην είσοδο και δεν είναι δικό μου πρόβλημα μετά". Σχετικά με τα γράμματα είναι άλλο θέμα διότι είτε τα βάζεις μέσα στο γραμματοκιβώτιο είτε τα πετάς κάτω από την σχισμή της πόρτας, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.
Thessalonikios200 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ περίμενα έναν φάκελο προχτές με αξία πραγμάτων μέσα 100 ευρώ. Ο ταχυδρόμος το παράτησε κάτω στην είσοδο, αν δεν έβρισκα τον φάκελο ποιος θα με πληρώνε;;;;;;;;; πείτε μου.
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 @Joshua, Θα έκανα λάθος αν έλεγα κάπου ότι κανένα συστημένο δεν στο φέρνουν σπίτι, αλλά δεν είπα ούτε υποννόησα πουθενά κάτι τέτοιο. Ρώτησε πως σιγουρεύει κανείς ότι θα το λάβει ο ίδιος. Αυτόματα η ερώτηση δεν αφορά στις περιπτώσεις που θα τον βρει σπίτι ο ταχυδρόμος για να του το παραδώσει στο χέρι=σίγουρο ότι το λαμβάνεις ο ίδιος=οπότε δεν αφορά αυτό που ρωτάει. Κι επομένως η απάντηση μου αφορά πολύ συγκεκριμένα τις περιπτώσεις που δεν σε βρίσκουν="να σου αφήσουν ειδοποιητήριο">σίγουρο να παραλάβει αυτός. =Στην καλύτερη θα μπορούσες να πεις ότι απλά παρέλειψα μια επιπλέον γενική πληροφορία για τα συστημένα κι ας μην αφορά την ερώτηση του, όχι ότι έκανα λάθος/είπα κάπου το αντίθετο από αυτό που λες. Προφανώς έκανες λάθος μια και ισχυρίστηκες ακριβώς αυτό, δλδ το ότι ο ένας από τους 2 λόγους για να σου αφήσουν ειδοποίηση να πας να παραλάβεις ο ίδιος είναι το συστημένο. Τώρα αν γράφοντας αυτό εννοούσες κάτι άλλο... πάσο. Εγώ περίμενα έναν φάκελο προχτές με αξία πραγμάτων μέσα 100 ευρώ. Ο ταχυδρόμος το παράτησε κάτω στην είσοδο, αν δεν έβρισκα τον φάκελο ποιος θα με πληρώνε;;;;;;;;; πείτε μου. Πες μας πρώτα περισσότερες λεπτομέρειες, ποιος έστειλε τα πράγματα και με ποια ακριβώς υπηρεσία.
Thessalonikios200 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 @Joshua, Θα έκανα λάθος αν έλεγα κάπου ότι κανένα συστημένο δεν στο φέρνουν σπίτι, αλλά δεν είπα ούτε υποννόησα πουθενά κάτι τέτοιο. Ρώτησε πως σιγουρεύει κανείς ότι θα το λάβει ο ίδιος. Αυτόματα η ερώτηση δεν αφορά στις περιπτώσεις που θα τον βρει σπίτι ο ταχυδρόμος για να του το παραδώσει στο χέρι=σίγουρο ότι το λαμβάνεις ο ίδιος=οπότε δεν αφορά αυτό που ρωτάει. Κι επομένως η απάντηση μου αφορά πολύ συγκεκριμένα τις περιπτώσεις που δεν σε βρίσκουν="να σου αφήσουν ειδοποιητήριο">σίγουρο να παραλάβει αυτός. =Στην καλύτερη θα μπορούσες να πεις ότι απλά παρέλειψα μια επιπλέον γενική πληροφορία για τα συστημένα κι ας μην αφορά την ερώτηση του, όχι ότι έκανα λάθος/είπα κάπου το αντίθετο από αυτό που λες. Προφανώς έκανες λάθος μια και ισχυρίστηκες ακριβώς αυτό, δλδ το ότι ο ένας από τους 2 λόγους για να σου αφήσουν ειδοποίηση να πας να παραλάβεις ο ίδιος είναι το συστημένο. Τώρα αν γράφοντας αυτό εννοούσες κάτι άλλο... πάσο.Εγώ περίμενα έναν φάκελο προχτές με αξία πραγμάτων μέσα 100 ευρώ. Ο ταχυδρόμος το παράτησε κάτω στην είσοδο, αν δεν έβρισκα τον φάκελο ποιος θα με πληρώνε;;;;;;;;; πείτε μου.Πες μας πρώτα περισσότερες λεπτομέρειες, ποιος έστειλε τα πράγματα και με ποια ακριβώς υπηρεσία.Τι σχέση έχει ποιος ; ένας τύπος από Αθήνα, περίμενα κάτι κάρτες sim αξίας 100 ευρώ. Ο άλλος τα παράτησε και έφυγε ότι να ναι η κατάσταση.
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τι σχέση έχει ποιος ; ένας τύπος από Αθήνα, περίμενα κάτι κάρτες sim αξίας 100 ευρώ. Ο άλλος τα παράτησε και έφυγε ότι να ναι η κατάσταση. Έχει σχέση, αν πχ ήταν κάτι από ebay θα σε πλήρωνε το paypal. Τώρα εφόσον ο φάκελος είχε σταλεί σαν απλό δέμα ή σαν απλή επιστολή, ορθώς ο ταχυδρόμος το παράτησε στην πόρτα σου. Ας είχες κουτί αλληλογραφίας, ή ας ζητούσες να στο στείλει συστημένο/ασφαλισμένο.
Thessalonikios200 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τι σχέση έχει ποιος ; ένας τύπος από Αθήνα, περίμενα κάτι κάρτες sim αξίας 100 ευρώ. Ο άλλος τα παράτησε και έφυγε ότι να ναι η κατάσταση.Έχει σχέση, αν πχ ήταν κάτι από ebay θα σε πλήρωνε το paypal. Τώρα εφόσον ο φάκελος είχε σταλεί σαν απλό δέμα ή σαν απλή επιστολή, ορθώς ο ταχυδρόμος το παράτησε στην πόρτα σου. Ας είχες κουτί αλληλογραφίας, ή ας ζητούσες να στο στείλει συστημένο/ασφαλισμένο. Δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό φίλε μου.
haris_216 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε ο καθένας "το μακρύ του και το κοντό του" νομίζω ότι η μόνη απάντηση θα είναι αν κάποιος ξέρει τι ισχύει είτε νομικά είτε σαν κανονισμός λειτουργίας ΕΛΤΑ. Δηλαδή που είναι υποχρεωμένος να παραδώσει; Γιατί αν πρέπει και το απλό το γράμμα να το πάει στην πόρτα του διαμερίσματος τότε να τον "σκίσουμε" που δεν το κάνει. Αν όμως μπορεί να το αφήνει "με το νόμο" στην εξώπορτα τότε δε νομίζω να μπορούμε να πούμε κάτι. Εκτός πια αν όλοι υπερβάλουμε εαυτόν αναφορικά με τις υποχρεώσεις μας, ο καθένας στη δουλειά του 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό φίλε μου. Ποιο από όλα δεν νομίζεις να είναι σωστό? Το ότι θα σε πλήρωνε το paypal, ή η μη ευθύνη του ταχυδρόμου/ταχυδρομείου σε τυχόν απώλεια απλού δέματος/αλληλογραφίας? Άσχετα πάντως με το τι είναι σωστό και τι λάθος, εγώ προσωπικά δεν θα ρίσκαρα να μου στείλουν δέμα αξίας 100€ με απλό ταχυδρομείο. Θα προτιμούσα να χρεωθώ 2-3€ παραπάνω για να σταλεί συστημένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα