haris_216 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δεν το αποκλείω αυτό, όμως πρόσεξε κάποια κενά στη θεωρία: έστω μια 4-μελης οικογένεια όπου τα ψώνια τα κάνει μόνο το ένα παιδί. Ολα φαίνονται σε αυτο το ένα παιδί. Αρα τι, θα βγαλει η ασφαλεια που λες ολους καπνιστες, ολους σαβουροφαγους, κλπ ή μόνο το παιδι που τα παιρνει? Πες ότι βαζεις τον μπαρμπα ή συνάδελφό σου να σου αγοραζει κατι συγκεκριμενο, μήπως θα βαζουν και ολοκληρα σόγια-κοινωνικους κύκλους σε ένα τσουβαλι? Σαφώς και η θεωρία έχει κενά γιατί δεν είπα πουθενά ότι θα εφαρμοστεί ακριβώς έτσι όπως τα ανέφερα. Αυτά ήταν ένα πιθανό παράδειγμα. Η κεντρική ιδέα του σκεπτικού μου είναι ότι όλες οι αδιάφορες (φαινομενικά) βάσεις δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή και σε συνδυασμό με άλλες για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν. (σε τέτοια γενικότερα σενάρια σαν αυτά που συζητάμε το να επικεντρώνεσαι κατά λέξη σε μια φράση μάλλον σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. ή αν όχι λάθος, τουλάχιστον αρκετά μακριά από την βασική ιδέα)
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Σαφώς και η θεωρία έχει κενά γιατί δεν είπα πουθενά ότι θα εφαρμοστεί ακριβώς έτσι όπως τα ανέφερα. Αυτά ήταν ένα πιθανό παράδειγμα. Η κεντρική ιδέα του σκεπτικού μου είναι ότι όλες οι αδιάφορες (φαινομενικά) βάσεις δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή και σε συνδυασμό με άλλες για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν. (σε τέτοια γενικότερα σενάρια σαν αυτά που συζητάμε το να επικεντρώνεσαι κατά λέξη σε μια φράση μάλλον σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. ή αν όχι λάθος, τουλάχιστον αρκετά μακριά από την βασική ιδέα) τοτε να αρχισουμε και τα παραπονα που κρατανε αρχειο τα σχολεια γιατι μπορει στο μελλον ο εργοδοτης να δει οτι ειχα Β (Α ειχα ) στην ιστορια και να δει οτι δεν ημουν καλος μαθητης και να μην με παρει στη δουλεια!
idomeneas7 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Σαφώς και η θεωρία έχει κενά γιατί δεν είπα πουθενά ότι θα εφαρμοστεί ακριβώς έτσι όπως τα ανέφερα. Αυτά ήταν ένα πιθανό παράδειγμα. Η κεντρική ιδέα του σκεπτικού μου είναι ότι όλες οι αδιάφορες (φαινομενικά) βάσεις δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή και σε συνδυασμό με άλλες για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν. (σε τέτοια γενικότερα σενάρια σαν αυτά που συζητάμε το να επικεντρώνεσαι κατά λέξη σε μια φράση μάλλον σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. ή αν όχι λάθος, τουλάχιστον αρκετά μακριά από την βασική ιδέα) Νομίζω πιό πολλές και χρήσιμες πληροφορίες θα πάρουν από την χρήση που κάνεις στο ιντερνετ, παρά από το κωλόχαρτο που ψωνίζεις και τα γαριδάκια που τρως. 1
jonkyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της επιλογής. Δηλαδή οι γονείς μας, όταν ήταν στην ηλικία μας, που η μοναδική τους επιλογή ήταν τα μετρητά, έπαθαν τίποτα; Εκτός εάν θεωρείτε επιλογή το αν θα πληρώσουν με χαρτονομίσματα ή με κέρματα. Δηλαδή, για να νιώθετε ελέυθεροι θα πρέπει να υπάρχουν 2-3 τρόποι πληρωμής. Παλιά υπήρχε το ανταλλακτικό εμπόριο, στη συνέχεια οι συναλλαγές γίνονταν με χρυσό και ασήμι, έπειτα ανακαλύφθηκαν τα τραπεζογραμμάτια και πλέον υπάρχει το πλαστικό χρήμα. Πάρτε το χαμπαρι ότι ακόμα και αυτό το τόσο καθημερινό και συνηθισμένο πράγμα εξελίσσεται και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως όλα γύρω μας. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το πλαστικό χρήμα θα επικρατήσει γιατί, πολύ απλά, τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Επιχειρήματα του στυλ "θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής" είναι τουλάχιστον αστεία. Αυτα τα επιχειρηματα χαρακτηριζονται αστεια απο τα προβατα. Για τους ανθρωπους που ζουν σε δημοκρατικες κοινωνιες, καθε προσπαθεια επιβολης θα επρεπε να προκαλει μοναχα αντιδραση. Αλλα δυστυχως, τα προβατα συνηθως ειναι περισσοτερα, πανε σε αγελες και ακολουθουν μονο τον τραγο χωρις να τους νοιαζει που πηγαινουν. Καλο μεσημερι σε ολους. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 χωρις να λεω οτι οι αλλες χωρες ειναι τελειες και οτι δεν εχουν τα στραβα τους δεν γινετε ρε παιδια ολοι να χρησιμοποιουν καρτες και εμεις να ειμαστε ακομη στα μετρητα λες και ειμαστε εξυπνοι και καταλαβαινουμε πραγματα που αλλοι δεν θα καταλαβουν ποτε. Δεν λεω να εξαλειψουμε τα μετρητα αλλα να βαλουμε την καρτα περισσοτερο στη ζωη μας. Το οτι θα τη βαλουμε στη ζωη μας δεν σημαινει οτι θα τη χρησιμοοποιουν ολοι αλλα θα εχουμε περισσοτερες επιλογες για το που μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε
kalogeros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Αυτα τα επιχειρηματα χαρακτηριζονται αστεια απο τα προβατα. Για τους ανθρωπους που ζουν σε δημοκρατικες κοινωνιες, καθε προσπαθεια επιβολης θα επρεπε να προκαλει μοναχα αντιδραση. Αλλα δυστυχως, τα προβατα συνηθως ειναι περισσοτερα, πανε σε αγελες και ακολουθουν μονο τον τραγο χωρις να τους νοιαζει που πηγαινουν. Καλο μεσημερι σε ολους. Ok. Πάρε, λοιπόν, και ένα άρθρο που, προφανώς, δεν αναφέρεται σε πρόβατα. Καλό μεσημέρι και σε εσένα. χωρις να λεω οτι οι αλλες χωρες ειναι τελειες και οτι δεν εχουν τα στραβα τους δεν γινετε ρε παιδια ολοι να χρησιμοποιουν καρτες και εμεις να ειμαστε ακομη στα μετρητα λες και ειμαστε εξυπνοι και καταλαβαινουμε πραγματα που αλλοι δεν θα καταλαβουν ποτε. Δεν λεω να εξαλειψουμε τα μετρητα αλλα να βαλουμε την καρτα περισσοτερο στη ζωη μας. Το οτι θα τη βαλουμε στη ζωη μας δεν σημαινει οτι θα τη χρησιμοοποιουν ολοι αλλα θα εχουμε περισσοτερες επιλογες για το που μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε Αυτό ακριβώς έχω πει αρκετές σελίδες πίσω. Η καλύτερη, για εμένα, λύση είναι η επιβολή κατοχής POS από όλους όσους κόβουν αποδείξεις, όπως συμβάινει και με τις ταμειακές μηχανές. Και όταν λέμε από όλους, εννούμε από ΟΛΟΥΣ. Από τον γιατρό και τον δικηγόρο, μέχρι τον περιπτερά και τον ταξιτζή. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της χρήσης κάρτας. Αν όλα πάνε κάλα, το χειροπιαστό χρήμα θα εξαλειφθεί μόνο του, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθεί η κατάργησή του.
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Το εμμεσα σημαινει οτι εξαρτασαι απο τις επιλογες σε γευσεις που αποφασισε ο περιπτερας, και οχι απο τις επιλογες που εχεις εσυ. Αν ο περιπτερας την επομενη μερα φερει μπανανα φραουλα θα παρεις απο αυτο που επελεξε αυτος να πουλησει και οχι απο το τι επελεξες εσυ να φας. Όλα αυτά που γράφεις είναι υποθετικά σενάρια, ο περιπτεράς ΤΩΡΑ έχει βανίλια και σοκολάτα, και εμείς μιλάμε για το αν έχει δικαίωμα επιλογής ο καταναλωτής ΤΩΡΑ. Αν αρχίσει να φέρνει μια μόνο γεύση ή αν σταματήσει να φέρνει παγωτά ή αν κλείσει, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να μην έχεις δικαίωμα επιλογής. Το δικο μου παραδειγμα ηταν μια πραγματικοτητα τα παλια χρονια. Ναι ε? Για θύμισέ μου ποια παλιά χρόνια είχε υποχρεώσει το κράτος τους πολίτες να πληρώνουν με αβγά... Όχι τίποτα άλλο, είχες γράψει ακριβώς αυτό: "Ετσι λοιπον και με το κρατος στο οποιο ζεις. Αν απο αυριο αποφασισει οτι πρεπει να πληρωνεις με αυγα, θα πληρωνεις με αυγα," Οποτε να στο κανω λιγο πιο εγκυρο το παραδειγμα μου. Αν το κρατος κοψει τα 10ευρα θα πληρωνεις με ολα τα υπολοιπα νομισματα ή χαρτονομισματα. Αν κοψει και το 50ευρο θα συνεχισεις να πληρωνεις με τα υπολοιπα. Αν προσθεσει την καρτα, θα συνχισεις να πληρωνεις με τα υπολοιπα νομισματα που αφησε συν την καρτα. Αν τελος κοψει και και τα υπολοιπα νομισματα και αφησει μονο την καρτα, θα πληρωνεις μονο με την καρτα, το εθνικο νομισμα παραμενει, αλλαζει απλα το χαρτι (και γινεται πλαστικο). Ε τι να σου πω τώρα, πολύ έγκυρο το παράδειγμα σου, σαν μέλος της ευροζώνης και του ευρώ θα κόψει τα 10ευρα ή και τα 50ευρα? Και πως ακριβώς θα τα "κόψει"? Θα τα κυρήξει παράνομα, θα υποχρεώσει τις υπόλοιπες χώρες στη ζώνη του ευρώ να τα καταργήσουν, πως? Το θεμα μου ειναι το ιδιο με το δικο σου, δε θελω η τραπεζα να ξερει που, ποτε και ποσο καιρο δουλευω, και ποσα παιρνω. Αυτη δεν ειναι η λογικη σου; Μην ρωτάς εμένα για τα δικά σου θέματα, δικό σου παράδειγμα ήταν αυτό περί πληρωμής ΙΚΑ μέσω τράπεζας, όχι δικό μου. Προσωπικά δεν έχω παρτίδες με το ΙΚΑ. http://www.protothema.gr/economy/article/469561/telos-i-misthodosia-me-metrita-mono-meso-trapezon-i-pliromi/ Αυτό γιατί μου το δείχνεις? Έτσι όπως το βλέπω εγώ απλά επιβεβαιώνει ότι είπα, πως ο νόμος υπάρχει και απλά δεν έχει εφαρμοστεί(όπως και χιλιάδες άλλοι). Παλιά υπήρχε το ανταλλακτικό εμπόριο, στη συνέχεια οι συναλλαγές γίνονταν με χρυσό και ασήμι, έπειτα ανακαλύφθηκαν τα τραπεζογραμμάτια και πλέον υπάρχει το πλαστικό χρήμα. Πάρτε το χαμπαρι ότι ακόμα και αυτό το τόσο καθημερινό και συνηθισμένο πράγμα εξελίσσεται και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως όλα γύρω μας. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το πλαστικό χρήμα θα επικρατήσει γιατί, πολύ απλά, τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Επιχειρήματα του στυλ "θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής" είναι τουλάχιστον αστεία. Για να ακριβολογούμε, το ανταλλακτικό εμπόριο ποτέ δεν σταμάτησε, συνέχισε να υπάρχει μαζί με τα υπόλοιπα. Ακόμα και στην Ελλάδα του 70' που το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή οι περισσότεροι συναλλάζονταν σε είδος, επειδή απλά δεν είχαν λεφτά! Όσο για το πλαστικό χρήμα δεν ξέρω αν θα επικρατήσει, αλλά σίγουρα παίρνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των συναλλαγών όσο περνάει ο καιρός. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτό γίνεται επειδή το επιλέγει αυτός που πληρώνει, και όχι γιατί οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να μειώσουν την φοροδιαφυγή. ΥΓ Μια και μίλησες για "αστεία", το μόνο αστείο που βλέπω εγώ προσωπικά είναι το να μιλάμε για πλήρη κατάργηση των μετρητών τη στιγμή που έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών.
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Όλα αυτά που γράφεις είναι υποθετικά σενάρια, ο περιπτεράς ΤΩΡΑ έχει βανίλια και σοκολάτα, και εμείς μιλάμε για το αν έχει δικαίωμα επιλογής ο καταναλωτής ΤΩΡΑ. Αν αρχίσει να φέρνει μια μόνο γεύση ή αν σταματήσει να φέρνει παγωτά ή αν κλείσει, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να μην έχεις δικαίωμα επιλογής. Ναι ε? Για θύμισέ μου ποια παλιά χρόνια είχε υποχρεώσει το κράτος τους πολίτες να πληρώνουν με αβγά... Όχι τίποτα άλλο, είχες γράψει ακριβώς αυτό: "Ετσι λοιπον και με το κρατος στο οποιο ζεις. Αν απο αυριο αποφασισει οτι πρεπει να πληρωνεις με αυγα, θα πληρωνεις με αυγα," Ε τι να σου πω τώρα, πολύ έγκυρο το παράδειγμα σου, σαν μέλος της ευροζώνης και του ευρώ θα κόψει τα 10ευρα ή και τα 50ευρα? Και πως ακριβώς θα τα "κόψει"? Θα τα κυρήξει παράνομα, θα υποχρεώσει τις υπόλοιπες χώρες στη ζώνη του ευρώ να τα καταργήσουν, πως? Μην ρωτάς εμένα για τα δικά σου θέματα, δικό σου παράδειγμα ήταν αυτό περί πληρωμής ΙΚΑ μέσω τράπεζας, όχι δικό μου. Προσωπικά δεν έχω παρτίδες με το ΙΚΑ. Αυτό γιατί μου το δείχνεις? Έτσι όπως το βλέπω εγώ απλά επιβεβαιώνει ότι είπα, πως ο νόμος υπάρχει και απλά δεν έχει εφαρμοστεί(όπως και χιλιάδες άλλοι). Για να ακριβολογούμε, το ανταλλακτικό εμπόριο ποτέ δεν σταμάτησε, συνέχισε να υπάρχει μαζί με τα υπόλοιπα. Ακόμα και στην Ελλάδα του 70' που το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή οι περισσότεροι συναλλάζονταν σε είδος, επειδή απλά δεν είχαν λεφτά! Όσο για το πλαστικό χρήμα δεν ξέρω αν θα επικρατήσει, αλλά σίγουρα παίρνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των συναλλαγών όσο περνάει ο καιρός. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτό γίνεται επειδή το επιλέγει αυτός που πληρώνει, και όχι γιατί οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να μειώσουν την φοροδιαφυγή. ΥΓ Μια και μίλησες για "αστεία", το μόνο αστείο που βλέπω εγώ προσωπικά είναι το να μιλάμε για πλήρη κατάργηση των μετρητών τη στιγμή που έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών. Προσπαθω σε τοσα μηνυματα να σου εξηγησω το πως αυτη η επιλογη που νομιζεις οτι εχεις, ειναι αμεσα επηρρεαζομενη απο ολοτο κοινωνικο συνολο στο οποιο συνυπαρχεις και οτι αυτη την υποτιθεμενη επιλογη που εχεις, καποιοι αλλοι την αποφασισαν για σενα (εκτος κι αν ξυπνησες ενα πρωι, τυπωσες μονος σου καποια χαρτονομισματα, και "επελεξες" να τα χρησιμοποιεις), αλλα δε δειχνεις να το πιανεις. Ακομη και το οτι επιλεγεις οπως λες να χρησιμοποιησεις χαρτονομισματα ή καρτα, παλι επιλογη καποιων υπευθυνων του κρατους (ή της ευρωπης) ειναι, και οχι δικια σου. Αυριο μπορει να σου την αλλαξουν με κατι αλλο, κι επειδη ισως να μην ειναι ενα και μονο ειδος συναλλαγης να νομιζεις οτι εχεις επιλογη. Εκει βρισκονται και ολα τα παραδειγματα μου, οτι καποιοι αλλοι οπως μεχρι σημερα εχουν αποφασισει να συναλλασσομαστε με το Α και το Β τροπο, αυριο ισως βρουν ενα νεο τροπο και μετα απο καποια χρονια ενα πιο νεο, και παει λεγοντας. Δεν πειραζει, συμφωνουμε οτι διαφωνουμε, και τελειωνει εδω το θεμα, δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε.
jmirko15 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της επιλογής. Δηλαδή οι γονείς μας, όταν ήταν στην ηλικία μας, που η μοναδική τους επιλογή ήταν τα μετρητά, έπαθαν τίποτα; Εκτός εάν θεωρείτε επιλογή το αν θα πληρώσουν με χαρτονομίσματα ή με κέρματα. Δηλαδή, για να νιώθετε ελέυθεροι θα πρέπει να υπάρχουν 2-3 τρόποι πληρωμής. Παλιά υπήρχε το ανταλλακτικό εμπόριο, στη συνέχεια οι συναλλαγές γίνονταν με χρυσό και ασήμι, έπειτα ανακαλύφθηκαν τα τραπεζογραμμάτια και πλέον υπάρχει το πλαστικό χρήμα. Πάρτε το χαμπαρι ότι ακόμα και αυτό το τόσο καθημερινό και συνηθισμένο πράγμα εξελίσσεται και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως όλα γύρω μας. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το πλαστικό χρήμα θα επικρατήσει γιατί, πολύ απλά, τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Επιχειρήματα του στυλ "θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής" είναι τουλάχιστον αστεία. Δηλαδή πάμε από κάτι χειροπιαστό σε αέρα κοπανιστό. Κυριολεκτικά
kalogeros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 ΥΓ Μια και μίλησες για "αστεία", το μόνο αστείο που βλέπω εγώ προσωπικά είναι το να μιλάμε για πλήρη κατάργηση των μετρητών τη στιγμή που έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών. Η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών κλονίστηκε γιατί κάποια/πολλά ζώα πολίτες (κάποιος μίλησε για πρόβατα 2-3 ποστ πιο πάνω) ήθελαν να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες όταν ανακυρήχτηκε το δημοψήφισμα. Δεν φρόντισε όμως κανένας να τους ενημερώσει ότι οι τράπεζες δεν είχαν τα λεφτά τους γιατί τα είχαν δόσει σε άλλους ως δάνεια. Ούτε ότι βγάζοντας τα λεφτά τους όλοι από τις τράπεζες θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και επομένως τα χρήματα που είχαν κρυμένα στο στρώμα θα έκαναν μόνο για να στριβουν κανένα τσιγάρο. Όλοι αντέδρασαν σαν κλασικοί και γνήσιοι Ελληνάρες: να σώσουμε το τομάρι μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε. Αλλά άντε να εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα που τα ξέρει όλα ότι με αυτόν τον τρόπο κάνει μεγλύτερη ζημιά και στο τομάρι του αλλά και στην κοινωνία στην οποία ζει. Και για ποιον ακριβώς λόγο κλονίστηκε η εμπιστοσύνη; Έχει διαβάσει κανένας από αυτους του κλονισμένους τι σκατά υπόγραψε όταν άνοιξε λογαριασμό;
Ison_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών κλονίστηκε γιατί κάποια/πολλά ζώα πολίτες (κάποιος μίλησε για πρόβατα 2-3 ποστ πιο πάνω) ήθελαν να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες όταν ανακυρήχτηκε το δημοψήφισμα. Δεν φρόντισε όμως κανένας να τους ενημερώσει ότι οι τράπεζες δεν είχαν τα λεφτά τους γιατί τα είχαν δόσει σε άλλους ως δάνεια. Ούτε ότι βγάζοντας τα λεφτά τους όλοι από τις τράπεζες θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και επομένως τα χρήματα που είχαν κρυμένα στο στρώμα θα έκαναν μόνο για να στριβουν κανένα τσιγάρο. Όλοι αντέδρασαν σαν κλασικοί και γνήσιοι Ελληνάρες: να σώσουμε το τομάρι μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε. Αλλά άντε να εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα που τα ξέρει όλα ότι με αυτόν τον τρόπο κάνει μεγλύτερη ζημιά και στο τομάρι του αλλά και στην κοινωνία στην οποία ζει. Και για ποιον ακριβώς λόγο κλονίστηκε η εμπιστοσύνη; Έχει διαβάσει κανένας από αυτους του κλονισμένους τι σκατά υπόγραψε όταν άνοιξε λογαριασμό; Τα (λίγα) χρήματα που είχαν μέσα στην τράπεζα, ποιος μπορούσε να τους εγγυηθεί ότι δε θα τα χάσουν με κάποιο κούρεμα; Ή δε θα μπορούν να σηκώσουν ούτε τα 60 ευρώ μετά από κάποιους μήνες; Θα το εγγυόμουν εγώ,εσύ ή το κράτος; Κανείς. Λοιπόν, ναι, θα κοιτάξεις το προσωπικό σου συμφέρον σε αυτήν την περίπτωση. Ειδικά όταν νιώθεις ότι δεν ευθύνεσαι για τα λάθη των τραπεζών, όπου τραπεζικό συμφέρον δεν είναι ίδιο με κοινωνικό συμφέρον.
jonkyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και πολιτών κλονίστηκε γιατί κάποια/πολλά ζώα πολίτες (κάποιος μίλησε για πρόβατα 2-3 ποστ πιο πάνω) ήθελαν να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες όταν ανακυρήχτηκε το δημοψήφισμα. Δεν φρόντισε όμως κανένας να τους ενημερώσει ότι οι τράπεζες δεν είχαν τα λεφτά τους γιατί τα είχαν δόσει σε άλλους ως δάνεια. Ούτε ότι βγάζοντας τα λεφτά τους όλοι από τις τράπεζες θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και επομένως τα χρήματα που είχαν κρυμένα στο στρώμα θα έκαναν μόνο για να στριβουν κανένα τσιγάρο. Όλοι αντέδρασαν σαν κλασικοί και γνήσιοι Ελληνάρες: να σώσουμε το τομάρι μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε. Αλλά άντε να εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα που τα ξέρει όλα ότι με αυτόν τον τρόπο κάνει μεγλύτερη ζημιά και στο τομάρι του αλλά και στην κοινωνία στην οποία ζει. Και για ποιον ακριβώς λόγο κλονίστηκε η εμπιστοσύνη; Έχει διαβάσει κανένας από αυτους του κλονισμένους τι σκατά υπόγραψε όταν άνοιξε λογαριασμό; Για αλλα προβατα μιλησα. Δεν υπηρχε περιπτωση να κατηγορησω αυτους που εβγαλαν τα χρηματα τους, αντιθετα ειμαι υπερμαχος της κινησης τους (για λογους που εχω αναλυσει σε αλλο ποστ μου και τον ανεφερες ηδη μονος σου). Συνεπως, μην βαζεις λογια στο στομα μου σε παρακαλω, ουτε να ερμηνευεις οπως σε βολευει αυτα που γραφω. Scripta manent, οποιος ξερει να διαβαζει ελληνικα θα καταλαβει κιολας. Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα