Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 373
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ξυλο (αργο και βασανιστικο) μεχρι να μη μπορει να παρει ανασα.

υστερα τον πετατε σε ενα κλουβι γεματο πεινασμενα λιονταρια.

να φανει χρησιμος σε κατι εστω...

υπαρχουν εγκληματα που δεν μπορει ποτε να τα διορθωσει ο "σωφρονισμος".

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κρίμα για το παιδί που δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε. Κρίμα για τα ζευγάρια που προσπαθούν και δεν μπορούνε να τεκνοποιήσουν.

Η συζήτηση για την θανατική ποινή είναι πολύ μεγάλη. Όπως πολύ μεγάλη είναι και η ευθύνη για μία τέτοια απόφαση.

Για 'μένα αυτού του είδος οι παθογένειες πρέπει να αντιμετωπίζονται από πολύ νωρίς. Για αυτούς τους "γονείς" δεν υπάρχει λύτρωση.

Ακόμα και στα ανεπτυγμένα κράτη όμως όπου δουλεύουν σωστά όλοι οι απαιτούμενοι μηχανισμοί υπάρχουν τέτοια περιστατικά απλά επειδή ο άνθρωπος είναι το χειρότερο είδος.

Διαβάζω πολλά μέλη που αναφέρουν ότι θα τιμωρηθούν στη φυλακή. Πολύ βολικό και αυτό. Το ζητούμενο είναι αυτός ο άνθρωπος (και η μητέρα φυσικά) όταν και αν βγούνε κάποια στιγμή από τη φυλακή θα έχουν σωφρονιστεί; Ή περιμένουμε εμείς οι δικαστές του καναπέ και του πληκτρολογίου να αυτοκτονήσουν στη φυλακή ή να πεθάνουν από ξυλοδαρμό και βιασμό; Πόσο καλύτεροι είμαστε όμως εμείς;

Το κοριτσάκι αυτό αφού ήταν 4άρων λογικά θα πήγαινε παιδικό-νήπια. Οι δάσκαλοί του δεν παρατήρησαν κάτι το ανησυχητικό; Αν ναι, ανέφεραν κάτι; Οι γείτονες δεν έβλεπαν το ζευγάρι; Έκαναν κάτι; Όλοι έχουμε ευθύνη. Δεν γίνεται να περιμένουμε τον Θεό (που η ύπαρξή του αυτή την στιγμή είναι οξύμωρη) για να τον κρίνει ή την δικαιοσύνη για να τον θανατώσει. Τι έχει κάνει το κράτος μέχρι την στιγμή της πράξης για να τον αποτρέψει; Και όταν λέω κράτος δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλαδάρα μας γιατί η αρρώστια του μυαλού δεν κάνει φυλετικές και εθνικές διακρίσεις και επειδή αν αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά από άλλες χώρες τέτοια περιστατικά απλά θα κλέβαμε τη συνταγή. 

Πάντα θα υπάρχουν αυτά τα περιστατικά. Στόχος μίας κοινωνίας σωστάς δομημένης είναι η αποτροπή της πλειοψηφίας αυτών. 

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Δημοσ.

Ελπίζω στην φυλακή να φάει ξύλο μεχρι θανάτου .....

παπάρια. Και ο πακιστανός που έκανε τα χειρότερα στο κοριτσάκι στην Πάρο, ζει και βασιλευει. Μην τον δείτε και καμία μέρα έξω ελευθερο γιατί μπορεί να σπάσει το χεράκι του και να αποφυλακισθεί με κανένα νόμο περί αναπηρίας.

ΟΥΡΤ ρε με όλα τα ζωα γύρω μας

• Like 1
Δημοσ.

Και να μου το χαρίζανε το συκώτι του συγκεκριμένου δεν θα έπαιρνα. Μάλλον στα αδέσποτα θα κατέληγε.

Το παιδί ρε συ να σκότωσαν για τα όργανα.

Δημοσ.

Παιδιά , πρέπει να ήμαστε όσο μπορούμε πιο ψύχραιμοι.

Σοκαρίστηκα και εγώ.Και μάλιστα πάρα πολύ.

Αλλά σας το έχω ξαναπει.

Το να έρθει πίσω η θανατική ποινή , ΔΕΝ θα αλλάξει την κοινωνία μας.

Ο παιδοκτόνος - Χάνιμπαλ , και ο παιδόφιλος που βιάζει παιδάκια , ο βιαστής  ο ένας ο άλλος.....Είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Με λίγα λόγια , ή δεν καταλαβαίνουν τί κάνουν , ή δεν εχουν συναίσθηση του τί κάνουν. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί τις πράξεις , φυσικά και θα πληρώσουνε το τίμημα των πράξεών του , για αυτό υπάρχουνε οι νόμοι.

Όμως , ακόμα και αν επανέλθει η εσχάτη των ποινών , θα συνεχιστούν να υπάρχουνε βιαστές , παιδεραστές , δολοφόνοι , Χάνιμπαλ και κατα συρροήν δολοφόνοι.

Αυτό που θα πρέπει να μας σοκάρει , είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!! Η κοινωνία μας , η δική μας η κοινωνία , η οποία είμαστε εγώ και εσύ , που γεννάει τέτοια φαινόμενα.

Τι είναι αυτό που γεννάει τόσο άρρωστους ανθρώπους ?

Και ντάξει . Ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να έχω και εγώ , και εσύ , και ο παραπέρα. Εγώ και εσύ μπορεί να τα "δουλέυουμε" και να πηγαίνουμε στον ψυχολόγο και να μιλάμε.

Πραγματικά πείτε μου , στην Ελλάδα του 2015 , ποια είναι η μέριμνα για τις ψυχιατρικές ασθένειες? Για παράδειγμά , πες ότι εγώ για κάποο λόγο , έχω πολλά προβλήματα , και νιώθω μια άρρωστη έλξη για παιδιά.

Ή ακόμα , νιώθω γκαύλα μόνο όταν χτυπήσω μια γυναίκα.

Σας ρωτάω , πες ότι τα έχω δει αυτά στον εαυτό μου. Και θέλω να τα αλλάξω. Που θα αποτανθώ , αν δεν έχω χρήματα? Υπάρχει κάποια μέριμνα για ανθρώπους ψυχικά διαταραγμένους?

Γιατί προφανώς , κανένας δεν γενιέται βιαστής , παιδεραστής , Χάνιμπαλ , παιδοκτόνος....

Food for thought.

• Like 2
Δημοσ.

πόσες φορές βγήκαν έξω βιαστές ή παιδόφιλοι για "απλά παραπτώματα" και μετά σκότωσαν κιόλας

και επίσης το "ότι δεν έχουν συναίσθηση τι κάνουν" πιο πολύ cool story ακούγεται...όπως ο πακιστανός με την Μυρτώ...σίγουρα δεν ήξερε τι έκανε

μόνο ψόφος σε καραμπινάτες ανθρωποκτονίες (αν δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την αθωότητα τους)

food for thought

Δημοσ.

Συγγνώμη, σε ρωτάω κάτι για αυτό που έγραψες, θα προτιμούσα να μην απαντάς με Κοελιές.

Εάν δεν μπορείς το καταλαβαίνω.

Xωρις πτώμα, με κηλίδες αίματος και μια ομολογία, τι γίνεται;

Δημοσ.

οταν υπηρχε η θανατικη ποινη.. τους υπερμαχους τους λεγατε "φασιστες" ( σικ κλασικη καραμελα )

φατε τωρα ανθρωπισμο στην μουρη, το συστημα εχει σαπισει..  τα τελευταια 5-6 χρονια γινονται πραγματα και θαυματα.. ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ .. ΒΙΑΣΜΟΙ τα παντα και αποκρυπτεται το 70% απο τα μμε μη χαλασουν την εικονα που θελουν να περασουν τα αφεντικα τους..

αντε να ανοιγουμε και ενα θεμα για καθε θυμα δολοφονιας...

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα... :)

λάθος , θα έπρεπε όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα και να τιμωρούνται με τα ίδια κριτήρια (εκτός απο περιπτώσεις σοβαρών ψυχικών ασθενειών που δεν τις προκάλεσε το θύμα στον εαυτό του και θα μπορούσαν να εμφανιστούν στον καθένα μας.)

ο πρεζάκιας δεν ειναι "άρρωστος" , το επέλεξε , ήξερε που μπλέκει και το προκάλεσε στον εαυτό του γιαυτό και δεν θα έπρεπε να έχει ελαφρυντικό λόγο οτι ηταν κάτω απο την επήρεια ουσιών, οτι δεν ήξερε τι έκανε etc.

ώρα για την θανατική ποινή δεν εχω γνώμη , καθώς ναι μεν είναι σίγουρο οτι θα σκότωνα με το χειρότερο τρόπο όποιον βίαζε/σκότωνε κάποιον δικό μου άνθρωπο , αλλα αυτό θα το έκανα εν βρασμό , όταν σκεφτείς λίγο ποιο λογικά όμως, καταλαβαίνεις οτι το παιδάκι πίσω δεν γυρίζει.

Πιστεύω πως μεγαλύτερη ειναι η ανάγκη αφύπνισης της κοινωνίας μας(γελάω, τι θα σκέφτεται τώρα κάποιος γραψ@ρχ Ελληνας που μπορεί να διαβάζει το μήνυμα μου) και των κρατικών μηχανισμών(εδώ κ αν γελάμε ... τέσπα)  ώστε να μην βρεθούν άλλα παιδάκια σε ακατάλληλα χέρια, παρά η αφαίρεση της ζωής του συγκεκριμένου δολοφόνου.

Μακάρι να υπήρχε ενας άλλος πλανήτης να τους πηγαίναμε όλους αυτούς που μας βγάζουν συναισθήματα να γίνουμε αν όχι σαν τα μούτρα τους κάτι παρόμοιο για να ηρεμήσουμε την οργή μας , να τους πετάγαμε εκεί να ζήσουν ή να πεθάνουν , δικό τους θέμα , τουλάχιστον να τους ξερνάει ο κόσμος που ζούμε κάπου αλλού που δεν θα προκαλέσουν άλλα προβλήματα, αλλα αυτό ειναι αρκετά απίθανο να συμβεί όσο ζούμε οπότε ας αρκεστούμε στην πρόληψη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Προφανώς η συζήτηση αφορά τους "κανονικούς" ανθρώπους, όχι αυτούς που ζουν σε εκ των πραγμάτων περιορισμένο περιβάλλον (όπως ο στρατός ή η φυλακή). 

Οι υπόλοιποι έχουν τα ίδια δικαιώματα; Και, στην περίπτωση της αρνητικής απάντησης, ποιος αποφασίζει τι δικαιώματα θα απονέμει και σε ποιους; 

Αλλά ίσως είναι όντως αργά. :)

Κατ' αρχάς να συμφωνήσουμε ότι στην προκείμενη δεν μιλάμε για «κανονικούς» ανθρώπους, υπό την έννοια ότι ένα junkie έχει θέσει εαυτόν κατ' επιλογήν του σε ένα περιορισμένο περιβάλλον. Δηλαδή, από μόνο του το άτομο αυτό έχει περιορίσει τις ατομικές του ελευθερίες.

Από εκεί και πέρα, με πάρα πολύ ελαστική συλλογιστική μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι υπόλοιποι έχουν τα ίδια δικαιώματα (ή θα έπρεπε να τα έχουν). Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν μιλάμε για τους «υπόλοιπους» γενικά κι αόριστα (ακόμα κι αν το έθεσε γενικά ο zio, δεν το εννοούσε έτσι). Μιλάμε για κάποιον που κατ' επιλογήν είναι πρεζάκι (ενώ δεν «έπρεπε» να είναι) και που έφερε ένα παιδί στον κόσμο (που δεν έπρεπε να το φέρει) και που το σκότωσε ακουσίως ή εκουσίως (που δεν έπρεπε να το σκοτώσει) και που εξαφάνισε μεθοδικά το πτώμα του (που δεν έπρεπε να το εξαφανίσει). Και σε όλα αυτά δεν υπολογίζω καν το τι μπορεί να είχε τραβήξει αυτή η ψυχή πριν φύγει.

Για ποιό λόγο και με ποιά λογική θα πρέπει αυτό το άτομο να έχει τα ίδια δικαιώματα με οποιοδήποτε άλλο άτομο; Επειδή «τα παιδάκια πεθαίνουν και στη Γάζα» και επειδή «είμαστε δυτικοί, ανώτεροι πνευματικά»;

Το ποιός θα αποφασίζει τη στέρηση των δικαιωμάτων, ας πούμε για χάρη της κουβέντας ότι θα την αποφασίζει αυτός που το αποφασίζει και τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το θέτεις μελλοντικά, όταν ήδη περιορίζονται οι ατομικές ελευθερίες (έστω και υπό προϋποθέσεις).

Γενικότερα, πάντως, συμφωνούμε ότι η ελευθερία περιορίζεται για χάρη της δημοκρατίας και της τάξης; Ασχέτως αν αυτό είναι σωστό ή όχι.

Τι είναι αυτό που γεννάει τόσο άρρωστους ανθρώπους ?

Το junkie δεν είναι άρρωστο άτομο, όχι όπως το εννοείς τουλάχιστον. Είναι άτομο που θέτει εαυτόν εκτός κοινωνίας.

• Like 3
Δημοσ.

ακουσα οτι το παιδακι ετρωγε ξυλο συχνα πυκνα.

ερωτηση

εκανε κανεις καμια καταγγελια ή 'δεν ακουσε κανεις τπτ'?

• Super Moderators
Δημοσ.

ακουσα οτι το παιδακι ετρωγε ξυλο συχνα πυκνα.

ερωτηση

εκανε κανεις καμια καταγγελια ή 'δεν ακουσε κανεις τπτ'?

Άκουγαν οι γείτονες συχνά τις φωνές του παιδιού αλλά όπως πάντα, τώρα το θυμήθηκαν...

Από την άλλη, λυπάμαι που το λέω, αλλά πολλές φορές τους δικαιολογώ όταν σκέφτομαι πως το σύστημα των νόμων που έχουμε και η αντιμετώπιση των μαρτύρων από την αστυνομία, σε κάνουν να μη "θες να μπλέξεις"...

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...