Silverage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Αν πω οτι ο συλλογισμος του απο πανω δεν μου προκαλει τα γνωστα αισθηματα περι δημοσιων υπαλληλων θα ειναι ψεματα. Παρατησες δουλεια με καλυτερα λεφτα (και σιγουρα μεγαλυτερες προοπτικες ανελιξης) απλα επειδη πιεζοσουν και ειχες στρες, για να το γυρισεις στο κλασσικο δημοσιουπαλληλικο ονειρο: Αραχτος και λαιτ. Τουλαχιστον ετσι οπως το γραφεις αυτο το συμπερασμα βγαζει κανεις. Και εγώ και εσυ και όλοι το ίδιο θα κάναμε. Εσένα δηλαδή σου αρέσει να έχεις αγχος και στρες; 3
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Και εγώ και εσυ και όλοι το ίδιο θα κάναμε. Εσένα δηλαδή σου αρέσει να έχεις αγχος και στρες; Αν εχω προοπτικες επαγγελματικης ανελιξης, αν εχω καλυτερα λεφτα κι αν ειμαι σε ενα αντικειμενο που αγαπω ΑΝΕΤΑ θα παραεβλεπα αγχος και στρες μπρος στην εναλλακτικη του να παω δημοσιο, να πληρωνομαι με 3 και 60 και να καθομαι σε μια καρεκλα με ενα φραπε στο τραπεζι και ο μοναδικος μου στοχος και σκοπος να ειναι να κοιταω το ρολοι να σχολασω, μεχρι να συνταξιοδοτηθω. Γενικα εγω σαν ανθρωπος θα αρρωσταινα αν δεν ειχα κινητρο στη δουλεια μου για να εξελισσομαι. Αλλοι απλα δε μπορουν ή δε θελουν να διαχειριστουν καταστασεις αγχους κι ευθυνης. Καμια εντυπωση δεν μου κανει, βαση της λογικης και του "περιβαλλοντος" στο οποιο εχουν μεγαλωσει οι περισσοτεροι σημερινοι 20ρηδες εως 35ρηδες. Οποτε μην κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια. Εγω ΔΕΝ θα το εκανα. Εσυ ναι. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Αν εχω προοπτικες επαγγελματικης ανελιξης, αν εχω καλυτερα λεφτα κι αν ειμαι σε ενα αντικειμενο που αγαπω ΑΝΕΤΑ θα παραεβλεπα αγχος και στρες μπρος στην εναλλακτικη του να παω δημοσιο, να πληρωνομαι με 3 και 60 και να καθομαι σε μια καρεκλα με ενα φραπε στο τραπεζι και ο μοναδικος μου στοχος και σκοπος να ειναι να κοιταω το ρολοι να σχολασω, μεχρι να συνταξιοδοτηθω. Γενικα εγω σαν ανθρωπος θα αρρωσταινα αν δεν ειχα κινητρο στη δουλεια μου για να εξελισσομαι. Αλλοι απλα δε μπορουν ή δε θελουν να διαχειριστουν καταστασεις αγχους κι ευθυνης. Καμια εντυπωση δεν μου κανει, βαση της λογικης και του "περιβαλλοντος" στο οποιο εχουν μεγαλωσει οι περισσοτεροι σημερινοι 20ρηδες εως 35ρηδες. Οποτε μην κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια. Εγω ΔΕΝ θα το εκανα. Εσυ ναι. Και εγώ σου λέω άνετα θα το έκανες αλλά δεν έχεις βρεθεί ακόμα στο σημείο εκείνο που θα φέρει στα όριά σου και θα πεις δεν αντέχω άλλο. Τα υπόλοιπα τα δέχομαι μόνο και μόνο στην περίπτωση που έχεις κάνει δική σου εταιρεία έχεις καταβάλλει έναν Α κόπο και αν την κλείσεις θα πεταχτούν όλα στα σκουπίδια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά είναι η κλασσική ζήλεια του αποτυχημένου που δεν μπόρεσε να περάσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και εύχεται κατάρες κράζοντας τους υπόλοιπους που πέτυχαν, να κοπεί ο μισθός τους, βαρεμένοι με τον φραπέ μπροστά από το ρολόι που παίζουν πασιέτζα στον υπολογιστή και παπάρια μέντολες. 1
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Και εγώ σου λέω άνετα θα το έκανες αλλά δεν έχεις βρεθεί ακόμα στο σημείο εκείνο που θα φέρει στα όριά σου και θα πεις δεν αντέχω άλλο. Τα υπόλοιπα τα δέχομαι μόνο και μόνο στην περίπτωση που έχεις κάνει δική σου εταιρεία έχεις καταβάλλει έναν Α κόπο και αν την κλείσεις θα πεταχτούν όλα στα σκουπίδια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά είναι η κλασσική ζήλεια του αποτυχημένου που δεν μπόρεσε να περάσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και εύχεται κατάρες κράζοντας τους υπόλοιπους που πέτυχαν, να κοπεί ο μισθός τους, βαρεμένοι με τον φραπέ μπροστά από το ρολόι που παίζουν πασιέτζα στον υπολογιστή και παπάρια μέντολες.Kαι που ξερεις εσυ τι εχω κανει εγω στη ζωη μου; Που ξερεις αν εχω ερθει στα ορια μου ή οχι, που ξερεις αν εχω εταιρεια δικια μου που παει για κλεισιμο ή οχι, που ξερεις οτι ειμαι αποτυχημενος; Πισω απτην οθονη τα εμαθες ολα αυτα για εμενα; Επισης ειδες να ευχομαι καταρα σε κανεναν; Ειδες να ευχομαι να κοπει ο μισθος σε κανεναν; Δεν μιλησα ασχημα για κανεναν, ουτε και προσβαλλα. Συμμαζεψου αμεσα, δε σου εδωσε κανεις το δικαιωμα για τετοιους χαρακτηρισμους. Εκτος αν προτιμας να παιξουμε με τετοιου τυπου συζητησεις, ειναι κατι που μπορω να κανω μεχρι αυριο το πρωι: με την ιδια ευκολια πχ που συμπερανες τοσα πραγματα για μενα, μπορω κι εγω να πω οτι ποτε σου δε δουλεψες στον ιδιωτικο τομεα με κινητρο ειτε γιατι εισαι αεργος γενικα, ειτε γιατι οι δουλειες που εβρισκες ηταν τυπου ντελιβερας και σερβιτορος, ειτε γιατι οπου κι αν δοκιμασες απλως σε χωνανε, ειτε γιατι απλουστατα δε συγκεντρωσες ποτε σου τα προσοντα εκεινα για να διεκδικησεις μια καλυτερη θεση κι ενα αντικειμενο που θα σου αρεσε, περα απο θεσεις, εως αχθοφορου, πωλητη, τηλεφωνητη, αντε και κατσαβιδακια στην καλυτερη. Προφανως λοιπον και βλεπεις τον δημοσιο τομεα ως παραδεισο. Για σενα ειναι level up στην επαγγελματικη σου κατασταση αυτο που στην δικη μου ειναι τεραστιο πισωγυρισμα (απο καθε αποψη, μισθου, αντικειμενου, εξελιξης κλπ). Αυτο αρκει για να βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του. Και προφανως ευχομαι σε ανθρωπους σαν εσενα, διχως δηλαδη κινητρο, ορεξη και πιθανοτατα διχως ικανοτητα για εξελιξη, ευθυνοφοβους που μπρος σε 3-4 θετικα μιας θεσης εργασιας, τρομαζουν απλα απο το πιθανο στρες και κυριως δεν επιθυμουν να ωριμασουν μαθαινοντας να το αντιμετωπιζουν, να μην μεινεις ανεργος. Αρα δημοσιο, διοτι διαφορετικα...ζορια...πολλα ζορια. Επι της ουσιας τωρα, κι εσυ στο κλαμπ αυτων που εχουν ως πανακεια μια θεσουλα στο δημοσιο τομεα. Ειπαμε πολλοι της γενιας σου μεγαλωσαν με το ιδεωδες της greek οικογενειας: "φροντιστηρια μερα-νυχτα-->να γραψει καλα στις πανελληνιες-->να μπει πανεπιστημιοι-->να παρει πτυχιο-->να πιασει μια θεση στο δημοσιο-->να βρει κι ενα καλο κοριτσι να τον παντρεψουμε". Για να μην αρχισω να περιαυτολογω, μπορειτε ολα αυτα να τα πειτε σε οποιοδηποτε γνωστο/συγγενη εχετε που δουλευει σε μια καλη εταιρεια, με σοβαρο αντικειμενο, ειτε Ελλαδα, ειτε εξωτερικο. Πειτε του οτι απετυχε στον ΑΣΕΠ και ζηλευει τους δημοσιους υπαλληλους επειδη δεν στρεσαρονται ενω αυτος ζει με το στρες εκει στην "microsoft" που τον χωσανε με το ζορι.
totem_lost Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Παρατησες δουλεια με καλυτερα λεφτα (και σιγουρα μεγαλυτερες προοπτικες ανελιξης) απλα επειδη πιεζοσουν και ειχες στρες, για να το γυρισεις στο κλασσικο δημοσιουπαλληλικο ονειρο: Αραχτος και λαιτ. Εγώ πάντως δεν έχω δει οτι το άγχος και το στρες να με βοηθά την ανέλιξή μου σαν επαγγελματία. Συνήθως υπάρχει άγχος όταν δεν υπάρχει οργάνωση ή σαφή κατανομή ρόλων. Το να τρέχεις να βουλώνεις τρύπες με την ψυχή στο στόμα δεν λέγεται καλή δουλειά. Χωρίς να υποστηρίζω τους δημόσιους υπαλλήλους που τα ξύνουν φυσικά.. 1
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εγώ πάντως δεν έχω δει οτι το άγχος και το στρες να με βοηθά την ανέλιξή μου σαν επαγγελματία. Συνήθως υπάρχει άγχος όταν δεν υπάρχει οργάνωση ή σαφή κατανομή ρόλων. Το να τρέχεις να βουλώνεις τρύπες με την ψυχή στο στόμα δεν λέγεται καλή δουλειά. Χωρίς να υποστηρίζω τους δημόσιους υπαλλήλους που τα ξύνουν φυσικά..Οπως εγραψα, μαθαινεις να διαχειριζεσαι το στρες, αν δεν κανεις "surrender" απεναντι του και το γυρισεις σε πανικο κλπ. Το αγχος δεν βοηθα κανεναν στην εξελιξη του. Παρολα αυτα αυτο που λεω ειναι οτι μαθαινεις να το διαχειριζεσαι μεσα απο καταστασεις πιεσης. Εν τελει οι περισσοτεροι στον ιδιωτικο τομεα που εχουν θεσεις ευθυνης εχουν αγχος. Χωρις να σημαινει οτι δεν εξελιχθηκαν/εξελισσονται.
Gkostas2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Οπως εγραψα, μαθαινεις να διαχειριζεσαι το στρες, αν δεν κανεις "surrender" απεναντι του και το γυρισεις σε πανικο κλπ. Το αγχος δεν βοηθα κανεναν στην εξελιξη του. Παρολα αυτα αυτο που λεω ειναι οτι μαθαινεις να το διαχειριζεσαι μεσα απο καταστασεις πιεσης. Εν τελει οι περισσοτεροι στον ιδιωτικο τομεα που εχουν θεσεις ευθυνης εχουν αγχος. Χωρις να σημαινει οτι δεν εξελιχθηκαν/εξελισσονται. Υπάρχουν άτομα φιλε μου που απο ένα σημείο και έπειτα δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος και το στρες. Γενικά αν κάποιος ζει μια ζωή μέσα στο άγχος και το στρες για το αν θα βγάλει ο εργοδότης του κάποια λεφτά επιπλέον (γιατί προσωπικά δεν ξέρω και πολλούς που αν βάλεις την αναλογία ωρών εργασίας/άγχους/στρες παίρνουν καλό μισθό), καλύτερα στο δημοσιοϋπαλληλίκι και όλα αυτά στα λέει κάποιος που προτιμά να μείνει άνεργος μέχρι να βρει αυτή την θέση που παρά τα ωράρια και το όποιο στρες θα την γουστάρει, παρά να μπει στο δημόσιο. Φιλικά πάντα
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ο forgotten παντως, στον οποια αναφερθηκα ξεκινωντας το σκεπτικο μου, ειπε απο μονος του οτι στην ιδιωτικη εταιρεια πληρωνοταν καλυτερα αποτι στο δημοσιο. Εγω προσθετω οτι πεταξε στα σκουπιδια ακομα καλυτερες προοπτικες εξελιξης με ανταλλαγμα να κοιταζει το ρολοι να σχολασει. Καποιοι απο σας (πολλοι) το βλεπετε ως ονειρο, εγω το βλεπω ως εφιαλτη το να ξεκιναω μια ζωη στα 25 και να εχω 0 στοχους σε επιπεδο δημιουργιας, κινητρου και προσφορας ως επαγγελματιας. Δε θα το αντεχα, απλα. 1-2 μηνες εκανα σε τετοια δουλεια που ηταν χαλαροτατη και δεν την παλευα. Κατα τ'αλλα το σκεπτικο το δικο σου δεν μου κανει εντυπωση το εχω ξανακουσει: Εχω συγγενη, 30 ετων, ανεργο, 0 προυπηρεσια, με διδακτορικο σε μια επιστημη με 0 ζητηση, ο οποιος εδω και 2 χρονια λεει: Η δημοσιο ή θεση γραφειου σε εταιρεια στον τομεα μου με οχι κατω απο 1200 ευρω. Αυτος τουλαχιστον, ειναι και ντοκτορας. Εσυ, που λες οτι προτιμας να μεινεις ανεργος μεχρι να βρεις γαματη θεση στον ιδιωτικο τομεα ή αλλιως δημοσιος υπαλληλος, τι διαθετεις, περα απο υπεραισιοδοξες και ωριμες σκεψεις τυπου οτι δε γουσταρεις να δουλευεις για αφεντικα;
Silverage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ο forgotten παντως, στον οποια αναφερθηκα ξεκινωντας το σκεπτικο μου, ειπε απο μονος του οτι στην ιδιωτικη εταιρεια πληρωνοταν καλυτερα αποτι στο δημοσιο. Εγω προσθετω οτι πεταξε στα σκουπιδια ακομα καλυτερες προοπτικες εξελιξης με ανταλλαγμα να κοιταζει το ρολοι να σχολασει. Καποιοι απο σας (πολλοι) το βλεπετε ως ονειρο, εγω το βλεπω ως εφιαλτη το να ξεκιναω μια ζωη στα 25 και να εχω 0 στοχους. Δε θα το αντεχα, απλα. 1-2 μηνες εκανα σε τετοια δουλεια που ηταν χαλαροτατη και δεν την παλευα. Κατα τ'αλλα το σκεπτικο το δικο σου δεν μου κανει εντυπωση το εχω ξανακουσει: Εχω συγγενη, 30 ετων, ανεργο, 0 προυπηρεσια, με διδακτορικο σε μια επιστημη με 0 ζητηση, ο οποιος εδω και 2 χρονια λεει: Η δημοσιο ή θεση γραφειου σε εταιρεια στον τομεα μου με οχι κατω απο 1200 ευρω. Αυτος τουλαχιστον, ειναι και ντοκτορας. Εσυ, που λες οτι προτιμας να μεινεις ανεργος μεχρι να βρεις γαματη θεση στον ιδιωτικο τομεα ή αλλιως δημοσιος υπαλληλος, τι εχεις; Και αν αργότερα η εταιρία έκλεινε θα έτρωγε τα @@ του. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα απο το να γίνεις προϊστάμενος σε μια εταιρία για να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου. Η ασφάλεια στην εργασία. Το να ξέρεις ότι αύριο δεν θα βρεθείς στο δρόμο να παρακαλάς 10 χρόνια να βρείς μια δουλειά με 250 ευρώ μάυρα, 15ωρο. Ελπίζω να είσαι στην Ελλάδα και να μην μας τα λες αυτά απο το εξωτερικό. 2
forgotten Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 επειδη ακουσα αρκετα το ποστο μου στο δημοσιο τομεα δεν θεωρειται ως ποστο φραπε με το ποτηρι στο χερι τουναντιων μαλιστα εχω σαβατοκυριακα υπηρεσιες και τρεχω πυρκαγιες ,ωστοσο το γεγονος οτι δεν με πιανει κανεις απο τον λαιμο και ουσιαστικα ειμαι προισταμενος με κανει να νιωθω ποιο ανετα. για το μυθο που ακουω συνεχεια οτι ο δημοσιος τα ξυνει θελω να ρθει μια μερα μια πυρκαγια μαζι μου να δουμε αν μπορει να κατσει να διαχειριστει το θεμα ,αυτα προς τους μη γνωριζοντας και ευκολα κατηγοροντας που απο οτι φαινεται μεγαλωνουν παντα με την ιδεα οτι ο δημοσιος ειναι κηφηνας, εντελως υποκειμενικα τσουβαλιασαμε τα παντα.... 1
Unabomber Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Το τι χαπι και κακο εχω καταναλωσει κατα καιρους για να μπορω να διαχειριζομαι το αγχος δεν λεγεται….. Αλλα καθε δουλεια εχει και το τιμημα της….. οποτε keep going….. 1
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 επειδη ακουσα αρκετα το ποστο μου στο δημοσιο τομεα δεν θεωρειται ως ποστο φραπε με το ποτηρι στο χερι τουναντιων μαλιστα εχω σαβατοκυριακα υπηρεσιες και τρεχω πυρκαγιες ,ωστοσο το γεγονος οτι δεν με πιανει κανεις απο τον λαιμο και ουσιαστικα ειμαι προισταμενος με κανει να νιωθω ποιο ανετα. για το μυθο που ακουω συνεχεια οτι ο δημοσιος τα ξυνει θελω να ρθει μια μερα μια πυρκαγια μαζι μου να δουμε αν μπορει να κατσει να διαχειριστει το θεμα ,αυτα προς τους μη γνωριζοντας και ευκολα κατηγοροντας Α με πυρασφαλειες εχεις να κανεις; Δασοπροστασιες κλπ; Καταλαβα Πες μια πως περνας το χρονο σου στη δουλεια τους χειμερινους μηνες. Και μετα ερχομαι να δω και την πυρκαγια. Επισης αν ισχυει το location σου, για ποιες πυρκαγιες μιλαμε; Στα ξεροχορτα; Που καιγονται 5 στρεματα/πυρκαγια και ειναι δευτερο θεμα στις ειδησεις; Για τετοιες πυρκαγιες μιλας; Και αν αργότερα η εταιρία έκλεινε θα έτρωγε τα @@ του. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα απο το να γίνεις προϊστάμενος σε μια εταιρία για να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου. Η ασφάλεια στην εργασία. Το να ξέρεις ότι αύριο δεν θα βρεθείς στο δρόμο να παρακαλάς 10 χρόνια να βρείς μια δουλειά με 250 ευρώ μάυρα, 15ωρο. Ελπίζω να είσαι στην Ελλάδα και να μην μας τα λες αυτά απο το εξωτερικό. 1. Ασφαλεια στην εργασια στο ελληνικο δημοσιο; Εχετε μεινει 5 χρονια πισω. 2. Αν στα ελεγα απο το εξωτερικο ενας λογος παραπανω. Ξεβολευτηκα παραπανω απο τον οποιονδηποτε φιλοσοφημενο τυπου "εγω θελω ή καλη θεση στον ιδιωτικο τομεα αλλιως δημοσιουπαλληλικι". Πραγμα που καποιοι δεν θα τολμουσαν και δεν θα τολμησουν ποτε στη ζωη τους. Κατα τ'αλλα επαναλαμβανω οτι πηρα ως σκεψη την περιπτωση forgotten που ειπε οτι πληρωνοταν καλυτερα στην ιδιωτικη εταιρεια που ηταν κι οτι επισης η εταιρεια αυτη του πληρωσε σπουδες για 2ο πτυχιο (παλιοτερα το χει πει αυτο). Λες να μιλαμε για περιπτωση ντελιβερα / κατσαβιδακια λοιπον; Μιλαμε για καλη θεση στον ιδιωτικο τομεα και στοιχειωδως σοβαρη εταιρεια. Απλα ειχε αγχος...
forgotten Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Πες πως περνας το χρονο σου στη δουλεια τους χειμερινους μηνες μια. Και μετα ερχομαι να δω και την πυρκαγια. 1. Ασφαλεια στην εργασια στο ελληνικο δημοσιο; Εχετε μεινει 5 χρονια πισω. 2. Αν στα ελεγα απο το εξωτερικο ενας λογος παραπανω. Ξεβολευτηκα παραπανω απο τον οποιονδηποτε που "εγω θελω ή καλη θεση στον ιδιωτικο τομεα ή δημοσιουπαλληλικι". εχεις ακουστα τα ευρωπαικα προγραματα? εγω ναι και μαλιστα εχουμε αρκετα για διαχειριση, δεν ειμαι ελλαδα αν προσεξες και τα προσοντα μου αγαπητε μου μια χαρα ηταν για να με supervisor/manager πριν τα 30 μου ,ωστοσο τα βιωματα μου και η πιεση που δεχομουν με εκανε να φυγω προς κατι αλλο. πως φαινεται αλλωστε οτι καποιος που εχει αγνοια το παιζει ειδημων για τους αλλους, σου λεω οτι η οπτικη σου δεν ειναι σωστη αλλα ετσι τα ξερεις ολα για το δημοσιο .... 1
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Α, "ευρωπαικα προγραμματα" το χειμωνα. Οκ, got it. Στην τελικη μονος σου το ειπες. Εφυγες απτον ιδιωτικο και πηγες στον δημοσιο με λιγοτερα λεφτα για να μην εχεις αγχος. Τωρα προσπαθεις να μας πεις οτι εχεις αγχος στον δημοσιο; Αν θες αποφασισε. 1
forgotten Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Α, "ευρωπαικα προγραμματα" το χειμωνα. Οκ, got it. Στην τελικη μονος σου το ειπες. Εφυγες απτον ιδιωτικο και πηγες στον δημοσιο με λιγοτερα λεφτα για να μην εχεις αγχος. Τωρα προσπαθεις να μας πεις οτι εχεις αγχος στον δημοσιο; Αν θες αποφασισε. φιλε μου αν δεν σου αρεσει το οτι κανω δικαιωμα σου ,το να ακουω σαπιες λογικες και ειρωνιες σαν δεν εχεις ιδεα ωστοσο ειναι κριμα ,σε σχεσ με τα ποστα μου στον ιδιωτικο το αγχος δεν αγγιζει ουτε το 10% αν δουλεψες ποτε σου σε πολυεθνικη δεν θα μιλαγες ετσι οπως μιλας ,και αν δουλεψες και πραγματικα σε ποστα και παλι θα σεβοσουν την επιλογη του καθενος , urbanies και αναμασημενες τροφες μονο ακουω ,εν τελει γινε κατι στη ζωη σου και παρατα να προσπαθεις να αποδειξεις την τελειοτητα σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις