Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς, αξιόπιστα, πως φαίνεται μια τσιπούρα πως είναι πελαγίσια; Έχει κάποιο χαρακτηριστικό πάνω της ώστε να μπορεί να καταλάβει ο καταναλωτής πως ο ιχθυοπώλης δεν τον κοροϊδεύει και του δίνει ιχθυοτροφείου;

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο το μέγεθος, χωρίς να είναι απόλυτο. Τις τσιπούρες υδατοκαλλιέργειας δεν τις αφήνουν να μεγαλώνουν πολύ, δε συμφέρει. Στα 400-500 γραμμάρια το πολύ τις έχουν βγάλει. Και χαμηλότερα, γιατί η μερίδα εστιατορίου ορίζεται κάτω από τα 400 (375 αν θυμάμαι σωστά).

 

Αυτό δεν πάει να πει πως δε θα βρεις μισόκιλη πελαγίσια, μια χαρά βρίσκεις. Αν, όμως, ο τύπος έχει 10 μισόκιλες κάθε δεύτερη μέρα, ό,τι καιρό και να είχε την προηγούμενη (αέρηδες, φεγγάρι κτλ.) κάτι άλλο παίζει. 

 

Κατά τα άλλα, τσιπούρες είναι. Υποτίθεται πως οι υδατοκαλλιέργειας είναι πιο "παχιές" γιατί δεν κινούνται αρκετά, αλλά πέραν του ότι αυτό όταν αγοράζεις το ψάρι δεν μπορείς να το δεις, στην πράξη δεν έχω διαπιστώσει διαφορά.

 

 

Δημοσ.

Η πελαγίσια έχει πιο σκληρό κρεας με περισσότερο λίπος και το κόστος αγοράς είναι μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Οι πελαγίσια τσιπούρα είναι ελαφρώς (ως αρκετά) πιό ανοιχτόχρωμη, προς το κιτρινωπό, κυρίως στο κεφάλι. Επίσης έχει δυο ευδιάκριτα κόκκινα σημάδια στα μάγουλα. Οι ιχθυοκαλλιέργειας είναι πιο σκούρες γκρι, και τα κόκκινα στα μάγουλα είναι πιο δυσδιάκριτα, λιγότερο έντονα.

Το ίδιο ισχύει και με το λαβράκι, το εκτροφής είναι σκούρο γκρι προς μαυρο στην ράχη, τα πελαγίσια είναι σαφώς πιο ανοιχτόχρωμα.

Αν τα δεις μια φορά δίπλα-δίπλα θα δεις την διαφορά εύκολα.


πέρα από αυτά, ισχύουν και όσα ειπαν Σνουμπ και ΤζιΤι, δηλαδή αν δεις ένα κασόνι γεμάτο τσιπούρες 400 γραμμαρίων, χλωμό να είναι ψαρεμμένες... Και αν ανοίγοντας την κοιλιά δεις ότι είναι γεμάτη λίπος, δεν ξαναψωνίζεις από αυτόν τον ψαρά.

  • Like 2
Δημοσ.

Ξέρει κανείς, αξιόπιστα, πως φαίνεται μια τσιπούρα πως είναι πελαγίσια; Έχει κάποιο χαρακτηριστικό πάνω της ώστε να μπορεί να καταλάβει ο καταναλωτής πως ο ιχθυοπώλης δεν τον κοροϊδεύει και του δίνει ιχθυοτροφείου;

 

Και γιατι προτιμας τη πελαγισια, οι θαλασσες ειναι γεματες υδραργυρο.

Δημοσ.

Και γιατι προτιμας τη πελαγισια, οι θαλασσες ειναι γεματες υδραργυρο.

Κολυμπάς και κάνεις σφράγισμα.

  • Like 3
Δημοσ.

Και γιατι προτιμας τη πελαγισια, οι θαλασσες ειναι γεματες υδραργυρο.

 

Καταλαβαίνεις ότι με τη λέξη "ιχθυοτροφείο" δεν εννοούμε κάτι σαν το...πτηνοτροφείο. Κάτι εκτός θαλάσσης δηλαδή.

Σωστά;

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι με τη λέξη "ιχθυοτροφείο" δεν εννοούμε κάτι σαν το...πτηνοτροφείο. Κάτι εκτός θαλάσσης δηλαδή.

Σωστά;

 

Φιλε, απο υδραργυρο τι ξερεις?

Δημοσ.

Φιλε, απο υδραργυρο τι ξερεις?

 

Ας πούμε ότι δεν ξέρω (να μην σου χαλάσω το επιχείρημα).

Και ας πούμε (για τους ίδιους λόγους) ότι οι θάλασσες μας βρίθουν από υδράργυρο (σκέτα θερμόμετρα).

Θεωρείς ότι για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει η συγκέντρωση στην ανοιχτή θάλασσα (έστω και αν είναι τόσο περιορισμένη όπως πχ Αιγαίο) θα είναι μεγαλύτερη από τους κλειστούς κολπίσκους που κατοικοεδρεύουν οι διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες;

Δημοσ.

ναι καλά. Αν δεν τις ξεχωρίσεις με το μάτι, σιγά μην τις ξεχωρίσεις από την γεύση.

 

αβούτη εν τυπική τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας

 

TSIPOURA.gif

 

 

γκρι προς μαύρο στην ράχη και πάνω στο κεφάλι, γυαλιστερή ασημένια γενικώς

 

Αβούτη εν τσιπούρα αλανιάρα:

 

hqdefault.jpg

 

 

κιτρινιάρα ολίγον τι, κίτρινες πιτσιλιές στην κεφαλή, κόκκινα μαγουλάκια.

  • Like 6
Δημοσ.

Φιλε, απο υδραργυρο τι ξερεις?

Μπερδευεσαι με τα δελφινια και τους ξιφιες της ανατολης.

Το οτι συμβαινει στα ανοιχτα της Ιαπωνιας δε σημαινει κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...