mentoras99 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Εχει τυχει να εχει συγγενικο μου προσωπο, αποθηκη με στοκ απορρυπαντικων, απο δεκαετια του '80. Και για να τον βοηθησουμε οσοι μπορουμε, αγοραζουμε σε τιμες κοψοχρονιας, απορρυπαντικα, κι ας ειναι με ταλαιπωρημενες συσκευασιες, ή ξεθωριασμενα χρωματα κλπ Σε διαφορετικη περιπτωση θα επρεπε να τα πεταξει, και μιλαμε για αρκετο φορτιο. Εξαλλου, ιδιαιτερες απαιτησεις δεν εχω σε αυτο το θεμα, εκτος κι αν τιθεται καποιο θεμα επικινδυνοτητας, και αυτος ειναι και ο βασικος λογος που ανοιγω το θεμα. Τα απορρυπαντικα αυτα αφορουν καθαριστικά μπάνιου, αλλά και για πλυσιμων πιατων, σκευων κουζινας, κλπ. Για το αν χαλάνε σε σχεση με την αρχικη τους αποτελεσματικοτητα, ελάχιστα ειδη εχω δει χαλασμενα, πχ να εχουν πετρωσει, και αυτα φυσικα ο ιδιος ο ιδιοκτητης τα πετάει. Απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος κινδυνος αν πλενει καποιος πιατα με τρυλετ εικοσαετιας, ή με palmolive δεκαπενταετιας. Για το μπανιο δεν τιθεται καν θεμα, εκει πετας οτι να ναι, και καθαριζει, και στο κατω-κατω, μπανιο ειναι. Προσπαθω κι εγω οπως κι οι αλλοι συγγενεις, και αυτον να βοηθησουμε να μην πεταξει την πραμάτεια, και δευτερευοντως θα ελεγα να εξυπηρετηθουμε εμεις, καθως πλεον η αγορα εχει πολυ φτηνα ειδη για αγορα.
idomeneas7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Κατανοώ την καλή πρόθεση, αλλά χαλάνε πολύ πιό γρήγορα. Τα χημικά αλλοιώνονται μέσα σε 2-3 χρόνια το πολύ και δεν ξέρεις σε τι έχουν "μεταμορφωθεί". Μπορεί να είναι πολύ βλαβερά, μπορεί απλά μη αποτελεσματικά. Καλύτερα να του δωσετε τα λεφτα για βοηθεια και να τα ξεφορτωθει με σωστο τροπο (ειδική εταιρεια που ασχολείται με απόρριψη χημικών). 3
NT1G Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Από το 80; 30 χρόνια; Καλά αποθήκη για όλη την Ελλάδα είχε; 3
zio10 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 ^Αυτό μου έκανε κι εμένα εντύπωση! Πόσα είχε και δεν τελειώνουν;!
mentoras99 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Κακοι υπολογισμοι. Στοκαρε πολυ πραμα. Μετα καποια χρονια οι συνθηκες τον εκαναν να το κλεισει το μαγαζι. Και μετα το ξανανοιξε. Ε, ο κοσμος δεν αγοραζει πια 'τα παλια', οποτε επεσε ο κληρος στους γνωστους και συγγενεις, για να μην παει στραφι το εμπορευμα. 2
zio10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Γράφουν ημερομηνία λήξης αυτά πάνω; Δεν το έχω προσέξει ποτέ!
mentoras99 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν εχω δει απορρυπαντικα με ημερομηνια ληξης. Αυτο αραγε σημαινει οτι δεν ληγει 'ρητα' η αποτελεσματικοτητα τους συγκεκριμενη ημερομηνια; Πιο πολυ ομως εστιαζω στο θεμα 'ασφαλεια' χρησης.
MRizos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Πιάνω μια λέξη από τα παραπάνω (μεταμορφώνονται) και καταγράφω και εγώ τις παρατηρήσεις μου. Αρχικά να σας επισημάνω το κουσούρι της γυναίκας μου να αγοράζει ότι γράφει "προσφορά +1 δώρο" . Η κατανάλωση καμιά φορά δεν είναι μεγάλη και το απόθεμα μεγάλο. Μιλάμε για πέντε κουτιά σκόνη και τέσσερα μαλακτικά... Όλα ξεκίνησαν απ το ότι τα ρούχα δεν καθάριζαν .Στο συρτάρι του πλυντηρίου μου γίνετε το έλα να δεις από χημικές μεταβολές. Μία γλίτσα και διάφορα χρώματα από κάτω απ το συρτάρι. Πέτρα από απορρυπαντικά που δεν έχουν λιώσει μέσα στο συρτάρι... Κατάσταση δύσκολη που δεν καθαρίζει με τίποτα... Δεν μπορεί βρε παιδιά να μην χαλάνε...Πέρα απ το ότι όσα δίνουν προσφορά πρέπει να είναι στο όριο της λήξης ή ληγμένα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε πληροφορίες από κάποιον πιο ειδικό ; Την γνώμη σας Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από MRizos 1
l337 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 32 λεπτά πριν, MRizos είπε Πέρα απ το ότι όσα δίνουν προσφορά πρέπει να είναι στο όριο της λήξης ή ληγμένα. Κάνεις τεράστιο λάθος.
Fubar.gr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Πέρα απο την αλλοίωση, σκεφτείτε οτι μπορεί τα απορυπαντικά της δεκαετίας του 80 να έχουν χημικά τα οποία πλέον να έχουν απαγορευθεί. 1 ώρα πριν, MRizos είπε Μία γλίτσα και διάφορα χρώματα από κάτω απ το συρτάρι. Πέτρα από απορρυπαντικά που δεν έχουν λιώσει μέσα στο συρτάρι... Κατάσταση δύσκολη που δεν καθαρίζει με τίποτα... Αυτό γίνεται, ότι απορυπαντικό και να χρησιμοποιήσεις. Το συρταράκι του πλυντηρίου θέλει καθάρισμα κατα καιρούς. 2
TopicStrarter Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αν διαλύονται στο νερό (και τα καθαριστικά/σαπούνια κτλ όπως το τριλ και παλμολιβ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ) τότε δεν χρειάζονται ειδική μεταχείριση για να πετάξεις απλά τα χύνεις στο μπάνιο με λίγο τρεχούμενο νερό ή στην τουαλέτα. Δεν παθαίνεις τίποτα απο τα σαπούνια/σαμπουάν/απλά καθαριστικά για επιφάνειες μπάνιου απο το σουπερμάρκετ απλώς χάνουν την δραστικότητα ή τις ιδιότητες τους (πχ άρωμα) με τον καιρό 4 ώρες πριν, MRizos είπε Πιάνω μια λέξη από τα παραπάνω (μεταμορφώνονται) και καταγράφω και εγώ τις παρατηρήσεις μου. Αρχικά να σας επισημάνω το κουσούρι της γυναίκας μου να αγοράζει ότι γράφει "προσφορά +1 δώρο" . Η κατανάλωση καμιά φορά δεν είναι μεγάλη και το απόθεμα μεγάλο. Μιλάμε για πέντε κουτιά σκόνη και τέσσερα μαλακτικά... Όλα ξεκίνησαν απ το ότι τα ρούχα δεν καθάριζαν .Στο συρτάρι του πλυντηρίου μου γίνετε το έλα να δεις από χημικές μεταβολές. Μία γλίτσα και διάφορα χρώματα από κάτω απ το συρτάρι. Πέτρα από απορρυπαντικά που δεν έχουν λιώσει μέσα στο συρτάρι... Κατάσταση δύσκολη που δεν καθαρίζει με τίποτα... Δεν μπορεί βρε παιδιά να μην χαλάνε...Πέρα απ το ότι όσα δίνουν προσφορά πρέπει να είναι στο όριο της λήξης ή ληγμένα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε πληροφορίες από κάποιον πιο ειδικό ; Την γνώμη σας Αυτό που περιγράφεις δεν έχει τόσο να κάνει με την παλαιότητα των καθαριστικών περισσότερο μου μοιάζει με κακή μεταχείριση + θερμοκρασίες και υγρασία Δηλαδή απο άτσαλη μεταχείριση βάλε βγάλε κτλ έπεφτε λιγο σκόνη πάνω σε λιγο υγρό που έπεσε πιο πριν ή κάτι τέτοιο μετά υγρασία μετά ζέστη μετά υγρασία κτλ και απέκτησες νέο πολύχρωμο πάτο. και σκόνες ειδικά δεν τις αφήνεις εκτεθειμένες στην ατμόσφαιρα και στην υγρασία σε κλειστά δοχεία της έχεις και ανοίγεις μόνο όταν είναι να πα΄ρεις την ποσότητα που θες με στεγνή μεζούρα να μην έχει σταγόνες κτλ δηλαδή και απορροφηθούν γιατί μια δυο τρεις δέκα μαζεύεται σιγά σιγά ποσότητα νερού σταγόνα σταγόνα... Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από TopicStrarter
Pokemon640 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Ούτως η άλλως όταν καθαρίζεις τα πιάτα, πρέπει να φοράς γάντια, κατά προτίμηση γάντια για επεξεργασία χημικών. Π.χ. αυτό αν και εγώ έχω αγοράσει παρόμοια με αυτά εδώ. Αν φοράς γάντια δεν έχεις κίνδυνο να πάθεις κάτι ακόμη και αν το χημικό είναι άγριο στο pH.
alkis13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Θελει απλη βασικη σκεψη. Το καλιο, νατριο,χλωριο,φθοριο που μπορει να εχει ενα απορρυπαντικό μέσα δε χαλάει ποτέ. Αλλά μόνα τους δε κάνουν τίποτα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε θα καθάριζαν αν στα έβαζα σε ένα κουβά. Αυτά που τα κάνει καθαριστικά είναι η δραστικότητα τους, όταν έρχονται σε επαφή με νερό ή οξυγόνο. Θεωρητικά αν πχ το άζωτο είναι αδρανής παράγοντας, και τα έβαζες σε ατμόσφαιρα μόνο με άζωτο, ποτέ δε θα χαλούσαν. Γνώμη μου; Θα τα χρησιμοποιούσα, αλλά δε θα περίμενα να είναι όντως καθαριστικά. Επίσης έχε στο νου σου, ότι αν τα βάλεις σε πλυντήριο, μπορεί με την υγρασία να έχουν γίνει πέτρα και να μη καθαρίσουν ή καν να διαλυθεί το καθαριστικό. Δοκιμάζεις και βλέπεις. Θα σου έλεγα διπλή δόση από ένα φρέσκο.
Whargoul Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ακόμα και τα φάρμακα αντέχουν δεκαετίες πέραν της ημερομηνίας λήξης εάν συντηρηθούν σε βασικές συνθήκες. Εάν ήταν σε αποθήκη με καλή υγρασία, θερμοκρασία <35oC, και δεν τα κτυπούσε ο ήλιος, αρκετά πιθανό να είναι μια χαρά και πολύ καλύτερα από τα φτηνιάρικα του εμπορίου εάν είναι και "επώνυμα" Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από Whargoul
dollyyy19 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, MRizos είπε Πιάνω μια λέξη από τα παραπάνω (μεταμορφώνονται) και καταγράφω και εγώ τις παρατηρήσεις μου. Αρχικά να σας επισημάνω το κουσούρι της γυναίκας μου να αγοράζει ότι γράφει "προσφορά +1 δώρο" . Η κατανάλωση καμιά φορά δεν είναι μεγάλη και το απόθεμα μεγάλο. Μιλάμε για πέντε κουτιά σκόνη και τέσσερα μαλακτικά... Όλα ξεκίνησαν απ το ότι τα ρούχα δεν καθάριζαν .Στο συρτάρι του πλυντηρίου μου γίνετε το έλα να δεις από χημικές μεταβολές. Μία γλίτσα και διάφορα χρώματα από κάτω απ το συρτάρι. Πέτρα από απορρυπαντικά που δεν έχουν λιώσει μέσα στο συρτάρι... Κατάσταση δύσκολη που δεν καθαρίζει με τίποτα... Δεν μπορεί βρε παιδιά να μην χαλάνε...Πέρα απ το ότι όσα δίνουν προσφορά πρέπει να είναι στο όριο της λήξης ή ληγμένα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε πληροφορίες από κάποιον πιο ειδικό ; Την γνώμη σας καλυτερα να πηγαινες για βουτια,απο το να ξεθαψεις θεμα του 15.του ματσ φρι ταειμ........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα