Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδές  ,

Στον επαγγελματικό χώρο που είμαι , θα χρωστάω τέλος καλοκαιριού 5 ενοίκια ( = 4.000 €).

Μετακομίζω στον απο κάτω όροφο τον Αύγουστο  , που είναι λιγότερο νοίκι (=400€).

Θέλω να καταβάλλω τα ενοίκια , δεν είμαι λαμόγιο , απλά αυτή την στιγμή δυσκολεύομαι.

Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας , τί μπορεί να κάνει ο ενοικιαστής εάν αργήσω και άλλο.

Μπορεί να μου στείλει εξώδικο? Και αν ναι , ποιες οι συνέπειες?

Με έχει απειλήσει με κατάσχεση περουσίας. Δεν έχω περιουσία , εκτός απο τους υπολογιστές και τα γραφεία.

Του είπα απο Σεπτέβρη να του δίνω λίγα λίγα, αλλά κλωτσάει.....

Έχουμε κάνει μισθωτήριο , κανονικά.

Τα φώτα σας παρακαλώ.

Δημοσ.

Αν αλλάξει κλειδαριές και φυγει εξώδικο, γίνει το δικαστήριο και δικαστείς ερήμην, τότε κατάσχει πράγματα αξίας ίσης με το οφειλόμενο ποσο και αν εχει τζιμανι δικηγόρο, βάλε + δικαστικά έξοδα.

Δημοσ.

Του έχεις πει ότι θα φύγεις; Ρωτησέ τον αν θέλει να κάνετε κάποιον διακανονισμό.

Του έχω πει ότι θα φύγω , εδώ και 4 μήνες. Οπότε στην ουσία είναι 3+1 ενοίκια (απο τα 5) που χρειάζεται να αποδώσω απο την στιγμή

που του είπα να φύγω.

Αν αλλάξει κλειδαριές και φυγει εξώδικο, γίνει το δικαστήριο και δικαστείς ερήμην, τότε κατάσχει πράγματα αξίας ίσης με το οφειλόμενο ποσο και αν εχει τζιμανι δικηγόρο, βάλε + δικαστικά έξοδα.

Θα φύγω τώρα τον Αύγουστο , οπότε δεν με νοιάζει η έξωση.

Πρώτα απο όλα , δεν πρέπει να μου στέιλει εξώδικο? Να ενημερωθώ εννοώ.

Τζιμάνι είναι η δικηγόρος του , το θέμα είναι ότι απο ότι έχω διαβάσει , οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ βρίσκουν δίκιο  ή αν βρούνε , παίρνει πάνω απο έναν χρόνο με την δουλειά που έχουνε τα δικαστήρια , βάλε και τίποτε αναβολές.....

Ενας δικηγόρος δεν υπάρχει?

Δημοσ.

Τι εγγύηση έχεις δώσει;

ΔΕν είχα δώσει εγγύηση ακριβώς. Του είχα δώσει κάποια λεφτά μπροστά γιατί είχε αναγκη απο μετρητά. Μου είχε πει δώσε μου αντί 5*800 = 4000 για 5 μήνες , δώσε μου 3.000 μπροστά , και για 5 μήνες ήμαστε ΟΚ.

Επίσης , έχω φτιάξει χωρίσματα μέσα στον χώρο.

Ο λόγος που δεν τον πληρώνω , είναι ακριβώς αυτός. Οτι έχω δώσει 4.5 χιλιάρικα για χωρίσματα , θα του τα αφήσω , και δεν μου λεει πχ. "Οκ , μου χρωστάς 4.000 , αφήνεις τα χωρίσματα , μου δίνεις 2.000 και καθαρίσαμε"

Τα χωρίσματα δεν θεωρούντε δική μου περιουσία?

Οποτε και να μου κάνει εξώδικο , ακόμα και κατάσχεση , δεν μπορώ να του πω , ΝΑ τα χωρίσματα , στα αφήνω οπότε ήμαστε ΟΚ?

Δημοσ.

ΔΕν είχα δώσει εγγύηση ακριβώς. Του είχα δώσει κάποια λεφτά μπροστά γιατί είχε αναγκη απο μετρητά. Μου είχε πει δώσε μου αντί 5*800 = 4000 για 5 μήνες , δώσε μου 3.000 μπροστά , και για 5 μήνες ήμαστε ΟΚ.

Επίσης , έχω φτιάξει χωρίσματα μέσα στον χώρο.

Ο λόγος που δεν τον πληρώνω , είναι ακριβώς αυτός. Οτι έχω δώσει 4.5 χιλιάρικα για χωρίσματα , θα του τα αφήσω , και δεν μου λεει πχ. "Οκ , μου χρωστάς 4.000 , αφήνεις τα χωρίσματα , μου δίνεις 2.000 και καθαρίσαμε"

Τα χωρίσματα δεν θεωρούντε δική μου περιουσία?

Οποτε και να μου κάνει εξώδικο , ακόμα και κατάσχεση , δεν μπορώ να του πω , ΝΑ τα χωρίσματα , στα αφήνω οπότε ήμαστε ΟΚ?

Τα χωρίσματα γιατί τα αναφέρεις;

Στα ζήτησε εκείνος;

• Like 5
Δημοσ.

Ακόμη και σήμερα δεν έχουν βάλει μυαλό πολλοί και ζητάνε τρελά ενοίκια. Γι' αυτό και είμαι φανατικός υπέρμαχος του ΕΝΦΙΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα χωρίσματα γιατί τα αναφέρεις;

Στα ζήτησε εκείνος;

Όχι , δεν μου τα ζήτησε , αλλά θα του τα αφήσω......

Αυτό δεν είναι περουσία μου?

Δημοσ.

Όχι , δεν μου τα ζήτησε , αλλά θα του τα αφήσω......

Αυτό δεν είναι περουσία μου?

Είναι, αλλά είναι και καταστροφή δικής του. Αν δεν τα ζήτησε είσαι υποχρεωμένος να τα αφαιρέσεις και να αφήσεις το ακίνητο όπως το βρήκες.

• Like 9
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν στα ζήτησε όχι μόνο δεν δικαιούσαι να ζητήσεις κάτι αλλά έχςει το δικαίωμα να σου ζητήσει να τα ξανακάνεις όπως πριν.

(συζήτούμε τα αυτονόητα..)

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...