Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραίες όλες οι αναλύσεις αλλά από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία των γονιών, δεν μπορούμε να κρίνουμε απόλυτα σίγουρα...Μπορεί να το βλέπουν όπως είπαν και κάποιοι από πάνω(ότι βοηθάνε τον "αδύναμο"), μπορεί όμως απλά να του έχουν μεγαλύτερη συμπάθεια...Εσύ θα κρίνεις.

Πάντως μην βλέπεις μόνο την τωρινή εικόνα..Η χαρά του ότι πέρασε σε μια σχολή είναι ένθερμη αλλά αν δουν οι γονείς ότι τα έχει γράψει όλα στα @@ του, τρώει ασυστόλως τα λεφτά και δεν περνάει μαθήματα, πιστεύω θα σφίξουν οι κωλοι...Καλή η αγάπη και το ενδιαφέρον αλλά αν δουν ότι απλά τους εκμεταλλεύεται να δεις πως θα αλλάξουν σιγά σιγά στάση...

• Like 1
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ναι τους γονεις γιατι? Το απυροβλητο εχουν? Ανθρωποι ειναι. Οπως ακριβως κρινονται ολοι ετσι κρινονται και αυτοι.

Με βάση αυτά που έγραψε ο alex_000 τότε συνεπάγεται ότι επιβραβεύουν το πιο άχρηστο/ανίκανο/ανάξιο/you-name-it παιδί

Δεν μπορείς να κρίνεις πράξεις γονέων σαν on/off διακόπτη. Τι σημαίνει επιβραβεύουν τον πιο άχρηστο, τι είναι η οικογένεια, ζούγκλα, survival of the fittest?

Θα βοηθήσουν το παιδί που (νομίζουν ότι) χρειάζεται βοήθεια, συχνά "παραμελώντας" το άλλο που κρίνουν ότι δεν χρειάζεται.

Αν τώρα αυτό το βλέπουν κάποιοι ως έλλειψη σεβασμού (?) ή αφορμή για να τους ξεφτιλίζεις (!!), σεβαστό, προσωπικά μου φαίνεται παιδιάστικο.

Δημοσ.

Οπως ελεγαν και παλια οι γονεις "εχουμε ενα παιδι και ενα κοριτσι".Το κοριτσι δεν το ελεγαν παιδι τους αλλα μονο το αγορι.

Πραγματικο περιστατικο...

Ειμαστε σε ενα γαμο και ενας φιλος μου εχει αποκτησει μολις παιδι (κοριτσακι)

Τον βρισκει μια θεια και τον ρωταει

-Τι κανατε παιδι ή κοριτσι?

-Κοριτσι λεει ο φιλος μου...

Η θειτσα με συμπονετικο υφος

- Νταξει δεν πειραζει!

Χαχαχαχα λιωσιμο!!!

• Like 5
Δημοσ.

Πραγματικο περιστατικο...

Ειμαστε σε ενα γαμο και ενας φιλος μου εχει αποκτησει μολις παιδι (κοριτσακι)

Τον βρισκει μια θεια και τον ρωταει

-Τι κανατε παιδι ή κοριτσι?

-Κοριτσι λεει ο φιλος μου...

Η θειτσα με συμπονετικο υφος

- Νταξει δεν πειραζει!

Χαχαχαχα λιωσιμο!!!

Παλια μυαλα απο το 1950.Ετσι εχουν μαθει..

Δημοσ.

Τους γονείς της μωρέ? Επειδή δίνουν περισσότερη προσοχή στον αδερφό? Σιγά μην τους κάψει και το σπίτι, show mercy ρε σεις.Kathy, ούτε λόγω κοριτσιού είναι, ούτε δευτερότοκου. Τα έγραψε ακριβέστατα alex_000 & defacer, όταν οι γονείς έχουν την παραμικρή υποψία ότι το ένα παιδί πάει να χαθεί, μέχρι και ανάποδες κωλοτούμπες κάνουν.Άμα κυκλοφορούσες με Body talk κολαν πάνω σε μηχανάκια φραχτομάλληδων στα 16, χτύπαγες tribalιές και με το ζόρι πέρναγες τις τάξεις, ενώ ο αδερφός σου από μικρός το πήγαινε για γιατρός, θα είχε ανοίξει το ίδιο ακριβώς thread, ο αδερφός.

Πολλες φορες μετανιωσα γιατι δεν ειχα τα κοτσια να το κανω...

Σε κάποιο βαθμό αυτό (προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας, ίσως το ένα έχει λιγότερη ανάγκη για βοήθεια από το άλλο) δικαιολογεί πολλά πράγματα.

Αυτό που λες συνέβη πάνω κάτω και σε μένα: "καλός μαθητής" (τεσπα σχολαστικός δεν ήμουν ποτέ, απλά έβγαζα το επιθυμητό αποτέλεσμα με το παραπάνω), πέρασε πολυτεχνείο, βρήκε νωρίς και ανέκαθεν είχε μια χαρά δουλειά (software development ftw), αποφοίτησε με βαθμό, πήγε έξω για μεταπτυχιακό, μια από τα ίδια.

Ο αδερφός μου από την άλλη, έξυπνο εργατικό και φιλότιμο παιδί, απλά μαλωμένος με την έννοια της μελέτης. Λόγω κλασικής ελληνικής αγκύλωσης όμως έπρεπε κι αυτός να πάει να σπουδάσει να γίνει γραμματιζούμενος. Τα σημάδια είχαν φανεί από νωρίς, σύντομα ακόμα και τυφλός θα έπρεπε να τα βλέπει (3η λυκείου μετεξεταστέος σε 4, από τα οποία τα 2 ήταν μαθήματα δέσμης!!!) αλλά εκεί. Φυσικά δεν πέρασε, οπότε τον έστειλαν City College. Κι εκεί δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά είπαμε πτυχίο ή θάνατος οπότε στη συνέχεια τον έστειλαν Αγγλία. Κι εκεί δεν έκανε τίποτα στο uni και eventually γύρισε πίσω.

Καταλαβαίνεις τώρα ότι όλα αυτά ήταν μη-αμελητέα έξοδα, σε μια οικογένεια που ποτέ δεν περίσσευαν (μεγαλώνοντας φορούσα μπαλωμένη φόρμα, είχα ακριβώς 2 ζευγάρια παπούτσια, τα ρούχα μετά πήγαιναν στον αδερφό, πανεπιστήμιο εστία φορσέ, κλπ). Τα έξοδα του City και της Αγγλίας τα πλήρωσαν οι γονείς, τα δικά μου όμως έξοδα της Αγγλίας (~20Κ) τα πλήρωσα εγώ με λεφτά που τα είχα δουλέψει, που σε κάποια φάση είχα βρεθεί να σκέφτομαι "τα λεφτά φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα, then what?" και που επειδή στο τέλος δεν έβγαιναν πήρα και 2Κ δανεικά από την κοπέλα μου. Όταν ο αδερφός ήθελε λεφτά για καθημερινά έξοδα και δεν έπαιζε από τους γονείς άνοιγε το δικό μου συρτάρι (με τη συγκατάθεσή μου βέβαια, του είχα πει παίρνε όσα νομίζεις απλά μίλα μετά για να μην έχω καμιά δυσάρεστη έκπληξη).

Δεν ξέρω όλα τα συστατικά που μπαίνουν στο καζάνι, αλλά προσωπικά ποτέ δε με ενόχλησε τίποτα από αυτά ούτε το είδα ως "άδικο" ούτε ζήτησα εξηγήσεις, εν μέρει σίγουρα γιατί ποτέ οι γονείς δεν είχαν δώσει την εντύπωση πως κάνουν διακρίσεις. Το ένα από τα δύο παιδιά τους τα κατάφερνε μόνο του, το άλλο όχι (αν και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα: δεν τα κατάφερνε έτσι όπως ήθελαν αυτοί να τα καταφέρει) οπότε το βοηθούσαν περισσότερο.

Νομίζω πως σε σημαντικό, ίσως και ολοκληρωτικό βαθμό, το ίδιο συμβαίνει και σε σένα.

Έλα τώρα πες αλήθεια: οικογένεια Σουηδών;  :-D

Πραγματικα σε θαυμαζω και πιεζω τον εαυτο μου να σκεφτεται ετσι, αλλα δεν μπορω με πνιγει το αδικο. Το πανηγυρι για το σπιτι κλπ αντε πες το περιμενα επειδη κιολας θα ναι λιγο μακρια μας και δεν θα ρχεται καθε σκ οπως πηγαινα εγω... αλλα το bonus καθε εξαμηνο οποτε θα περναει τα 3/4???? Στην δικη μου ορκομωσια προπερσι ο πατερας δεν μου εκανε ουτε ενα δωρο ( η μανα μου εκανε). Δε λεω, με στηριξε ολα αυτα τα χρονια με τα απαραιτητα, θα μπορουσε να με ξεκουμπισει απ τα 18 μου, μου πληρωσε νοικι, φαγητο, ρευμα στη γκαρσονιερα αλλα αυτο το μπονους με ξεπερασε... ο πατερας μου, που γενικα ειμαι σφιχτος με τα χρηματα...

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κρίνεις πράξεις γονέων σαν on/off διακόπτη. Τι σημαίνει επιβραβεύουν τον πιο άχρηστο, τι είναι η οικογένεια, ζούγκλα, survival of the fittest?

Όχι ακριβώς αλλά εδώ έχουμε

περίπτωση κοριτσιού

Τα πρωτα 2 χρονια εκανα με τα μεσα 70 χλμ πηγαινε κ αλλα τοσα ελα για τη σχολη γιατι δεν ηθελαν να νοικιασω για να μην παραμελω τη σχολη...και μετα απο επιμονη με βοηθησαν και νοικιασα μια τρυπα 15 τ.μ.. Δεν ηρθαν ποτε μεσα στα 3 χρονια, το καθαρισα μονη μου, το επιπλωσα μονη

και περίπτωση αγοριού

ρασε ο αδερφος επαρχια με μηδενικο διαβασμα... Πανηγυρι στο σπιτι για το τει, να του υψωσουμε το ηθικο επειδη ηθελε Κρητη με την παρεα και περασε αλλου, να πανε ολη η οικογενεια να βρουν το σπιτι,να το καθαρισει η μαμα, καινουρια επιπλα συσκευες, τοστιερες σκουπακια φρυγανιερες και δε συμμαζευεται... το αποκορυφωμα? Ενα σεβαστο τετραψηφιο χρηματικο ποσο ως επιβραβευση καθε εξαμηνο που θα περναει τα μαθηματα... ετσι, για να τα γλενταει...

Και έχουν μεσολαβήσει 5 χρόνια, στα οποία η Ελλάδα γνώρισε απίστευτη κρίση. Αλλά έστω ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν πιο τυχερή (ή έκανε καλύτερη διαχείριση)

Το διχίλιαρο ανά έτος για να περνάει τα μαθήματα (σε σχολή που ΔΕΝ ήταν αυτό που ήθελε) πως αιτιολογείται;

Για να το πάω και πιο μακριά, σε 5-10 χρόνια στην κοινωνία τι θα κάνει; Αν υπο-παράγει τότε θα ζητάει περισσότερα χρήματα για να παράγει το ίδιο με τον μέσο όρο;

Αυτό που χαρακτηρίζεται παιδιάστικο, εμένα μου φαίνεται άδικο και ίσως ψιλοανεύθυνο

Πολλες φορες μετανιωσα γιατι δεν ειχα τα κοτσια να το κανω...

Πραγματικα σε θαυμαζω και πιεζω τον εαυτο μου να σκεφτεται ετσι, αλλα δεν μπορω με πνιγει το αδικο. Το πανηγυρι για το σπιτι κλπ αντε πες το περιμενα επειδη κιολας θα ναι λιγο μακρια μας και δεν θα ρχεται καθε σκ οπως πηγαινα εγω... αλλα το bonus καθε εξαμηνο οποτε θα περναει τα 3/4???? Στην δικη μου ορκομωσια προπερσι ο πατερας δεν μου εκανε ουτε ενα δωρο ( η μανα μου εκανε). Δε λεω, με στηριξε ολα αυτα τα χρονια με τα απαραιτητα, θα μπορουσε να με ξεκουμπισει απ τα 18 μου, μου πληρωσε νοικι, φαγητο, ρευμα στη γκαρσονιερα αλλα αυτο το μπονους με ξεπερασε... ο πατερας μου, που γενικα ειμαι σφιχτος με τα χρηματα...

Θέλεις να πεις και τι σχολή θα σπουδάσει ο αδερφός;

Δημοσ.

Aν και απέκτησα σε σχετικά μεγάλη ηλικία παιδί, επειδή έχω άλλα 2 αδέρφια και κυρίως επειδή μεγάλωσα πλήθος από ζώα, κατάλαβα πως είναι 100% αδύνατον να ρίξεις ισομερώς το βάρος της προσοχής σου σε όλες τις υπάρξεις. Δικαιολογώντας και τους γονείς μου, αν και αργά το κατάλαβα. Το ίδιο θα έλεγα ακόμη κι αν είχα το δικαίωμα να παντρευτώ 3-4 γυναίκες. Αποκλείεται, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τα καταφέρεις να κρατήσεις ισορροπίες. Πάντα κάποιον θα αγαπάς περισσότερο. Ακόμη κι αν ήταν... κομπολόι ή αναπτήρας. Πόσο μάλλον ένας ζωντανός άνθρωπος. 

Γι' αυτό όταν γεννήθηκε η κόρη μου ούτε καν σκέφτηκα 2ο παιδί. Ή μάλλον σκέφτηκα πόσο πολύ θα την πληγώσω χωρίς να το θέλω. Να πω την αμαρτία μου δεν έχω τίποτε τύψεις δα. Αν το καλοσκεφτείς οι παλαιότεροι έκαναν 7-8 παιδιά που τα 6 τα έστελναν απευθείας για το θάνατο. Η αξία μιας ζωής μειώνεται μέσα στο πλήθος. Αντίθετα η μοναδικότητα είναι ανεκτίμητης αξίας.

Οποτε εγω που χω 3 αδερφια και ο ενας με κορουλα την εκατσα τη βαρκα...

Προς θεου, για να μην υπαρξει παρεξηγηση, θελω το καλυτερο για τον μικρο αδερφο μου και χαιρομαι που μπαινει σε μια σειρα η ζωη του, απλα οταν πληρωνω σχεδον μονη μου πχ τον οδοντιατρο δεν γινεται να δινεις 1κ για τα αυτονοητα ρε φιλε. Και να γκρινιαζεις για τη κριση? Τεσπα ειμαι σε διλημμα, ή θα τους πιασω στα ισα να τους ρωτησω ποιον κοροιδευουν ( μα να δινει το κρατος 1κ σε καθε φοιτητη που περναει μαθηματα θα χαμε φαληρισει 100 φορες) ή θα κανω κατευθειαν το ανοιγμα μου και απο τη διαθεση να βαλουν μια μικρη υποστηριξη θα φανει το σκεπτικο τους...

Δημοσ.

Kathy, μίλα με τους γονείς σου. Και δώστους να καταλάβουν πως όλο αυτό που νιώθεις δεν είναι φθόνος προς τον αδερφό σου, γιατί αυτός κι εγώ όχι φάση, αλλά κάνε τους να καταλάβουν πως όλο αυτό σου έχει φέρει λίγη πικρία, πως σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις κερδίσει επάξια με τις προσπάθειες σου λίγη "ανταμοιβή", λίγη επιβράβευση. Αν το παίξεις σωστά, θα λάβεις την απάντηση που ζητάς.

• Like 3
Δημοσ.

Όχι ακριβώς αλλά εδώ έχουμε

περίπτωση κοριτσιού

και περίπτωση αγοριού

Και έχουν μεσολαβήσει 5 χρόνια, στα οποία η Ελλάδα γνώρισε απίστευτη κρίση. Αλλά έστω ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν πιο τυχερή (ή έκανε καλύτερη διαχείριση)

Το διχίλιαρο ανά έτος για να περνάει τα μαθήματα (σε σχολή που ΔΕΝ ήταν αυτό που ήθελε) πως αιτιολογείται;

Για να το πάω και πιο μακριά, σε 5-10 χρόνια στην κοινωνία τι θα κάνει; Αν υπο-παράγει τότε θα ζητάει περισσότερα χρήματα για να παράγει το ίδιο με τον μέσο όρο;

Αυτό που χαρακτηρίζεται παιδιάστικο, εμένα μου φαίνεται άδικο και ίσως ψιλοανεύθυνο

Θέλεις να πεις και τι σχολή θα σπουδάσει ο αδερφός;

Υπολογιστες. Σαν σχολη νομιζω ειναι καλη, αν και ειχε 9000 μορια φετος, δεν ξερω.

Και εγω σε Τει ειχα περασει Αισθητικης 4 χρονια με τα ολα τους αλλα λογω αδιεξοδων επαγγελματικων θελω να αναβαθμισω τις σπουδες με ενα καλυτερο πτυχιο. Κατανοω πως αφου εχω ηδη 1 πτυχιο ειμαι καλυμμενη και το 2ο ειναι προαιρετικο και αμα γουσταρω παω και το κανω, αλλα δεν ζητησα λεφτα ουτε για φροντιστηρια( θα πηγαινω στα εδρανα ) ουτε για να νοικιασω επειδη περιμενω να βρω καμια δουλεια, αλλα οχι κ ετσι...

Δημοσ.

Ε τώρα τι θες, να κάτσει η μάνα να κάνει μακροοικονομική ανάλυση για το παιδί της λες και αξιολογεί γραμμάτια?

Είπαμε, σχέση γονέα-παιδιού, BSOD, error 404, stupidness overflow, logic goes for a walk, rules do not apply, etc.

Εδώ μάνα παραλίγο να πλακώσει αστυνομικούς στο ξύλο επειδή πυροβόλησαν τον καλαζνικοφέρων γιο της, το αν δίνει ένα διχίλιαρο παραπάνω για να σπουδάσει (έστω, κακομάθει) θα μου φανεί παράξενο?

Δημοσ.

Το θεμα ισως να διχασει πολλους αλλα θελω ν ακουσω εμπειριες και γνωμες μηπως νιωσω καλυτερα...

ρασε ο αδερφος επαρχια με μηδενικο διαβασμα... Πανηγυρι στο σπιτι για το τει, να του υψωσουμε το ηθικο επειδη ηθελε Κρητη με την παρεα και περασε αλλου, να πανε ολη η οικογενεια να βρουν το σπιτι,να το καθαρισει η μαμα, καινουρια επιπλα συσκευες, τοστιερες σκουπακια φρυγανιερες και δε συμμαζευεται... το αποκορυφωμα? Ενα σεβαστο τετραψηφιο χρηματικο ποσο ως επιβραβευση καθε εξαμηνο που θα περναει τα μαθηματα... ετσι, για να τα γλενταει...

Και θυμαμαι πριν 5 χρονια που ημουνα φοιτητρια.

Τα πρωτα 2 χρονια εκανα με τα μεσα 70 χλμ πηγαινε κ αλλα τοσα ελα για τη σχολη γιατι δεν ηθελαν να νοικιασω για να μην παραμελω τη σχολη...και μετα απο επιμονη με βοηθησαν και νοικιασα μια τρυπα 15 τ.μ.. Δεν ηρθαν ποτε μεσα στα 3 χρονια, το καθαρισα μονη μου, το επιπλωσα μονη (εχω παρει κ απ την ανακυκλωση ενα τραπεζακι καφε γιατι πιο πριν ειχα μια χαρτονενια κουτα για τραπεζι...). Περα απο καποια χρηματα για ρευμα φαι κλπ δε ζητησα τιποτα.πηγαινα κ αγοραζα μονη μου οτι σκευη ηθελα...

Εβγαλα τη σχολη στα χρονια της και τωρα τσινιζουν που θελω να κανω 2ο πτυχιο.

Αισθανομαι μεγαλη πικρια για το συναισθηματικο πανηγυρι που δειχνουν στον αδερφο μου και εγω δεν ελαβα ποτε, καθως η δικη μου μετακομιση εγινε με βαρια καρδια και μουτρα απ τη μανα του στυλ "αν μαθω οτι δεν περνας μαθηματα θα γυρισεις σπιτι" και παραδεχομαι οτι και το ποσο που θα παιρνει ο αδερφος μου μ εχει σοκαρει, καθως ακομη καιναπο δουλεια σκληρη δεν εχω παρει τοσα χρηματα στα χερια μου σαν δωρο να τα γλεντησω... απλα επειδη ειμαι φοιτητρια!Και υποτιθεται οτι ημασταν στενα οικονομικα.... Δεν ξερω πως να το χειριστω...με ρωταει η μανα τι γραφειο να του παρει και θελω να της δωσω μπουνια...

Είναι πέρα για πέρα λογικό να νιώθεις όσα νιώθεις αλλά σκέψου και αυτό. Με τον τρόπο που μεγάλωσες έγινες αυτάρκης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να σου δώσουν οι γονείς σου.

Έμαθες να τα βγάζεις μόνη σου, πάλεψες για να τα καταφέρεις, και πλέον είσαι ένα ανεξάρτητο άτομο. Μπορεί τώρα να νιώθεις μεγάλη πικρία για την μη αναγνώριση των κόπων σου σε σχέση με τον αδερφό σου αλλά για το υπόλοιπο της ζωής σου έχεις τις κατάλληλες βάσεις & προσόντα για να πετύχεις.

Θα έρθει ο καιρός που θα αναγνωριστούν τα επιτεύγματά σου από τους γονείς σου περισσότερο από όσο θα περίμενες. 

Αν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα από τα γραφόμενά σου θα συμφωνήσω με όσους γράψανε ότι υποσυνείδητα οι γονείς δείχνουν μεγαλύτερη χαρά για το παιδί το οποίο είναι ποιο αδύναμο. Ο τετραψήφιος αριθμός είναι μέσω για να τον ωθήσουν να βάλει τα δυνατά του ώστε με ζήλο να πάρει πτυχίο. Δεν το κάνουν γιατί είναι ο μικρός τους υιός. Και το σπίτι με όλες τις ανέσεις ώστε να νιώσει οικία στο νέο του περιβάλλον με σκοπό να τα καταφέρει.

Μπορεί να μην σου πρόσφεραν όσα προσφέρουν στο αδερφό σου αλλά πάω στοίχημα πώς νιώθουν περήφανα για την πτυχιούχο κόρη τους που ψάχνει για δουλεία που εν τω μεταξύ πάει για δεύτερο πτυχίο.

Καλό θα ήταν όπως ειπώθηκε να το συζητήσεις μαζί τους όμορφα και ωραία, να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, ώστε να μην παιδεύεσαι να τα εξηγήσεις. 

Και μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη, που κάνανε στο πρώτο παιδί, επανορθώνοντας στο δεύτερο. Κανείς δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη καλός γονέας.

• Like 1
Δημοσ.

βρηκαν τωρα ολοι ευκαιρια και τσουβαλιασαν τις μαναδες τους πατεραδες του γιους τις κορες, οχι ελληνικη νοοτροπια οχι ελληνικη κουλτουρα .. 

ειναι δεδομενο οτι τα παιδια δεν ειναι ιδια...  καποια ειναι ανεξαρτητα καποια οχι...  οι χαρακτηρες ειναι διαφορετικοι η συμπεριφορα ειναι διαφορετικη..  δεν θελει και πολυ μυαλο..  ο τροπος προσεγγισης σε καθε παιδι ειναι διαφορετικος..

εννοειτε οτι δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα.. μπορει ο αδερφος να ειναι συνεσταλμενος και η κοπελα ως ανεξαρτητη οπως η ιδια εγραψε και κατα καποιο τροποαντιδραστικη..

να εκανε και τιποτα καφριλες και ο αδερφος σωστος..

"λεμε τωρα μην το παρεις προσωπικα"

αν παλι τα πραματα ειναι ακριβως οπως τουλαχιστον εσυ τα περιγραφεις "που σιγουρα ολο και κατι αφηνεις απο εξω" τοτε το κακο το σκοτωνεις απο την ριζα..

τους λες οτι εχουν ενα γιο να ασχολουντε και να δινουν μπονους αφου απο λογια δεν σκαμπαζουν, αν και εχω την εντυπωση οτι δεν προσπαθησες ποτε να τους μιλησεις ανοικτα...  να καταλαβουν οτι δεν ηρθες απο αλλο πλανητη και ξερεις με λεπτομερειες ολες τις μαμουνιες τους... 

"εδω παιζει ρολο και οι σχεση που εχεις με τον αδερφο...  αμα και με τον αδερφο δεν εχεις καλες σχεσεις κατι μου λεει οτι μαλλον εβαλες και εσυ το χερακι σου για να σε εχουν στην απο εξω..

• Moderators
Δημοσ.

@Dreyar αρα τα παιδια που τα εχουν παρατησει οι γονεις τους απο μικρα να νοιωθουν καλα που οι γονεις τους τους "εμαθαν" πως να ειναι ανεξαρτητοι ε?

μπερδευετε την επιβραβευση με το "λαδωμα". Οι γονεις της αυτη τη στιγμη δεν προσπαθουν να επιβραβευσουν το παιδι τους επειδη εκανε κατι καλο αλλα προσπαθουν να τον "λαδωσουν" για να κανει κατι το οποιο ειναι αυτονοητο.

• Like 3
Δημοσ.

βρηκαν τωρα ολοι ευκαιρια και τσουβαλιασαν τις μαναδες τους πατεραδες του γιους τις κορες, οχι ελληνικη νοοτροπια οχι ελληνικη κουλτουρα .. 

ειναι δεδομενο οτι τα παιδια δεν ειναι ιδια...  καποια ειναι ανεξαρτητα καποια οχι...  οι χαρακτηρες ειναι διαφορετικοι η συμπεριφορα ειναι διαφορετικη..  δεν θελει και πολυ μυαλο..  ο τροπος προσεγγισης σε καθε παιδι ειναι διαφορετικος..

εννοειτε οτι δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα.. μπορει ο αδερφος να ειναι συνεσταλμενος και η κοπελα ως ανεξαρτητη οπως η ιδια εγραψε και κατα καποιο τροποαντιδραστικη..

να εκανε και τιποτα καφριλες και ο αδερφος σωστος..

"λεμε τωρα μην το παρεις προσωπικα"

αν παλι τα πραματα ειναι ακριβως οπως τουλαχιστον εσυ τα περιγραφεις "που σιγουρα ολο και κατι αφηνεις απο εξω" τοτε το κακο το σκοτωνεις απο την ριζα..

τους λες οτι εχουν ενα γιο να ασχολουντε και να δινουν μπονους αφου απο λογια δεν σκαμπαζουν, αν και εχω την εντυπωση οτι δεν προσπαθησες ποτε να τους μιλησεις ανοικτα...  να καταλαβουν οτι δεν ηρθες απο αλλο πλανητη και ξερεις με λεπτομερειες ολες τις μαμουνιες τους... 

"εδω παιζει ρολο και οι σχεση που εχεις με τον αδερφο...  αμα και με τον αδερφο δεν εχεις καλες σχεσεις κατι μου λεει οτι μαλλον εβαλες και εσυ το χερακι σου για να σε εχουν στην απο εξω..

Οχι ρε εχω πολυ καλες σχεσεις μαζι του και μου εμπιστευεται κ τις βρωμοδουλειες π κανει (piercing, γκομενες , κλπ).

Τρωγομαστε ενιοτε βεβαια για το φαγξτο κ τη φασαρια αλλα θα μ λειψει κ θα του λειψω.και βασικα το λαθος ειναι των γονιων, ο αδερφος μου δεν φερει ευθυνη πιστευω. Απλα ειναι καλοπερασακιας, να χουμε ιντερνετ με ταχυτητα και ωραιο καναπε.

Δημοσ.

Ε τώρα τι θες, να κάτσει η μάνα να κάνει μακροοικονομική ανάλυση για το παιδί της λες και αξιολογεί γραμμάτια?

Είπαμε, σχέση γονέα-παιδιού, BSOD, error 404, stupidness overflow, logic goes for a walk, rules do not apply, etc.

Εδώ μάνα παραλίγο να πλακώσει αστυνομικούς στο ξύλο επειδή πυροβόλησαν τον καλαζνικοφέρων γιο της, το αν δίνει ένα διχίλιαρο παραπάνω για να σπουδάσει (έστω, κακομάθει) θα μου φανεί παράξενο?

Δηλαδή να περιμένω πως και πως να πεις στο μέλλον κανένα η παιδεία από το σπίτι έρχεται; :P

Πλάκα κάνω. Καταλαβαίνω την οπτική σου ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...