Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2011. Ο άνεργος Βαγγέλης Κιτσώνης επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης «Αντεπίθεση Εργαζομένων», διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). 

Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. 

Ο άνεργος-επιβάτης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. 

Η μήνυση του Β. Κιτσώνη δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο, αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή, ενώ την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου επιβάτη, όπου του επιβλήθηκε ποινή 22 μηνών με 3ετή αναστολή.  

Link.png Site: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64285408

• Like 1
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά οι ελεκτές του ΟΑΣΘ είναι gtp πλέον, ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν καλά τι δουλειά τους και έχουν κατανόηση...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ η μόνη φορά που δεν χτύπησα εισιτήριο ήταν πριν λίγο καιρό , σεπτέμβριο μήνα όπου περίμενα το τρόλευ για 1 ώρα και 20 λεπτά .Μπήκα σε άλλο τρόλευ όπου μετά από 2 στάσεις μπήκε ελεγκτης

Του λέω , εδώ εχω το εισιτηριο μου και δεν το χτύπησα γιατί περίμενα το τρόλευ για το σπίτι μου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Έτσι κάνετε εσείς οι τζαμπατζήδες μου λέει. Του την είπα και του λέω πάρε το κινητό μου να δεις τα ηλεκτρονικά εισιτηρια να κάνεις αντιπαραβολή με την κάρτα μου και μετά έλα να μου πεις ποιος είναι τζαμπατζής.

Τελικά έστειλα επιστολή στην διοικηση οπου δεν ανέφερα τίποτα για τον ελεγκτη αλλά για το τρολευ μόνο. Μου έστειλαν μια απάντηση ότι θα το ελέγξουν. Εκεί μείνανε όμως

• Like 2
Δημοσ.

3 έτη αναστολη σημαίνει ότι δεν θα φυλακίστει εφόσον δεν διαπράξει κάποιο αδίκημα για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε ο click bait τίτλος του θέματος είναι παραπλανητικος.

• Like 16
Δημοσ.

Η ποινή δεν είναι προφανώς για το εισητήριο αλλά για αυτό...

Η μήνυση του Β. Κιτσώνη δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο, αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή, ενώ την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου επιβάτη, όπου του επιβλήθηκε ποινή 22 μηνών με 3ετή αναστολή. 

Πιθανότατα αποδείχτηκε ότι κάποιοι έκαναν ψευδή καταμήνυση και ψευδομαρτύρησαν...

• Like 7
Δημοσ.

Αυτά που λένε ο alex και ο gregdel παραπάνω.

Έεεεεεεελα το καλό το καλό το clickbait σπαρταράει λέμε!

Του λέω , εδώ εχω το εισιτηριο μου και δεν το χτύπησα γιατί περίμενα το τρόλευ για το σπίτι μου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Πώς συνδέεται το πόση ώρα περίμενες με το αν χτύπησες το εισιτήριο;

Εγώ αν παραγγείλω πίτσα και μου τη φέρουν μετά από 2 ώρες δικαιούμαι να τη φάω τζάμπα;

• Like 9
Δημοσ.

Εγώ αν παραγγείλω πίτσα και μου τη φέρουν μετά από 2 ώρες δικαιούμαι να τη φάω τζάμπα;

να σου πω την αλήθεια ξέρεις πόσες φορές έχω πει από μέσα μου τη φράση "φταίω εγω τώρα να μην πληρώσω τίποτα"

αργοπορεία παραγγελίας σε βαθμό αηδίας. το ξέρω δε συνδεονται  αλλά όταν έχεις νεύρα όλα σου φαίνονται λογικά .

• Like 1
Δημοσ.

Δικαιουσαι να την γυρισεις πίσω ή να σε κεράσουν κάτι ... οχι και 2 ωρες αμα ηταν ετσι την έφτιαχνα και μονος μου και μου ερχοταν και πιο φτηνά.

να σου πω την αλήθεια ξέρεις πόσες φορές έχω πει από μέσα μου τη φράση "φταίω εγω τώρα να μην πληρώσω τίποτα"

αργοπορεία παραγγελίας σε βαθμό αηδίας. το ξέρω δε συνδεονται  αλλά όταν έχεις νεύρα όλα σου φαίνονται λογικά .

Οχι μια χαρα λογικο ειναι .... γιατι αν εγω χάσω μια δουλεια που έχω επειδη το λεωφορειο άργησε υπάρχουν ευθύνες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν συνδέεται αλλά απαιτώ να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του. Εγώ περίμενα 1:20 και δεν ήρθε. Μπορεί να εμφανίστηκε μετά από 5 λεπτά, μπορεί και μετά από μια ώρα. Πήρα άλλο

Δεν το χτύπησα γιατί δεν ήθελα να το χτυπήσω. Δεν το χτύπησα γιατί με έπιασαν τα νεύρα μου. Είπα στον ελεγκτή εγώ στο μηχάνημα δεν το ακυρώνω. Αν θες πάρτο εσύ και χτύπα το. Εγώ την κίνηση ακύρωσης δεν την κάνω.

Και τελικά δεν έμαθα ποτέ γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ το τρόλευ.

Για την πίτσα δεν το δικαιούσαι , αλλά μπορείς να το ζητήσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς και άμα αργήσει η πίτσα πρέπει να σου κάνουν κάποια προσφορά και αν το κατάστημα σέβεται τον εαυτό του θα τη δώσει και δωρεάν. Στο εξωτερικό υπάρχουν καταστήματα που σου λένε οτι αν το προιον δε φτάσει στην ώρα που οριζουν θα το πάρεις δωρεάν. Και η φάση μετράει αντίστροφα σε λεπτά...όχι να αργήσει και καμιά ώρα. Μετά δεν πληρώνεις πίτσα αλλά σόλα.

Επίσης εγω όταν αργει το λεωφορείο πάνω απο μισάωρο δεν χτυπάω ποτέ εισητήριο. Ασε που κανονικά για την άθλια κατάσταση των λεωφορίων δεν πρέπει να πληρώνουμε γενικά. Σε αντίθεση με το μετρό που είμαι πάντα τυπικός.

• Like 3
Δημοσ.

Προφανώς και άμα αργήσει η πίτσα πρέπει να σου κάνουν κάποια προσφορά και αν το κατάστημα σέβεται τον εαυτό του θα τη δώσει και δωρεάν. Στο εξωτερικό υπάρχουν καταστήματα που σου λένε οτι αν το προιον δε φτάσει στην ώρα που οριζουν θα το πάρεις δωρεάν.

Επίσης εγω όταν αργει το λεωφορείο πάνω απο μισάωρο δεν χτυπάω ποτέ εισητήριο. Ασε που κανονικά για την άθλια κατάσταση των λεωφορίων δεν πρέπει να πληρώνουμε γενικά. Σε αντίθεση με το μετρό που είμαι πάντα τυπικός.

πΛΗΡΏΝΕΙς για να γινεται πάρτυ απο τους συνδικάλες και εκει μέσα φιλε. :D

φΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ έχουν φαει τοσα χρονια για να ειναι τα λεωφορεια τοσο χάλια εδω τα περισσοτερα χαλανε ολο λεωφορεια βλεπεις να έχουνε μεινει στο δρομο .... γυρευε ποσα χρονια τα έχουν και αν τα συντηρουν ποτέ. Δημοσιο στις συγκοινωνιες.... σκληροπυρηνικοι δυ εκει πας τους ρωτάς κατι μονο που δεν σε βριζουνε χαχα

• Like 1
Δημοσ.

Οχι μια χαρα λογικο ειναι .... γιατι αν εγω χάσω μια δουλεια που έχω επειδη το λεωφορειο άργησε υπάρχουν ευθύνες.

Αν χάσεις μια δουλειά επειδή εσύ άργησες και πάει ο πελάτης και σε ρωτήσει το αφεντικό σου τι διάολο έγινε και του πεις άργησε το λεωφορείο και σε ξεχέσει, θα έχει δίκιο;

Αν στήσεις τη γυναίκα σου μιάμιση ώρα στο ραντεβού επειδή άργησε το λεωφορείο και σε ξεχέσει θα έχει δίκιο;

Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν αλλά ίσως όχι εκεί που νομίζεις.

Δεν συνδέεται αλλά απαιτώ να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του. Εγώ περίμενα 1:20 και δεν ήρθε. Μπορεί να εμφανίστηκε μετά από 5 λεπτά, μπορεί και μετά από μια ώρα. Πήρα άλλο

Δεν το χτύπησα γιατί δεν ήθελα να το χτυπήσω. Δεν το χτύπησα γιατί με έπιασαν τα νεύρα μου. Είπα στον ελεγκτή εγώ στο μηχάνημα δεν το ακυρώνω. Αν θες πάρτο εσύ και χτύπα το. Εγώ την κίνηση ακύρωσης δεν την κάνω.

Και τελικά δεν έμαθα ποτέ γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ το τρόλευ.

Για την πίτσα δεν το δικαιούσαι , αλλά μπορείς να το ζητήσεις.

Μη το πάρεις στραβά αλλά... "απαιτείς" να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του; Γιατί, έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο με το οποίο αναλαμβάνουν να σε εξυπηρετούν έτσι;

Όσον αφορά το bold, that's more like it.

Δε σε κρίνω, αυτό που λες είναι ανθρώπινο παρόλο που εγώ το θεωρώ λάθος και δε θα το έκανα, τουλάχιστον όμως να λέμε τα σύκα σύκα.

Προφανώς και άμα αργήσει η πίτσα πρέπει να σου κάνουν κάποια προσφορά και αν το κατάστημα σέβεται τον εαυτό του θα τη δώσει και δωρεάν. Στο εξωτερικό υπάρχουν καταστήματα που σου λένε οτι αν το προιον δε φτάσει στην ώρα που οριζουν θα το πάρεις δωρεάν.

Το λεπτό σημείο που δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι είναι πως άσχετα από το τι προσφορά επιλέξουν να σου κάνουν (και θα έπρεπε), εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τη φας τζάμπα.

Ασε που κανονικά για την άθλια κατάσταση των λεωφορίων δεν πρέπει να πληρώνουμε γενικά. Σε αντίθεση με το μετρό που είμαι πάντα τυπικός.

Αν δε σου αρέσει η κατάσταση των λεωφορείων και πιστεύεις ότι δεν παίρνεις το value for money που πρέπει, μη τα χρησιμοποιείς. Σε ανεβάζουν επάνω με το ζόρι;

• Like 2
Δημοσ.

1 ωρα και 20 λεπτα μου φαινεται υπερβολικο.

Οχι οτι δεν σε πιστευω αλλα πρεπει κατι να ειχε γινει..(ατυχημα,κανενα παρκαρισμενο να κλεινει τον δρομο,βλαβη κλπ)

Δημοσ.

Αν χάσεις μια δουλειά επειδή εσύ άργησες και πάει ο πελάτης και σε ρωτήσει το αφεντικό σου τι διάολο έγινε και του πεις άργησε το λεωφορείο και σε ξεχέσει, θα έχει δίκιο;

Αν στήσεις τη γυναίκα σου μιάμιση ώρα στο ραντεβού επειδή άργησε το λεωφορείο και σε ξεχέσει θα έχει δίκιο;

Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν αλλά ίσως όχι εκεί που νομίζεις.

Μη το πάρεις στραβά αλλά... "απαιτείς" να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του; Γιατί, έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο με το οποίο αναλαμβάνουν να σε εξυπηρετούν έτσι;

Όσον αφορά το bold, that's more like it.

Δε σε κρίνω, αυτό που λες είναι ανθρώπινο παρόλο που εγώ το θεωρώ λάθος και δε θα το έκανα, τουλάχιστον όμως να λέμε τα σύκα σύκα.

Το λεπτό σημείο που δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι είναι πως άσχετα από το τι προσφορά επιλέξουν να σου κάνουν (και θα έπρεπε), εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τη φας τζάμπα.

Αν δε σου αρέσει η κατάσταση των λεωφορείων και πιστεύεις ότι δεν παίρνεις το value for money που πρέπει, μη τα χρησιμοποιείς. Σε ανεβάζουν επάνω με το ζόρι;

Το λεωφορειο οφειλει να τηρει τα αναγραφομενα δρομολογια ως προς την ώρα και να ειναι τυπικό ειναι υποχρεωμένο να εξυπηρετει το κοσμο ναι επισης ειναι υποχρεωμενο να ειναι και στην ώρα του. Αν το αφεντικό σε χέσει επειδη αργησε το λεωφορειο ενω δεν έχεις αμαξι και ειχες λογο που δεν ηταν στο χέρι σου τοτε ειναι βλάκας μεγάλος.

Προφανως και η πιτσα αν ερθει μια ωρα μετά ειναι πλεον κρυα και άχρηστη ειτε την γυρισεις πισω ειτε τη φάς τσαμπα ειναι το ιδιο. Μη σου πω οτι χαρη θα τους κανεις αμα τη φάς και τσάμπα κρυα πιτσα.

Ο πολιτης τους πληρώνει ολους αυτους ειναι υποχρεωμένοι να ειναι συνεπεις και να μην κοπροσκυλιάζουν.

• Like 4
Δημοσ.

3 έτη αναστολη σημαίνει ότι δεν θα φυλακίστει εφόσον δεν διαπράξει κάποιο αδίκημα για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε ο click bait τίτλος του θέματος είναι παραπλανητικος.

Μια ποινη 22 μηνων εννοειται πως ειναι με αναστολη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...