NT1G Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 δεν είμαι ειδικός για να μπορώ να μιλήσω στο θέμα. όμως όταν άκουσα τους νόμους τις θερμοδυναμικης. πραγματικά τώρα εσύ μου θυμίζεις www.youtube.com/watch?v=D_nVqsR34u8 αυτό το βίντεο. δεν υπάρχει τίποτα στάνταρ. κάθε μέρα οι επιστήμονες αναιρούν τα πιστεύω τους. Οι νόμοι αυτοί έχουν διατυπωθεί από το 1850 περίπου αλλά ναι, κάθε μέρα τους αλλάζουν οι επιστήμονες. 1
deesnider Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 κάθε μέρα οι επιστήμονες αναιρούν τα πιστεύω τους. Οι επιστήμονες, όσο αφορά τη δουλειά τους, δε μιλούν βάσει πίστης. Βάσει στοιχείων, μελετών, πειραμάτων και αποδείξεων μιλούν. Σιγά μην πηγαίνουν και σε χαρτορίχτρες... 1
zoranb Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 O sarantosxatz παιδιά νομίζω πως εννοεί πως ανακαλύπτονται νέα πράγματα τα οποία επικαιροποιούν τη γνώση σε διάφορα επίπεδα. Οι θεμελιώδης νόμοι φυσικά και δεν αλλάζουν... νομίζω!
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) απο το 15:00 και μετά αναφέρεται στο κύριο Ζωγράφο Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2016 από Χάρης Μυλωνίδης 7
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Αχαχαχαχα ακόμα γελάω με τον προσδιορισμό της εξαβατώρας! Είναι λέει κάτι με 18 μηδενικά στο τέλος! :D Κορυφαίος!
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 έλα ρε zoran γνώστη πάντως και αυτός αποδομεί τον Ζ...
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έλα βρε τι γνώστη, γελάω με τη καλή έννοια, που τα εξηγεί παραστατικά και όμορφα! Όσο για το Ζωγράφο, ναι, έχει τις αντιρρήσεις του, αλλά είναι διαφορετικές από το απλοϊκό που λέτε για Β' Θερμοδυναμικό Νόμο κλπ. και τονίζει ο Μιχάλης Καλογεράκης πως "έχει πεί ο Ζ κάτι που δεν το προσέξατε, ότι καταναλώνουμε μέτταλο". Και ένας επιπλέον σχολιασμός που θέλω να κάνω προς ανακάλυψη πραγάτων... Στο πρώτο βίντεο (21:00) ο Καλογεράκης από τη μία λέει "γιατί δεν βρέθηκε κανείς από τους φυσικούς του πάνελ της εκπομπής του Μάκη, να προβάλει ένσταση στα λεγόμενα του Ζ, πως δεν μπορεί να λειτουργεί για πολλή ώρα ένας κινητήρας με το παραγόμενο υδρογόνο κλπ." αργότερα (22:15) απαντάει στο ερώτημα αυτό λέγοντας πως και εκείνος δεν θα ήθελε να είναι στην εκπομπή για να μη φανεί ζηλόφθονος όταν θα χρειζόταν να πεί τη γνώμη του κλπ. Στο σημείο αυτό μάλλον απαντάται το ερώτημά μου γιατί κανένας φυσικός δεν έφερε ένσταση στην εφεύρεση... όχι γιατί ήτανε σύμφωνοι με του Ζ την εφεύρεση όπως πίστευα, αλλά γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να φανεί κανείς πως τον ζηλεύει και προβάλλει ενστάσεις για να του χαλάσει την παρουσίαση. Ακόμα και εκείνος που μίλησε τηλεφωνικά, προέβαλλε μεν κάποια ένσταση αλλά με μαλακό τρόπο για το λόγο αυτό πιστεύω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2016 από zoranb
clhorus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Τα παρακάτω είναι από τη Wikipedia. (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B1) Η ευρεσιτεχνία (πατέντα, patent) είναι ένα αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης που δίνεται για κάποιο διάστημα στον εφευρέτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) μιας νέας μεθόδου, ουσίας ή μηχανισμού. Το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα χορηγείται για 20 χρόνια από την υποβολή της αίτησης και απαγορεύει σε άλλους να χρησιμοποιούν την κατοχυρωμένη μέθοδο, ουσία ή μηχανισμό χωρίς την άδεια του κατόχου του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορούν να κατοχυρωθούν όχι μόνο εφευρέσεις, αλλά και ανακαλύψεις, εφ' όσον οι ιδιότητες τις οποίες ζητά να κατοχυρώσει ο εφευρέτης δεν ήταν ήδη γνωστές. Περίοδος χάριτοςΤο γεγονός ότι και η δημοσίευση από τον ίδιο τον εφευρέτη στερεί το χαρακτήρα του νέου από μια εφεύρεση δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Ο εφευρέτης πολλές φορές δεν ξέρει αν η εφεύρεσή του αξίζει να κατοχυρωθεί (καθώς η κατοχύρωση είναι ακριβή διαδικασία) και θα προτιμούσε να τη δοκιμάσει πρώτα στην πράξη. Επίσης, όταν η έρευνα γίνεται από μικτή ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών και επιχειρήσεων, δημιουργούνται αντικρουόμενα συμφέροντα: οι ακαδημαϊκοί θέλουν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί οι δημοσιεύσεις είναι το κύριο στοιχείο αναγνώρισης στην επιστημονική κοινότητα, ενώ οι επιχειρήσεις θέλουν να κρατήσουν την εφεύρεση μυστική μέχρι να την τελειοποιήσουν και να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Για να μειωθούν αυτά τα προβλήματα αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, προβλέπουν μια "περίοδο χάριτος" (grace period), συνήθως ενός έτους. Η αποκάλυψη της εφεύρεσης από τον ίδιο τον εφευρέτη δε βλάπτει το καινουργές της εφεύρεσης, αν εντός ενός έτους από την αποκάλυψη υποβληθεί από τον ίδιο αίτηση για τη χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Το αρνητικό αυτής της περιόδου χάριτος είναι ότι τελικά ήδη γνωστές (και σε ταχύτατα εξελισσόμενους τομείς πλέον παλιές) εφευρέσεις κατοχυρώνονται ως καινούργιες. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας δεν προβλέπουν τέτοια περίοδο χάριτος. 1
zoranb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δίνοντας χρόνο ωριμάζει το πράγμα, thanx clhorus!
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 τον ζωγραφο πάντως δεν τον προτειναν για νομπελ
saxos55 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Νταξ, όλοι εσείς οι δύσπιστοι που κοροϊδεύετε, για εξηγήστε μου αυτό: Τυχαία η εξαφάνιση του Ζωγράφου από το προσκήνιο τώρα που οι τιμές του πετρελαίου είναι στο ναδίρ; Δε γράφω τίποτα άλλο, κινδυνεύω. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. 3
NinjaMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από NinjaMan
zoranb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Ομολογώ πως χάρηκα -στιγμιαία- όταν είδα πως μου ήρθε ειδοποίηση από το συγκεκριμένο thread, αλλά το καλαμπουρίζετε τελικά.
NinjaMan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Για ποιο λογο ασχολουμαστε με Ζωγραφο ενω ο Καλογερακης εχει αποδειξει ηδη πολλα απο αυτα που συζηταμε και τα εχει εξηγησει κιολας; Ποσο αδαεις και λαγνοι της διχονοιας μπορει να ειμαστε τελικα;
NT1G Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τι έχει αποδείξει ο Καλογεράκης; Εφαρμογές γνώσης που υπάρχει δεκαετίες κάνει, και ο ίδιος το έχει πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις