ltodd Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Παίδες Ετρεξα τον πρώτο ημιμαραθώνιο φέτος με ρυθμό 6 min/km. Εχετε κανένα τιπ για να βγει ο μαραθώνιος ? Εχω σκοπό να τρέχω γύρω στα 100-120 χλμ το μήνα αν μπορέσω . Μου φαίνονται πάρα πολλά τα 42 χλμ τώρα 😱. Χρειάζεται προπονητής για να βγει ?
Moderators Spect~ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:52 μμ Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 08:52 μμ 20 ώρες πριν, ltodd είπε Παίδες Ετρεξα τον πρώτο ημιμαραθώνιο φέτος με ρυθμό 6 min/km. Εχετε κανένα τιπ για να βγει ο μαραθώνιος ? Εχω σκοπό να τρέχω γύρω στα 100-120 χλμ το μήνα αν μπορέσω . Μου φαίνονται πάρα πολλά τα 42 χλμ τώρα 😱. Χρειάζεται προπονητής για να βγει ? Δεν ειναι απαραιτητος αλλα σιγουρα θα εχει μεγαλυτερο νοημα η προπονηση και θα πας στον αγωνα χωρις τραυματισμους 1
smpt Δημοσ. Πέμπτη στις 09:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:30 μμ (επεξεργασμένο) Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από τώρα να τρέχεις μία φορά την εβδομάδα μια μεγάλη απόσταση και να την αυξάνεις σταδιακά. Αν σκοπεύεις για τον αυθεντικό, καλό θα είναι να μπορείς να κάνεις άνετα 30 χλμ περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης, να δώσεις βάρος στην ενδυνάμωση του κορμού — είναι πολύ σημαντικό. Μπορείς να βρεις και προγράμματα στο internet, αλλά για τον πρώτο σου μαραθώνιο, πάνω-κάτω αυτό που σου έγραψα είναι αρκετό για αρχή. οταν ειχα τρεξει ειχα παρει απο εδω https://www.halhigdon.com/ αν είσαι αθηνα σε πια περιοχή τρέχεις? Επεξ/σία Πέμπτη στις 09:41 μμ από smpt 1
ltodd Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ Στις 1/5/2025 στις 9:30 ΜΜ, smpt είπε Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από τώρα να τρέχεις μία φορά την εβδομάδα μια μεγάλη απόσταση και να την αυξάνεις σταδιακά. Αν σκοπεύεις για τον αυθεντικό, καλό θα είναι να μπορείς να κάνεις άνετα 30 χλμ περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης, να δώσεις βάρος στην ενδυνάμωση του κορμού — είναι πολύ σημαντικό. Μπορείς να βρεις και προγράμματα στο internet, αλλά για τον πρώτο σου μαραθώνιο, πάνω-κάτω αυτό που σου έγραψα είναι αρκετό για αρχή. οταν ειχα τρεξει ειχα παρει απο εδω https://www.halhigdon.com/ αν είσαι αθηνα σε πια περιοχή τρέχεις? Αθηνα ναι στα νότια Καλλιθέα και Νιάρχος. Σίγουρα ένα long run την εβδομάδα είναι στο πλάνο ! Εχω βάλει και το Nike run club App της Nike που και αυτό έχει προπονήσεις δωρεάν. Για να δούμε
JakeKaufman Δημοσ. χθες στις 04:59 μμ Δημοσ. χθες στις 04:59 μμ On 30/04/2025 at 23:58, ltodd said: Παίδες Ετρεξα τον πρώτο ημιμαραθώνιο φέτος με ρυθμό 6 min/km. Εχετε κανένα τιπ για να βγει ο μαραθώνιος ? Εχω σκοπό να τρέχω γύρω στα 100-120 χλμ το μήνα αν μπορέσω . Μου φαίνονται πάρα πολλά τα 42 χλμ τώρα 😱. Χρειάζεται προπονητής για να βγει ? σε παρόμοια φάση με εσένα πριν 2 χρόνια (2023) γράφτηκα για τον ΑΜΑ. τον έτρεξα με ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων (αν γκουγκλαρεις έχει άπειρα, πάνω κάτω ίδια είναι) με 3 προπονήσεις την εβδομάδα από τέλη Αυγούστου (η μια ήταν long run 18-32 χλμ). μου εφυγε η μαγκια την μερα του αγωνα (5ω 3λ ο χρονος) την επόμενη χρόνια (2024) πήρα προπονητή. ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγίες του και έκανα 4ω 38λ . Σαν κούραση θα έλεγα λιγότερη από τη μισή του 2023. από τότε διατυμπανίζω σε όσους είναι στην ίδια φάση με μένα, παιδιά πάρτε προπονητή
ltodd Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 5 ώρες πριν, JakeKaufman είπε σε παρόμοια φάση με εσένα πριν 2 χρόνια (2023) γράφτηκα για τον ΑΜΑ. τον έτρεξα με ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων (αν γκουγκλαρεις έχει άπειρα, πάνω κάτω ίδια είναι) με 3 προπονήσεις την εβδομάδα από τέλη Αυγούστου (η μια ήταν long run 18-32 χλμ). μου εφυγε η μαγκια την μερα του αγωνα (5ω 3λ ο χρονος) την επόμενη χρόνια (2024) πήρα προπονητή. ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγίες του και έκανα 4ω 38λ . Σαν κούραση θα έλεγα λιγότερη από τη μισή του 2023. από τότε διατυμπανίζω σε όσους είναι στην ίδια φάση με μένα, παιδιά πάρτε προπονητή Ωραίος εσυ το γιόλαρες τελείως 😅, ευτυχώς εγώ έχω πιο πολύ χρόνο. Οχι οτι θα τα πάω καλύτερα βέβαια. Μάλλον θα κατέβω χωρίς προπονητή να νιώσω το αγγούρι και βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα