gregluffy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Γνωριζω οτι μπορω να παω στο συμβολαιογραφο και απο οτι εχω διαβασει κραταει για ολη τη ζωη η κατωχηρωση,αλλα καποιος αλλος μου ειπε οτι αυτο δεν ισχυει και θελει ειδικη κατοχυρωση και αναλογα τα χρονια ακομη περισσοτερα τα λεφτα,γνωριζει κανεις να με κατατοπισει.
ANHLIKOS Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ήμουν στα Ελτα τις προάλλες και έφερε κάποιος έναν φάκελο Α4. Αν κατάλαβα καλά τον έστειλε στον εαυτό του και είπε στον υπάλληλο "να κάνει την διαδικασία της κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων". Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ψάξε το μήπως σου έρθει ποιο φθηνά. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Γνωριζω οτι μπορω να παω στο συμβολαιογραφο και απο οτι εχω διαβασει κραταει για ολη τη ζωη η κατωχηρωση,αλλα καποιος αλλος μου ειπε οτι αυτο δεν ισχυει και θελει ειδικη κατοχυρωση και αναλογα τα χρονια ακομη περισσοτερα τα λεφτα,γνωριζει κανεις να με κατατοπισει. Ο συμβολαιογράφος είναι ο πλέον επίσημος και αξιόπιστος τρόπος κατοχύρωσης, με το αντίστοιχο κόστος φυσικά. Με το ταχυδρομείο δεν ξέρω τι ισχύει, έχω ακούσει οτι είναι αναξιόπιστος τρόπος και δεν σε προστατεύει 100%, έχει πολύ χαμηλό κόστος.
φιρίκι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Για να καταλάβω, μιλάμε για ευρασιτεχνία ή για καλλιτεχνική δημιουργία; Υποθέτω το δεύτερο αλλά ας αποσαφηνιστεί.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ο συμβολαιογράφος είναι ο πλέον επίσημος και αξιόπιστος τρόπος κατοχύρωσης, με το αντίστοιχο κόστος φυσικά. Με το ταχυδρομείο δεν ξέρω τι ισχύει, έχω ακούσει οτι είναι αναξιόπιστος τρόπος και δεν σε προστατεύει 100%, έχει πολύ χαμηλό κόστος. Καλά, το κόστος στον συμβολαιογράφο δεν είναι και τόσο τραγικό, μια πράξη κατάθεσης θα κάνει ο άνθρωπος, γύρω στα 50 ευρώ στοιχίζει.
NT1G Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αυτό με τα ΕΛΤΑ και φάκελο που στέλνεις στον εαυτό σου το έχω ξανακούσει. Πια είναι η ιδέα πίσω από αυτό; 1
haris_216 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Χωρίς να το ξέρω σίγουρα, εκεί που πάει το μυαλό μου, είναι: Έστω ότι γράφεις ένα βιβλίο. Πακετάρεις ένα αντίγραφο και το στέλνεις συστημένο στον εαυτό σου. Θεωρητικά (και εφόσον δεν ανοίξεις το πακέτο) μπορείς να επιχειρηματολογήσεις όταν/αν προκύψει θέμα ότι "ορίστε κύριοι. Πώς μπορεί αυτός να το έγραψε το 2016 αφού, αν ανοίξετε το πακέτο, θα δείτε ότι το έχω γράψει εγώ από το 2000". Βέβαια σε τέτοια περίπτωση πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν ανοίχτηκε το πακέτο αλλά μάλλον υπάρχει η "διαδικασία" που αναφέρθηκε (ίσως μέσα σε ειδικό φάκελο, βουλοκέρια, υπογραφές, κλπ) (κάποια άλλη χρησιμότητα δεν μπορώ να σκεφτώ) update Βρήκα και αυτό
Mau-Maus Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Για έναν στιχουργό που θέλει να κατοχυρώνει συνέχεια καινούργιους στίχους ειναι τραγικά πολλά τα 5ορικα Γι αυτόν τα ΕΛΤΑ ειναι μονόδρομος .
defacer Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Προφανώς μιλάτε για προϊόντα πνευματικής εργασίας τα οποία δεν τα έχει δει σχεδόν κανένας εκτός από το δημιουργό τους έτσι; Γιατί η πνευματική ιδιοκτησία ανήκει αυτόματα στο δημιουργό του έργου, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το μόνο θέμα είναι να αποδείξεις πως είσαι ο δημιουργός, αλλά αυτό είναι αυταπόδεικτο όταν η δουλειά σου έχει ήδη κυκλοφορήσει. Ακόμα κι έτσι είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί επιπλέον παράγοντες νομικού ενδιαφέροντος. Ας πούμε μπορώ εγώ να γράψω ένα πρόγραμμα που να παράγει τυχαίους "στίχους", περίπου 100000 σελίδες από αυτούς, μετά να "κατοχυρώσω την πνευματική μου ιδιοκτησία", και στη συνέχεια να γράψω ένα άλλο πρόγραμμα που κατεβάζει στίχους εμπορικών κομματιών από το internet και αν βρει ότι κάποιος έτυχε να γράψει κάτι που είχε "γράψει" το πρώτο πρόγραμμα πάμε δικαστήριο με αξιώσεις και χωρίς άλλες προϋποθέσεις; Μου ακούγεται χλωμό. Τώρα αν ο TS μιλούσε για πνευματική ιδιοκτησία ή αν αυτό που εννοούσε είναι πατέντες ή κάτι άλλο, επίσης νομίζω δεν είναι ξεκάθαρο.
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αυτό με τα ΕΛΤΑ και φάκελο που στέλνεις στον εαυτό σου το έχω ξανακούσει. Πια είναι η ιδέα πίσω από αυτό; Αποδεικνύεις την ημερομηνία με την σφραγίδα του ταχυδρομείου έχω την εντύπωση.
Mau-Maus Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Τα εξηγεί τέλεια η σελίδα που ανέβασε ο φίλος Ειδικά ερασιτέχνες ποιητές και στιχουργοί την μέθοδο του ταχυδρομείου ακολουθούν συνήθως .. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 1. Τα έργα σας καλό θα είναι να είναι δακτυλογραφημένα σε Η/Υ και εκτυπωμένα εις διπλούν προκειμένου το ένα σετ να χρησιμοποιηθεί για την κατοχύρωση και το άλλο για προσωπική σας χρήση.2. Μαζί με την δακτυλογράφηση του έργου σας, ετοιμάστε και εκτυπώστε επίσης ένα έγγραφο το οποίο θα έχει συνοδευτικό χαρακτήρα στο έργο σας και το οποίο θα παρουσιάζει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του έργου σας. Σε αυτό μην ξεχάσετε να γράψετε σε ποιόν ανήκει το έργο (δηλαδή το όνομά σας αν είναι δικό σας) και φυσικά να το υπογράψετε.3. Έργο και συνοδευτικό έγγραφο τα τοποθετείτε ίσια (ατσαλάκωτα) σε φάκελο που να τα χωρά με άνεση και αυτόν τον φάκελο τον κλείνετε. - Τώρα ολοκληρώσατε την προεργασία σας πριν την ολοκλήρωση της πνευματικής κατοχύρωσης.Στη συνέχεια ... Ο κλειστός φάκελος που περιλαμβάνει το έργο προς κατοχύρωση, θα αποκτήσει το copyright με δυο απλούς τρόπους (έναν σχεδόν ανέξοδο και έναν στον οποίο θα χρειαστεί να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα) οι οποίοι όμως είναι το ίδιο νόμιμοι.Ο σχεδόν ανέξοδος τρόπος είναι αυτός της κατάθεσης του φακέλου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως συστημένη επιστολή. Πάνω στον όμως, φάκελλο θα γράψετε σαν όνομα αποστολέα και παραλήπτη το όνομά σας και φυσικά την διεύθυνσή σας αναφέροντας σαν ένδειξη παραλήπτη "προς πνευματική κατοχύρωση ιδιοκτησίας".Ο φάκελος θα παραδοθεί στον ταχυδρομικό υπάλληλο, θα μπουν τα αναγκαία γραμματόσημα, εσείς θα παραλάβετε την απόδειξη αποστολής συστημένου την οποία δεν θα χάσετε ποτέ και θα περιμένετε απλά μερικές ημέρες μέχρι ο ταχυδρόμος της γειτονιάς σας θα σας χτυπήσει την πόρτα και θα σας ζητήσει να υπογράψετε την παραλαβή του φακέλου σας στο οποίο θα έχει μπει σφραγίδα ταχυδρομείου με την ημερομηνία επάνω να είναι η επίσημη ημερομηνία πνευματικής κατοχύρωσης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο φάκελος θα παραμείνει μονίμως κλειστός.Αν εσείς θέλετε να νιώσετε πιο εξασφαλισμένοι τώρα, μπορείτε το έργο σας να το καταθέσετε σε δικηγόρο ο οποίος μέσω δικής του πράξης θα σας δώσει ημερομηνία κατοχύρωσης, θα σας εξηγήσει πιο αναλυτικά την όλη διαδικασία, αλλά θα τον πληρώσετε αδρά!Είτε με τον ένα , είτε με τον άλλο τρόπο είστε έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένοι πως το έργο σας ανήκει σε εσάς 100% . Αν βρεθεί όμως κάποιος που θα διεκδικεί το έργο σας τότε εσείς τον φάκελο με το έργο σας θα τον ανοίξετε αποκλειστικά στη δικαστική αίθουσα όταν αυτό θα σας ζητηθεί ώστε να δικαιωθείτε.Αυτή είναι η όλη διαδικασία! Το κατοχυρωμένο έργο σας καλό θα είναι πλέον να το φυλάξετε σε μέρος που κρατάτε το προσωπικό σας αρχείο, μακριά από μάτια και χέρια τρίτων.ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση δικαστηρίου είναι πιθανόν η συμβολαιογραφική πράξη να έχει μεγαλύτερη ισχύ από τη διαδικασία κατοχύρωσης των δικαιωμάτων μέσω του συστημένου ταχυδρομείου. http://poihsh-logotexnia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4747.html 1
fylatos Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Εγώ δεν έχω καταλάβει πως διασφαλίζει κανείς ότι δεν έχει ανοίξει ο φάκελος.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Εγώ δεν έχω καταλάβει πως διασφαλίζει κανείς ότι δεν έχει ανοίξει ο φάκελος. Νομίζω ότι τα γραμματόσημα και η σφραγίδα μπαίνουν πάνω στο σημείο που ανοίγει ο φάκελος, οπότε αν κάποιος επιχειρήσει να τον ανοίξει θα χαλάσει το γραμματόσημο ή η σφραγίδα (ή και τα 2).
Tigran Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Έχει την εντύπωση πως έχει τεράστια σημασία για τι πράγμα μιλάμε και αν αυτό έχει δημοσιοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Π.χ. αν εσύ κάνεις την πατέντα του ταχυδρομείου για να κατοχυρώσεις έναν στίχο, αλλά δεν τον έχεις δημοσιοποιήσει πουθενά και κάποιος άλλος κυκλοφορήσει τραγούδι με ένα ίδιο στίχο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δικαιωθείς. Αν αποδειχτεί πως δεν σου έκλεψε την "ιδέα", πιθανώς να θεωρηθεί ότι απλά σκεφτήκατε το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην Αμερική και αν δεν αποδειχτεί ότι στο έκλεψε, δεν δικαιώνεσαι. Σε ένα αμερικάνικο δικαστήριο π.χ. μπορεί το να είχες ανεβάσει στο YouTube το τραγούδι έστω και πρόχειρα να είχε μεγαλύτερη αξία από το να έστελνες σε super-προστατευτική συσκευασία τις νότες και τους στίχους στον εαυτό σου. Οι πιο έγκυρες κατοχυρώσεις γίνονται σε επίσημο επίπεδο και δημοσιοποιούνται. Άλλο παράδειγμα: Αν πας π.χ. να ανοίξεις μια επιχείρηση και ζητήσεις έναν διακριτικό τίτλο, συνήθως τσεκάρουν στα αρχεία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κατοχύρωσης(π.χ. Site: TMView ) να δουν αν υπάρχει κάτι σχετικό και μετά το εγκρίνουν. Αν ο άλλος ονόμασε π.χ. την επιχείρηση του Mr. Foodman και δεν υπάρχει κατοχύρωση στα επίσημα κέντρα για αυτό το όνομα, δεν μπορείς εσύ να πας να του πεις "Να παιδιά, εγώ πριν 10 χρόνια έστειλα γράμμα στον εαυτό μου για να κατοχυρώσω το όνομα "Mr. Foodman" στάξτε τα μου τώρα για να το χρησιμοποιήσετε" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα