Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, απο ποιά γλώσσα προγραμματισμού να αρχίσω και σε ποιά να τελιώσω; Η C τι λέτε είναι η αρχή στον προγραμματισμό;

  • Απαντ. 291
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά είχα ξεκινήσει με python.

Πολύ ωραία γλώσσα και είναι μια χαρά για αρχάριους, αργότερα αν θες μπορείς να μάθεις και κάποια άλλη.

 

 

Από επαγγελματικής άποψης γνωρίζω ότι στο εξωτερικό παίζει αρκετά η Ruby, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι καλή για κάποιον αρχάριο.

 

Επίσης αν θες κοιτάς κάτι σχετικό με web-development μιας και υπάρχει ψωμί και εκεί.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου ξεκίνα με C. Οι περισσότερες μεγάλες γλώσσες της βιομηχανίας πατάνε στα χνάρια της. Επίσης θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως δουλεύουν τα προγράμματα και πως εκτελούνται στον υπολογιστή/λειτουργικό σύστημά σου, αν εμβαθύνεις αρκετά ώστε να φτάσεις σε επίπεδο να χρησιμοποιείς κλήσεις συστήματος. Είναι από το πιο χρήσιμο skill να έχεις αυτήν την γνώση γιατί τα system call APIs όλων των γνωστών λειτουργικών είναι γραμμένα σε C. Αυτό σημαίνει πως όλα τα προγράμματα σε user-mode ανεξαρτήτως γλώσσας προγραμματισμού, στο τέλος κάνουν κλήσεις συστήματος σε C.

 

Από εκεί και πέρα θα μπορέσεις άνετα να προχωρήσεις σε υψηλότερο επίπεδο, όπως C++, Java ή Python, κατανοώντας το πώς λειτουργούν πλέον αυτές οι γλώσσες. Αν αρχίσεις από υψηλό επίπεδο κατευθείαν, το πιο πιθανό είναι πως θα συναντήσεις αρκετές έννοιες που θα σε μπερδέψουν.

 

Στην ουσία όταν προγραμματίζεις σε γλώσσα υψηλού επιπέδου μιλάς περισσότερο με τον compiler/interpreter παρά με τον ίδιο τον υπολογιστή. Γι' αυτό θα χρειαστείς και αρκετές γνώσεις command line επίσης. Αν ξεκινάς τώρα να μαθαίνεις, θα σου πρότεινα να αρχίσεις απο Linux γιατί το Windows δεν είναι τόσο φιλικό προς τους προγραμματιστές, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν τόσα και τόσα threads γι' αυτό ακριβώς το ερώτημα. Κάθε βδομάδα βγαίνει κι ένα καινούριο. Ρίξε μια ματιά σ' εκείνα,

Άμα ξεκινήσεις με C, τον πιο πολύ χρόνο θα τον φας στο να προσπαθείς να κάνεις τη γλώσσα να δουλέψει παρά στο να λύσεις το πρόβλημά σου.

 

 

Από εκεί και πέρα θα μπορέσεις άνετα να προχωρήσεις σε υψηλότερο επίπεδο, όπως C++, Java ή Python, κατανοώντας το πώς λειτουργούν πλέον αυτές οι γλώσσες. Αν αρχίσεις από υψηλό επίπεδο κατευθείαν, το πιο πιθανό είναι πως θα συναντήσεις αρκετές έννοιες που θα σε μπερδέψουν.

 

Τι σχέση έχει η C με τη C++ και τη Java; Πώς ξέροντας C μπορείς να προχωρήσεις "άνετα" σ' αυτές;

 

 

Αν ξεκινάς τώρα να μαθαίνεις, θα σου πρότεινα να αρχίσεις απο Linux γιατί το Windows δεν είναι τόσο φιλικό προς τους προγραμματιστές, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία.

???????

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kercyn, το να συνηθίσεις την C και την λογική της προϋποθέτει κατανόηση εννοιών χαμηλού επιπέδου όπως χειροκίνητη διαχείρηση μνήμης, calling conventions, data structure padding, δείκτες κτλ. Αν μάθεις πώς λειτουργούν έννοιες όπως οι διεργασίες, τα νήματα, ο συγχρονισμός με την C, τότε έχεις κατανοήσει πώς τρέχουν τα προγράμματα στο λειτουργικό σου σύστημα (ανεξαρτήτως γλώσσας προγραμματισμού). Ακόμα και σε εικονική μηχανή να τρέχει το πρόγραμμά σου (δηλαδή αν είσαι σε hosted περιβάλλον προγραμματισμού, βλέπε Java, C#), θα είσαι σε θέση να κατανοείς πως τα προγράμματά σου εκτελείται μέσω κλήσεων συστήματος C με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

 

Την σύγκριση με τις γλώσσες υψηλότερου επιπέδου την έκανα για τρεις λόγους. Πρώτον, οι μεγαλύτερες και πιο χρησιμοποιούμενες γλώσσες χρησιμοποιούν σύνταξη και λογική που βασίζεται στην C (if, while, structs, references, functions κτλ). Μόνο από τις γνώσεις που έχεις από C ώς προς την σύνταξη, θα μπορέσεις να κάνεις πιο εύκολη την εισαγωγή σε αντικειμενοστραφή προγραμματισμό.

 

Δεύτερον, πολλές έννοιες δεν βγάζουν και πολύ νόημα σε γλώσσες υψηλού επιπέδου. Δηλαδή θα σου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι εννούμε όταν λέμε ότι η Java χρησιμοποιεί references ή ότι περνάει παραμέτρους μόνο σαν τιμή στις συναρτήσεις. Τέτοιες έννοιες και πολλές άλλες είναι απαραίτητες στο να τις κατέχεις, από την οπτική μου.

 

Τρίτον, η C είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των γλωσσών. Πέρα από λειτουργίες τύπου FFI που παρέχουν αρκετές γλώσσες με την C, οι ίδιες οι βιβλιοθήκες για τις γλώσσες αυτές είναι σχεδόν ίδιες με τις βιβλιοθήκες/κλήσεις συστήματος της C. Δες processes ή sockets σε Python για παράδειγμα.

 

Ώς προς το Linux =/= Windows για προγραμματισμό, με συγχωρείς γιατί όντως δεν το ανέπτυξα και καταλαβαίνω πως μπορεί να υπήρξε σύγχυση. Το Linux είναι εργαλείο για προγραμματιστές. Όλο το λειτουργικό είναι σχεδιασμένο σαν παιχνίδι προγραμματιστών. Από το εξαιρετικά γρήγορο access σε documentation (βλέπε manpages) μέχρι το γεγονός ότι μόνο με μία εντολή στήνεις βασικό προγραμματιστικό περιβάλλον (sudo apt-get build-essential στο Ubuntu, για παράδειγμα) το κάνουν πολύ πιο προσιτό σε αρχάριους. Γενικά πακέτα/βιβλιοθήκες/framework/οτιδήποτε άλλο θες να συνδέσεις με μία εφαρμογή απλά τα κατεβάζεις με μία εντολή από τα repositories (δεδομένου ότι βρίσκονται ήδη εκεί, αν και το να τα κάνεις compile από μόνος σου δεν είναι τόσο δύσκολο) και απλά προσθέτεις ένα command line flag του τύπου "-lonoma_vivliothikhs". Εννοείται πως αυτό είναι ένα αρκετά απλοποιημένο παράδειγμα, αλλά το αναφέρω για να κάνω εύκολο το μήνυμα που θέλω να περάσω.

 

Ένα άλλο είναι πως αν δεν μάθεις γραμμή εντολών, λίγο δύσκολο να προχωρήσεις με προγραμματισμό. Και το προεγκατεστημένο κέλυφος που προσφέρει το Linux κάθε άλλο παρά περιττό είναι. Επίσης όλα τα κελύφη (bash, cmd, zshell κτλ) είναι γραμμένα σε C. Ποιο το νόημα να τρέχεις εντολές αν δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργούν τα εργαλεία αυτά τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο της C (δεν λέω να πάει πιο κάτω, σε συμβολικές γλώσσες δηλαδή, αρκεί να μείνει στο επίπεδο C για να έχει μία βασική κατανόηση).

 

Στα Windows τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το design του Windows είναι τέτοιο ώστε να είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη και λιγότερο φιλικό προς τον προγραμματιστή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις ακριβώς ό,τι μπορείς να κάνεις και στα Linux. Απλά σημαίνει πως θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να στήσεις ένα αξιοπρεπές προγραμματιστικό περιβάλλον. Αυτός ο χρόνος πάει συνάρτηση με τις γνώσεις που έχεις. Αν ξέρεις τι είναι ο compiler για παράδειγμα, και πώς να τον λειτουργήσεις απο γραμμή εντολών, τότε θα σου είναι εύκολο να βρεις άκρη.

 

Συγνώμη αν δεν βγάζουν νόημα κάποια πράγματα απλά ήμουν αρκετά κουρασμένος όταν το έγραψα αυτό. Προγραμματίζω αρκετό καιρό και σε Windows αλλά και σε Unix-οειδή λειτουργικά (Linux, BSD) και έχω δει αρκετούς που ξεκινήσανε με γλώσσες όπως η Python και η Java, και φτάσανε να μην καταλαβαίνουν βασικές έννοιες όπως το πώς λειτουργεί ο συγχρονισμός ή το τι είναι το DLL ακόμα και όταν μπορούσανε να υλοποιήσουν πιο προχωρημένα προγράμματα όπως προγράμματα σε γραφικό περιβάλλον. Η άποψή μου είναι πως το υπόβαθρο που σου δίνει η C, δεν θα στο δώσει σε καμία περίπτωση τα 150 επίπεδα abstraction της Java ή καμίας άλλης.

 

Τώρα μπορεί να μου πείτε, γιατί να μην κάνει C++; Γιατί όπως είπε ο φίλος Kercyn, πέρα από την σύνταξη και την δομημένη λογική, η σύγχρονη C++ έχει ελάχιστα κοινά με την C. Μάλλον το πιο χρήσιμο για C developers που πάνε σε C++ είναι πως μπορείς να καλέσεις την standard βιβλιοθήκη της C σε C++ αρκετά εύκολα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα αυτό αφού η STL προσφέρει τις ίδιες και περισσότερες λειτουργίες. Sorry for the wall of text :P

Επεξ/σία από _Gikoskos_
  • Like 1
Δημοσ.

@_Gikoskos_

(σόρυ για την φλυαρία μου κάνω μια παύση από την 8.2 έκδοση της Μ2000 και γράφω κάτι, καλό ή κακό θα το δούμε)

 

καλά τα λες, η C έχει να δώσει ακόμα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα, αλλά το πρόβλημα που θες να λύσεις, και μετά η επιλογή γλώσσας. Δεν ταιριάζουν όλα με όλα. Αν φάμε πέντε μέρες για να βρούμε τρία bug στην C, με άλλη γλώσσα θα έχουμε καθαρίσει.

Το πρόβλημα μετά είναι αν θα υπάρχει "εφαρμογή", αν δηλαδή αυτή η λύση με τη Χ γλώσσα που επιλέξαμε, μπορεί να δώσει εφαρμογή που θα μπει εκεί που τη ζητάει ο χρήστης. Αν ο χρήστης είναι ο ίδιος που έγραψε το πρόγραμμα...σε ό,τι να είναι θα τρέξει γιατί έστησε τον υπολογιστή του για το σκοπό αυτό. Οπότε πάμε μετά να δούμε τι γίνεται αν η λύση μας θέλουμε να περπατήσει σε άλλους υπολογιστές, να γίνει εγκατάσταση δηλαδή. Απλό πρόβλημα...πώς είναι γραμμένα τα γράμματα και τι σημείο χρησιμοποιούμε στην εξαγωγή για υποδιαστολή. Ωπ! εδώ σε θέλω μάστορα! Καλές οι λύσεις πιάσε τρεις φωλιασμένες επαναλήψεις, διάβασε δυο πίνακες, άντε ένας με structures...αλλά εφαρμογή πώς; Θα το πάρω σαν πηγαίο κώδικα και θα πρέπει να βάλω εκατό διακόπτες ή θα έχω ένα cmake ή παρόμοιο; Και θα ψάχνω να βρω ασυμβατότητες μετά; Υπάρχει εγγύηση ότι θα πάρω κάτι σαν εκτελέσιμο και θα δουλεύει;

Αν μιλάμε για Desktop εφαρμογές-προγράμματα:

Διάβασα για Linux..Αν δεν έχεις Linux δεν μπορείς να δεις  τι πατάτα είναι! Όχι γιατί δεν είναι σταθερό, βράχος είναι, αλλά γιατί ό,τι παίρνεις, το καλύτερο θα είναι μερικώς κακοτεχνία. Το βλέπεις από το πόσες φορές πέφτουν οι εφαρμογές στο Linux. Αγαπάω την πατάτα Linux γιατί αν και "βλαμμένο" λειτουργικό είναι βράχος. Μην κάνεις το λάθος να παίξεις με βιβλιοθήκες. Έχει δυο τρεις φακέλους που θα τα κάνεις σαλάτα, και μετά αν σκεφτείς την λύση των static απλά εκεί κάνεις ακόμα πιο μεγάλη πατάτα, γιατί κολλάς με κάτι που δεν θα ανανεωθεί, έτσι. κολλάς με πατάτα δίχως βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο που η χρήση του είναι κάτω από 2%. Τόσο ποσοστό το ανέχεται.

 

Άρα μένει ο γίγαντας windows, να μάθει κανείς το Api (είναι εύκολο, το οποίο το αντίστοιχο στο linux είναι ένα από...δεν ξέρουμε πόσα μπορεί να είναι...). και από εκεί  και πέρα τα component που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για άμεση δουλειά (π.χ. το ADO για βάσεις δεδομένων). Πάμε σε μια Net Γλώσσα (βλέπε C#), ή Visual Basic, και κάνε δουλειά. Σε λίγο καιρό θα δουλεύουν όλα αυτά παντού. Ήδη δουλεύουν αλλά λέμε για καλύτερα!

 

δεν ξέρω αν είναι βαλτός αλλά ιδού με τα git garbage http://www.insomnia.gr/topic/611773-nmake-libharu/?do=findComment&comment=54913842

Δημοσ.

Εγω παντως δεν προτεινω C ως πρώτη γλωσσα. Θα τα παρατησεις πολύ γρήγορα. Δεικτες,δεσμευση μνημης κ.α ειναι πολυ δυσκολα για καποιον αρχαριο.

  • Like 1
Δημοσ.

 

 

Άλλη μια επική στιγμή στην ιστορία του trolling

 

 

 

ΟΚ πείστηκα, είναι μια πιο συμμαζεμένη εκδοχή του τιτάνα Δελαπόρτα. Δεν ξέρω ποιός είναι μεγαλύτερος αλλά να λέμε την αλήθεια ο Δελαπόρτας δεν είχε καταφέρει ποτέ να με αφήσει με το σαγόνι να κρέμεται...

  • Like 1
Δημοσ.

Ενώ εγώ ξεκίνησα με τη C++ σαν πρώτη γλώσσα, θα πρότεινα κάτι πιο "εύκολο": Python. 

 

Εξηγώ το σκεπτικό μου. Καλή, χρυσή και άγια η C. Και θα τη μάθεις αναγκαστικά κάποια στιγμή, αν θέλεις να πεις ότι ξέρεις από προγραμματισμό. Χωρίς C, πουθενά δε πας. Όχι στην αρχή όμως... διότι, τι "γαμάτο" μπορείς να κάνεις στη C που θα σε πωρώσει να το ψάξεις περισσότερο; Να castάρεις δείκτες; Πολύ ενδιαφέρον. Να φτιάξεις καμια λίστα, χωρίς να ξέρεις καν που μπορεί να χρησιμεύσει; Εξίσου ενδιαφέρον. Πολλή θεωρία, πολύ υλικό, πολύ low-level, χωρίς όμως να κάνεις τίποτα πρακτικό! Και που είναι το ωραίο σε αυτό;

 

Ενώ με μια πιο σύγχρονη γλώσσα, περιορίζεσαι μόνο απ'τη φαντασία σου. Θες TCP/IP chat εφαρμογή; Πάμε. Θες γραφικό περιβάλλον; Πάμε. Θες ότι σου 'ρχεται στο κεφάλι; Πάμε πάλι.

 

Αναπόφευκτα, θα συναντήσεις προβλήματα στην πορεία, τα οποία για να τα λύσεις θα χρειαστεί να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Και τότε... θα σε περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά η C, η C++ και η Java (ε, μη μείνουμε σε ένα μόνο paradigm). Τότε όμως θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις κατανοήσεις χωρίς να χαθείς και να τα παρατήσεις, διότι θα έχεις ήδη γράψει αλγορίθμους και δε θα παιδεύεσαι με τα βασικά. Θα ξέρεις τι κάνεις. Θα είσαι ήδη προγραμματιστής, που θα προσπαθεί να γίνει καλός προγραμματιστής.

 

Και εδώ έρχεται και η προσωπική εμπειρία. Ναι, ξεκίνησα με C++ αλλά δεν άντεξα. Namespaces, templates, op overloading, vectors, τι είναι όλα αυτά;! Τα παράτησα πριν καν μάθω τα μισά της γλώσσας (οκ, έμαθα να δουλεύω τα if-else-for-while-κλπ, σπουδαίο κατόρθωμα). "Βούτηξα" όμως στον προγραμματισμό (και γούσταρα) με μια πολύ πιο απλή γλώσσα, που μπορεί να παράγει πολύ πιο εύκολα "χειροπιαστό αποτέλεσμα" : PHP.

  • Like 4
Δημοσ.

Ξεκινα με μια γλωσσα η οποια αυτη τη στιγμη εχει ζητηση ,ωστε να μπορεις σε ενα χρονο (ισως και λιγοτερο) να εισαι σε θεση να βρεις μια δουλιτσα και παρραλληλα θα ειναι μια σχετικα ευκολη για να σε βαλει λιγο στο mood -> Python -> PHP. Ολα τα υπολοιπα ειναι να 'χαμε να λεγαμε.

 

Ο λογος που θα πληρωνεσαι για αυτη τη δουλεια ειναι για να φτιαχνεις πραματα και να λυνεις προβληματα. Οποτε οσο πιο πολλες εφαρμογες εχεις φτιαξει τοσα καλυτερος θα γινεσαι σε αυτο.

 

Ποτε μην περιμενεις να τα ξερεις ολα. Στο coding ενα βασικο προβλημα ειναι οτι βρισκεσαι καθε φορα καπου στην μεση. Τι θελω να πω??

Μπορεις πολυ ευκολα να υλοποιεις ενα web service χωρις να χρειαζεται να ξερεις ουτε δικτυα αλλα ουτε και πως ακριβως υλοποιειται το web service που χρησιμοποιησες. Απλα εχεις ενα APΙ που αν του δωσεις Χ θα σου επιστρεψει Ψ. Ολα τα υπολοιπα ειναι επισης να 'χανεμ να λεγαμε (το παραδειγμα ισως ειναι λιγο κουλο, αλλα ηταν οτι καλυτερο που ηρθε στο μυαλο αυτη τι στιγμη)

 

ΟΟ δεν θα μαθεις επειδη ξερεις καλη C. ΟΟ θα μαθεις οταν εχεις γραψει τοσο πολυ C οπου πλεον θα εισαι σε μια θεση να καταλαβεις για ποιο λογο ολοι πρεπει να ξερουμε OO. Αυτο ισως να μην γινει και ποτε, οποτε μαθε καλο ΟΟ και ασε το γιατι και το πως (στην αρχη τουλαχιστον)

Δημοσ.

καλά τα λες, η C έχει να δώσει ακόμα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα, αλλά το πρόβλημα που θες να λύσεις, και μετά η επιλογή γλώσσας. Δεν ταιριάζουν όλα με όλα. Αν φάμε πέντε μέρες για να βρούμε τρία bug στην C, με άλλη γλώσσα θα έχουμε καθαρίσει.

Το πρόβλημα μετά είναι αν θα υπάρχει "εφαρμογή", αν δηλαδή αυτή η λύση με τη Χ γλώσσα που επιλέξαμε, μπορεί να δώσει εφαρμογή που θα μπει εκεί που τη ζητάει ο χρήστης. Αν ο χρήστης είναι ο ίδιος που έγραψε το πρόγραμμα...σε ό,τι να είναι θα τρέξει γιατί έστησε τον υπολογιστή του για το σκοπό αυτό. Οπότε πάμε μετά να δούμε τι γίνεται αν η λύση μας θέλουμε να περπατήσει σε άλλους υπολογιστές, να γίνει εγκατάσταση δηλαδή. Απλό πρόβλημα...πώς είναι γραμμένα τα γράμματα και τι σημείο χρησιμοποιούμε στην εξαγωγή για υποδιαστολή. Ωπ! εδώ σε θέλω μάστορα! Καλές οι λύσεις πιάσε τρεις φωλιασμένες επαναλήψεις, διάβασε δυο πίνακες, άντε ένας με structures...αλλά εφαρμογή πώς; Θα το πάρω σαν πηγαίο κώδικα και θα πρέπει να βάλω εκατό διακόπτες ή θα έχω ένα cmake ή παρόμοιο; Και θα ψάχνω να βρω ασυμβατότητες μετά; Υπάρχει εγγύηση ότι θα πάρω κάτι σαν εκτελέσιμο και θα δουλεύει;

Αν μιλάμε για Desktop εφαρμογές-προγράμματα:

Διάβασα για Linux..Αν δεν έχεις Linux δεν μπορείς να δεις  τι πατάτα είναι! Όχι γιατί δεν είναι σταθερό, βράχος είναι, αλλά γιατί ό,τι παίρνεις, το καλύτερο θα είναι μερικώς κακοτεχνία. Το βλέπεις από το πόσες φορές πέφτουν οι εφαρμογές στο Linux. Αγαπάω την πατάτα Linux γιατί αν και "βλαμμένο" λειτουργικό είναι βράχος. Μην κάνεις το λάθος να παίξεις με βιβλιοθήκες. Έχει δυο τρεις φακέλους που θα τα κάνεις σαλάτα, και μετά αν σκεφτείς την λύση των static απλά εκεί κάνεις ακόμα πιο μεγάλη πατάτα, γιατί κολλάς με κάτι που δεν θα ανανεωθεί, έτσι. κολλάς με πατάτα δίχως βελτίωση. Δεν είναι

τυχαίο που η χρήση του είναι κάτω από 2%. Τόσο ποσοστό το ανέχεται.

 

axeio_289.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

ΟΚ πείστηκα, είναι μια πιο συμμαζεμένη εκδοχή του τιτάνα Δελαπόρτα. Δεν ξέρω ποιός είναι μεγαλύτερος αλλά να λέμε την αλήθεια ο Δελαπόρτας δεν είχε καταφέρει ποτέ να με αφήσει με το σαγόνι να κρέμεται...

 

Την πληθωρικότητα ενός Δελαπόρτα εννοείται ότι ο Μ2000 δεν μπορεί να την αγγίξει. Ο Δελαπόρτας πρώτα από όλα έχει world class vision. Ο Μ2000 τι έχει για να συγκριθεί μαζί του;

Δημοσ.

Γεία σας παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, απο ποιά γλώσσα προγραμματισμού να αρχίσω και σε ποιά να τελιώσω;

wut?

Δημοσ.

Βλέπω τους παπαροκριτικούς εδώ να τρολλάρουν ασυστόλως. Οι μικρόνοοες λοιπόν ας αντιληφθούν το νόημα του μηνύματός μου που ξανά ποστάρουν έκθαμβοι, δηλώνοντας την ασχετοσύνη τους, ότι ο προγραμματισμός σκεπτόμενοι τον αλγόριθμο δεν είναι οι επιλογές συναρτήσεων, βιβλιοθηκών, api, αλλά για να έχεις αποτέλεσμα μια λύση για το καθένα, χρειάζεται ακριβώς αυτά,να συνδέσεις τον αλγόριθμο με αυτά.

Πχ για να φτιαξεις μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών,το μέρος του κώδικα που κάνει επεξεργασία είναι μικρό σε σχέση με το μέρος της διεπαφής,των φορμών επιλογής, των μακροεντολών, που συνθέτουν επεξεργασίες σε μία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γλώσσα όπως η javascript στήθηκε πάνω στη χρήση της σε πλοηγούς σελίδων διαδικτύου. Συνδιάζει την λύση, αλγόριθμο, με την διεπαφή, σε σημείο που όλη η λειτουργικότητα αυτή να γίνεται πακέτο, jquery, και οι πρόγραμμαματιστές χρήστες...

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...