ktsolkas Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Γενική ερώτηση: από αμερικανικό αμαΖον οι τιμές στο τελικό checkout που περιλαμβάνουν import fees deposit, είναι τελικές; Δηλαδή διεκπεραιώνουν και το τελωνείο στην Ελλάδα; παράδειγμα στην πιο κάτω εικόνα:
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ktsolkas είπε Γενική ερώτηση: από αμερικανικό αμαΖον οι τιμές στο τελικό checkout που περιλαμβάνουν import fees deposit, είναι τελικές; Δηλαδή διεκπεραιώνουν και το τελωνείο στην Ελλάδα; παράδειγμα στην πιο κάτω εικόνα: Ναι, και ααααααααν πληρωσεις ξανα, στελνεις αποδειξη στο αμαζον και στα πιστωνουν. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από SabotazNic 1
qrstuv Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω τι παίζει με το γερμανικό amazon και τις χρεωστικές της Πειραιώς; και πριν από ενάμιση χρόνο και σήμερα προσπαθώ να πάρω κάποια αξεσουάρ για τον φακό και την φωτογραφική μου και μου έρχεται μειλ επιβεβαίωσης ότι Payment revision needed Please update your payment method Και μάλιστα για να το δεχτεί πάτησα 2 φορές αγορά και με χρέωσε η τράπεζα 2 φορές το ίδιο πόσο (60 ευρώ και κάτι) αφού έκανα την έγκριση. Με τα λίγα επικοινωνώ και με την Πειραιώς και με το amazon. Μετά πατάω ακύρωση σε μία από τις δύο συναλλαγές και ξαφνικά ακυρώνονται και οι δυο. Και τα χρήματα επιστρέφονται πίσω σε δευτερόλεπτα. Τελικά αφού επιστράφηκαν όλα τα λεφτά ξανά κάνω order, ξανα έρχεται payment revision needed αλλά στην σελίδα της amazon φαινονται τώρα όλα να βαίνουν καλώς. Γιατι τόσο περίεργα τα πράγματα στο amazon ή μήπως παίζει κάτι με την πειραιώς; Shipping adress και billing adress ειναι ίδιες δεν έχει αλλάξει κάτι και όλα τα στοιχεία τα βάζω σωστά. Η δικαιολογία που έδωσε ως απάντηση το customer support της amazon ήταν οτι πιθανών να μην ήταν σταθερή η σύνδεση μου στο ιντερνετ. Δεν βγάζω άκρη. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από qrstuv
totomis Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους από εμένα , ποια είναι η διαδικασία για αγορά από ευρωπαϊκό αμαζον προϊόντων με απαλλαγή ΦΠΑ. Το επαγγελματικό ΑΦΜ που θα χρησιμοποιηθεί στις συναλλαγές έχει ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Μετά τι χρειάζεται να γίνει στο αμαζον; Αν έχει σημασία το προϊόν που με ενδιαφέρει περισσότερο να πάρω με απαλλαγή είναι κάρτα γραφικών Ευχαριστώ εκ των προτέρων
SabotazNic Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Στις 1/8/2025 στις 5:12 ΜΜ, qrstuv είπε Payment revision needed Και εμενα μου ετυχε στο γερμανικο πριν κανα 2βδομαδο. Απλα περιμενε λιγα λεπτα ή και ωρες και ξανα μπες στο αμαζον να δεις αν βγαζει ακομα το μηνυμα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, totomis said: Θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους από εμένα , ποια είναι η διαδικασία για αγορά από ευρωπαϊκό αμαζον προϊόντων με απαλλαγή ΦΠΑ. Το επαγγελματικό ΑΦΜ που θα χρησιμοποιηθεί στις συναλλαγές έχει ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) θα πρέπει να αντιστοιχηθεί σε business λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η δημιουργία εκ νέου, ξεχωριστού επαγγελματικου λογαριασμού (εφόσον ένας τέτοιος δεν υπάρχει ήδη). Κοινώς, δεν λειτουργεί όπως στην Ελλάδα («Κόψε τιμολόγιο», «μην κόψεις τιμολόγιο και κοψε απλή λιανικής»). Χρειάζονται δύο λογαριασμοί (ένας ιδιωτικός και ένας επαγγελματικός), εάν θέλει κανείς να ψωνίζει μια έτσι και μια αλλιώς. Τουλάχιστον μέχρι από μερικούς μήνες που είχα ανοιχτά βιβλία και είχα ψωνίσει αρκετά πράγματα με απαλλαγή (δηλαδή, με τιμολόγιο μέσω συστήματος VIES), αυτό γινόταν. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από MauroPaltoudias 1
totomis Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 21 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) θα πρέπει να αντιστοιχηθεί σε business λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η δημιουργία εκ νέου, ξεχωριστού επαγγελματικου λογαριασμού (εφόσον ένας τέτοιος δεν υπάρχει ήδη). Κοινώς, δεν λειτουργεί όπως στην Ελλάδα («Κόψε τιμολόγιο», «μην κόψεις τιμολόγιο και κοψε απλή λιανικής»). Χρειάζονται δύο λογαριασμοί (ένας ιδιωτικός και ένας επαγγελματικός), εάν θέλει κανείς να ψωνίζει μια έτσι και μια αλλιώς. Τουλάχιστον μέχρι από μερικούς μήνες που είχα ανοιχτά βιβλία και είχα ψωνίσει αρκετά πράγματα με απαλλαγή (δηλαδή, με τιμολόγιο μέσω συστήματος VIES), αυτό γινόταν. Οπότε έχοντας δημιουργήσει ένα επαγγελματικό λογαριασμό στο amazon, απλά βάζω κάτι στο καλάθι, αφαιρείται αυτόματα το ΦΠΑ πρίν την πληρωμή της παραγγελίας;
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, totomis είπε Οπότε έχοντας δημιουργήσει ένα επαγγελματικό λογαριασμό στο amazon, απλά βάζω κάτι στο καλάθι, αφαιρείται αυτόματα το ΦΠΑ πρίν την πληρωμή της παραγγελίας; Ναι, Ο ΦΠΑ θα αφαιρειται αυτοματα. Επισης, μεσα απο το my account μπορεις να φτιαξεις λογαριασμο και να κρατησεις το ιδιο email Επεξ/σία 3 Αυγούστου από SabotazNic 1
qrstuv Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Και εμενα μου ετυχε στο γερμανικο πριν κανα 2βδομαδο. Απλα περιμενε λιγα λεπτα ή και ωρες και ξανα μπες στο αμαζον να δεις αν βγαζει ακομα το μηνυμα. Κάπως έτσι έγινε. Ξαφνικά εξαφανίστηκε. Και το ένα από τα δύο αντικείμενα ήδη έφυγε την παρασκευή. Μακάρι να γίνονταν παραλαβή και τα δύο πράγματα μαζί. Εγώ πιστεύω ότι κάτι θα παίζεται με τις κάρτες της Πειραιώς. Ίσως τα στοιχεία ταυτοποίησης να μην είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που βάζω στο amazon. Πάλι καλά πάτησα ακύρωση και τα χρήματα επιστράφηκαν πολύ γρήγορα. Τα αξεσουάρ που βρήκα να πάρω δεν τα βρίσκεις εύκολα εδώ και είναι και must.
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, totomis said: Οπότε έχοντας δημιουργήσει ένα επαγγελματικό λογαριασμό στο amazon, απλά βάζω κάτι στο καλάθι, αφαιρείται αυτόματα το ΦΠΑ πρίν την πληρωμή της παραγγελίας; Εφόσον έχει γίνει κανονικά ενεργοποίηση για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις (εμφανίζεται δηλαδή, κανονικά στο VIES) και ψωνίζεις μέσω του συγκεκριμένου επαγγελματικου λογαριασμού που έχεις δημιουργήσει, ναι και μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν στο κόστος της καθαρής αξίας, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. ΥΓ Κάνε και εναν έλεγχο καλού κακού στον σύνδεσμο που σου επισυνάπτω, για να βεβαιωθείς ότι η εγγραφή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από MauroPaltoudias 1
feugatos Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου Στις 1/8/2025 στις 5:12 ΜΜ, qrstuv είπε Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω τι παίζει με το γερμανικό amazon και τις χρεωστικές της Πειραιώς; και πριν από ενάμιση χρόνο και σήμερα προσπαθώ να πάρω κάποια αξεσουάρ για τον φακό και την φωτογραφική μου και μου έρχεται μειλ επιβεβαίωσης ότι Payment revision needed Please update your payment method Και μάλιστα για να το δεχτεί πάτησα 2 φορές αγορά και με χρέωσε η τράπεζα 2 φορές το ίδιο πόσο (60 ευρώ και κάτι) αφού έκανα την έγκριση. Με τα λίγα επικοινωνώ και με την Πειραιώς και με το amazon. Μετά πατάω ακύρωση σε μία από τις δύο συναλλαγές και ξαφνικά ακυρώνονται και οι δυο. Και τα χρήματα επιστρέφονται πίσω σε δευτερόλεπτα. Τελικά αφού επιστράφηκαν όλα τα λεφτά ξανά κάνω order, ξανα έρχεται payment revision needed αλλά στην σελίδα της amazon φαινονται τώρα όλα να βαίνουν καλώς. Γιατι τόσο περίεργα τα πράγματα στο amazon ή μήπως παίζει κάτι με την πειραιώς; Shipping adress και billing adress ειναι ίδιες δεν έχει αλλάξει κάτι και όλα τα στοιχεία τα βάζω σωστά. Η δικαιολογία που έδωσε ως απάντηση το customer support της amazon ήταν οτι πιθανών να μην ήταν σταθερή η σύνδεση μου στο ιντερνετ. Δεν βγάζω άκρη. Στις 2/8/2025 στις 10:03 ΜΜ, SabotazNic είπε Και εμενα μου ετυχε στο γερμανικο πριν κανα 2βδομαδο. Απλα περιμενε λιγα λεπτα ή και ωρες και ξανα μπες στο αμαζον να δεις αν βγαζει ακομα το μηνυμα. Το ίδιο έπαθα κι εδώ με δύο διαφορετικές κάρτες της Alpha. Η εξυπηρέτηση της Alpha μου είπε ότι η συναλλαγή κόπηκε γιατί το Amazon δεν υλοποιεί σωστά το Secure 3D της Visa. Από την άλλη η Amazon κατηγορεί την Alpha. Εγώ στη μέση χωρίς να μπορώ να πληρώσω. Βγάλατε εσείς κάπως άκρη; Εγώ ακύρωσα την παραγγελία μου και έκανα καινούρια με κάρτα Revolut. Για την ώρα περιμένω να δω αν θα προχωρήσει η χρέωση.
SabotazNic Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 36 λεπτά πριν, feugatos είπε Το ίδιο έπαθα κι εδώ με δύο διαφορετικές κάρτες της Alpha. Η εξυπηρέτηση της Alpha μου είπε ότι η συναλλαγή κόπηκε γιατί το Amazon δεν υλοποιεί σωστά το Secure 3D της Visa. Από την άλλη η Amazon κατηγορεί την Alpha. Εγώ στη μέση χωρίς να μπορώ να πληρώσω. Βγάλατε εσείς κάπως άκρη; Εγώ ακύρωσα την παραγγελία μου και έκανα καινούρια με κάρτα Revolut. Για την ώρα περιμένω να δω αν θα προχωρήσει η χρέωση. Ξαναλέω, απλά περιμένεις να δεις αν φύγει το μήνυμα της αποτυχίας συναλλαγής. Έτσι και αλλιώς το αμαζον θα δοκιμάσει ξανά εντός Χ ημερών, ή όταν είναι η παραγγελία έτοιμη να φύγει. Αν με ρεβο δεν σου βγάζει πάνω εκείνο το κόκκινο πλαίσιο, μαλλον είσαι οκ. Ενημερωτικά και εγώ με visa δοκίμασα. Μήπως αυτό είναι το θέμα, μιας και η Πειραιώς visa βγάζει πλέον
qrstuv Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, feugatos είπε Το ίδιο έπαθα κι εδώ με δύο διαφορετικές κάρτες της Alpha. Η εξυπηρέτηση της Alpha μου είπε ότι η συναλλαγή κόπηκε γιατί το Amazon δεν υλοποιεί σωστά το Secure 3D της Visa. Από την άλλη η Amazon κατηγορεί την Alpha. Εγώ στη μέση χωρίς να μπορώ να πληρώσω. Βγάλατε εσείς κάπως άκρη; Εγώ ακύρωσα την παραγγελία μου και έκανα καινούρια με κάρτα Revolut. Για την ώρα περιμένω να δω αν θα προχωρήσει η χρέωση. Ούτε εγώ βγάζω άκρη. Σε εμένα με την τρίτη προσπάθεια την πήρε την παραγγελία. Ακόμα πιστεύω ότι κάτι παίζει με τις visa και την amazon. Θα κρατούσα αυτό που σου είπε η Alpha. Πρέπει να το διορθώσουν το θέμα (η amazon). Παρ' αυτά ήρθαν τα πραγματάκια σε 5-6 μέρες αφού ταξίδεψαν από Κροατία, Ισπανία, Ιταλία και μετά Αθήνα μέχρι να φτάσουν στα χέρια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα