Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα αν έχεις τα λεφτά να πας Θρακομακεδονες .... καθε χειμώνα βλέπεις χιονια εχεις την πάρνηθα 2 βήματα ... ολη την Αθηνα πιάτο κτλπ και εξαρταται και τι σου αρέσει εμενα πχ μ αρεσει να μενω σε αραιοκατοικημένη περιοχή με φυση και σε ενα 15λεπτο με το αμαξι να ειμαι κέντρο. Η Νέα Ιωνια ειναι 15 λεπτά εκει εχει τρένο να κατεβεις Αθήνα.

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για Δάφνη συμφωνώ έχει στενούς σκατοδρομους. Ο Αγ.Δημητριος απο την αλλη (εκεί μένω) έχει μια χαρά συνοικίες , μπορείς να βρεις γειτονιά με ικανοποιητικού μεγέθους στενά και αρκετά μαγαζιά κοντά. Εγώ έχω τα πάντα δίπλα μου, τράπεζες, σουβλάκια-φούρνους-καφέ για take away, φαρμακεία , μαγαζιά όπως Γερμανος , κάβα κλπ κλπ.

Έχει μετρό και σαν περιοχή ειναι κοντά και στο κέντρο αλλά και στα νότια πχ Γλυφάδα που ειναι ωραία για βόλτα. Γενικα απο εδώ πας άνετα παντού, έχει και είσοδο Αττικής οδού κοντά.

Το Μπραχάμι είναι από τους πιο φτωχούς δήμους των Ν.Π. (δεν το λέω υποτιμητικά, στις Κουκουβάουνες μεγάλωσα). Απλώς, αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται και στις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Όσο για την είσοδο της Αττικής οδού, αυτή βρίσκεται στην Κατεχάκη, πρέπει να περάσεις από Ηλιούπολη-Καρέα-Ζωγράφου (περίπου 10 χλμ) για να φτάσεις εκεί. Μην το κάνουμε σαν τους Καλλιθεώτες που λένε ότι τώρα που θα φτιαχτεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα πάρει αξία η περιοχή τους! Καλές περιοχές στα Νότια είναι ο Άλιμος, Ν. Σμύρνη κέντρο (όχι Άνω Ν. Σμύρνη) Αργυρούπολη, Ελληνικό, Π. Φάληρο κάτω από Αμφιθέας, Ηλιούπολη στα Αστυνομικά (με εκνευρίζει αυτός ο δήμος) και η Άνω Γλυφάδα (όχι η Τερψιθέα). Εξαιρετικές είναι όλο το παραλιακό μέτωπο, Π.Φάληρο μέχρι 2-3 δρόμους μέσα, Καλαμάκι και Πανί στον Άλιμο, Γλυφάδα κέντρο και Αιξωνή, Βούλα, Κάτω Ελληνικό και αφήνω εκτός την παραλιακή Γλυφάδας, τη Βουλιαγμένη, Καβούρι, Αστέρα κλπ που δεν είναι για κοινούς θνητούς. Τέλος, στα όρια αυτού του τέρατος που λέγεται Αθηνα βρίσκεται και η Βάρκιζα, δεν είναι άσχημα.
  • Like 3
Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα αν έχεις τα λεφτά να πας Θρακομακεδονες .... καθε χειμώνα βλέπεις χιονια εχεις την πάρνηθα 2 βήματα ... ολη την Αθηνα πιάτο κτλπ και εξαρταται και τι σου αρέσει εμενα πχ μ αρεσει να μενω σε αραιοκατοικημένη περιοχή με φυση και σε ενα 15λεπτο με το αμαξι να ειμαι κέντρο. Η Νέα Ιωνια ειναι 15 λεπτά εκει εχει τρένο να κατεβεις Αθήνα.

Να κάνει τι εκεί πάνω; Για να κατέβεις στη Ν. Ιωνία θες μισή ώρα, όχι 15 λεπτά. Εκεί πρέπει να βρεις να παρκάρεις και θες, χωρίς την αναμονή, άλλα 15 λεπτά έως την Ομόνοια με τον Ηλεκτρικό. Συνολικά θες 1 ώρα για να φτάσεις στο κέντρο, όταν από το Ελληνικό φτάνεις σε μισή ώρα. Οι Θρακομακεδόνες είναι για μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν βαρεθεί την παράνοια της πόλης. Άσε που δε νομίζω να βρει εκεί πολυκατοικίες με μικρά διαμερίσματα προς ενοικίαση.
Δημοσ.

Να κάνει τι εκεί πάνω; Για να κατέβεις στη Ν. Ιωνία θες μισή ώρα, όχι 15 λεπτά. Εκεί πρέπει να βρεις να παρκάρεις και θες, χωρίς την αναμονή, άλλα 15 λεπτά έως την Ομόνοια με τον Ηλεκτρικό. Συνολικά θες 1 ώρα για να φτάσεις στο κέντρο, όταν από το Ελληνικό φτάνεις σε μισή ώρα. Οι Θρακομακεδόνες είναι για μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν βαρεθεί την παράνοια της πόλης. Άσε που δε νομίζω να βρει εκεί πολυκατοικίες με μικρά διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Σωστος

Να ειναι στην αρκη του κοσμου και να περιμενει να δει χιονια τον Ιανουαριο για να παει στην Παρνηθα να παιξει  ?

Ασε που θα αποκλεεται κιολας

Μερος χωρις θαλασσα κοντα για μενα δεν αξιζει

Δημοσ.

Χαχα - εδω ειμαι, παιδια - διαβαζω πολυ προσεκτικα τις απαντησεις σας, που ποσταρονται σωρηδόν. Δεν ηθελα να διακοψω τον ειρμο σας! :-)

Βλεπω πως υπαρουν καποιες αντικρουομενες αποψεις, αλλα τις εκτιμω ολες.

Φανταζομαι πως μια καλη λυση ειναι να βρω ενα μερος που να μην ειναι στο κεντρο ΑΛΛΑ να εχει μετρο ΓΙΑ κεντρο.

Ωφειλω να ομολογησω πως τα χιλιομετρικα μεγεθη της Αθηνας ειναι διαφορετικα απο αυτα που εχω συνηθισει. Μεχρι τωρα, δεν εχει χρειαστει να μετακινηθω για πανω απο 10 λεπτα για να βρω οτι θελω (απο σουπερμαρκετ, μεχρι μπαρακια). Ο μεσος Αθηναιος, ισως θεωρει τα 45 λεπτα μετακινηση σαν βολτιτσα. Εμενα θα μου φανει σαν να κανω διαγαλαξιακο ταξιδι (μεχρι να συνηθισω).

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!

• Like 1
Δημοσ.

Χαχα - εδω ειμαι, παιδια - διαβαζω πολυ προσεκτικα τις απαντησεις σας, που ποσταρονται σωρηδόν. Δεν ηθελα να διακοψω τον ειρμο σας! :-)

Βλεπω πως υπαρουν καποιες αντικρουομενες αποψεις, αλλα τις εκτιμω ολες.

Φανταζομαι πως μια καλη λυση ειναι να βρω ενα μερος που να μην ειναι στο κεντρο ΑΛΛΑ να εχει μετρο ΓΙΑ κεντρο.

Ωφειλω να ομολογησω πως τα χιλιομετρικα μεγεθη της Αθηνας ειναι διαφορετικα απο αυτα που εχω συνηθισει. Μεχρι τωρα, δεν εχει χρειαστει να μετακινηθω για πανω απο 10 λεπτα για να βρω οτι θελω (απο σουπερμαρκετ, μεχρι μπαρακια). Ο μεσος Αθηναιος, ισως θεωρει τα 45 λεπτα μετακινηση σαν βολτιτσα. Εμενα θα μου φανει σαν να κανω διαγαλαξιακο ταξιδι (μεχρι να συνηθισω).

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!

Έτσι ακριβώς είναι.

Προσωπικά, έχοντας ζήσει όλη μου τη ζωή στην Αθήνα, έχω συνηθίσει αποστάσεις/χρόνους. Η γυναίκα μου όμως, που μεγάλωσε σε μικρή πόλη όπου πήγαινε σχεδόν παντού με τα πόδια τρελαινόταν όταν της έλεγα "δεν πεταγόμαστε μέχρι τους κουμπάρους;" όπου το "πεταγόμαστε" σήμαινε 45' με το αυτοκίνητο (το καλό σενάριο).

Τώρα βέβαια το συνήθισε, αλλά όχι τελείως

Δημοσ.

Ουτε 10 χιλιόμετρα αποσταση δεν είναι και θες μιση ώρα?

Eχει και πιο κάτω στην σχολη αξιωματικών της αστυνομιας .... εγω δεν μιλάω για πολυκατοικίες βεβαια. Εμενα προσωπικα δεν θα μου άρεσε να μενω σε πολυκατοικια. Μενω σε δική μου μεζονέτα. Προτιμώ να δινω το μήνα μια δοση στο στεγαστικο από το να εδινα το ιδιο σε ενοικιο και να μην ειχα τη βολή μου όπως την θέλω εγώ. Ακου εκει λεει 700 ευρω το μηνα για να μεινεις σε πολυκατοικια και δεν το δινω σε δοση στεγαστικου? τις καλες εποχές βεβαια τωρα εχουν παγωσει τελειως για χρονια νομος κατσελη δεν πληρώνεις τιποτα μεχρι να γινει το δικαστηριο. Καμια φορά αξιζει να ανοιχθείς και να ρισκάρεις.

700 ευρω μενεις σε πολυτελή πολυκατοικια ε και? με 700 ευρω δοση στεγαστικου εμενες σε δικο σου 3οροφο :cry:  :cry: ρε μπαγασηδες μεσιτες ψυγειο σε εσκιμωο πουλάτε!!!

• Like 1
Δημοσ.

Θα ελεγα 2 περιοχες.

Αμπελοκηποι. Εισαι κεντρο. Καλες συγκοινωνιες (μετρο, λεωφορείο κλπ). Δυνατοτητες για εξοδους. 45 λεπτα (αντε 1 ωρα) απο παντου.

Μαρουσι. Εχεις συγκοινωνιες. Περπατιεται πολυ ευχαριστα. Εχεις ΒΠ (Κηφισια) διπλα που ειναι ομορφα. Καταστηματα/εμπορικα απειρα. Δυνατοτοτητες εξοδου υπαρχουν πολλες αλλα οχι αυτες του κεντρου. Μειονεκτημα - δεν εισαι κεντρο.

Και το λες λίγο αυτό; :P

Ουτε 10 χιλιόμετρα αποσταση δεν είναι και θες μιση ώρα?

Eχει και πιο κάτω στην σχολη αξιωματικών της αστυνομιας .... εγω δεν μιλάω για πολυκατοικίες βεβαια. Εμενα προσωπικα δεν θα μου άρεσε να μενω σε πολυκατοικια. Μενω σε δική μου μεζονέτα. Προτιμώ να δινω το μήνα μια δοση στο στεγαστικο από το να εδινα το ιδιο σε ενοικιο και να μην ειχα τη βολή μου όπως την θέλω εγώ. Ακου εκει λεει 700 ευρω το μηνα για να μεινεις σε πολυκατοικια και δεν το δινω σε δοση στεγαστικου? τις καλες εποχές βεβαια τωρα εχουν παγωσει τελειως για χρονια νομος κατσελη δεν πληρώνεις τιποτα μεχρι να γινει το δικαστηριο. Καμια φορά αξιζει να ανοιχθείς και να ρισκάρεις.

700 ευρω μενεις σε πολυτελή πολυκατοικια ε και? με 700 ευρω δοση στεγαστικου εμενες σε δικο σου 3οροφο :cry:  :cry: ρε μπαγασηδες μεσιτες ψυγειο σε εσκιμωο πουλάτε!!!

Συμφωνώ 100%, δεν θα το 'έκανα με τίποτα!

• Like 1
Δημοσ.

Και το λες λίγο αυτό; :P

Συμφωνώ 100%, δεν θα το 'έκανα με τίποτα!

Και η πλακα ποια είναι τωρα ότι με τον Κατσελη υπάρχει περιπτωση να σου κοψουν τη δοση στα μισά να πεσει δηλαδή σε κανα 300αρι! Θα δινεις δηλαδή 300 ευρω το μηνα και θα μενεις σε δικο σου σπιτι με 2 ή και 3 πατώματα και με κηπο όπως το θέλεις εσυ θα τραγουδάς ολη τη νυχτα θα βαζεις μουσικη θα φέρνεις γκομενάκια να κάνετε πάρτυ (χωρις να ανησυχεις μηπως προσβάλλεις τα χρηστα ηθη της πολυκατοικίας και ο αγαμητος-κομλεξικος - μιζερος - γενικα όλα τα σκατά διαχειριστης συγκαλέσει συγκεντρωση εναντιον σου) δεν θα σε ενοχλεί κανενας! Με τα ιδια λεφτά λεει νοικιάζεις ένα 50τμ στο Μαρούσι ε και? πυκνοκατοικημένα είναι σε κάποια σημεια ειδικα στο Μαρούσι δεν λεω πισω από το Μολ εκει στη Πευκη εκει είναι εντάξει, μεσα κεντρο Μαρούσι όμως είναι πυκνοκατοικημένη περιοχη.

Ο ακομα πιο έξυπνος έπαιρνε ένα οικοπεδάκι πάνω ψηλά θρακομακεδονες εκτιζε ένα σπιτι σε ένα επιπεδο και τωρα δεν θα χρειαζοταν καν δοσεις δανειου με μια καλη δουλεια θα το ειχε ξεχρεώσει τις καλες εποχές εβγαζες λεφτά στην ελλαδα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...